Karkkipäivä
Karkkipäivä

Essence Lashes Of The Day – halvalla saa hyvää

Tämähän minun piti laittaa ulos jo ennen reissuun lähtöä, havahduin muistikuvaan tänä aamuna..! :) (Täällä on aamu.)

Jälleen yksi ihan mahtava halpismaskara:

Essence_LOTD_IMG_4051

Essence Lashes Of The Day Super Volume Mascara eli LOTD.

Okei, tämä nuorekas ripsari ei ulkokuoreltaan ehkä ole kaikkien mieleen :D mutta mun mielestä se on jopa aika söpö possunpunaisine hylsyineen. Ja mitäpä ulkokuorella väliä jos sisältö toimii.

Tämä on toinen kokeilemani Essencen ripsiväri (vai kuuluukos tämä nyt oikeaoppisesti kirjoittaa pienellä e:llä essence…)  ja tykkäsin valtavasti edellisestäkin; Forbidden Volumesta.

LOTD on vielä parempi; siinä on kapeampi harja ja kauluri on tiukempi niin että se ”niistää” kunnolla harjasta ylimääräiset massat kun harjan vetää ulos. Forbidden Volumessa oli niin löysä kauluri että harjaa ulos vetäessä ei kuulunut minkäänlaista ”plomps”-ääntä.

Essence_LOTD_IMG_4055

Jälki näissä kahdessa essence-maskarassa on aika saman tyyppinen, mutta paremman harjansa vuoksi koen LOTDin miellyttävämpänä käyttää. LOTD-harja on kapeampi ja myös tiheämpi. Tämän mallisella harjalla saan maskaramassan kohdistettua parhaiten ihan ripsien tyveen ja pystyn harjaamaan ripset tyvestä kärkiin ilman pelkoa siitä, että harja osuu kulmaluuhun ja sotkee, tai tahrii liikkuvaa luomea.

Sotkevista ja liian suurista harjoista puheen ollen, siinä on mm. yksi syy miksi olen jättänyt arvioimatta kaksi kuluneen vuoden uutuusmaskaraa; Lumenen Nordic Noir Deep Impact ja IsaDoran Grand Volume Lash Styler. Joo, voisinhan minä ne joka tapauksessa arvioida, mutta jos maskara ei toimi minulla ihanteellisesti niin se ei ainakaan hamua kärkipaikkoja postausmateriaalini joukossa :) Deep Impactin ja Grand Volume Lash Stylerin kaltaiset pullukat harjat ovat auttamatta liian kömpelöitä minun käyttööni ja tuloksena on usein tahriintunut silmäluomi ja kulmaluu.

Muistetaan kuitenkin, että maskaraharjat ja niiden toimivuus ovat aina täysin maku- ja silmänmuotoseikka. Toiset rakastavat massiivisia harjoja, toisten silmille sopivat kapeat tarkkuusharjat.

Essence_LOTD_IMG_4041

Essence_LOTD_IMG_3750

Lashes Of The Day in action.

Kuvissa LOTD-maskaraa on vain yksi kerros, eli tällä saa aika kivasti volyymia vähällä vaivalla. Useampi kerros alkaa hieman hapsuttaa ripsiä, joten pitäydyn yhdessä. Sekin kyllä riittää, en ole superpaksujen ”manga”-ripsien ystävä.

Harjaa ei voi ehkä kutsua perinteisesti erottelevaksi sillä harjakset eivät ole ”kampaavan” tyyppiset, mutta se ei myöskään klimpitä ripsiä vaan tekee oikein siistiä jälkeä.

Ainoa pieni negatiivinen huomio jonka olen LOTD-maskarasta tehnyt on lievä leviäminen. Se ei varise, mutta silmien alla alaripsien tyvessä on illalla pientä tahriintumista, maskara on siis ”vuotanut” iholle yläripsistä (alaripsiin laitan maskaraa vain aniharvoin).

Tahriintuminen on sen verran pientä, ettei se vaikuta myönteiseen kokonaisarviooni, mutta kuitenkin mainitsemisen arvoinen seikka koska ripsivärit pysyvät minulla tyypillisesti ”kuin tauti”. Siis ihan kaikki ripsarit: ne eivät varise, tahraa tai leviä. Poikkeuksena luonnonkosmetiikan maskarat jotka leviävät joutuessaan kosketuksiin kosteuden (vesisade, lumihiutaleet, kyyneleet) kanssa. Niiden kyky vastustaa kosteutta on huono.

Essencen ripsarit ovat muistaakseni kaikki hinnaltaan alle viisi euroa. Tämä Lashes Of The Day maksoi alle neljä euroa. Vahva suositus :)

*

Loppuun nopea huomio täältä USAn reissusta;

Nyt on korealainen kosmetiikka saavuttanut massaketjut täälläkin, bongasin K-Beauty-hyllyn apteekkiketju CVS:stä. Väittäisin, etten viime syksyn Yhdysvaltojen matkalla nähnyt korealaista kosmetiikkaa missään, en ainakaan näissä päivittäiskosmetiikan ketjuissa.

CVS_KBeauty_IMG_6924

CVS-asiakasta opastetaan korealaisen kosmetiikan maailmaan.

”Miksi K-Beauty?” – ”Poikkeuksellisia innovaatioita, hellävaraisia tuotekoostumuksia, ainutlaatuisia ainesosia ja henkeäsalpaavia tuloksia”.

^_^ :D

CVS_KBeauty_IMG_6923

Hyllynreunatekstit opastavat myös kaksoispuhdistuksen saloihin ja miten kerrostaa tuotteita saavuttaakseen Aasiassa niin ihannoidun syväkosteutetun, kasteisen kuulaan näköisen ihon. :)

Saa nähdä tarttuuko täältäkin vielä mukaan korealaista kosmetiikkaa… ^_^ Melkein toivon että ei, sillä Etelä-Korean tuliaisista on vielä kolmasosa korkkaamatta ja se hervoton kassillinen näytteitä koskemattomana… Yhden kosmetiikkahankinnan olen täällä kuitenkin jo tehnyt; Juice Beautyn tutustumispakkaus.

.

P.S. Vierailin eilen ihan mahtavassa paikassa; Hollywood Museumissa joka sijaitsee Max Factorin alkuperäisessä meikkistudio-talossa! Siellä on kokonainen kerros omistettu Max Factorin 30-, 40- ja 50- lukujen meikkituotteille, vanhoille mainoksille ja sen ajan tunnettujen elokuvanäyttelijöiden meikkilookeille. Näyttelyesineiden joukossa oli mukana mm. Max Factorin henkilökohtainen meikkipakki 30-luvulta ja ihan hullunkurinen melkein kidutuslaitteelta näyttävä härveli jolla herra Factor on määritellyt asiakkaidensa kasvojen ”epäkohtia” räätälöidäkseen tarkat kosmeettiset toimenpiteet ulkonäön parantamiseen..! Niin mielenkiintoista! Ehkäpä teen museon antimista oman postauksenkin.

Kommentit (34)

 1. Nipsuuh

  Kiitos kun huomautit tuosta ripsarin vuotamisesta! Mulla kans yleensä kaikki pysyy hyvin, mutta kesällä toinen essence myös levisi, ja mulla meni siihen niin hermot… Mietin oliko vika vain kyseisessä maskarassa, mutta enpä taida tohtia tuotakaan kokeilla…

  • Sanni

   No höh. Minullekin tämä vuotaminen oli kyllä oikein ”jännä” ilmiö koska sellaista sattuu niin aniharvoin että edellisestä vastaavasta kokemuksesta täytyy olla vuosia.

   Forbidden Volume taas ei levinnyt, joten en vielä ole liittämässä leviämistä kaikkien sarjan ripsarien ominaisuudeksi.

 2. Mirka

  ”(vai kuuluukos tämä nyt oikeaoppisesti kirjoittaa pienellä e:llä essence…)” Isolla :) Kotimaisten kielten keskus ohjeistaa kirjoittamaan tuotenimet pääsääntöisesti Suomen kielioppisääntöjen mukaan isolla alkukirjaimella.
  http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/haku/tuotenimet/ohje/180
  Itse en tosin tohtisi kirjoittaa iPhonea Iphone, vaikken tietysti kirjoita Nokiaa kokonaan isoilla kirjaimilla.

  • Sanni

   Kotimaisten kielten keskus ohjeistaa kirjoittamaan tuotenimet pääsääntöisesti Suomen kielioppisääntöjen mukaan isolla alkukirjaimella.

   Toisaalta tietyt yritykset, kuten eleven, ovat ilmoittaneet että heidän nimensä tulee aina kirjoittaa pienellä, jopa lauseen alussa. Mutta joo, kyllä tuo Essence tuntuu ehkä luontevammalta kirjoittaa isolla.

 3. kristalli

  Joo tee postaus noista museon Max Factoreista! Kiinnostaa kovasti :) Toi ripsari teki oikein kivanoloista jälkeä, mutta taidan pitäytyä suosikissani Lash Sensationalissa, kokeilin tässä välillä kahta selektiivisen kosmetiikan ripsiväriä ja petyin kyllä molempiin, siispä pysyttelen tutussa ja turvallisessa. Toki ainahan uutuusmascarat houkuttelevat, mutta yritän välttää vanhaa tapaani ostaa aina uusia, niin että lopuksi on yhtä aikaa avattuna niin monta, etten mitenkään saa niitä kaikkia käytettyä loppuun, vaan lentävät roskiin kuivuessaan. Essencen meikkejä en ole koskaan kokeillut, mutta ehkä joskus voisi testata. Sitä vihreää Princess-ripsaria on ainakin kehuttu todella paljon!

  • Sanni

   Lash Sensational on kyllä törkeän hyvä, sitä ei Essencen LOTD hakkaa eikä tule lähellekään. Lash Sensationalissa kun on vielä kumiharjakin joka on minulle harjamateriaalina kaikkein eniten mieleen. ?

 4. Julia

  Lumene jakoi noita ripsareitaan aiemmin syksyllä ilmaiseksi, ja mä just tänään sain omani postitse! Se harja on VALTAVA. Siis ihan käsittämättömän massiivinen. :D Siinä on semmosia harvoja ja lyhkäisempiä harjaksia, joista normaalisti tykkään (muistaakseni vanhassa lempparissani Max Factorin False Lash Effectissä oli samantyylinen, pienempi harja). Mä en kaipaa ripsiini tuuheutta tai pituutta, vaan erottelevuutta ja väriä, ja teoriassa ton Lumenen ois pitänyt olla mulle just sopiva harja, mutta joku siinä nyt mätti. Massa oli musta aika vetistä ja ripset klimppiytyivät herkästi. Harja oli todellakin epäkäytännöllisen iso. Täytyy ehkä hetki kuivatella ripsaria, ja kokeilla sitten uusiksi. Tosi nätisti se kyllä pysyi silmissä yhden testikerran perusteella.

  • Sanni

   Se harja on VALTAVA. Siis ihan käsittämättömän massiivinen. :D

   Niinhän se on… :D Olisikohan Lumenen suurin harja tähän mennessä…

 5. Charming Nails

  Mun suosikkeja ovat juurikin Lumenen Nordic Noir Deep Impact ja IsaDoran Grand Volume Lash Styler isojen harjojen takia. Pyyhkäisen paperiin liian massan ennen levitystä. Ne sentään antavat lopputulosta, näistä essenceistä en ole välittänyt. Eivät tee oikein mitään, ei runsautta, ei pituutta. Lisäksi tahraavat luomelle joka on ehdoton ei raskasluomisella päivän mittaan :) Terkkuja sinne täältä vesisateen keskeltä, sinne se vähäinen lumi taas meni ja kuratassujen aika alkoi :/

  • Sanni

   Ne sentään antavat lopputulosta, näistä essenceistä en ole välittänyt. Eivät tee oikein mitään, ei runsautta, ei pituutta. Lisäksi tahraavat luomelle joka on ehdoton ei raskasluomisella päivän mittaan :)

   On se vain jännä miten eri lailla ripsarit tosiaan käyttäytyy eri ripsissä ^_^ Juuri sen takia kaikki markkinoiden 20 000 maskaraa varmaan ovat tarpeellisia…! :D

   Terkkuja vain takaisin sinnekin niin kaksi- kuin nelitassuisille :) <3

 6. Hanna P

  Joo postaus Max Factor museosta! En jotenkin ajatellutkaan, että merkki on noin vanha. Huonosti on nyt historiaa opeteltu selvästi. Myös tuo laite kasvojen analysoimiseen kuulostaa aika jännältä!

  • Sanni

   ….se laite oli kuin jostain sci-fi-elokuvasta…! :D ^_^

   Joo, kyllä mä varmaan teen postauksen museosta, oli niin kiehtova :) Maf Factor on ollut oikeasti ihan mieletön innovaattori ja pioneeri meikkitaiteen alalla, sitä ei varmaan moni nyky-Max Factorin asiakas tiedä. Itsekin muistan joskus ajatelleeni että koko herra on varmaan keksitty tai vaikutuksensa vähintään liioiteltu markkinointistoorin vuoksi mutta, kyllä se äijä vain on ollut aika mestari alallaan :) Legendaarinen Pan Stik -meikkivoide on ollut olemassa 30-luvulta asti…!

 7. Pilvi

  Kaipaako kukaan muu ruskeita ripsareita kuin minä? Hankala löytää. Max factorilta löytyy joskus jostain halpa 2000calories mascara, ja se on kyllä mulle hyvä. Myös Avonin valikoimissa ruskeita. Mutta yleensä marketeissa vain mustia… Itselleni liian kova väri ja uskoisin että monelle muullekin suomalaiselle. Arkimeikkiin varsinkin sopiva :).

  • Sanni

   Kaipaako kukaan muu ruskeita ripsareita kuin minä?

   Mä en kaipaa mutta käytin ruskeaa monta vuotta teininä ja myöhemmin parikymppisenä, kun meikkitaiteilija suositteli sitä mulle sinisten silmien pariksi.

   Eikös Lumenella ollut pitkään myös ruskean sävy jossain maskarassaan..? Ja Max Factorilla on mielestäni edelleenkin. Entäs IsaDora..? Mutta selvästi ruskeiden kysyntä on laskenut voimakkaasti, mun teini-iässä ruskeaa oli ihan yhtä helppo löytää kuin mustaa.

   • milipili

    Nyxillä on ruskea.

  • Inkku

   Itse kaipaan ruskeita! Max Factorilla on aika hyvin, ainakin False Lash Effectin se pinkki ex-luottoni löytyy useinkin myös ruskeana. Omasta mielestäni on vähän hassua, että etenkin luonnonkosmetiikassa on todella vaikea löytää ruskeita ripsivärejä, eivätkös ne ole luonnollisempiakin..?

 8. NG

  Hyllyssä näkyy The Good Cera-voide, jos olisin siellä, nappaisin sen mukaan talven varalle…!

  • Sanni

   Okei, joku täyteläinen salva kenties..? :)

   • NG

    Tuo on aika tuhtia tavaraa, The Good Cera-linjaan kuuluu myös seerumi, ohut emulsio ym.
    Ainakin muistelen, olen netissä noita katsellut mutten koskaan tilannut :)

 9. milipili

  Tämä ja I ♡ extreme ovat hyviä. Melkein kaikkia essencen maskaroita oon kokeillu, eikä huonot haittaa kun hinta on sopiva. Sitten taas melkein parinkympin hutit v*tuttaa, syytän sinua Maybelline ?

 10. Petra / Viilankantolupa

  Jes, ehdottomasti kuvia ja kertomus museosta, kiinnostaa todella! :)

 11. tkj

  Huomasin tuossa yhtenä päivänä, että lähes kaikki meikkipohjat, joihin useimmiten tartun, ovat Max Factoreita ja niitä on sentään puoli tusinaa. Jäin ihan kummastelemaan asiaa, mutta kun ne vaan on kautta linjan niin hyviä, sekä puuteriset että voidemaiset. Ja vielä merkin Mastertouch All Day Concealer, aivan upea peittävyys ja silti ihanan silkkinen heleys, silmänalusille täyttä timanttia!

  Kannatan MF-museoesittelyä! Haluan tietää, mistä merkki on ponnistanut tähtimaineeseen.

 12. Maisa

  Tykkäisin essencen ripsareista kovasti mutta valitettavasti mulla ne levähtää alaluomelle mikä on ihan super ärsyttävää kun muuten tulee tosi kauniit ripset. Mulla on muutenkin tosi tummat silmänaluset ja nyt on selvä muutos tullut, iho on aivan rypistynyt ja peitevoide vaan korostaa tilannetta. Mitä peitevoidetta Sanni suosittelisit? Myös silmänympärysvoide suosituksia vastaanotetaan :)

  • Sanni

   Tarvitset kosteuttavan silmänympärysvoiteen, yksi hyvä tärppi on Cliniquen All About Eyes Concealer.

   Tai yleisesti joku seerumi-peiteaine-nimellä kulkeva peiteaine on hyvä, sillä niissä on ohut koostumus ja mitä ohuempi, kosteampi koostumus, sitä epätodennäköisemmin se korostaa juonteita. Vahvaa peittävyyttä ja juonteita häivyttävää, kosteuttavaa koostumusta ei harmillisesti saa samassa paketissa, joten jos ongelmana on samalla tummuus ja juonteet/kuiva iho, ei niitä saa ”hoidettua” ihanteellisesti yhdellä tuotteella.

   Silmänympärysvoiteista; nyt tekee ainakin mieli vinkata viimeisimmästä käyttöön ottamastani sy-voiteesta johon olen aika lailla ihastunut; Cliniquen Repairwear Laser Focus Wrinkle Correcting Eye Cream. Siinä on tosi miellyttävä, ihoon ”sulava” koostumus ja kevyesti, elegantisti valoa heijastava koostumus niin että ihon pinta kaunistuu välittömästi voiteen levityksen jälkeen. Jos iho on kovin kuiva, sitten suosittelen jotain täyteläisemmän koostumuksen voidetta kuten vaikkapa Kiehlsin kulttimaineen Avokado-silmänympärysvoidetta.

   • Maisa

    Kiitos vastauksestasi ?
    Käytän pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa mutta tuo clinique kiinnostaa nyt enemmän sillä ystäväni on sitä kovasti hehkuttanut :) taidan testata sitä seuraavaksi!

    • Sanni

     Toivottavasti siitä löytyisi sinulle toimiva tuote :)

 13. Pingu

  Nyt on pakko (aikalailla aiheen vierestä kyllä) tulla kiittämään siitä, että oot hehkuttanut täällä UD:n silmämeikinpohjustajaa! :D mulla ei oo koskaan pysynyt mitkään luomivärit pariakymmentä minuuttia pidempään, ja oonkin ollut tosi epäileväinen voisko pohjustajasta olla jotain apua.. (joskus oon kokeillut jotain halppista ilman minkäänlaista hyötyä) Eilen olin hienommissa juhlissa ja päätin hankkia UD:n sinne tehtävään meikkiin – ja sehän auttoi! Yli 10h meikit nätisti silmissä ja välillä kävelin vielä tihkusateessa ulkona, käsittämätöntä :D

  Kiitos siis kun jaat näitä ”itsestäänselvyyksiäkin” täällä, jotka ainakin itselle ehkä vähän vähemmän kosmetiikkafriikkinä on melkeinpä blogin parasta antia :)
  Tää on nyt tosi outo kommentti, mutta en malttanut olla kertomatta tästä valaistumisesta! :D

  Mukavaa loppureissua, nauti auringosta!

  • Sanni

   Ole hyvä, ihanaa että olen voinut olla avuksi :)

 14. Jonttu

  Osaisitko sanoa, onko jollakin luonnonkosmetiikkamerkillä pieniharjaista ja ruskeansävyistä ripsiväriä?

  • Sanni

   Ei valitettavasti tulee mieleen. Laveralla *ehkä* saattoi/saattaa olla Volume-ripsarista (joka on heidän pieniharjaisin) ruskea kappale mutta en ole varma. Olen junassa enkä jaksa selata nettiä puhelimella :p Hauschkalla ainakin on ruskea maskara mutta heidän harjansa eivät ole kovin pieniä.

 15. Jonttu

  Kiitos vinkistä. Voin itse googletella, sillä en ole junassa. :)
  Sellaista normikosmetiikan harjan sirouteen yltävää (ja samalla ruskean sävyistä) maskaraa ei ilmeisesti luonnonkosmetiikan puolella ole. Tuokin Laveran näyttää aika pullealta silmääni.

  • Sanni

   Sellaista normikosmetiikan harjan sirouteen yltävää (ja samalla ruskean sävyistä) maskaraa ei ilmeisesti luonnonkosmetiikan puolella ole.

   En ole ainakaan toistaiseksi nähnyt, kapeimmatkin luonnonkosmetiikan harjat ovat paksumpia kuin kapeimmat normikosmetiikan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.