Essen aurinkovoide

Vihdoin pääsen antamaan arvioni Essen aurinkovoiteesta!

Olen saanut voiteen töistä.

ESSE SUNSCREEN SPF 30

Essen aurinkovoide lanseerattiin viime vuonna, mutta sitä saatiin Suomeen niin pieni erä (ja tuote oli niin suosittu!), että erä myytiin loppuun silmänräpäyksessä. En siis päässyt edes näkemään Essen aurinkovoidetta viime vuonna – muuten kuin kuvissa.

Essen aurinkovoide ilmestyi juuri ennen Patykan aurinkovoidetta ja ehti saman tien kerätä suomalaisten kuluttajien keskuudessa hurmioituneita ”ihan paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide” -arvioita. Kun sitten Patyka rantautui kauppoihin pian Essen jälkeen ja aiheutti niinikään samanlaista ”no ihan paras!” -innostusta, olin enemmän kuin utelias vertaamaan näitä kahta. Mutta siihen ei sitten ollut mahdollisuutta – ennen kuin nyt, seuraavana kesänä. :)

Miltä Essen aurinkovoide tuntuu?

Essen aurinkovoide on hyvä – ja ihan erilainen kuin Patykan. Välitön kokemukseni on, että Esse sopii selvästi Patykaa kuivemmalle iholle – se on ravitsevampi. Essen koostumuksen ihofiilis muistuttaa jossain määrin Mossan 365 Day Defence -voidetta; myös Mossa on ravitseva ja tuntuu iholla hoitavalta. Esselle ja Mossalle on yhteistä myös voiteen nude sävy, joka ei kuitenkaan näy iholla. Essen sävy on vielä Mossaakin läpikuultavampi.

Essen aurinkovoide on kaiken kaikkiaan aika ”jämäkän” tuntuinen ja koostumus on tiiviimpi kuin esimerkiksi Patykassa, mutta myös Mossassa. Jämäkkyys tulee Essen sisältämistä kasvivahoista (vernissasumakki ja japaninvaha), jotka tyypillisesti tuovat ihonhoitotuotteisiin tällaista suojaavaa ihotuntumaa sekä jämäkkyyttä – ja tietysti ehkäisevät tehokkaasti kosteuden haihtumista. Voide levittyy kuitenkin erittäin miellyttävästi, ei tunnu paksulta eikä jätä iholle näkyviin minkäänlaista aavistusta sisältämästään mineraalifiltteristä. UV-suojan tuo sinkkioksidi. Koostumus on hajusteeton.

Esselle tyypillisesti voide sisältää runsaasti afrikkalaisia kasviuutteita sekä antioksidantteja kuten myrothamnus- eli ylösnousemuskasvin uutetta, rooibosta, oliivinlehtiuutetta sekä oliiviöljyn saippuoitumattomia yhdisteitä. Veden sijaan voiteen nestepohja on aloe veraa. Ihoa pehmentävänä ainesosana on sheavoita.

Voidetta ei ole nimetty erityisesti kasvoaurinkovoiteeksi, ja ohjeissakin neuvotaan levittämään voidetta ”auringolle altistuville alueille”, mutta kyllä tämä varmasti useimmille kuluttajille on kokonsa, hintansa ja hoitavan koostumuksensa puolesta nimenomaan kasvovoide.

Essen aurinkovoiteen speksit pähkinänkuoressa:

 • Suojakerroin SPF 30 sekä laajan kirjon UVA/UVB-suoja
 • Normaalista kuivalle iholle soveltuva ravitseva koostumus
 • Sopii myös herkälle iholle
 • Hoitava ja antioksidanttinen
 • Hajusteeton
 • Cosmos Organic -sertifioitu
 • Vegaaninen
 • Ei sisällä nanopartikkeleita
 • Hinta: 44€ / 30 ml

Aurinkovoidetta myyvät Esse-hoitolat ja verkossa Jolie sekä Twistbe.

Sannin fiilis:

Esse Sunscreen on oikein miellyttävä aurinkovoide ja ymmärrän hehkutukset erityisesti liittyen voiteen tasaiseen levittyvyyteen ja näkymättömyyteen iholla. Se sopii mielestäni parhaiten henkilölle, joka toivoo aurinkovoiteeltaan hoitavuutta ja täyttä näkymättömyyttä iholla.

Jos lähden vertaamaan Esseä Patykaan, pidän Patykan koostumuksessa enemmän se vesimäisestä ohuudesta (se on yhä ohuudessaan voittamaton), mutta Essessä taas pidän enemmän hoitavasta tunteesta ja kauniista, hillitystä glow’sta jonka voiteen ravitsevampi koostumus jättää iholle. Essen voide on siis ns. kaunistavampi iholla mielestäni, varmasti ainakin kuivemmalla ja kosteusköyhällä iholla. Patyka ei jätä ihoa kuultavaksi vaan päin vastoin jopa hieman mattaiseksi.

Jos vielä vertaan Esseä kolmanteen suosikkiini Alga Mariksen sävytettyyn (SPF30), Alga Maris on aivan erilainen: se on meikkivoidemainen sekä samettisen kuivakka. Alga Maris tuntuu enemmän BB-voiteelta, Esse hoitovoiteelta. Ja Patyka kevyeltä kosteusvoiteelta. ☺️

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (15)
 1. Hei! Alga Maris jättää kasvoni aivan valkoisiksi, onkohan kyse omasta ihostani vai laitanko liikaa? Miten sinulla? Minulla on couperosa, muutaman kerran ärtynyt pahaksi ruusufinniksi. Joudun pesemään aika rajusti ihoa saadakseni pois fysikaalisen aurinkorasvan, ei meinaa millään irrota. Olisiko sinulla joku idea avuksi? Kiitos!

  1. Hei! Alga Maris jättää kasvoni aivan valkoisiksi, onkohan kyse omasta ihostani vai laitanko liikaa?

   Tajusin, että unohdin tekstistä sanan ’sävytetty’, puhuin siis Alga Mariksen sävytetystä SPF 30 -kasvoaurinkovoiteesta. Se ei jätä ihoa valkoiseksi koska sisältää väripigmenttejä meikki- tai BB-voiteen tapaan.

   Alga Mariksen sävyttämätön SPF30-kasvoaurinkovoide ei sekään muistini mukaan jätä yhtään valkoista iholle, mutta jos sitä levittää oikein runsaasti, voi nähtävissä varmaan ollakin vaaleaa kajoa. Mineraaliaurinkovoiteen vaaleus korostuu, mitä enemmän sitä levittää iholle (tai mitä korkeampi suojakerroin). Jos sinulla on käytössä SPF50-suojakerroin, se jättää ihan pakosta vaaleaa sävyä. Toistaiseksi tiedossani ei ole yhtäkään sävyttämätöntä SPF50-tason mineraaliuaurinkovoidetta, joka ei jättäisi ihoon jonkin verran vaaleaa kajoa. On toistaiseksi mahdotonta valmistaa niin korkean suojakertoimen fysikaalinen aurinkovoide siten, että mineraalifiltterin luontainen vaaleus saataisiin kokonaan kätkettyä – ellei sitten lisää voiteeseen väripigmenttiä.

   Joudun pesemään aika rajusti ihoa saadakseni pois fysikaalisen aurinkorasvan, ei meinaa millään irrota. Olisiko sinulla joku idea avuksi? Kiitos!

   Onhan käytössäsi puhdistusöljy? Fysikaalinen aurinkorasva lähtee vain öljyllä. Herkälle iholle suosittelen ehdottomasti Taiga Cosmeticsin hajusteetonta puhdistusöljyä. Sitä myyvät useammatkin paikat (mm. Stockmann), mutta Biodellyltä saat sen halutessasi -20% alennuksella käyttäen mun koodia KARKKIPÄIVÄ:

   https://biodelly.fi/collections/taiga-cosmetics/products/taiga-cosmetics-cleansing-oil-puhdistusoljy-ikaantyvalle-iholle

   Puhdistusöljyllä aurinkovoide irtoaa vaivatta. Levitä öljy kuivalle (ei-kastellulle) iholle ja hiero. Huuhtele iho lämpimällä tai haalealla vedellä, ja öljy muuttuu maidoksi ja liukenee iholta hujauksessa jättämättä öljyistä pintaa.

   1. Kiitos vastauksesta Sanni. Käytössäni on Alga Maris spf 30, ei sävytetty. Ostin sen, koska olin lukenut, ettei jää iholla valkoiseksi, mutta kyllä vaan olen ihan haamuna sitä laitettuani. Öljyllä pesen sen pois, käytössä on Madaran ja Novexpertin tuotteet. Tuntuu, että iho ärsyyntyy jo siitä, kun pyörittelen öljyä kuivalla iholla. Öljy ei oikein tunnu sujuvasti liikkuvan iholla vaan sitä joutuu suht kovasti pyörittelemään. Luuletko, että tähän aurinkovoiteeseen voisin itse sekoittaa jotain väriä ja mitähän se voisi olla? Ettei jäisi koko voide käyttämättä ja turha ostos harmittamaan.

    1. Käytössäni on Alga Maris spf 30, ei sävytetty. Ostin sen, koska olin lukenut, ettei jää iholla valkoiseksi, mutta kyllä vaan olen ihan haamuna sitä laitettuani.

     Onpa harmi.

     Luuletko, että tähän aurinkovoiteeseen voisin itse sekoittaa jotain väriä ja mitähän se voisi olla?

     Valitettavasti aurinkovoiteeseen ei itse voi (kannata) sekoittaa mitään, sillä se vaikuttaa UV-filtterien levittyvyyteen iholle. Aurinkovoiteen tärkein ominaisuus on se, että UV-suoja-aineet muodostavat iholle tasaisen ”verkon”. Tasainen levittyvyys on aurinkovoiteiden valmistajille haastavin osuus aurinkovoiteessa, ja kaikki voiteen ainesosat vaikuttavat siihen, miten UV-suojapartikkelit asettuvat iholle. Jos lisäät voiteeseen jotain ylimääräistä, se vaikuttaa levittyvyyteen (–> erityisesti siis UV-partikkelien asettumiseen iholla, itse voide voi edelleen tuntua levittyvän hyvin), eikä tuotteen UV-suoja enää välttämättä toteudu luvatulla tavalla.

     Öljy ei oikein tunnu sujuvasti liikkuvan iholla vaan sitä joutuu suht kovasti pyörittelemään.

     Tämä kuulostaisi liittyvän Mádaraan, onko sinulla Mádaran Melting Cleansing Oil? Se on oleogeeliä eikä liiku iholla yhtä hyvin kuin öljy. Mádaran oleogeeli on vieläpä jäykemmästä päästä. Ihanteellisesti se tulee lämmittää ja notkistaa kämmenissä ennen kasvoille viemistä. Melkein suosittelisin enemmän perinteisiä juoksevia öljyjä. Novexpertin öljy onkin sellainen, mutta ehkä sinulla toimisi parhaiten vielä ohuempi öljykoostumus..? Novexpert on aika täyteläistä. Whamisan ja Yves Rocherin puhdistusöljyt ovat tosi ohuita.

     Kolmas vaihtoehto on poistaa mineraaliaurinkovoide bi-phase-tyyppisellä putsarilla. Se on täysin nestemäinen ja levitetään kasvoille vanulapulla. Mádaran bi-phase-meikinpoistoaine lupaa poistaa myös fysikaalisen aurinkovoiteen:
     https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/bi-phase-makeup-remover-meikinpoistoaine

  2. Kannattaa kokeilla jotain sellaista palasaippuaa, joka sisältää runsaasti saippuoitumatonta rasvaa. Tällaisia vaihtoehtoja on runsaasti myös suomalaisilla pienvalmistajilla. Ei ole kallis sijoitus ja menee käsisaippuana loppuun, jos ei toimikaan. :)

 2. Kiva saada tästäkin arvio. Tänä vuonna satsasin Patykaan. Haluaisin vielä varmistaa missä kohtaa voide tulee levittää kasvoille? Seerumien jälkeen laitan kasvoöljyn, niin tuleeko aurinkovoide ennen vai jälkeen öljyn? Käytän Alima puren meikkipohja, joka on muuten ihan paras, niin voiko sen sitten laittaa aurinkovoiteen päälle?

  1. Aurinkovoide tulee aina ihan viimeisenä iholle kaikkien hoitotuotteiden päälle. :) Alima Puren mineraalimeikkipohjan voit laittaa aurinkovoiteen päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *