Esse – probioottista ihonhoitoa

Enpäs ole pitkään aikaan ollut näin innostunut jostain tuotesarjasta! Ei hyvänen aika miten kiinnostava ja uudenlainen näkökulma ihonhoitoon.

Olen yrittänyt kirjoittaa tätä juttua jo kohta viikon, mutta uppoudun joka yrityksellä lukemaan netistä lisätietoa ^_^ Lisäksi jutusta on ollut vaikea saada tarpeeksi tiivistä kun tekisi mieli kirjoitella tekstiä Helsingistä Ivaloon saakka, mutta tiedän että useimpien lukijoiden jaksaminen loppuu jo Lahden tienoilla jos matka on liian pitkä :D

EsseOrganic

Kuvat (muut kuin omat tuotekuvani): Esse

Esse – uraauurtavaa, innovatiivista luonnonkosmetiikkaa Etelä-Afrikasta. Tuo maakin vielä – on virkistävää saada käsiinsä niinkin eksoottista kosmetiikkaa kuin afrikkalaista, kun meillä täällä Suomessa dominoivat eurooppalaiset luonnonkosmetiikkamerkit.

Esse on valmistanut luomukosmetiikkaa vuodesta 2002, mutta viime vuonna sarja koki täyden uudistumisen Biome+ teknologian myötä. Tähän teknologiaan liittyvät tiedejutut ovat juuri sitä valtavan kiinnostavaa aluetta josta tekisi mieli jaaritella vaikka kuinka, mutta yritän pitää homman kuitenkin lukuystävällisenä että pysytte hereillä :)

Esse_1

 

Biome+ teknologia pohjautuu monivuotisen, kansainvälisen The Human Microbiome Project –tutkimustyön tuloksille. (Tutkimus ei liittynyt ihonhoitoon vaan yleisesti ihmisen terveyteen.) Projektin tuloksena selvisi, että kehossamme elää 10 mikrobia jokaista ihmissolua kohti. Tuhannet mikrobilajit työskentelevät yhdessä luoden monimutkaisen kemian joka pitää meidät terveenä, ja tämä toteutuu erityisen konkreettisesti suolistossa ja iholla.

Tutkimuksen tulokset muuttivat käsitystä ihosta ja mikä vaikuttaa sen hyvinvointiin: iho ymmärretään nyt ekosysteeminä joka on terveimmillään silloin, kun sen mikrobipopulaatio on vahva ja monimuotoinen. Toisin sanoen monet ihon epätasapainotiloista liittyvät ihon mikrobiomin häiriöihin, ja tasapainottamalla mikrobikantaa ihon kuntoon voidaan vaikuttaa myönteisesti.

Essen Biome+ teknologia edistää ihon monimuotoista ja vakaata mikrobiomia tehostamalla probioottipopulaatioiden määrää iholla. Probiootit ovat hyvisbakteereja jotka monet yhdistävät suoliston hyvinvointiin, mutta ne parantavat yhtä lailla myös ihon mikrobikoostumusta. Esse toi probiootit ensimmäisenä ulkoisesti käytettäviin kosmetiikkavalmisteisiin.

Edit. Eipäs tuonutkaan. :p Tietooni saatettiin eilen, että ranskalainen Lierac käytti probiootteja puhdistustuotteissaan jo vuonna 2012. Väärinymmärrys Essen kohdalla on omani, tulkitsin lukemaani vähän turhan vapaasti :D Esse voi ottaa kunnian maailman ensimmäisen eläviä probiootteja sisältävän seerumin lanseerauksesta, mutta muutoin probioottiteknologia oli jo ollut käytössä ihonhoitotuotteissa muilla merkeillä.

Esse_Ecocert_AfricaPhytotrade

Esse pyrkii prebioottien ja probioottien avulla luomaan iholle ympäristön, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua. Prebiootit ovat ikään kuin probioottien apureita ja toimivat ravintona iholle suotuisille mikrobeille.

Kaikki tämä kuulostaa minusta aivan valtavan kiinnostavalle ja on ainakin minulle ihan uusi näkökulma ihonhoitoon. Ja tuorehan se on koko kauneusalallakin, ei probiooteista puhuttu vielä viisi vuotta sitten. Nyt ilmiö on pioneerien vanavedessä saavuttamassa muitakin alan toimijoita, esimerkiksi kotimainen EkoPharma on lisännyt prebiootteja juuri päivitettyyn tuotelinjaansa.

Pähkinänkuoressa: mitä hyvää probiootit saavat aikaan iholla? Kolme tärkeintä ominaisuutta:

 • Parantavat ihon kosteustasapainoa vahvistamalla ihon suojabarriääriä
 • Vähentävät ihon herkkyysreaktioita –> punoitus, kutina, ekseema
 • Hidastavat ikääntymisen merkkejä lisäämällä hyödyllisten mikrobien määrää –> taistelevat patogeenejä ja muita ikääntymisen merkkejä kiihdyttäviä mikrobeja vastaan

Esse_Vegan_PETA

Essen tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia

Siihen, miten hyvin kosmetiikkaan lisätyt probiootit sitten oikeasti toimivat iholla, en osaa ottaa kantaa, koska kannan muodostus vaatisi paritkin juttutuokiot puolueettomien kemistien, ihotautilääkärien ja probioottista ihonhoitoa pidempään käyttäneiden kanssa.

Totean vain, että kaikki tämä kuulostaa todella kiinnostavalta ja herättää allekirjoittaneessa myönteisen ”miksipä ei?” –fiiliksen. Kun kukaan ei kiistä tasapainoisen mikrobipopulaation merkitystä suoliston hyvinvoinnille, miksipä sillä ei voisi olla yhtä merkittävä rooli myös ihon hyvinvoinnin ylläpidossa?

Esse_TrevorSteyn

Harmittaa vietävästi kun en pääse paikalle kun Essen perustaja, kemisti Trevor Steyn (kuvassa) saapuu perjantaina Suomeen kertomaan probioottisesta ihonhoidosta. Varmaan mielenkiintoisin tilaisuus koko vuonna ja mä joudun skippaamaan… No, kaikkeen ei voi revetä.

Saatte sitten lukea muista blogeista mitä Trevor Steynillä oli sanottavaa. :)  (Ja tulee varmasti luettua ahmien itsekin..!)

Lisätietoa probiooteista, The Human Microbiome-projektista ja Essen ihonhoitofilosofiasta voi lukea Essen erinomaisen informatiivisilta ja hyvin koostetuilta sivuilta. Sivut ovat suomenkieliset.

Esse_tuotelinjat

Essen valikoima koostuu kolmesta linjasta.

Esse Organic on merkin alkuperäinen runkosarja joka on tänä vuonna päivitetty sisältämään myös Biome+ -teknologian tuotteita. Laaja valikoima koostuu useista puhdistusaineista (neljällä eri koostumuksella), kasvovesistä, kosteusvoiteista, naamioista, kuorintatuotteista, erityishoitotuotteista ja vartalotuotteista.

Esse Sensitive on neljän tuotteen täsmälinja herkästi reagoivalle iholle sisältäen puhdistusemulsion, seerumin ja kaksi kosteusvoidetta.

Esse Plus on uusin lisäys perheeseen ja on talon premium-linja, sisältäen kolme seerumia, kaksi kosteusvoidetta ja silmänympärysvoiteen.

Esse_IMG_9857_2

Sain maahantuojalta kokeiltavaksi koko Sensitive-linjan.

Sensitive-linja pyrkii minimoimaan allergisten reaktioiden mahdollisuuden käyttämällä erityisen hellävaraisia raaka-aineita. Ainesosat on pidetty minimissä ja säilöntäaineet valittu miedommasta päästä. Probiootit auttavat vahvistamaan ja palauttamaan ihon suojabarriääriä mikä vähentää ihon herkkyysreaktioita. Tuotteissa on mieto tuoksu.

Jos olisin päässyt tapaamaan sarjan luojaa, olisin kysynyt miksi tuotteista ei tehty täysin hajusteettomia, se kuitenkin vähentää entisestään allergisten reaktioiden mahdollisuutta. Tuoksuainesosien pitoisuus on alle 0,03% eli todella vähän, mutta aina on sekin kuluttajaryhmä joka ei siedä tuotakaan määrää ja valitsee puhtaasti täysin hajusteettomat tuotteet.

Esse_IMG_9868_2

Sensitive Cleanser 52,70€ / 200 ml

Koostumukseltaan emulsiomainen mutta ei tunnultaan maitomainen perinteisellä tavalla. Maitomainen putsari ei vaahtoa eikä Essen Sensitive-putsarikaan sitä tee kun sen levittää sormin. Tuote neuvotaan sekoittamaan ensin kämmenellä lämpimään veteen ja hieromaan sitten kasvoille, tosin kasvojen huuhtelu lämpimällä vedellä ennen puhdistusta ajaa saman asian.

Emulsio tuntuu iholla erittäin miellyttävältä, ja vaikka se ei vaahtoa, koostumuksesta tuntee heti että se voisi vaahdota. Kurkkaus inciin vahvistaakin tämän, sieltä löytyy vaahtoa muodostava, puhdistava ainesosa decyl glucoside. Putsari on ilmeisesti haluttuu formuloida niin, ettei se dekyyliglukosidista huolimatta vaahtoa.

Emulsio huuhtoutuu iholta vaivatta jättämättä rasvaista tai muutenkaan pinnoitettua tuntua, ei liioin nitisevää pintaa. Todella hellivän tuntuinen tapaus. Pidän kovasti tuoksusta.

Vinkki meille vaahdosta tykkääville: vaahdotusverkko.

Esse_IMG_0078_2

Kun tuotteessa on vaahtoa muodostavaa ainetta, se saadaan aktivoitua tällaisella yksinkertaisella keksinnöllä kuin foaming net = vaahdotusverkko. Nämä ovat suosittuja etenkin Aasiassa. Ja monille teistä varmasti jo tuttu juttu. Olen ostanut omani MUJIlta.

Ja jo vain vaahtoutuu Essen Sensitive Cleanserkin kun sitä hieroo verkkoon :)

Verkko saa miedoimmatkin, laiskasti vaahtoavat putsarit vaahtoamaan moninkertaisesti. Jo valmiiksi kunnolla vaahtoavat putsarit vaahdottuvat sitten ihan hervottomaksi massaksi verkon kautta käytettynä :)

Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactobacillus, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Vanillin, Hexenol, Gamma Decalactone

Esse_IMG_9866_2

Sensitive Serum 77,20€ / 15 ml

Sensitive-linjan seerumi on toinen Essen kahdesta tuotteesta joihin on lisätty kaikkein korkein pitoisuus tehokkaimmassa muodossaan olevia probiootteja eli eläviä Lactobacillus-probiootteja, niitä on yli miljardi per 1 ml. Toinen eläviä probiootteja sisältävä tuote on Plus-linjan Probiotic Serum.

Seerumi on vedetön ja öljy- ja rasvapohjainen jotta probiootit saadaan stabiloitua. Päälle levitettävän kosteusvoiteen vesi aktivoi probiootit ja Esse suosittaakin että seerumia käytettäisiin aina yhdessä voiteen kanssa.

Essen Sensitive on kyllä jännimmän tuntuinen seerumi mitä olen kokeillut. Sen täyteläinen koostumus tuo mieleen kynsinauhabalsamin :) Jojoba- ja seesaminsiemenöljyihin ja sheavoihin perustuva koostumus tuntuu tosi tuhdilta ainakin nyt kesäiholla, ja ihon pinta jää rasvaiseksi. Seesamisesta tuoksusta tulee mieleen halva :)

Seerumia suositellaan käytettävän aamuin illoin mutta ei meikin alla, mikä tarkoittaa sitä, että Essellä on ilmeisesti ajateltu käyttäjän olevan meikittä seerumin käyttökuurin ajan.

Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja on tarkoitettu erityisesti reaktiiviselle, stressaantuneelle iholle. Valmistajan kuvauksen mukaan: ”Tuotteen sisältämät elävät mikrobit aktivoituvat ihon pinnan kosteudesta. Aktivoiduttuaan ne miehittävät ihon korjaten epätasapainotilaa ja vahvistaen suojabarriäärin toimintaa, tavoitteena lisätä ihon probioottisia mikrobistoja sellaiselle tasolle, ettei tunkeutujille jää tilaa. Tämä ehkäisee ihon immuunisysteemin yliaktivoitumista vähentäen punoitusta ja ärsytystä.”

Esse_IMG_9863_2

Essen tuotteet henkivät pakkauksista lähtien selektiivisyyttä ja arvokkuutta, tämä ei ole ”markettisarja”. Tuotteet on pakattu tuplapakkauksiin; ulkopakkauksen sisältä nostetaan esiin vielä toinen suojapakkaus. Kenties epäekologista jostain näkökulmasta, mutta kartonkiset pakkaukset kuitenkin maatuvat.

Paras testihenkilö tälle tuotteelle olisi tietysti ärtyneen, stressaantuneen ihon omaava henkilö, ja minun arvioni jää vain tuotteen koostumuksen ja kosmeettisten ominaisuuksien kuvailuksi. Voi että kun olisi armeija erilaisilla ihotyypeillä ja -ongelmilla varustettuja koehenkilöitä käytettävissä joilta voisi tarpeen vaatiessa tilata ihotyypin mukaisen, täsmällisemmän arvion ^_^ Ehkä mä vielä joku päivä kerään lukijoiden joukosta sellaisen ryhmän :)

Inci: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone.

Esse_IMG_9871_2

Hydro Moisturiser 60,70€ / 50 ml

Sensitive-linjassa on kaksi päivävoidetta, joista Hydro on kevyempi ja tarkoitettu normaalista rasvoittuvalle iholle.

Vaikka kirjoitin ’kevyempi’, on Hydro Moisturiser kuitenkin aika täyteläistä ja paksua. Koostumus tuntuu ylelliseltä ja on linjassa sarjan selektiivisen imagon kanssa. Rakastan koostumusten vertailua ja kaikkien kolmen viimeksi testaamani sarjan koostumukset ovat olleet todella erilaisia, vaikka ovat luonnonkosmetiikkaa. Essen hienostuneet koostumukset ja tuoksut ovat aika lailla toista ääripäätä jos vertaa vaikka elokuussa testaamaani Cîmeen. Tsekkiläinen Havlik Apoteka taas edustaa perinteistä weleda-tyyppistä formulointia.

Essen Hydro-voide jättää iholleni tuotetunnun vaikka levittäisin sitä kuinka ohuelti. Tämä ei ole niitä ihoon hulahtavia fluidimaisia (terkut Mintsille ;D) koostumuksia. Tuotetuntu ei toisaalta ole ikävän tahmea eikä iho jää kiiltämään, tuntemusta voisi kuvailla suojaavaksi. Tuoksusta tulee mieleen vaniljavanukas – mutta tuoksu on tosiaankin hyvin, hyvin mieto. Sellainen barely there.

idEsse_IMG_9873_2

Sensitive-linjassa ei ole erikseen silmänympärysvoidetta ja olen käyttänyt silmänympäryksillä tätä Hydro-voidetta. Toimii erinomaisesti, itse asiassa tulen varmasti käyttämään voidetta jatkossa sy-voiteena sillä silmänympäryksille kaipaan juuri tämän kaltaisia, täyteläisempiä koostumuksia. <3 Ihana voide!

Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Lactobacillus, Dehydroxanthan Gum, Bisabolol, Sodium Phytate, Glyceryl Caprylate, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Vanillin, Gamma Decalactone.

Esse_IMG_9876_2

Nourish Moisturiser 66,50€ / 50 ml

Rauhoittava, erittäin täyteläinen voide kuivalle iholle. Minun iholleni tämä on selvästi liian tuhtia, mutta talven kylmimpänä, ihoa stressaavimpana aikana voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä yövoiteena.

.

Kaikki Essen tuotteet ovat vailla kuivattavaa alkoholia. Niitä myydään ainoastaan hoitoloissa ja maahantuojan verkkokaupassa, jälleenmyyjälistaus löytyy Essen sivuilta täältä.

Suositus on, ettei käytössä olisi muiden sarjojen ihonhoitotuotteita samaan aikaan Essen kanssa, sillä ne heikentävät Esse-hoito-ohjelman probioottista vaikutusta.

*

Onko joukossamme muita Esseen jo tutustuneita? Kokemuksia?

Miltä probioottinen näkökulma ihonhoitoon ylipäänsä teistä kuulostaa? Vakuuttaako?

Kommentit (66)
 1. Jee, kiva, että kirjoitit Essestä! Mua Esse on kiinnostanut jo pitemmän aikaa, vaikka en olekaan vielä testannut mitään sen tuotteita.

  Mulla on herkkä iho ja luulen, että tämän Sensitive-linjan tuotteet olisivat iholleni parhaat. Toisaalta ihoni ei ole muuten kuin talvisin mitenkään erityisen kuiva, joten en tiedä olisiko tuollainen öljymäinen seerumi yhdistettynä melko täyteläiseen voiteeseen se paras ratkaisu. Jäikö sun iho kovin kiiltäväksi seerumin + Hydro-voiteen jäljiltä? Mun iho kaipaa yleensä runsaasti ns. vesikosteutta ja sitähän tuo seerumi ei sisällä.

  Jännää muuten, ettei Sensitive-linjassa ole lainkaan kasvovettä. Olen tutkinut Essen muita kasvovesiä, ja incien perusteella niissä on ainesosia, jotka eivät sovi mulle. Joutuisin siis joka tapauksessa yhdistelemään eri sarjojen tuotteita(vastoin Esse suositusta). EkoPharma on mun luottosarja ja yhdistäisin varmaan tuon Essen seerumin + voiteen EkoPharman puhdistusmaitoon ja kasvoveteen koska ne sopii mun iholle niin älyttömän hyvin.

  Oletko muuten huomannut, että EkoPharma uudistuu ja uusissa tuotteissa on mm. prebiootteja? En ole vielä päässyt tutustumaan uusiin tuotteisiin, mutta mielenkiintoiselta kuulostaa. Kyllähän tuo ajatus probioottien ja prebioottien hyödyistä ihonhoidossa tuntuu kovin loogiselta. Siihen on tietysti mahdotonta ottaa kantaa, kuinka paljon tehoa ja hyötyä niistä loppupeleissä on.

  1. Jäikö sun iho kovin kiiltäväksi seerumin + Hydro-voiteen jäljiltä?

   Jäi kiiltäväksi seerumin jälkeen mutta ei Hydron, siis kun laitan Hydro-voidetta yksinään iho ei kiillä ollenkaan. Se kyllä tuntuu voidellulta ja ”pinnoitetulta” mutta pinta on himmeä ja ei-tahmainen.

   Oletko muuten huomannut, että EkoPharma uudistuu ja uusissa tuotteissa on mm. prebiootteja?

   Olen kyllä, mainitsin sen tuolla postauksessakin :) …mutta kun tekstiä on niin paljon niin tiedän että osa jää lukematta, se just on näiden pitkiksi venähtävien postausten huono puoli :/

   Täytyy ensi vuonna tutustua noihin uudistuneisiin EkoPharmoihin. Clip art -kuvitus siellä näkyy edelleen porskuttavan eli visuaalinen panostus on edelleen vähän niin ja näin, mutta en anna sen häiritä kun koostumukset ovat kuitenkin niin hyviä :) Ja onneksi nokkapullot on nyt muutettu järkevämmiksi <3 <3

   1. ^ Hupsista, no niinpä mainitsitkin!:)

    Mä luen kyllä pitkäkin postaukset mielenkiinnolla läpi. Toisinaan vaan käy niin, että puhelimella tulee vahingossa selattua liikaa alaspäin kerralla ja muutama rivi jää lukematta.

 2. tavallinen tallaaja
  7.9.2016, 14:07

  Ensin innoistuin sarjasta, mutta kun näin hinnan lopetin lukemisen siihen. Ihan hullun hintaisia tuotteita.

  1. Ihan hullun hintaisia tuotteita.

   Selektiivinen hintataso. Sen genren tuotteet maksavat tyypillisesti tämän verran.

   :/

   Tähän on vaikea keksiä sopivaa hymiötä koska yhtäältä ymmärrän oikein hyvin selektiivisten sarjojen pointin ja hinnoittelu on yksi imagoon kuuluvista tekijöistä (pelkät raaka-aineet ja pakkausvalinnat eivät selitä hintaa), mutta toisaalta suosin itsekin edullisemman hintatason tuotteita ja tietysti on aina mukavinta promota sellaisia tuotteita joihin kaikilla olisi varaa. Kuitenkin ymmärrän (ja haluankin) että markkinoilla on myös niitä ylellisiä luksus-sarjoja. Jokaiselle jotain.

   Essen kohdalla voi sanoa, että olen vilpittömästi innostunut tuotteista ja niihin liittyvästä teknologiasta, mutta en kuitenkaan itse ostaisi tämän hintatason tuotteita. Halusin niistä kuitenkin kertoa ja kirjoittaa, koska joku muu voi hyvinkin mielellään haluta niihin sijoittaa. Ja toisin kuin joillain luksusbrändeillä joilla hinta käytännössä oikeasti tulee kauniista, arvokkaista pakkauksista, viimeiseen saakka hiotusta koostumuksesta ja parfyymitaiteilijan luomasta tuoksusta, uskon että Essen tuotteissa hinnalla saa myös enemmän ihonhoidollista vastetta. Mutta totta kai, osa hinnasta tulee eksklusiivisuudesta, pakkausvalinnoista ja palvelusta = tuotteita myy kosmetologi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *