Karkkipäivä
Karkkipäivä

Esse – probioottista ihonhoitoa

Enpäs ole pitkään aikaan ollut näin innostunut jostain tuotesarjasta! Ei hyvänen aika miten kiinnostava ja uudenlainen näkökulma ihonhoitoon.

Olen yrittänyt kirjoittaa tätä juttua jo kohta viikon, mutta uppoudun joka yrityksellä lukemaan netistä lisätietoa ^_^ Lisäksi jutusta on ollut vaikea saada tarpeeksi tiivistä kun tekisi mieli kirjoitella tekstiä Helsingistä Ivaloon saakka, mutta tiedän että useimpien lukijoiden jaksaminen loppuu jo Lahden tienoilla jos matka on liian pitkä :D

EsseOrganic

Kuvat (muut kuin omat tuotekuvani): Esse

Esse – uraauurtavaa, innovatiivista luonnonkosmetiikkaa Etelä-Afrikasta. Tuo maakin vielä – on virkistävää saada käsiinsä niinkin eksoottista kosmetiikkaa kuin afrikkalaista, kun meillä täällä Suomessa dominoivat eurooppalaiset luonnonkosmetiikkamerkit.

Esse on valmistanut luomukosmetiikkaa vuodesta 2002, mutta viime vuonna sarja koki täyden uudistumisen Biome+ teknologian myötä. Tähän teknologiaan liittyvät tiedejutut ovat juuri sitä valtavan kiinnostavaa aluetta josta tekisi mieli jaaritella vaikka kuinka, mutta yritän pitää homman kuitenkin lukuystävällisenä että pysytte hereillä :)

Esse_1

Biome+ teknologia pohjautuu monivuotisen, kansainvälisen The Human Microbiome Project –tutkimustyön tuloksille. (Tutkimus ei liittynyt ihonhoitoon vaan yleisesti ihmisen terveyteen.) Projektin tuloksena selvisi, että kehossamme elää 10 mikrobia jokaista ihmissolua kohti. Tuhannet mikrobilajit työskentelevät yhdessä luoden monimutkaisen kemian joka pitää meidät terveenä, ja tämä toteutuu erityisen konkreettisesti suolistossa ja iholla.

Tutkimuksen tulokset muuttivat käsitystä ihosta ja mikä vaikuttaa sen hyvinvointiin: iho ymmärretään nyt ekosysteeminä joka on terveimmillään silloin, kun sen mikrobipopulaatio on vahva ja monimuotoinen. Toisin sanoen monet ihon epätasapainotiloista liittyvät ihon mikrobiomin häiriöihin, ja tasapainottamalla mikrobikantaa ihon kuntoon voidaan vaikuttaa myönteisesti.

Essen Biome+ teknologia edistää ihon monimuotoista ja vakaata mikrobiomia tehostamalla probioottipopulaatioiden määrää iholla. Probiootit ovat hyvisbakteereja jotka monet yhdistävät suoliston hyvinvointiin, mutta ne parantavat yhtä lailla myös ihon mikrobikoostumusta. Esse toi probiootit ensimmäisenä ulkoisesti käytettäviin kosmetiikkavalmisteisiin.

Edit. Eipäs tuonutkaan. :p Tietooni saatettiin eilen, että ranskalainen Lierac käytti probiootteja puhdistustuotteissaan jo vuonna 2012. Väärinymmärrys Essen kohdalla on omani, tulkitsin lukemaani vähän turhan vapaasti :D Esse voi ottaa kunnian maailman ensimmäisen eläviä probiootteja sisältävän seerumin lanseerauksesta, mutta muutoin probioottiteknologia oli jo ollut käytössä ihonhoitotuotteissa muilla merkeillä.

Esse_Ecocert_AfricaPhytotrade

Esse pyrkii prebioottien ja probioottien avulla luomaan iholle ympäristön, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua. Prebiootit ovat ikään kuin probioottien apureita ja toimivat ravintona iholle suotuisille mikrobeille.

Kaikki tämä kuulostaa minusta aivan valtavan kiinnostavalle ja on ainakin minulle ihan uusi näkökulma ihonhoitoon. Ja tuorehan se on koko kauneusalallakin, ei probiooteista puhuttu vielä viisi vuotta sitten. Nyt ilmiö on pioneerien vanavedessä saavuttamassa muitakin alan toimijoita, esimerkiksi kotimainen EkoPharma on lisännyt prebiootteja juuri päivitettyyn tuotelinjaansa.

Pähkinänkuoressa: mitä hyvää probiootit saavat aikaan iholla? Kolme tärkeintä ominaisuutta:

 • Parantavat ihon kosteustasapainoa vahvistamalla ihon suojabarriääriä
 • Vähentävät ihon herkkyysreaktioita –> punoitus, kutina, ekseema
 • Hidastavat ikääntymisen merkkejä lisäämällä hyödyllisten mikrobien määrää –> taistelevat patogeenejä ja muita ikääntymisen merkkejä kiihdyttäviä mikrobeja vastaan

Esse_Vegan_PETA

Essen tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia

Siihen, miten hyvin kosmetiikkaan lisätyt probiootit sitten oikeasti toimivat iholla, en osaa ottaa kantaa, koska kannan muodostus vaatisi paritkin juttutuokiot puolueettomien kemistien, ihotautilääkärien ja probioottista ihonhoitoa pidempään käyttäneiden kanssa.

Totean vain, että kaikki tämä kuulostaa todella kiinnostavalta ja herättää allekirjoittaneessa myönteisen ”miksipä ei?” –fiiliksen. Kun kukaan ei kiistä tasapainoisen mikrobipopulaation merkitystä suoliston hyvinvoinnille, miksipä sillä ei voisi olla yhtä merkittävä rooli myös ihon hyvinvoinnin ylläpidossa?

Esse_TrevorSteyn

Harmittaa vietävästi kun en pääse paikalle kun Essen perustaja, kemisti Trevor Steyn (kuvassa) saapuu perjantaina Suomeen kertomaan probioottisesta ihonhoidosta. Varmaan mielenkiintoisin tilaisuus koko vuonna ja mä joudun skippaamaan… No, kaikkeen ei voi revetä.

Saatte sitten lukea muista blogeista mitä Trevor Steynillä oli sanottavaa. :)  (Ja tulee varmasti luettua ahmien itsekin..!)

Lisätietoa probiooteista, The Human Microbiome-projektista ja Essen ihonhoitofilosofiasta voi lukea Essen erinomaisen informatiivisilta ja hyvin koostetuilta sivuilta. Sivut ovat suomenkieliset.

Esse_tuotelinjat

Essen valikoima koostuu kolmesta linjasta.

Esse Organic on merkin alkuperäinen runkosarja joka on tänä vuonna päivitetty sisältämään myös Biome+ -teknologian tuotteita. Laaja valikoima koostuu useista puhdistusaineista (neljällä eri koostumuksella), kasvovesistä, kosteusvoiteista, naamioista, kuorintatuotteista, erityishoitotuotteista ja vartalotuotteista.

Esse Sensitive on neljän tuotteen täsmälinja herkästi reagoivalle iholle sisältäen puhdistusemulsion, seerumin ja kaksi kosteusvoidetta.

Esse Plus on uusin lisäys perheeseen ja on talon premium-linja, sisältäen kolme seerumia, kaksi kosteusvoidetta ja silmänympärysvoiteen.

Esse_IMG_9857_2

Sain maahantuojalta kokeiltavaksi koko Sensitive-linjan.

Sensitive-linja pyrkii minimoimaan allergisten reaktioiden mahdollisuuden käyttämällä erityisen hellävaraisia raaka-aineita. Ainesosat on pidetty minimissä ja säilöntäaineet valittu miedommasta päästä. Probiootit auttavat vahvistamaan ja palauttamaan ihon suojabarriääriä mikä vähentää ihon herkkyysreaktioita. Tuotteissa on mieto tuoksu.

Jos olisin päässyt tapaamaan sarjan luojaa, olisin kysynyt miksi tuotteista ei tehty täysin hajusteettomia, se kuitenkin vähentää entisestään allergisten reaktioiden mahdollisuutta. Tuoksuainesosien pitoisuus on alle 0,03% eli todella vähän, mutta aina on sekin kuluttajaryhmä joka ei siedä tuotakaan määrää ja valitsee puhtaasti täysin hajusteettomat tuotteet.

Esse_IMG_9868_2

Sensitive Cleanser 52,70€ / 200 ml

Koostumukseltaan emulsiomainen mutta ei tunnultaan maitomainen perinteisellä tavalla. Maitomainen putsari ei vaahtoa eikä Essen Sensitive-putsarikaan sitä tee kun sen levittää sormin. Tuote neuvotaan sekoittamaan ensin kämmenellä lämpimään veteen ja hieromaan sitten kasvoille, tosin kasvojen huuhtelu lämpimällä vedellä ennen puhdistusta ajaa saman asian.

Emulsio tuntuu iholla erittäin miellyttävältä, ja vaikka se ei vaahtoa, koostumuksesta tuntee heti että se voisi vaahdota. Kurkkaus inciin vahvistaakin tämän, sieltä löytyy vaahtoa muodostava, puhdistava ainesosa decyl glucoside. Putsari on ilmeisesti haluttuu formuloida niin, ettei se dekyyliglukosidista huolimatta vaahtoa.

Emulsio huuhtoutuu iholta vaivatta jättämättä rasvaista tai muutenkaan pinnoitettua tuntua, ei liioin nitisevää pintaa. Todella hellivän tuntuinen tapaus. Pidän kovasti tuoksusta.

Vinkki meille vaahdosta tykkääville: vaahdotusverkko.

Esse_IMG_0078_2

Kun tuotteessa on vaahtoa muodostavaa ainetta, se saadaan aktivoitua tällaisella yksinkertaisella keksinnöllä kuin foaming net = vaahdotusverkko. Nämä ovat suosittuja etenkin Aasiassa. Ja monille teistä varmasti jo tuttu juttu. Olen ostanut omani MUJIlta.

Ja jo vain vaahtoutuu Essen Sensitive Cleanserkin kun sitä hieroo verkkoon :)

Verkko saa miedoimmatkin, laiskasti vaahtoavat putsarit vaahtoamaan moninkertaisesti. Jo valmiiksi kunnolla vaahtoavat putsarit vaahdottuvat sitten ihan hervottomaksi massaksi verkon kautta käytettynä :)

Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactobacillus, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Vanillin, Hexenol, Gamma Decalactone

Esse_IMG_9866_2

Sensitive Serum 77,20€ / 15 ml

Sensitive-linjan seerumi on toinen Essen kahdesta tuotteesta joihin on lisätty kaikkein korkein pitoisuus tehokkaimmassa muodossaan olevia probiootteja eli eläviä Lactobacillus-probiootteja, niitä on yli miljardi per 1 ml. Toinen eläviä probiootteja sisältävä tuote on Plus-linjan Probiotic Serum.

Seerumi on vedetön ja öljy- ja rasvapohjainen jotta probiootit saadaan stabiloitua. Päälle levitettävän kosteusvoiteen vesi aktivoi probiootit ja Esse suosittaakin että seerumia käytettäisiin aina yhdessä voiteen kanssa.

Essen Sensitive on kyllä jännimmän tuntuinen seerumi mitä olen kokeillut. Sen täyteläinen koostumus tuo mieleen kynsinauhabalsamin :) Jojoba- ja seesaminsiemenöljyihin ja sheavoihin perustuva koostumus tuntuu tosi tuhdilta ainakin nyt kesäiholla, ja ihon pinta jää rasvaiseksi. Seesamisesta tuoksusta tulee mieleen halva :)

Seerumia suositellaan käytettävän aamuin illoin mutta ei meikin alla, mikä tarkoittaa sitä, että Essellä on ilmeisesti ajateltu käyttäjän olevan meikittä seerumin käyttökuurin ajan.

Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja on tarkoitettu erityisesti reaktiiviselle, stressaantuneelle iholle. Valmistajan kuvauksen mukaan: ”Tuotteen sisältämät elävät mikrobit aktivoituvat ihon pinnan kosteudesta. Aktivoiduttuaan ne miehittävät ihon korjaten epätasapainotilaa ja vahvistaen suojabarriäärin toimintaa, tavoitteena lisätä ihon probioottisia mikrobistoja sellaiselle tasolle, ettei tunkeutujille jää tilaa. Tämä ehkäisee ihon immuunisysteemin yliaktivoitumista vähentäen punoitusta ja ärsytystä.”

Esse_IMG_9863_2

Essen tuotteet henkivät pakkauksista lähtien selektiivisyyttä ja arvokkuutta, tämä ei ole ”markettisarja”. Tuotteet on pakattu tuplapakkauksiin; ulkopakkauksen sisältä nostetaan esiin vielä toinen suojapakkaus. Kenties epäekologista jostain näkökulmasta, mutta kartonkiset pakkaukset kuitenkin maatuvat.

Paras testihenkilö tälle tuotteelle olisi tietysti ärtyneen, stressaantuneen ihon omaava henkilö, ja minun arvioni jää vain tuotteen koostumuksen ja kosmeettisten ominaisuuksien kuvailuksi. Voi että kun olisi armeija erilaisilla ihotyypeillä ja -ongelmilla varustettuja koehenkilöitä käytettävissä joilta voisi tarpeen vaatiessa tilata ihotyypin mukaisen, täsmällisemmän arvion ^_^ Ehkä mä vielä joku päivä kerään lukijoiden joukosta sellaisen ryhmän :)

Inci: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone.

Esse_IMG_9871_2

Hydro Moisturiser 60,70€ / 50 ml

Sensitive-linjassa on kaksi päivävoidetta, joista Hydro on kevyempi ja tarkoitettu normaalista rasvoittuvalle iholle.

Vaikka kirjoitin ’kevyempi’, on Hydro Moisturiser kuitenkin aika täyteläistä ja paksua. Koostumus tuntuu ylelliseltä ja on linjassa sarjan selektiivisen imagon kanssa. Rakastan koostumusten vertailua ja kaikkien kolmen viimeksi testaamani sarjan koostumukset ovat olleet todella erilaisia, vaikka ovat luonnonkosmetiikkaa. Essen hienostuneet koostumukset ja tuoksut ovat aika lailla toista ääripäätä jos vertaa vaikka elokuussa testaamaani Cîmeen. Tsekkiläinen Havlik Apoteka taas edustaa perinteistä weleda-tyyppistä formulointia.

Essen Hydro-voide jättää iholleni tuotetunnun vaikka levittäisin sitä kuinka ohuelti. Tämä ei ole niitä ihoon hulahtavia fluidimaisia (terkut Mintsille ;D) koostumuksia. Tuotetuntu ei toisaalta ole ikävän tahmea eikä iho jää kiiltämään, tuntemusta voisi kuvailla suojaavaksi. Tuoksusta tulee mieleen vaniljavanukas – mutta tuoksu on tosiaankin hyvin, hyvin mieto. Sellainen barely there.

idEsse_IMG_9873_2

Sensitive-linjassa ei ole erikseen silmänympärysvoidetta ja olen käyttänyt silmänympäryksillä tätä Hydro-voidetta. Toimii erinomaisesti, itse asiassa tulen varmasti käyttämään voidetta jatkossa sy-voiteena sillä silmänympäryksille kaipaan juuri tämän kaltaisia, täyteläisempiä koostumuksia. <3 Ihana voide!

Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Lactobacillus, Dehydroxanthan Gum, Bisabolol, Sodium Phytate, Glyceryl Caprylate, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Vanillin, Gamma Decalactone.

Esse_IMG_9876_2

Nourish Moisturiser 66,50€ / 50 ml

Rauhoittava, erittäin täyteläinen voide kuivalle iholle. Minun iholleni tämä on selvästi liian tuhtia, mutta talven kylmimpänä, ihoa stressaavimpana aikana voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä yövoiteena.

.

Kaikki Essen tuotteet ovat vailla kuivattavaa alkoholia. Niitä myydään ainoastaan hoitoloissa ja maahantuojan verkkokaupassa, jälleenmyyjälistaus löytyy Essen sivuilta täältä.

Suositus on, ettei käytössä olisi muiden sarjojen ihonhoitotuotteita samaan aikaan Essen kanssa, sillä ne heikentävät Esse-hoito-ohjelman probioottista vaikutusta.

*

Onko joukossamme muita Esseen jo tutustuneita? Kokemuksia?

Miltä probioottinen näkökulma ihonhoitoon ylipäänsä teistä kuulostaa? Vakuuttaako?

Kommentit (66)

 1. Jenna

  Sain Esse Sensitive-kuurin käyttööni 2 kk sitten. Olin laiminlyönyt ihoani ja poskiini oli alkanut kehittymään couperosaa. Ihoni oli muutenkin herkistynyt. 2 kk Esseä takana ja vaikka tämä on kallista, olen aivan rakastunut. Tuotteet tuoksuvat taivaalliselta ja tunne on ylellinen, superhoitava, tasapainottava. Opiskelen mikrobiologiaa joten rakastan ajatusta probiooteista ihollani ja tämä saa pelkkää isoa peukkua. Ihoni reagoi kuurin ensimmäisen viikon ajan puhdistautumalla melko aggressiivisesti, joka hieman säikäytti. Puhdistusreaktio oli kuitenkin ohi 1-2 viikossa. Kuuri on vielä kesken, mutta ihoni on selkeästi kuulas, puhdas ja tasaisempi kun pitkään aikaan. Pinta- ja syväkuivuus sekä turha rasvoittuminen ovat kaikki tasapainottuneet. Ainoa miinus on tuotteiden hinta, mutta toisaalta 70-80 eur seerumi kestää minulla 2 kk, putsari ja rasva hieman pitempään. Olenko valmis laittamaan muutaman kympin kuussa saadakseni tasapainoisen kauniin ihon ja sitä kautta hyvän itsetunnon? Hell yeah olen!

  • Sanni

   Aina ihanaa kuulla kun joku löytää just ne omalla ihollaan toimivat ja ihon kuntoon merkittävästi vaikuttavat tuotteet :) Mahtavaa :)

 2. marianna

  minullakin käytössä esse sensitive putsari, seerumi ja kosteusvoide muutaman viikon ajan. ekan viikon jälkeen kasvoihin tuli runsaasti epäpuhtauksia. vieläkin niitä on mutta ihon väri tasoittunut ja ei ole enää niin pintakuiva. Aikaisemmin oli käytössä Dr hauschka joka ei täysin hoitanut couperosaa ja ajottain olevaa ruusufinniä pois! Kokeleilussa nyt tämä sarja!

 3. M

  En ole ikinä kuullutkaan! Kävin lukemassa kirjoittamasi jutun ja tieteelliset tutkimukset vakuuttavat, mutta hinnat tuntuvat silti korkeille. Kiinnostaisi kokeilla varsinkin kuivan ihon tuotteita!

 4. Tiltu

  Mä ostin I love me- messuilta kuivan ihon sarjan kokeilupakkauksen ja oon nyt pari päivää sitä testannut. Ainakin sekä geeli- että cream cleanser vakuuttivat sillä, että iho ei tuntunut kerrassaan miltään pesun jälkeen. Se on atoopikolle jo paljon, eli todellakin hyvä juttu.

  Ihmettelin, että joku fiilis puuttuu, joka normaalisti aina on. Tiedäthän, sellainen johon on niin tottunut ettei sitä tajua ennen kuin se on poissa. Sitten tajusin että sehän on se sellainen pienoinen ärtyneisyys, että ”tunnen kasvojeni ihon”, joka on pesun jälkeen enemmän sääntö kuin poikkeus.

  Microderm Exfoliatorilla kuorin myös ihoa. Se ei tuntunut yhtään miltään, ei yhtään raetta, ei mielestäni jättänyt ihoakaan kovin pehmeäksi. Yritin kaivaa tietoa, oisko se pitänyt kuitenkin hieroa täysin kuivalle iholle, koska ohjeessa ei käsketty myöskään kostuttamaan ihoa. Mutta Cream Maskissa taas käskettiin nimenomaan laittamaan kuivalle iholle. Nämä kaksi jättivät myös sellaisen ”ei tunnu miltään”- fiiliksen positiivisessa mielessä, ainoastaan olisin kuorinnalta parempaa tehoa toivonut.

  Kosteusvoiteet (Rich Moisturizer ja Ultra Moisturizer) eivät tuntuneet mulle tarpeeksi kosteuttavilta ainakaan näin alkuun. Ihmettelin hieman tuubin takana ohjetta ”Gently press into skin….” Siis painele iholle? Onko levitystavalla joku merkitys? Musta nämä ei tunnu levittyvän kovin hyvin jos ”painelen iholle”.

  • Sanni

   Microderm Exfoliatorilla kuorin myös ihoa. Se ei tuntunut yhtään miltään, ei yhtään raetta, ei mielestäni jättänyt ihoakaan kovin pehmeäksi. Yritin kaivaa tietoa, oisko se pitänyt kuitenkin hieroa täysin kuivalle iholle, koska ohjeessa ei käsketty myöskään kostuttamaan ihoa.

   Voisikohan tuo olla sellainen kitkaamalla käytettävä kuorinta? Eli voide levitetään iholle, annetaan vaikuttaa/kuivahtaa hetki ja hierotaan irti kitkaamalla (eli hierotaan niin että voide ”murustuu” irti, ihoa kosteuttamatta). Yhtä Clarinsin tunnettua herkän ihon kuorintaa käytetään noin.

   Ihmettelin hieman tuubin takana ohjetta ”Gently press into skin….” Siis painele iholle? Onko levitystavalla joku merkitys?

   Tästäkin tulee heti assosiaatio Clarinsiin. Heillä voiteet ja oikeastaan kaikki hoitotuotteet suositellaan paineltavan iholle hieromisen sijaan. Tämä tulee siitä että ihoa halutaan altistaa mahdollisimman vähän mekaaniselle rasitukselle, jota voiteen hierominenkin jostain näkökulmasta on. Voide lämmitetään ensin sormien välissä ja painellaan sitten ihoon, Clarinsin ohjeissa puhutaan ”imukuppiefektistä”; kuperat sormet ja kämmenet muodostavat iholle painettaessa vähän samanlaisen paineen kuin imukuppi ja se auttaisi voiteen hellävaraista ja samalla tehokasta imeytymistä. Itse koen samoin kuin sinä että että voide ei imeydy painellen yhtä hyvin kuin hieromalla, mutta jotkut merkit kuitenkin suosittavat painelua. Ehkä siihenkin tekniikkaan tottuisi jos sitä vain sitkeästi jatkaisi… Itse en ei-herkkäihoisena jaksa vaivautua :D ^_^

   • Tiltu

    Mun ehkä herkkäihoisena taas pitäisi jaksaa vaivautua ;D
    Mulle Essen tuotteista eniten jäi mieleen se ”ei tunnu miltään”, mikä on siis hyvä kuten mainitsinkin. Mutta tuon hintaluokan tuotteista toivoisin enemmän.
    Tällaisia kokeilupakkauksia toivoisin enemmänkin varsinkin kalliimmilta merkeiltä.

    Tuo imukuppiefekti kuulostaa kyllä jännältä. Eikös Dr Hauschkan pesuvoide toimi myös noin, eli poistaa meikin ja lian painelemalla? Tekisi mieli kokeilla sitäkin, mutta ekana täytyy käyttää tuo Flown öljyputsari, joka odottaa kokeiluvuoroaan kaapissa.
    Täytyy olla tulevaisuuden suunnitelmia :D

    • Sanni

     Tällaisia kokeilupakkauksia toivoisin enemmänkin varsinkin kalliimmilta merkeiltä.

     Samaa mieltä :)

     Eikös Dr Hauschkan pesuvoide toimi myös noin, eli poistaa meikin ja lian painelemalla?

     Kyllä, sekin kuuluu imukuppiporukkaan :D

     Täytyy olla tulevaisuuden suunnitelmia :D

     Ehdottomasti, ehdottomasti :)

 5. Lempi

  Asun Etelä-Afrikassa, enkä sanoisi Esseä kovin selektiiviseksi sarjaksi; sitä saa täällä ihan tavallisista terveyskaupoista ja eri nettikaupoista. Kokeilin Cream Cleanseria ja olin ihan tyytyväinen, tosin ei tuote mitenkään ylivertaiselta vaikuttanut. Olen vuosikaudet käyttänyt pelkästään sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja ihoni on ongelmaton, mitä nyt ikä näkyy, mutta heleä ja terve, joten ehkä en huomaa mahdollisia erityisvaikutuksia.

  Sitteni hoksasin, että eräs nettikauppa myi myös hoitolakokoa, jonka tilasin. Yllätys oli lukea pullosta, ettei ainetta saa joutua silmiin; Essen esitteessä ja nettisivuilla puolestaan kehutaan Cream Cleanserin olevan erinomainen silmämeikin poistoon. Olen penännyt asian oikeaa laitaa niin myyjältä kuin Esseltäkin, saamatta mitään vastausta. Myös se risoo, että sarja ratsastaa Ecocert-sertifioinnilla, mutta moni tuote ei kuitenkaan ole sertifioitu. Miksi ei? Olen kysynyt, mutta vastaukset ovat olleet hyvin vaihtelevia eri paikoissa. Esse täällä pääkallopaikallaan ei ole vastannut yhtään mitään. Todella selektiivstä, ainakin se, mitä halutaan kuluttajille kertoa.

  Täällä on muita, edullisempia mutta laadukkaita ekologisia sarjoja, jotka tuntuvat sopivan minulle, joten olen siirtynyt niiden käyttäjäksi. Essestä jäi jotenkin huono maku. Ei tuotteiden laadun ja sopivuuden vaan edellä kertomani takia.

  • Sanni

   enkä sanoisi Esseä kovin selektiiviseksi sarjaksi; sitä saa täällä ihan tavallisista terveyskaupoista ja eri nettikaupoista.

   Esse on varmaankin sitten brändätty Euroopan markkinoilla eri kategoriaan..? Täällä se on erittäin selektiivinen, kuten hinnatkin kertovat. Korres on myös yksi esimerkki sarjasta, joka on kotimaassaan ihan eri kategoriaa kuin vientimaissa. Kreikassa Korres on markettihintainen apteekkisarja, muualla maailmassa semiselektiivinen ja 3-4 kertaa kalliimpi.

   Myös se risoo, että sarja ratsastaa Ecocert-sertifioinnilla, mutta moni tuote ei kuitenkaan ole sertifioitu. Miksi ei?

   Oletan, että Esse haluaa käyttää tuotteissaan ainesosia, joita joko ei sallita Ecocertin mukaan (ovat esimerkiksi liian modifioituja vaikka olisivatkin luonnollista alkuperää) tai joita ei vielä toistaiseksi ole ylipäänsä Ecocertin ainesosalistoilla, tällaisestakin olen kuullut. Ainesosamarkkinoilla on myös sellaisia ainesosia (etenkin uusia, olettaisin), joihin sertifiointitahot eivät ole (vielä) ehtineet ottaa kantaa.

   • Lempi

    Totta, arvelusi kuulostavat järkeenkäyviltä. Arvostaisin kovasti, jos Esse avoimesti kertoisi esim. sivuillaan, missä mennään sertifioinnin kanssa. Ja tuskin on suuri salaisuus, käykö puhdistus myös silmille vai ei, ihmeellistä, ettei siihenkään saa vastausta. Minulta menee arvostus ja luottamus, kun tunnen, ettei asiakkaan kysymyksillä ole merkitystä. Olisi todella mielenkiintoista kuulla Mr Steyniä livenä; saisiko vastauksia vai ei?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.