Karkkipäivä
Karkkipäivä

Esittelyssä Uoga Uoga -mineraalimeikit

Tuotearvostelussa tänään liettualaisen Uoga Uogan mineraalimeikkejä.

Minulle tämä tulee aina olemaan ööga-ööga... ^_^ En tiedä miksi. Uoga on liettuaa ja tarkoittaa marjaa.

UogaUoga_IMG_0180

Sain Uogan meikkejä kokeiltavaksi Biodelly-verkkokaupalta. Tuotteet on valmistettu 100-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista, mutta eivät 100-prosenttisesti mineraaleista. Mineraalipuuterissa ja poskipunissa on mineraalien lisäksi ainesosia kuten riisijauhetta, allantoiinia ja magnesiumstearaattia.

Meripihka on Uoga Uogan erityisainesosa, jota en ole ainakaan vielä kuullut käytettävän muissa mineraalikosmetiikkasarjoissa. Uoga Uogan teettämien tutkimusten mukaan meripihkahappo on todella antioksidanttista, ja ilmeisesti jauhetussa meripihkassa, jota tuotteet sisältävät, on sama ominaisuus. Googlailin vähän ja meripihkahappoa käytetään hapettumisenestoaineena myös elintarvikkeissa. Lisäksi meripihkahappo on antibakteerista ja tulehdusta vähentävää. Uoga Uogan meikeissä käytetty meripihka on Itämerestä.

(En muuten päässyt täyteen selvyyteen siinä lasketaanko meripihka mineraaliksi, Wikipedian mukaan kyllä mutta monien muiden sivujen mukaan ei. No, ehkä selviämme ilman tätä tietoa :D)

UogaUoga_IMG_0182

Yleisesti sarjan herättämistä mielikuvista; ihastuttava ja persoonallinen. :)

Merkin on perustanut liettualainen naiskaksikko Jovita Vyšniauskienė ja Lena Sokolovska. Kuten naapurimaa-Viron Nurme ja Signe Seebid, Uoga Uoga on pieni perheyritys jossa kaikki tuotteet tehdään käsin. Pidän kovasti pakkausten ulkonäöstä sekä kielestä ja tyylistä, jolla sarja puhuttelee asiakkaitaan. Lukekaa vaikka About Us -sivun jutustelua merkin kotisivulta. Pakkauksien söpöt pikkurunot ovat Lenan ja Jovitan itse kirjoittamia.

UogaUoga_Jovita_Lena

Jovita ja Lena

Kuva: Kosmetikos dnr

Saamassani lahjapakkauksessa oli mukana saatekirje, joka alkaa näin;

”Hello. We can imagine you now staring at this little Uoga Uoga box and thinking, ’So what?’ Well, while you’re asking yourself that, some magic is happening inside the box. You can doubt it and that’s ok. Everybody does that at first. But you know, believing in miracles never killed anyone.”

:)

UogaUoga_swatch_vertailu_IMG_1183

Sain testiin mineraalipohjan sävyssä 632 Champagne (kuvauksen mukaan ”light, warm, yellowish shade”) sekä näytteen sävystä 635 Captured Ray of Sun (”medium light, neutral shade”).

Kuten swatch-vertailukuvasta voi nähdä, Champagne ei oikeastaan ole yhtään kellertävä verrattuna muihin lämpimiin sävyihin. Päinvastoin, se on muiden rinnalla jopa hitusen punertava. Sävysyvyydeltään se on tummempi kuin normaalisti talvella käyttämäni mineraalipohjan sävy (viime vuosina Flow Kosmetiikan Peach), mutta asettuu iholleni ihan nätisti vaikuttamatta liian tummalta. Captured Ray of Sunia en vielä kokeillut, koska se on selvästi päivettyneemmälle iholle.

Lily Lolon Warm Peach (lämmin) ja ennen niin pitkään käyttämäni Blondie (neutraali) ovat minulle nykyään liian vaaleita, ihoni muututtua pysyvästi tummemmaksi. BM:n Fairly Light’kin on vähän siinä ja siinä että näytänkö sen kanssa liian kalpealta.

UogaUoga_IMG_0386

(Näin käy kun pakkaa mineraalipurkin mukaan matkalle ja unohtaa sulkea purkin lävikön)

Uoga Uogan mineraalipohja on sekoitus mineraaleja sekä lisäaineita kuten allantoiinia, riisijauhetta ja magnesiumstearaattia. Inci kokonaisuudessaan: mica, titaanidioksidi, sinkkioksidi, magnesiumstearaatti, kaoliini, allantoiini, jauhettu meripihka, riisijauhe, silica, rautaoksidit (pigmenttejä).

Uogan mineraalipohja tuntuu ihollani kuivemmalta kuin muut mineraalipohjat. Arvelen, että kokemus johtuu puuterin kosteutta ja talia imevistä ainesosista (kaoliini, riisi, silica).

Uoga Uoga on kehittänyt mineraalipohjansa kaikille ihotyypeille sopiviksi, mutta incin perusteella ja oman ihoni kokemuksella sanoisin, että Uogan pohja sopii parhaiten hieman rasvoittuvalle ja kiiltelyyn taipuvalle iholle. Kun sekoituksessa on useampi absorboiva aine, sanoo tämän tädin maalaisjärki, että koostumus on pakostikin iholla kuivempi kuin sellainen koostumus, jossa niitä ei ole.

idUogaUoga_IMG_1135

Myös poskipunissa on saman tyyppinen, kuivahko koostumus, ja jauhepohjakin on aivan sama. Poskipunan ja meikkipohjan inci eroaa vain käytettyjen pigmenttien osalta.

Sain kokeiltavaksi kaksi Uoga Uogan poskipunaa: viileän That Real Rose -sävyn (light, cold rose shade) ja lämpimän Peachy-sävyn (light, warm peach shade). Kuvassa kasvoilla Champagne-mineraalipohja ja That Real Rose -poskipuna. That Real Rose muistuttaa sävyltään hieman Lily Lolon lemppariani, klassisen kaunista ruusun punaa Ooh La La’ta, mutta Uogan koostumus jää kakkoseksi Lololle.

UogaUoga_poskipunat_swatch_IMG_1187

Uogan poskipunien kuivahko laatu Loloon verrattuna tulee mielestäni kuvassa hyvin esiin.

Mineraalikoostumukset ovat niin jänniä; ne ovat luonnostaan jauhemaisia, mutta kaikki eivät silti tunnu iholla jauhoisilta ja jätä kuivan näköistä pintaa. Uoga Uogan koostumukset tuntuvat olevan tätä jauhoisempaa laatua. Kun Loloa ottaa ripauksen hyppysiin ja hieroo ihoon, se ikäänkuin ”sulaa” ihoon kun taas Uoga pyörii iholla jauhoisena. Jokin reseptiikassa tekee sen, ettei jauhe vain asetu iholle yhtä nätisti ja tasaisesti kuin toisten kokeilemieni mineraaliposkipunien.

Uoga_LingonberryRibbon

Vaikka Uoga Uoga sympaattiselta merkiltä vaikuttaakin, niin omalla kohdallani on todettava, etteivät sarjan mineraalimeikkien koostumukset toimi ihollani ihan parhaalla mahdollisella tavalla. (Harmi ettei Uogan ihon- ja hiustenhoitosarjaa saa Suomesta, olisi ollut mukava esitellä merkkiä laajemminkin. Nyt arviosta jää negatiivinen kuva vain koska juuri meikit eivät olleet mun ihon juttu.)

Olisi kiinnostavaa kuulla kokemuksia rasvoittuvaihoisilta, josko Uogan mineraalipohja toimisi heillä paremmin kuin esimerkiksi Lily Lolo, Idun ja Flow, jotka eivät sisällä absorboivia ainesosia.

UogaUoga_Peachy_IMG_1335

Tässä kuvassa iholla Peachy-poskipuna.

Purkissa kauniin heleältä näyttävä Peachy on ihollani aavistuksen tunkkainen ja kadottaa raikkautensa. Pigmenttiä on runsaasti ja koska koostumus levittyy helposti epätasaisesti, kannattaa annostelun kanssa olla tarkkana.

Kummassakin kuvassa huulilla Uoga Uogan Wind Catcher -huulikiilto, joka on sarjan suosituin huulikiilto. Persikkaisen beige sävy sopiikin varmasti monelle ja on superhelppo arkisävy neutraalien tai lämpimien meikkien kaveriksi.

Pidän huulikiillon kosteuttavasta koostumuksesta joka pysyy huulilla keskimääräistä paremmin – luonnonkosmetiikan huulikiilloilla on taipumus kadota huulteni pinnalta nopeasti, koska kuivat huuleni kirjaimellisesti imaisevat niiden hoitavan, kasviöljyihin pohjautuvan koostumuksen. Luonnonkosmetiikan huulikiillot eivät myöskään ole yhtä tahmeita kuin synteettiset, ja tahmeus edesauttaa kiillon pysymistä. Minkä miellyttävyydessä voittaa, sen yleensä kestossa menettää huulikiiltojen kohdalla.

UogaUoga_IMG_0183

Testipaketissa oli myös Uoga Uogan kabukisivellin.

Sivellin on mallia pitkävartinen, ja täytyy sanoa, että olen nykyään enemmän näiden pitkävartisten kuin ”töppö”vartisten ystävä.

Uogan sivellin on synteettistä materiaalia ja tiheydeltään juuri sopivan napakka. Harjapää on kooltaan aika pieni ja siro tehden siitä erinomaisen valinnan etenkin pienikasvoisille. :)

UogaUoga_Idun_siveltimet_IMG_0185

Tässä vertaus Idunin kabukiin, joka on kooltaan medium-luokkaa ja materiaaliltaan taklonia. Idunin kabuki on Uogaa pehmeämpi ja ylellisemmän tuntuinen. Uogan etu on napakkuus, eli sillä voi tarpeen vaatiessa ”pakata” meikkipohjaa iholle peittävämmin.

*

Summa summarum:

– Peittävyydeltään keskivahva mineraalimeikkipohja, mielestäni suunnilleen samaa luokkaa kuin Lily Lolo

– Jättää ihon hyvin mattaiseksi verrattuna moniin mineraalipohjiin, vaikka micaa sisältääkin. Pienen hohteen erottaa kun jauhetta swatchaa kämmenselkään mutta kasvoilla tulos on mielestäni lähes täysin matta.

– Jos ihosi rasvoittuu helposti eivätkä kokeilemasi mineraalipohjat ole pitäneet ihosi kiiltoa kurissa, Uoga Uoga saattaa olla ratkaisu.

.

Hintatietoja:

Mineraalipohja 8 g / 24,90€. Näytekoko 0,7 g / 3,90€

Poskipuna 4 g / 16,90€

Huulikiilto 3 ml / 11,90€

Kabuki 16,90€

Kommentit (33)

 1. Kanerva

  Näin rasvaisen ihon omistajana en käsitä, miksi micaa ja muita (rasvanaamoille turhia) heleyttäjiä on myös rasvaiselle iholle suunnatuissa meikeissä… Nykyisin alkaa olla vaikea löytää tuotetta, jossa olisi vain noita absorboivia ainesosia. Etenkin micaa on melkein jokaisessa tuotteessa. Tämä kuulostaa sen verran lupaavalta, että täytyy kyllä harkita testaamista.

 2. Belle

  Höh. Olen jännästi vähän pettynyt. Kuivaihoisena en taida alkaa testailla Uoga Uogaa, se ei kuulosta minun iholleni sopivalta. Tavallaan pitäisi olla iloinen, kun kerta hyviä meikkipohjia on jo löytynyt ja kiinnostavia jonoksi asti, ainakin melkein. Että eihän tässä nyt enää kaivata lisää himotuksen kohteita. :D Mutta jotenkin sitä aina toivoo, kun kuulee jostain uudesta brändistä, että olisipa se nyt se ylimaallisen hyvä must have -sarja juuri minulle.

  • Sanni

   Minäkin olin vähän pettynyt koska sarja on olemukseltaan sellainen, että tykkäsin siitä kovasti jo ennen kuin olin koko purkkeja saanut. Etenkin kun lukee että merkin mineraalipohja on kotimaassaan luonnonkosmetiikkamarkkinoiden bestsellereitä, niin sitten sitä vain miettii että miksei tää nyt sitten muka toimi mun iholla, höh.

   Ei tuo pohja siis suoranaisesti huonokaan ole, ja kuivaa vaikutelmaa saa lievennettyä käyttämällä alla tavallista rasvaisempaa kosteusvoidetta ja/tai suihkuttelemalla päälle kosteussuihketta, mutta toisaalta en myöskään voi kieltää sitä etteivätkö monet muut mineraalipohjat kuitenkin käyttäytyisi ihollani paljon kauniimmin ilman mitään erityiskikkoja. Uogan mineraalipohja tuntui kuivalta heti ensikokeilulla, ja melkein kahden kuukauden testijakson jälkeen on myönnettävä, että kokemus ei ole ajan myötä muuttunut.

 3. Niina

  Tulipa hyvään aikaan tämä postaus, koska ihan viime päivinä katselin tuota valikoimaa Biodellyn sivulta. Olen kokeilemassa mineraalimeikkejä nyt ensimmäistä kertaa ja siksi kokemukset kiinnostavat. Oma ihoni on pintakuiva, joten ehkäpä jokin muu tuotemerkki saattaisi olla sopivampi. Ihastuin kyllä tuohon siveltimeen! :)

  • Sanni

   Olen kokeilemassa mineraalimeikkejä nyt ensimmäistä kertaa ja siksi kokemukset kiinnostavat.

   Sanon vain että Lily Lolo ;) Plus tämä Uogan sivellin :D

 4. Memmuli

  Ensimmäisellä kerralla kun näin pakkauksen niin luin wogawoga, nyt nimi lyhentyy suussa ugauga. Taipuu ilmeisesti moneksi =P.

  Rasvanaamana tuo mineraalipuuteri rupesi kiinnostamaan. Toisaalta olen ollut niin tyytyväinen lily loloon, että onko se ruoho sitten välttämättä sen vihreämpää aidan toisella puolella…

  Lolosta puheenollen. Olen ostanu kaksi vaaleinta peiteainetta. Toinen on aivan liian vaalea, toinen on jo liian tumma. Sekoittuukohan väripartikkelit(vai mitä ne on) keskenään jos ne purkilliset keskenään jotenkin sekoittelisi? Tuleekohan siitä vaan yksi iso puuteripilvi, hmm :D.

  • Sanni

   Voit oikein hyvin sekoittaa purkkien sisällöt keskenään :) Mä miksailen mineraaleja kaiken aikaa saadakseni kulloiseenkin naamataulun väritilanteeseen sopivan sävyisen meikkipohjan :) Peiteaineita voi sekoittaa yhtä hyvin kuin itse meikkipohjaa.

   • Memmuli

    Piti ihan tulla raportoimaan, täällä kun varmaan ymmärretään ilonaihe paremmin kuin kotona ;P…

    Kommentista rohkaistuneena laitoin äsken meikkilabran pystyyn ja teepalloon (pienin huushollin siivilä)vuorotellen tummempaa ja vuorotellen vaaleempaa peiteainetta. Kupissa näytti, että värit sekoittuivat nätisti. Sitten lusikalla uudestaan purkkeihin. Ainakin ensitestin perusteella uusi sävy TOIMII! Ehkä tsekkaan vielä huomenna päivänvalossa =P. Vihdoinkin mä sain peiteaineen!!! Johan tässä on kohta kaksi vuotta taputeltu peiteainesiveltimellä vaan reilu kerros itse pohjaa ja toivottu ettei vastapuoli kiinnitä kauheasti huomiota silmänalusiin ja näppyihin :D.

    • Sanni

     Jeee, hyvä Memmuli :) Täällä sinua ymmärretään! ^_^ <3

 5. Charming Nails

  Tämä olisi mulle sopivampi pohja kun on rasvoittuvampi iho :) en tiedä, ehkä voisi joskus tilata näytteen! Lily Lolosta olen tykännyt jos jonkun mineraalipohjan haluan.

 6. jii

  SIIS :D voiko ton lävikön jotenki sulkea? Vai meinaatko vaan että peität sen itse jollain? Matkustan paljon ja mun Lily Lolon mineraalimeikit (varsinkin poskipuna) näyttää yleensä just tolta ja mietin että onko multa mennyt jotain olennaista ohi, vähän yritin väännellä mut ei liikkunut mikään ainakaan noissa

  • Sanni

   SIIS :D voiko ton lävikön jotenki sulkea?

   Totta kai :) Sehän on siis tämän näköinen. Lävikön päällä on kääntyvä muoviosa jolla lävikön voi sulkea ja avata.

   Myös Lily Lolon purkeissa on ollut jo ainakin pari vuotta tuollaiset suljettavat läviköt, vanhoissa ei ollut.

   • jii

    Eikä :D kuinkahan mennyt ohi noinkin selkeä asia, pitänee vääntää kovempaa jos se lähtisi liikkumaan vielä! Oon ”vähän” miettinytkin tota muodon tarkotusta mutta se vaikutti niin tiukalta eikä kääntynyt paljon yhtään niin en uskaltanut ruveta reuhtomaan ettei kaikki lentelisi yhtäkkiä lattialle :D

  • Tanja

   Vinkki: joskus se lävikön sulkeminen ensimmäisellä kerralla voi vaatia suht paljon voimaa! Sit sen jälkeen alkaa yleensä sujua:o)

 7. satu

  Lily Lolo on ollut mun lemppari lähemmäs kymmenen vuotta, mutta Uoga uogaa pitää ehkä kokeilla. Pidän Lily Lolon koostumuksesta, mutta välillä kaipaisin hiukan mattaisempaa.

 8. Mirja

  Tama on ehka vahan sivuaihe mutta kokeilin joskus kauan aikaa sitten Body shopin mineraalipohjaa ja se ei sopinut minulle mitenkaan, paakkuuntui vain kuiviin kohtiin hassusti. Lahiaikoina luonnollisempi meikkipohja on alkanut kiinnostaa joten osaatko sanoa sopisiko suosikkisi Lily Lolo paaosin todella kuivalle iholleni? Mika savy sopisi kalkkilaivan kapteenille ja onko sinulla antaa vaikka top 3 sivellinvinkit? Hups, tulipa pitka kommentti! :D Kiitos jo etukateen vinkeista. :)

  • Sanni

   Vastaan myöhemmin :)

  • Sanni

   Noniin :)

   osaatko sanoa sopisiko suosikkisi Lily Lolo paaosin todella kuivalle iholleni? Mika savy sopisi kalkkilaivan kapteenille ja onko sinulla antaa vaikka top 3 sivellinvinkit?

   Lily Lolon koostumus on sellainen kaikille ihotyypeille sopiva ”perusmineraalicocktail” johon ei ole lisätty mitään erityisainesosia kuten kosteutta sitovia tai talia imeviä tai koostumuksen ”liukkauteen” vaikuttavia. Eri mineraalimerkkien reseptit vaihtelevat paljonkin, osan ollessa mahdollisimman riisuttuja yksinkertaisimmalla mahdollisella kaavalla (Lolo, Flow Kosmetiikka, Idun, Barefaced Beauty) ja osan taas sisältäessä vaikka sun minkälaisia lisäaineita (Uoga, BareMinerals, Jane Iredale – jälkimmäistä en tosin itse edes laske kunnon mineraalimeikiksi koska se sisältää myös synteettisiä aineita.)

   Sinulle saattaisi sopia Everyday Mineralsin Jojoba-pohja johon on lisätty kosteuttavia jojobaestereitä. Itse en ole tuota vielä kokeillut mutta pian varmasti olen :) EDM on ollut testauslistallani jo monet vuodet ja nyt ajattelin vihdoin kunnostautua asian suhteen kun EDM on tullut Suomeenkin.

   Lily Lolon sopivuudesta kuivalle iholle – lähtökohtaisesti kaikki puhtaat, ei-absorboivia aineita sisältävät mineraalipohjat sopivat myös kuivalle iholle, sillä iho tottuu vedettömään ja öljyttömään meikkipohjaan ja mineraaleilla on ihoon tasapainottava vaikutus. Näin siis monet kuivaihoisetkin pystyvät käyttämään mineraalimeikkiä annettuaan ihon tottua mineraaleihin noin parin viikon ajan. Tämän ajan sisällä iho saattaa vielä tuntua kiristelevältä, mutta jos iho ja mineraalit toimivat synkassa, iho tottuu ja kuivuus helpottaa.

   Kaikkien iholla mineraalit eivät toimi, sekin on otettava huomioon. Jos iho tuntuu kahden viikon jälkeenkin vielä kuivalta, eivät mineraalit todennäköisesti toimi ihollasi.

   ”Kalkkilaivan kapteenin” sävyjä Lily Lololta ovat Porcelain ja China Doll, Porcelain on se kalpeimmista kalpein.

   Top 3 siveltimet (arvelen, että tarkoitat kabukia?):

   1) Idunin pitkävartinen kabuki
   2) EcoToolsin metalliseen hylsyyn pakattu matkakabuki
   2) The Body Shopin lyhytvartinen kabuki

   Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

   • Nimetön

    Kiitos! :) Ihanaa kun jaksoit vastata. Joo kabukia tarkoitin. Minulta loytyy tuo body shopin kabuki, tosin olen kayttanyt sita ”vaarin” eli poskipunan haivyttamiseen. Pitaa testata bare minerals ja lily lolo! :)

    • Mirja

     Siis everyday minerals, ei bare minerals! Hups, ajatusvirhe! :D

     • Sanni

      Joo, mä ymmärsin että tuli varmaan ajatus”typo” :)

 9. Julia

  Mäkin luin tän välittömästi että öögäöögä! :D

  Melkein harmittaa, että just pari viikkoa sitten tilasin mineraalipuuterin ja tiiän kokemuksesta ettei tänä vuonna tartte toista hommata… Olis kiva kokeilla tätä kans, mutta en millään raaski ostaa kosmetiikkaa, mikä löytyy jo valmiiks. Täytyy toivoa että rusketun kesällä niin paljon että nykyinen puuteri jää liian vaaleaksi.

 10. Mintsi

  Alkoi kiinnostaa tuo puuteri. Näyttää ainakin vertailussa hyvin sellaiselta, että voisi väriltään sopia naamalleni. Nykyään käytän Mineralissiman puutereita, koska Lily Lololta ei löydy minulle sopivaa sävyä. Monen monta näytettä olen tilannut ja aina on värissä joku vika. Sama koskee Flown tuotteita. Mielelläni ostaisin kotimaista.

  Tuosta huulikiillosta tuli mieleeni, että oletko koskaan kokeillut Mineralissiman huulikiiltoja. Ne pysyvät minun huulillani paremmin kuin mikään muu kokeilemani. Ovat oleellinen osa meikkiäni juuri pysyvyyden takia.

  • Sanni

   En ole kokeillut Mineralissiman tuotteita (ainakaan vielä :D) ollenkaan. Tuokin merkki on jäänyt minulle ihan pimentoon. Näköjään heilläkin on täysin 100-prosenttisesti mineraaleista valmistetut pohjat ilman lisäaineita. :) Voisi joskus kokeilla.

 11. Jontut

  Pidetään ruokapostaus ruokapostauksena ja kommentoidaan meikkiasioita tänne, eli kerronpa nyt lyhyen kokemuksen Everyday Mineralseista. Tilasin itselleni siis näytekappaleita kyseiseltä merkiltä. Testerit ovat ihan hyvänkokoisia ja sävyjäkin löytyy, mutta edelleen lopputulos on mineraalimeikillä on sellainen kuin laittaisi pienelle possun pojalle jauhomaista puuteria kasvojen päälle ja yrittäisi hyvällä tahdolla nähdä vaaleanpunaisuuden häipyvän, mutta niin ei vain käy. Jopa tuolla kosteuttavimmalla laadulla iho on jotenkin kuolleen näköinen pinnan osalta ja punaisuus vain paistaa läpi. Kai se on uskottava, että puuterimaiset tuotteet eivät sovi iholleni. Harmi, kun olisivat niin ekologisia.

  • Sanni

   No höh. :/ Mutta niinhän se on, että kaikille mineraalit eivät sovi vaikka kuinka yrittäisi totuttaa ihoaan.

   Mä en ole vieläkään ehtinyt (!) tilaamaan näytetuotesettiä EDM:ltä, vaikka heiltä otettiin yhteyttä asian tiimoilta jo toista viikkoa sitten. Kun päässä pyörii koko ajan niin paljon asioita niin monesti jopa todella kiinnostavatkin asiat siirtyvät jatkuvasti tuonnemmas ja tuonnemmas… Saisinkohan tänään aikaiseksi tehdä tilauksen…

   • Jonttu

    Minusta tuo on tosi hyvä puoli, että heiltä löytyy kolmea erilaista mineraalipohjaa.

    Ja muuten tosi kummallista oli testaillessani se, että tuo semimatta vaikutti iholta heleämmältä ja pehmeämmältä (siis ei tuonut kuivuutta niin pahasti esiin) kuin jojoba! En voi oikein ymmärtää; tämä tapahtui kaikkien kokeilemieni sävyjen kohdalla.

    • Nimetön

     Ei se niin kummallista ole, EDM:n semimatta on ihan kuvauksenkin mukaan kevyin ja hohtavin heidän meikkipohjistaan. :)

     • Jonttu

      Ahaa, en lukenut muita kuvauksia kuin vain sen, missä sanottiin, että jojoba sopii parhaiten kuiva- ja herkkäihoiselle. Hyvä, kun korjasit!

      • Jonttu

       Kysyin tätä hohtavuusasiaa vielä asiakaspalvelusta, ja vastasivat minulle sieltä, että jojoba olisi selvästi hohtavin. Ihokäyttäytymisen perusteella sanoisin kuitenkin, että itselläni hohtavin on semimatta. Vähän huono juttu, kun tuo tuotekuvaus on harhaanjohtava (jojobaa siis mainostetaan hohtavimpana, ainakin Everyday Mineralsin Suomen-sivustolla).

 12. Jonttu

  Eli siis kuivaihoista testaamaan ehkä ennakko-odotusten vastaisesti ehdottomasti myös semimattaa, vaikka tuotekuvaus ohjaisikin aika selkeästi valitsemaan tuon jojoban! Tämä tosin perustuu vain tuotteen asettumiseen omalle ongelmaiholleni.

 13. Tuisku

  Minulla on hyvä iho. Siis todella hyvä, en edes tiedä onko se pintakuiva vai rasvoittuva vai mikä, se vaan on, ja lukuunottamatta satunnaista kuukausittaista hormonifinniä ihoni kunto on bueno. (Vastapainoksi kärsin lättätukasta, pahasta sellaisesta, joten kärsii ihoa kehuakin).

  Olen vasta vuosi sitten alkanut etsiä luonnonkosmetiikkaa ja koska minulla on hyvä iho, haluan siihen mahdollisimman vähän ja kevyitä tuotteita, siksi mineraalipuuterit kiinnostavat. Sävyvirheitä minullakin hiukan toki on joten ihan vesipesunaamalla en halua kulkea aina kuitenkaan.

  Bareminerals ei minulla toimi ollenkaan, sävyt ei istu ja hyvä ja vahva ihoni päätti näppylöityä siitä. Zuii ei oikein sula ihoon. Everyday minerals tekee nimenomaan tuollaisen ylläkuvatun jauhopossun, lisäksi tuntuu kuin olisi laittanut naamaan hiekkaa. Uoga uoga on nimenomaan minun suosikkini, en enää aio muuta etsiä! Sulaa ihoon, ei ole mielestäni kovin peittävä mutta en tarvitsekaan, ei tartte puuteria, ei hohda, ei ole jauhoinen, on vaan kuin toinen iho. Tykkään! Jo levittäessä tuote tuntuu kuin ilmalta, toisin kuin monet muut, jotka tuntuvat enemmän ”joltain”. Olen laiska pohjustamaan ja kiinnittämään joten tämä kestää kosteusvoiteen päälle laitettuna työpäivän ajan hyvänä, iltamyöhällä on sitten kadonnut. Aivan varmasti pysyy paremmin jos pohjustaa ja kiinnittää vielä lisäksi. Mutta paremmin tämäkin pysyy kuin Everyday Mineralsin hiekka ja Baremineralsin jauho.

  Näitähän saa femmalla näyteversioina ainakin noita puutereita joten ei paha rasti testailla niiden ketkä kahden vaiheilla.

  • Sanni

   Mukava kuulla myös näin myönteinen kokemus UU:sta :) Mahtavaa :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.