It’s about time; esittelyssä Lavera-putsareita

Luonnoksista löysin tällaisenkin, jo kuukausia puolivalmiina roikkuneen tuotearvostelun…! (Luonnoksia kun on toista sivua niin välillä sinne toiselle sivulle unohtuu postauksia… :P) Ei muuta kuin naputtelemaan valmiiksi samalla kun paistattelen auringossa parvekkeella…! ^_^ (Ilmeisesti muuallakin Suomessa nautitaan tänä viikonloppuna vielä kesän viimeisistä hellepäivistä…? Täällä ainakin on niin kuuma että hiki kerääntyy napaan..! :D)

Arvioinnin kohteena Laveralta talvella saamiani kasvojen/meikinpuhdistustuotteita.

Lavera_silmameikinpuhdistus

Silmämeikinpoistoaine

Oli kyllä hassua, kun olin jo pari vuotta marissut siitä, ettei millään luonnonkosmetiikkamerkillä ole geelimäistä silmämeikinpoistoainetta – ja kaiken aikaa ”edessäni” oli ollut Laveran silmämeikkiputsari. Joskus sitä ei vain näe metsää puilta…! :)

Laveran silmämeikinpoistoaine on koostumukseltaan ohutta geeliä, joka annostellaan kätevästä pumppupullosta. Geelin liukuvuus ei ole ihan samaa luokkaa kuin ”synteettisen” geelin, esim. lempparini (edesmenneen) Natural Coden. Tämän kanssa joutuu siis hankaamaan vähän enemmän kuin paksumman, liukkaamman geelin, mutta meikki irtoaa hyvin eikä aine ärsytä silmiä. Tuoksu on käytännössä olematon.

Ainoa kritiikkini kohdistuu tuotteen pakkauskokoon, ja sitä myötä litrahintaan. Ollakseen puhdistustuote pullo on todella pieni – vain 30 milliä. Olen käyttänyt pullon jo loppuun ja se taisi kulua minulla alle kuukaudessa. No, eipä Natural Coden 75-millinenkään juuri kahta kuukautta pidempään kestä. Pullolla on hintaa 14,60€, eli litrahinta selektiivistä luokkaa.

Lavera_putsarituotteet

Invigorating Cleansing Gel

Laveralla on peruslinjassaan kaksi putsaria; normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettu emulsio, ja seka-, rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettu geeli. Minun ihoni kuuluu enemmänkin normaaliin kategoriaan, mutta koska pidän enemmän vaahtoavasta koostumuksesta, pyysin testiin geeliversion. Tuotteessa on ihotyypin mukaisina vaikuttavina aineina ginkgo-uutetta jonka luvataan stimuloivan ihon pinnan mikroverenkiertoa, ja pajunkuoriuutetta, jolla on salisyylihapon kaltainen tulehdusta vähentävä vaikutus.

Uudistetussa putsarilinjassa ilahduttaa kaikkein ensimmäisenä tuoksu! Tuoksua on jotenkin todella vaikea kuvailla, mutta se on samalla raikas ja hienostuneen pehmeä, ehkä hieman kukkainen ja jopa hitusen makea. Ollessani helmikuussa Laveran kasvohoidossa koin tuoksut ihan uudelta kantilta ja tajusin, kuinka poikkeuksellisen miellyttäviä ne ovat. Luonnonkosmetiikassa törmää mielestäni hyvin harvoin onnistuneisiin tuoksuihin, poislukien jonkun tuoksun ympärille rakennetut vartalosarjat.

Puhdistustuotteena geeli on hyvin peruskamaa. Koostumus on luonnonkosmetiikalle ominaisen hyytelömäistä, ja vaahtoavuus keskivahvaa. Vaikka tuote on tarkoitettu rasvoittuvalle iholle, eikä siinä ole kuin yhtä kosteuttavaa ainesosaa, se ei tunnu kuivattavalta tai liian stydiltä ainakaan minun ihollani. Putsari jättää miellyttävän, virkistyneen jälkitunteen ja on kaikin puolin toimiva perustuote.

Purifying Scrub

Tässä kuorintageelissä on natrium-kookos-sulfaattia, eli se toimii myös putsarina ja muodostaa vaahtoa. Tuoksu on sama kuin puhdistusgeelissä. Kuorivina ainesosina on hydrattua silikaa ja pehmeitä jojobarakeita. Rakeita on aika harvassa, ja tuote tuntuukin hyvin hellävaraiselta. Hoitavina ainesosina samat kuin puhdistusgeelissä, eli ginkgo-uute ja pajunkuoriuute.

Tuotteen voi tiivistää sanoihin: hellävarainen, hyväntuoksuinen kuoriva putsari. Sopii käytettäväksi normaalille, seka – ja rasvoittuvalle iholle 1-2 kertaa viikossa, kuivalle iholle harvemmin.

Vielä olisi luonnoksissa juttu Laveran aivan pyörryttävän ihanan tuoksuisista Macadamia Passion -vartalotuotteista, mutta ei ympätä sitä enää tähän postaukseen. Toteanpahan muuten, että Anne Lindin Maailman Parhaan tuoksuisten luonnonkosmetiikkavartalotuotteiden valmistuksen loputtua on Lavera perinyt tämän manttelin aika kiitettävästi. :) Millään muulla merkillä ei Annen poistuttua ole (mun mielestä!) yhtä ihanan tuoksuisia ja -koostumuksellisia vartalovoiteita.

Kommentit (19)
 1. Itsekin testasin keväällä blogissani tuota Laveran silmämeikinpoistoainetta. (Itselläni tosin oli vanha pullo…) Se oli kamalaa, ihme litkua, ei poistanut kunnolla meikkiä ja lisäksi kirveli silmiäni. Olin suorastaan järkyttynyt tuotteen huonoudesta. :D

  Hämeenkadun Kauneushuoneella saa ihanaa palvelua! Siellä ei muuten oltu kamalan iloisia Laveran toiminnasta levittää tuotteensa tämän pienen kaupungin Prisman hyllyyn…

 2. Mulla kiinnostais mitä niille NC geeliputsareille kuuluu. Niitä on varmaan vielä jäljellä(muistaakseni sanoit niistä riittävän 3 vuodeksi?). Muistan niin elävästi sen postauksen jossa kerroit ostaneesi kaikki kaupan putsarit. Se oli niin hauska postaus että vois mennä vaikka lukemaan sen uudelleen :DD

  1. Mulla kiinnostais mitä niille NC geeliputsareille kuuluu.

   Niitä on manner-kotona varastossa muistaakseni vielä kolme kappaletta..! :) Vai olisikohan jopa enemmän..? Ihan kolmeksi vuodeksi eivät taida siis riittää, nyt on kulunut tasan kaksi vuotta hankinnasta. :)

   Se oli niin hauska postaus että vois mennä vaikka lukemaan sen uudelleen :DD

   Tässä linkki, ole hyvä :)
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/08/11/kavin-vahan-vapaa-valinnassa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *