Karkkipäivä
Karkkipäivä

Esittelyssä cushion-meikkipohja

Nyt lähempää juttua ostamistani cushion-meikkipohjista. Tai teknisesti toinen niistä on tension pact, mutta valunee kuitenkin cushion-genreen tyyppinsä puolesta.

Cushionit_IMG_1993

Cushionit eli tyynyyn pakatut ohuen ohuet meikkipohjat ovat olleet Koreassa the juttu BB- ja CC-voiteiden jälkeen, ja BB:t ovatkin jo vähän so last season.

Cushion-meikkipohjatrendi on saavuttanut myös länsimaat ja monilla merkeillä on niitä jo valikoimassaan, mainstream-brändeistä ainakin L’Orealilla. Edellinen cushion-juttuni kuitenkin osoitti, että vielä on ihmisiä, joille cushion-meikki on tuntematon juttu.

Cushionit_IMG_1972

Cushion-meikin juju on sen kompakti muoto yhdistettynä uudenlaiseen teknologiaan, jossa ohut, kosteuttava meikkivoide on imeytetty tyynyyn. Aiemmin kompaktit meikkivoiteet olivat paksun voidemaisia, käytännössä kiinteitä, ja niiden tuoma jälki usein aika pakkelimaista.

Koska cushion-teknologiassa käytetty meikkivoide on todella ohutta, melkein nestemäistä, sen jälki on äärimmäisen luonnollinen ja heleä. Cushion-meikkipohja taputellaan iholle kevyin painalluksin tai tiheästi ”tuputellen” rasian mukana tulevalla littanalla, antibakteerisella sienellä.

Cushionit_IMG_1968

Vasemmalla puolella Iopen Air Cushion -meikkivoide, oikealla Misshan Tension Pact -meikkivoide, joka markkinoitiin minulle cushionina.

Myöhemmin muuten kuulin, että Iopen cushionit kuuluvat Korean myydyimpiin ja mainitaan usein must buy K-Beauty -listoilla. Itse ostin sen ihan vain tyylikkään myymälän ja kivan pakkauksen houkuttamana..! :D

Teknisesti Tension Pact on toisenlainen pakkausmuoto kuin cushion, vaikka idea kompaktiudesta ja ohuesta meikkipohjasta on sama. Tyynyn sijaan Misshan Geum Sul -meikkivoide on pakattu rasiaan tiheän verkon alle, jonka läpi se taputellaan sieneen. Geum Sul on koostumukseltaan Iopen Air Cushionia voidemaisempi ja on ihan aavistuksen peittävämpi, mutta tekee saman tyyppisen erittäin luonnollisen ja kuulaan pinnan.

Korealaisten meikkipohjien kohdalla ongelmaksi muodostui tarpeeksi tumman sävyn löytäminen, sillä Koreassa halutaan näyttää vaalealta ja vaaleat sävyt dominoivat etenkin BB/CC/cushion-markkinoita. Ja minähän en edes ole erityisen tumma, korkeintaan medium-sävyinen, ja länkkärimeikeissä käytän light/medium-tason sävyjä. Koreassa oli eri juttu… Varsinaisten perinteisten meikkivoiteiden puolelta löytyi enemmän sävyjä, mutta cushioneissa sävyt rajoittuivat yleensä kolmeen, joista tumminkin oli minulle usein liian vaalea.

Cushion_swatches_IMG_1998

Iopen cushion-valikoimassa on kolme sävyä, 21, 22 ja 23. Tummin sävy 23 ei ole järin tumma, kuten kuvasta näkyy :)

Misshan Geum Sul -meikkipohja valikoitui minulle itse asiassa ihan vain sävynsä puolesta, sillä Tension Pact -meikkivoiteista löytynyt #3-sävy on tummempi kuin Misshan perus-cushioneiden tummin sävy.

Missha osoittautuikin ihollani paremmaksi mätsiksi kuin Iope. Iope tosin varmasti sulautuu paremmin talvella kun kesän päivetys haihtuu.

Sitten perinteisesti ennen/jälkeen -kuvia. :)

Cushion_ennen_IMG_1800

Ennen meikkipohjaa…

Cushion_Iope23_IMG_1839

Iope Air Cushion Cover #23

Cushion_Missha_GeumSul_IMG_1865

Missha Geum Sul Tension Pact #3

Laitan vielä lähikuvat meikkipohjan tekstuurista niin sen kuulaus ja läpikuultavuus näkyvät paremmin.

Cushion_Iope_detail_IMG_1839
Iope
Cushion_Missha_GeumSul_detail_IMG_1865
Missha

Koreassa suositaan lähes kostean näköistä meikkipohjaa ja iho saa kuultaa reilusti. Ei hohtaa, kyse ei ole samasta efektistä jonka saa aikaan helmiäisenhohtoisilla highlightereilla tai strobing-tuotteilla, vaan kuultaa sen näköisenä kuin ihon pinta olisi vähän kostea. Meikkitutorial-videoilla korealaiset meikkigurut saavuttavat tämän kasteisen lookin sekoittamalla meikkivoiteeseen esimerkiksi sheavoita. Joo – kaunis keijumaisen eteerinen iho, mutta kestävä? Taitaa liueta paikoiltaan aika nopeasti videokameran sammuttua. ;)

Olen kokenut keston olevan pieni heikkous näissä cushioneissakin, ne ovat niin vesimäisiä ja kosteuttavia että eivät pysy iholla ihan yhtä hyvin kuin ”perinteisempi” meikkivoide tai mineraalimeikki. Toisaalta, cushioneitakin on eri laatuisia, yhteistä kaikille on ohuus ja luonnollinen peitto mutta cushioneita on myös mattaisella jäljellä. Ehkä ne kestävät paremmin..?

Cushionit_IMG_1966

Joka tapauksessa, olen tyytyväinen hankintoihini ja kauniin meikkipohjanhan näillä saa aikaan; juuri sen tyyppisen missä viihdyn eniten – luonnollisen kuultavan. En pidä meikatun näköisestä ihon pinnasta (se kuuluu rutiineissani vain juhliin), ja cushionilla saan kauniin no-makeup lookin.

Lisäksi Korean reissussa cushion-meikkipohjan korkeasta aurinkosuojasta (Iope SPF 50, Missha Geum Sul SPF 30) oli etua, kun sain meikkipohjaa korjaamalla lisättyä myös aurinkosuojaa päivän aikana.

(Ihan pakkauksen SPF-lukemiahan ei meikkivoiteella saavuta, sillä kukaan meistä ei laita meikkipohjaa niin paksua kerrosta jonka mainittu SPF-kerroin vaatisi. Mutta ohut kerros SPF50:ä tuo kuitenkin todennäköisesti noin SPF 20:n suojan, joka riittää minulle mainiosti :))

Cushion_TensionPact_Missha_IMG_2004 Cushion_Iope_IMG_2002

Misshan ja Iopen meikkejä ei myydä Suomessa, mutta niitä voi tilata netistä, esimerkiksi eBaysta – – ja jännää kyllä korealaista kosmetiikkaa saa nykyään myös iHerbistä..!

Misshan cushioneita ei näy iHerbillä ainakaan tällä hetkellä, mutta Iopen Air Cushion siellä on parissa sävyssä ja parilla eri finishillä. (Minulla on Cover, joka tuo heleän, kohtuullisen peittävän jäljen Iopen kuvauksen mukaan. Natural Glow tuo kuultavimman pinnan ja on peittävyydeltään miedoin.) Pakkauksessa tulee mukana yksi täyttötyyny, eli käytännössä tuotteen hinnalla saa kaksi.

Iopen löydät iHerbistä täältä. Ja suora linkki minun sävyyni. (Nämä eivät ole affi-linkejä :))

Koodillani NIJ031 saa 5% alennuksen ensimmäisestä iHerb-tilauksesta.

Kiinnostuneille vielä tiedoksi, että näköjään iHerb toimittaa cushionit myös ilman postikuluja:

Iope_cushion_iherb

Tulee varmaan laitettua myöhemmin lisääkin iHerb-Korea-tärppejä kun muutama tosi hyvä ostokseni näkyy löytyvän sieltä itse asiassa halvemmalla mitä itse maksoin tuotteista Soulissa..! :D Oh, the irony…

Kommentit (9)

 1. Anna

  Misshan tuotteita kannattaa etsiä virolaiselta missha.ee-sivustolta. Toimitus on ollut ongelmaton ja lisänä tulee läjä näytteitä.

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Siellä näkyykin olevan tosi hyvä valikoima mutta esim. tämä Geum Sul Tension Pact puuttuu (minulle selitettiin että se on hoitavampi kuin Original Tension Pact, ikäänkuin ”anti age” -versio).

   Jännä muuten että Korean ulkopuolella Misshan BB-sävyjä on enemmän kuin Koreassa…! Misshan myymälöissä oli M Perfect Cover BB Creamia vain kahdessa sävyssä (olisin muuten ostanut sillä tykästyin muinoin näytteeseen kovasti), ja tuolla Viron Misshan sivulla sävyjä on viisi…! Niitä on siis ilmeisesti kehitetty laajempi kirjo ei-aasialaisille asiakkaille.

  • muksis

   Täältä myös peukku missha.ee:lle. Ainakin SmartPostin kanssa toimitus on tosi pikainen ja näytteiden määrä on tosiaan legendaarinen (esim. viime tilauksessa pelkästään BB-voidenäytteitä taisi olla 12 kpl ja oli naamiota ja muita näytteitä yhteensä varmaan 30 kpl) :) Sivustolla on myös silloin tällöin mm. -20 % aleja, jolloin itse ostan yleensä jotain vähän arvokkaampaa. Mä olen kokeillut aikaa montaakin korealaista merkkiä, mut aina tuntuu, että Missha sopii omalle naamalle parhaiten.

   • Sanni

    sim. viime tilauksessa pelkästään BB-voidenäytteitä taisi olla 12 kpl ja oli naamiota ja muita näytteitä yhteensä varmaan 30 kpl) :)

    Herran jestas…!! :-O :)

 2. Sallaa

  Oih, tällekin kalkkilaivan kapteenille löytyisi varmaan sopiva sävy korealaisten meikkivoiteiden joukosta. :o
  Täytyy joskus koittaa metsästää noita jostain, että pääsisi testailemaan hieman sävyjä.

 3. Smiley

  Kerrostuuko noi iholla miten hyvin? Tollanen luonnollinen ja kuulas meikkipohja on munkin suosikki, enkä muunlaista käytäkään, koska paksu pakkelikerros kasvoilla aiheuttaa jo pelkkänä ajatuksena vilunväristyksiä. Mulla on kuitenkin aika paljon punaisuutta erityisesti poskilla ja mietin, josko noita voisi kerrostaa ja saada vähän peittävämpää, mutta kuitenkin luonnollista jälkeä aikaiseksi.

  Mites tuolla Koreassa muuten käytetään peitevoiteita? Tietysti tätä samanlaista länkkärien ”neljä sävyä omaa ihonsävyä vaaleampaa peitevoidetta silmien alle”-rutiinia tuskin on, mutta peitetäänkö siellä just esim. silmänalusia? Vai onko aasialaisilla yleisesti ylipäätään mitään peitettävää kaiken sen ihonhoidon jäljiltä? :D

  • Sanni

   Kerrostuuko noi iholla miten hyvin?

   Jonkun verran mutta eivät yhtä hyvin kuin ”kuivakammat” tai paksummat koostumukset. Näissä, etenkin Misshan Geum Sulissa, on niin suuri pitoisuus hoitavia ainesosia että se on pois pigmentistä, ja kosteana pitkään ihollakin pysyvä koostumus heikentää kerrostumisen mahdollisuuksia. Jos näiden pintaa ei puuteroi, pinta jää sellaiseksi kostean tuntuiseksi.

   Iopen Cover kerrostuu ehkä hitusen paremmin ja uskoisin että Matta-versio (jollainen Iopella on myös, Misshasta en tiedä) kerrostuu kaikkein parhaiten.

   Mites tuolla Koreassa muuten käytetään peitevoiteita?

   Käytetään peitevoiteita, ainakin YouTube-videoilla korealaiset sitä laittavat vähintään silmien alle. Ja kyllä heillä on peitettävää vaikka ihoa monivaiheisesti hoitavatkin, kolmen viikon aikana tuli hyvä käsitys siitä että paikallisilla on aika epäpuhdas iho (saasteet huomioon ottaen ei ehkä niin yllättävää). Ihon sävy siis kyllä on itsessään tasainen ja punakkuutta tai pigmenttiläiskiä ei monilla näy, mutta näppyjä kyllä. Sitä tosin en tiedä laittavatko he näppyjen päälle peitevoidetta (joka sitten kenties liukuu pois ilmankosteuden vaikutuksesta..?), mutta tuon 3-viikkoisen tarkkailujakson (heh) sain vaikutelman, ettei näppyjä erityisesti peitetä. Läpikuultavan meikkipohjan läpi kuulsivat näpytkin, enkä esimerkiksi kertaakaan törmännyt ”Pan Stik”-tyyppiseen ratkaisuun jossa näppyjen päälle olisi levitetty vahva ja paksu meikkivoide/peiteainekerros. Mutta kaupoissa myydään paljon peiteaineita ja korealaisissa meikkivideoissakin niitä näkyy, eli kai niitä käytetään :)

 4. milipili

  Rasiat on ihania. Tykkään paksummasta koostumuksesta,mutta nää vois mennä no-makeup päivänä.

  • Sanni

   Mä olen jo vähän siedättynyt tuohon Misshan ”mummo”-rasiaankin… :D Onhan se aika vanhanaikainen mutta ehkä söpö juuri siksi ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.