Esittelyssä Cattierin aurinkovoiteet – mukana paras SPF50 kasvoille

On taas se aika vuodesta, kun aurinkotuotteita alkaa näkyä mediassa :) (Ja pitäisi näkyä kasvoillakin, huomaan ainakin omasta naamastani, jonka huulten reunat ovat pigmentöityneet heti, kun auringonsäteiden vahvuus nousi maaliskuun lopun lukemiin.)

Luonnonkosmetiikan ”viisikymppinen”, Cattier Paris, lanseerasi ensimmäiset aurinkotuotteensa tasan vuosi sitten. Olen esitellyt niistä muutaman eri yhteyksissä, mutta omistan sarjalle nyt oman kokonaisen postauksen :)

Olen töissä Cattierin maahantuojalla, ja saanut tuotteet töistä.

Vinkki: Cattierin aurinkotuotteet ovat -25% tarjouksessa Natural Goods Companylla 11.4. saakka. NGC:llä on muutenkin nyt lähes koko valikoima -15% pääsiäisalennuksessa.

Cattierin aurinkosuojavoiteita on kolme: SPF 30 ja SPF 50 Spray vartalolle ja kasvoille, ja sävytetty SPF 50 voide kasvoille.

Cattier-aurinkovoiteiden speksit:

☀️ Sisältävät UVA- ja UVB-suojan

☀️ Cosmos Organic by Ecocert -sertifioituja

☀️ UV-suoja tulee titaanidioksidista, tuotteissa on ainoastaan fysikaalinen filtteri

☀️ Tuotteissa ei ole nanopartikkeleita

☀️ Tuotteet ovat vedettömiä ja alkoholittomia

☀️ Tuotteet ovat vegaanisia

☀️ Koostumukset ovat nestemäisiä, kasvovoiteen koostumus on ohut, seerumimainen voide

SPF 30 SPRAY KASVOILLE JA VARTALOLLE 34,20€ / 125 ml (ale 25,65€)

SPF 50 SPRAY KASVOILLE JA VARTALOLLE 38,20€ / 125 ml  (ale 28,65€)

Oikeastaan voisin esitellä SPF30- ja 50-voiteet yhdessä kimpussa, niin samankaltaiset ne ovat. Toisessa vain on enemmän titaanidioksidia ja sitä myöten korkeampi suoja :)

Cattierin Sun Protection Spray -voide on koostumukseltaan maitomaista, hyvin nestemäistä emulsiota. Tämä tyyppi näyttää nyt olevan uusi luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden ”the” koostumus, ja eipä ihmekään; onhan tämä hyvin paljon miellyttävämpi levittää iholle kuin paksu voide. Mm. Laveran viime vuonna uudistuneet vartaloaurinkovoiteet ovat myös tätä tyyppiä.

Cattier-aurinkovoidespray on vedetön, mutta kuitenkin nestemäinen. Sen pohjana toimii esteriöljy caprylic/capric triglyceride. Koostumus on silkkisen kuiva, kuten esteriöljyiltä voi odottaa.

Info corner: tiesittekö, että aurinkosuoja-aineet levittyvät iholle tasaisemmin ja suoja on parempi öljy- kuin emulsiopohjassa? Kuulin tästä kosmetiikkakemistien The Beauty Brainsin podcast-jaksossa. Emulsiopohjassa UV-suojapartikkelit ”kasaantuvat” herkästi yhteen, eivätkä välttämättä asetu iholle tasaisena suojakilpenä kun laitat voidetta iholle. (Tämän vuoksi emulsiopohjaisen mineraaliaurinkovoiteen ravistelu ennen käyttöä on tärkeää.)

Vedetön koostumus siis tehostaa aurinkosuojan vaikutusta 👍

Cattier-aurinkovoidespray sisältää myös hoitavia aineita: safloriöljyä, kameliaöljyä, pellavansiemenöljyä sekä passionhedelmän siemenöljyä. Tämä tekee voiteista erittäin hoitavia, ravitsevia ja antioksidanttisia. Kameliaöljyllä on myös ikääntymisen merkkeihin pureutuvia vaikutuksia.

Spray-voiteet tuntuvat iholla silkkisiltä ja kuivaöljymäisiltä. Niistä jää itse asiassa paljon vähemmän tahmainen tunne kuin perinteisistä voidemaisista aurinkosuojatuotteista, luonnon- ja normikosmetiikka kummatkin mukaanlaskettuna. Cattierin voiteissa on myös todella miellyttävä, mieto ja pehmeä tuoksu. Ehkä vähän pähkinäinen…?

Entäpä valkoisuus iholla? Ikuisuuskysymys mineraalipohjaisista aurinkovoiteista puhuttaessa.

Fakta on, että luonnonkosmetiikan aurinkosuoja-aineet titaanidioksidi sekä sinkkioksidi ovat luontaiselta olomuodoltaan valkoista jauhetta. Kun asiaa ajattelee maalaisjärjellä; mitä enemmän tuotteessa on kyseistä ainetta, sitä enemmän aineen luontainen väri tulee iholla esiin.

Vaikka lähes kaikissa aurinkosuojatuotteissa (Cattier mukaanluettuna) lukee nykyään: ”non-whitening” / ”does not leave a white cast”, todellisuudessa tällainen lupaus on lähes mahdoton lunastaa yli SPF 20 -suojakertoimellisissa tuotteissa. Valkoisuutta voi vähentää käyttämällä nano-kokoisia UV-suojapartikkeleita, tai neutraloida väripigmenteillä. Jälkimmäinen on siirtymässä suosituksi suuntauksesi kasvoaurinkovoiteissa, ensinmainittu taas on kyseenalainen ja kuluttajille usein epämieluisa keino. (Nanopartikkelit voivat mahdollisesti kulkeutua verenkiertoon.)

Cattierinkin spray-voiteista jää aavistuksenomainen vaalea kajo iholle. Oma rehellinen kokemukseni on, että ihan kaikista mineraaliaurinkovoiteista vahvuudella SPF 30 ja siitä ylöspäin, merkistä riippumatta, jää aina jonkin verran vaaleaa näkymään. Pidän täyttä värittömyyttä epärealistisena odotuksena. Cattierin jättämä vaaleus on ihan siedettävissä rajoissa (katso kuvaa) :) Onhan jo kuitenkin tultu valovuosia eteenpäin niistä ajoista, kun luonnonkosmetiikan aurinkovoide oli melkein sementtimäistä, valkoista tahnaa…! 😅 Nykykoostumukset ovat äärimmäisen hienostuneita niihin verrattuna.

TINTED SUN PROTECTION CREAM FACE SPF 50 26,10€ / 40 ml (ale 19,58€)

Julistin tämän voiteen viime kesän parhaaksi SPF50-luokan kasvoaurinkovoiteeksi. Tinted Sun Protection Cream on hämmentävän ohut ja juokseva ollakseen näin korkean suojakertoimen tuote, ja valkoisuus on saatu täysin taitettua hienovaraisilla mineraalisävypigmenteillä.

Tämän voiteen pohjana on esteriöljy dicaprylyl carbonate, joka selittää vielä spray-koostumustakin kuivempaa ja silkkisempää ihotuntumaa. Kyllä, öljyisyys toki tuntuu voiteessa, mutta en silti olisi arvannut tuotteen olevan vedetön.

Tinted-kasvoaurinkovoiteessa on ylempänä mainitun hoitavien öljyjen cocktailin lisäksi vielä ruskeaa leväuutetta sekä aminohappoja, mikä tekee siitä spray-koostumuksia anti-age-vaikutteisemman.

Voiteen sävy on läpikuultava vaalea lämmin beige. Se on niin läpikuultava, ettei minun ihollani juuri jätä merkkejä itsestään, mutta oikein vaalealla iholla voide saattaa jättää vivahteen. En siis ehkä suosittelisi tätä oikein vaaleaihoiselle. Tässä postauksessa näet sävyn swatchattuna iholle.

Parhaiten Cattierin Tinted Sun Protection Face Cream sopii mielestäni kuivalle ja ikääntyneelle iholle.

☀️ Extravinkki ei-niin-kuivalle iholle: oma ihoni ei ole kesäisin yhtään kuiva, ja viime kesänä opin, että paras tapa levittää Cattierin kasvoaurinkovoide on levittää sitä vain tippa kerrallaan, tai hyvin ohut kerros kerrallaan. Näin sen saa imeytymään parhaiten. Jos voidetta laittaa kerralla ison määrän, mikä voi olla houkutus, kun aurinkosuojavoidetta kuitenkin kuuluu laittaa huomattavasti runsaammin kuin tavallista kasvovoidetta, se imeytyy hitaammin ja jää kiiltävämmäksi. Ohuina kerroksina voide imeytyy paljon paremmin 👍
BEAUTIFYING AFTER SUN MILKY OIL 27,70€ / 200 ml (ale 20,78€)

Sarjan after sun -voide on ehkä ylellisimmän tuntuinen after sun, jota olen kokeillut. Koostumuksessa on jotain selektiivistä, sokkotestissä luulisin tätä varmasti Diorin tai Estee Lauderin tuotteeksi.

Tuotteen nimi on mielenkiintoinen: milky oil. Itse nimeäisin tämän ihan eri tavalla: milky gel. En pidä tuotetta lainkaan öljyisenä vaan päinvastoin hyvinkin raikkaana. Ainesosatkin kertovat sen olevan emulsiota; ykkösenä on vettä.

Tuntuma on raikas mutta samalla hienostuneen hoitava ja samettinen. Kyllä tässä varmasti on öljyjä korkealla pitoisuudella, niin ravitsevalta voide tuntuu iholla. Samalla se kuitenkin levittyy vaivattomasti. Beautifying-voide jättää ihon todella pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Voide on väriltään maitokahvimaisen beessiä, ja pehmeässä tuoksussakin on jotain kahviin vivahtavaa :)

Cattierin after sun -voide poikkeaa olennaisesti perinteisistä, aloe veraan pohjaavista after suneista, joiden pääasiallinen vaikutus on viilentää ja rauhoittaa ihoa. Aloe veraakin Cattierin voiteessa on, mutta ei pääraaka-aineena. Tämän voiteen juttu on hoitaa – se lupailee jopa korjata UV-säteilyn aiheuttamia ihovaurioita. Hoitavassa koostumuksessa ihoa hellivät safloriöljy, glyseroli, ruskea levä, risiiniöljy, pellavansiemenöljy sekä passionhedelmän öljy.

Tämä on todellakin tuote after sun -hifistelijöille ;)

Joko sinä olet alkanut miettimään tämän kesän aurinkotuotehankintojasi, vai onko vielä liian varhaista..?

Käytätkö normikosmetiikan vai luonnonkosmetiikan aurinkotuotteita vai sekä että?

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (31)
 1. Tuun varmasti tätä sävytettyä viiskymppistä vielä ostamaan, mutta tän tyyppisten aurinkovoiteiden kohdalla mietin aina että meneekö ne päivävoiteen päälle vai sen sijasta?

  1. Vastaus riippuu aina aurinkovoiteen koostumuksesta, mutta sanoisin, että Cattierin kasvoaurinkovoide menee ravitsevuudessaan päivävoiteen sijasta. Alle laittaisin kyllä kosteuttavan, vesipitoisen seerumin tai vähintään kosteuttavaa kasvovettä (koska iho tarvitsee aina sekä vesi- että lipidikosteutusta).

   Oikein superkuivalle iholle voi varmaan kerrostaa seerumi – päivävoide – Cattier-aurinkovoide :)

   1. Kiitos Nauhulle tästä hyvästä kysymyksestä ja Sannille vastauksesta sekä hyvästä bloggauksesta! Tilasin eilen itselleni ja ystävälleni tuota sävytettyä viiskymppistä. Sopii näin viiskymppisille :) Minulle on normaalihko iho ja ystävälläni kuiva, joten tästä sain hyvät vinkit meille kummallekin tämän tuotteen käyttöön.

    1. Kivaa kuulla :) 🙏🏻

     Tässä vielä lisävinkki:

     minunkaan ihoni ei ole kesällä yhtään kuiva, ja viime kesänä Cattieria testaillessa huomasin, että paras tapa imeyttää kasvoaurinkovoide ei-niin-kuivalle iholle on levittää sitä useita hyvin ohuita kerroksia kerrallaan, ikäänkuin ”tippa” kerrallaan :) Jos voidetta laittaa kerralla liikaa, sen imeytyminen vie kauemmin.

     Taidankin lisätä tämän vinkin vielä itse postaukseen :)

     Hyvää pääsiäistä ☺️

 2. Moikka! Osaatko sanoa sopivatko nämä herkästi tukkeutuvalle iholle?

  1. En laittaisi herkästi tukkeutuvalle iholle, koska nämä ovat 100% öljypohjaisia. Vaikka käytetyt öljyt ovat ohuita ja ns. kuivaöljymäisiä, siltikin valitsisin tukkeutuvalle iholle vähärasvaisia tuotteita. Se on mun näkemys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *