Karkkipäivä
Karkkipäivä

Erinomainen kuivashampoo sinulle, joka et kaipaa rakennetta

Onpas taas kökkö otsikko, välillä on hankala saada jutun pointti tiivistettyä muutamaan sanaan! :)

Blogiani säännöllisesti lukevat tietävätkin, että rakastan kuivashampoita ja olen niiden suurkuluttaja. Kuivashampoita on kahden tyyppisiä; selkeästi karheaa tekstuuria tuovia jotka kohottavat hiusta ja tuovat volyymia, ja sellaisia, jotka lähinnä vain imevät rasvaisuuden hiuksista jättämättä tukkaan karheaa, tahmeaa tunnetta. Tuotteeseen valittu tärkkelyslaji (tai lajit) sekä sen pitoisuus vaikuttaa tulokseen. Aiemmin olen havainnoinut, että perunatärkkelykseen pohjautuvat kuivikset tuovat karheamman jäljen kuin toiset yleiset, riisi- ja maissitärkkelys”shampoot”.

Itse olen lättähiuksisena ollut tekstuuria tuovien kuivashampoiden ylin ystävä. Totta, ne eivät jätä hiusta millään lailla mukavan tuntuiseksi, mutta imevät rasvan pois ja kohottavat ilman tupeerausta. Olen kokeillut myös muutamia ei-karheuttavia kuivashampoita (Batiste, Kicks Refreshing) mutta ne ovat jättäneet meikäläisen aika välinpitämättömäksi. Tahtoo tekstuuria!

GoldwellDualsensesUltraVolume

Sain lokakuussa blogin kautta testiin Goldwellin Dualsenses Ultra Volume Touch-Up Sprayn (ei hitto näitä kilometrinimiä..! :D)). ”Ultra Volume, aaah, kuulostaa hyvältä!” ajattelin. Tärkkelyksenä tuotteessa on tapioka, minulle uusi ainesosatuttavuus kuivashampoiden maailmassa.

Mutta – ei Dualsenses tuokaan ultravolyymia. Ei edes minivolyymia, jos minun hiuksiltani kysytään. Mutta sen jättämä tunne…! Siis wow! Hiukset jäävät silkkisen sileiksi ja todellakin puhtaan tuntuisiksi. Hiukset eivät tunnu yhtään jauhoisilta tai lähmäisiltä. Ne vain puhdistuvat ja silottuvat. Tapiokatärkkelys on yhdistetty silikoniin (polymethylsilsesquioxane), ja veikkaan että juuri tuo ainesosa tuo silkkisyyden.

Tuoksu on neutraali ja raikas.

GoldwellDualsensesUltraVolume2

Verrattuna esimerkiksi Batisten riisitärkkelykseen pohjautuvaan kuivashampooseen (puhun normiversiosta, en XXL:stä), Dualsenses jättää ”olemattomamman” jälkifiiliksen ja on lähes näkymätöntä. (Tummista hiuksista en osaa sanoa mutta minun vaaleaan tukkaani tämä ei jää lainkaan näkyviin.) Batistesta jää hiukseen selvästi jauhoisuutta – ihan silminhavaittavaa. Kicksin hopeinen Refreshing taas jätti hiukset jotenkin kostean ja epämääräisen tuntuisiksi, se ei oikein tuntunut tekevän yhtään mitään.

Batisten jälkeen hiukset piti aina harjata ettei jauhoa jäänyt näkyviin (tämä tosin pitää paikkansa monen muunkin kuivashampoon kohdalla, ei vain Batisten), Goldwellin möyhin vain tyveen ja valmis.

Tunnustan käyttäneeni Dualsensesiä pari kertaa palashampooprojektinkin aikana (vaikka ei pitänyt käyttää mitään muotoilutuotteita), ja saippua on saanut sen irti. Kaikkein stydeimpiä kuivashampoitahan edes normishampoo ei irrota yhdellä pesulla.

Kynnet120214

Haha, ei liity kuivashampooseen mitenkään mutta nuo pullokuvat on aika tylsiä :) Päivän kynnet.

Kenelle siis? Sinulle, joka kaipaat kuivashampooltasi nimenomaan PUHDASTA TUNNETTA, raikkautta ja miellyttävää silkkisyyttä hiuksiin, et karheutta, mattaisuutta ja volyymia.

Pullonkylkiteksti lupaa; ”Jättää hiukset luonnollisen hoidetuiksi ja antaa tervettä kiiltoa.” Kerrankin lupaus joka pitää paikkansa! Tosiaan, tämähän on melkein kuin ”2-in-1” -kuivashampoo ja kuivahoitis yhdessä…!

 Tuotteella on hintaa n. 20 euroa.

Kummastako tuloksesta te pidätte enemmän kuivashampoossa – tuuheasta/karheasta vai sileästä/puhtaan tuntuisesta?

Kommentit (29)

 1. Sanna

  Pitäisin enemmän sileän ja puhtaan tuntuisesta lopputuloksesta. Valitettavasti en ole vielä löytänyt kunnollista sellaista opiskelijahintaan.

  Muutama aikaisempi kuivashamppoo-kokeilu näyttänyt lähinnä siltä, että olisin hyvin likaisiin hiuksiin suihkuttanut pullollisen hiuslakkaa. Tummat hiukset muutenkin hieman hankaloittavat. Ja nyt uusin, joka ei anna tuuheutta eikä karheutta, ei tee mitään sille rasvaisuudelle… Lisännyt vaan sitä epämiellyttävää suorrukkeisuutta. Sileät ja kiiltävät ne kyllä olivat, puhtaan tuntuiset ja raikkaat ei niinkään…
  Nutturaan se karheus ja tuuheus on ihan ok kyllä, mutta siltikin se puhtauden tunne olis plussaa :D

  Ehkä investoin seuraavaksi tähän :)

 2. Sanna

  Ooh ja wow! Tämä on juurikin se mitä olen aina halunnut :D Olen aika kokematon kuivashamppoon käyttäjä ja Se Oikea tuote on ollut etsinnän alla. Harmi, että kerkesin juuri ostaa uuden putelin, vaan kyllähän tuota saa kulumaan kun hiukset niin innokkaasti tyvestä rasvoittuvat. Saako tätä tavis kaupoista vai pitääkö hakea alan liikkeestä?

  Olen blogiasi lueskellut muutaman kuukauden(?), en ole oikeastaan kosmetiikasta kiinnostunut, mutta jotenkin sulla on niin ”ihmisläheisiä” nää kirjoitukset, että olen jummittunut seurailemaan blogiasi :D Ja kirjoitathan sä muustakin. Erityisesti olen innostunut kynsien lakkailusta. Toiveen/idean voisinkin heittää ilmaan, että jos laittaisitkin ”päivän kynnet” kuvia useamminkin mukaan postaukseen.

  • Sanni

   Saako tätä tavis kaupoista vai pitääkö hakea alan liikkeestä?

   Kampaamotuote on kyseessä, eli kampaamoista tai kampaamotuoteliikkeistä (tai onhan Prismoissakin nykyään joitain kampaamomerkkejä, en tosin muista onko nimenomaan Goldwellia) :))

   Olen blogiasi lueskellut muutaman kuukauden(?), en ole oikeastaan kosmetiikasta kiinnostunut, mutta jotenkin sulla on niin “ihmisläheisiä” nää kirjoitukset, että olen jummittunut seurailemaan blogiasi :D

   Kiitos Sanna, ilahdun! :)

   Täytyy harkita tuota ”Päivän kynnet” -sidekick’iä ^_^

   • virpi

    Tämä tuote löytyy ainakin Sokoksen nettimyynnistä, ja myös Sokoksen tavaratalosta ainakin täällä Joensuussa! Tänään ostin putelin, ja pidän tästä tuotteesta, koska en halua rakennetta ja karheutta hiuksiini, vaan silkkistä,puhdasta tunnetta. Tuoksukin on ihan kohtuullisen mieto. Mie olen tyytyväinen, monta merkkiä on tullut aiemmin testattua. Hyvin monesti tuoksu on ollut epämiellyttävän voimakas.

 3. Halla

  Kuulun ehdottomasti karheiden tiimiin. :D Nykyään muotoilutuotteita tulee käytettyä todella harvoin, kuivashampoo ajaa sen asian mitä haenkin. Eri merkkejä kokeilen mielelläni, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Klippotekin neljän euron pänikkä sopii omiin tarkoituksiini parhaiten.

 4. anu

  Moikka!
  Ehkä tyhmä kysymys, mutta oletko käyttänyt kuivashampoota palashampookokeilun aikana? Itellä ainakin sellanen fiilis, että kuivashampoo kaipaa tehokkaan shampoon peseytyäkseen pois.

  • Sanni

   Ehkä tyhmä kysymys, mutta oletko käyttänyt kuivashampoota palashampookokeilun aikana?

   …ja vastaus löytyykin postauksesta:

   ”Tunnustan käyttäneeni Dualsensesiä pari kertaa palashampooprojektinkin aikana (vaikka ei pitänyt käyttää mitään muotoilutuotteita), ja saippua on saanut sen irti. Kaikkein stydeimpiä kuivashampoitahan edes normishampoo ei irrota yhdellä pesulla.”

   Muita kuivashampoita en ole käyttänyt palashampookauden aikana.

   • anu

    Onpa noloa…miten mä noin huolimattomasti luinkin tekstin :). Johtuukohan siitä, etten itse käytä kuivashampoita.

    • Sanni

     Onpa noloa…miten mä noin huolimattomasti luinkin tekstin :)

     Tuttua minullekin, joskus silmät vain hyppää jonkun kappaleen yli :)

 5. milipili

  Bazinga!

  Tykkään puhtoisesta tunteesta, Tresemme on parhain kokeilimistani. Kuulostaa kivalle tuo Goldwell mutta on kyllä törkeen hintainen, damn!

  • Sanni

   Bazinga!

   Kyllä :)

 6. Pömppä

  Tällaista olen nimenomaan etsinyt! Inhoan sitä tunnetta, mikä tulee rakennetta ja tuuheutta antavista kuivashampoista. Joskus useita vuosia sitten mulla oli käytössä Toni&Guyn kuivashampoo, joka oli lähellä täydellisyyttä. Nyt ovat kai menneet muuttamaan koostumusta, ainakin googlettelujen perusteella, mur! Tää voisi olla erittäin hyvä korvaaja, mutta en tiedä, pystynkö maksamaan kuivashampoosta näin paljon…

  • Sanni

   Joskus useita vuosia sitten mulla oli käytössä Toni&Guyn kuivashampoo, joka oli lähellä täydellisyyttä.

   Joo, tuo Toni & Guyn oli muuten tosiaan hyvin saman tyyppinen kuin tämä Goldwell! :) Ainakin se mitä Kickseissä myytiin muinoin.

 7. Miss Aria

  Ehdottomasti karheasta ja tekstuurista. Mulla on muuten niin raskaat hiukset, niin noilla saan edes vähän nostetta tähän reuhkaan.

 8. Tee

  Mä käytän kuivashampoota lähinnä tuossa rakennetarkoituksessa – lättähius täällä moi! Erittäin harvoin tukka edes pääsee niin likaiseksi, että turvautuisin kuivashampooseen puhdistukseen :)

 9. Henna

  Hei kiitos vinkistä!!
  Oon kaipaillu just tollasta kevyttä versioo.
  Tää on pakko testata :)

 10. msr

  Mulle kuivashampoo on niin hätävarakäytössä että ennemmin suosin noita puhtaan tunteen tuovia tuotteita. Tigin rockaholic ja 4r ovat toimineet parhaiten, välillä oon kokeillut klippoteketia ja paria eri batistea mutta ovat mun käsissä niin hazardia tavaraa ettei ole yks eikä kaks kertaa kun olen lopulta kiireessä joutunut pestä hiukset kun lopputulos on pahempi kuin lähtötilanne :D

 11. Ansukuli

  Hankin ensimmäisen kuivashampooni vastikään. Tuote oli halvin mitä marketista löytyi, sunsilk merkiltään. En kokenut sen käyttöä mieleiseksi koska hiukseni sähköistyivät siitä aivan valtavasti! Onkohan kyseessä sitten tuotteen ”vika” vai yleisesti hiuksessani? Onko sinulla samaa ongelmaa sähköisyyden kanssa? Kuivashampoo antoi kyllä mukavasti kuohkeutta mikä auttoi minun(kin) päänmyönteisiin lättähiuksiin!

  Haju oli hyvin vahva, siitä en tykännyt. Täytynee parvekkeella suihkuttaa jos meinaa jatkossa tuotetta käyttää… ;)
  Ei vaine, taitanee mennä suoraan vaihtoon. luin vanhan postauksen ja kiinnostuin aiheesta. Suosittelisitko yhä tuota Klippotekin kuivashampoota, vai mitä tällä hetkellä käytät? :)

  • Sanni

   Onko sinulla samaa ongelmaa sähköisyyden kanssa?

   En ole tuollaista koskaan havainnut, vieras ilmiö minun hiuksissa kuivashampoon yhteydessä.

   Suosittelisitko yhä tuota Klippotekin kuivashampoota, vai mitä tällä hetkellä käytät? :)

   Klippoteket ja Herbina on niitä mitä ostan aina uudelleen ja uudelleen :) Klippo jättää vielä hieman karheammaksi kuin Herbina.

  • Stiia

   Toi sunnsilk on kaikista kauhein kuivashampoo. Oman pääni se sai ihan harmaaksi (vaikka on vaaleat hiukset) ja koin hiukset likaisemmiksi kuin ennen sitä.. Halpiksista suosittelen kanssa Klipotekkiä! :)

 12. Marisa

  Mä kaipaan kuivashampoolta nimenomaan puhtautta ja raikkautta. Olisi hassua käyttää kuivashampoota johonkin muuhun tarkoitukseen… Mutta mä nyt en muutenkaan käytä juuri ikinä mitään muotoilutuotteita. :)

  Redkenin Powder Refresh 01 on tähän kyllä paras ikinä! Sitä on mahdoton suihkia liikaa, ja hiukset tosiaan näyttävät vastapestyiltä hyvin vähällä vaivalla.

 13. Tiia

  Herbinan kuivashamppoo ainakin on kohtuuhintainen ja yksi niitä enemmänkin rasvaa imeviä kuin pöyheyttäviä.

  Paras on kuitenkin ehdottomasti Klippoteket. Sillä saa sellaista rakennetta, että kampausten tekokin onnistuu paremmin, kun hiuksissa on enemmän volyymia. Ja niitä on myös helpompi vääntää ja kääntää, kun eivät karkaile ja liusu mihin sattuu. Ei jätä mitään tahmaista tunnetta kuitenkaan… En käytä enää mitään muuta muotoiluainetta.

  Tosin mun hiukset ei niin hirveästi rasvoitu muutenkaan, joten en osaa sanoa, miten hyvin ”puhdistaa”.

  Tuo Klippoteket ei taida tarkalleen ottaen edes olla kuivashamppoo. Eikä kai yritäkään olla. Pullossa nimittäin lukee ”Styling dust with dry shamppoo bonus effect” tai jotain sinne päin.

  • Sanni

   Herbinan kuivashamppoo ainakin on kohtuuhintainen ja yksi niitä enemmänkin rasvaa imeviä kuin pöyheyttäviä.

   Mulla se tuo ihan volyymiakin ja hiukset jää selvästi ”tuotteen tuntuisiksi”, siis eivät puhtaan tuntuisiksi.

   • Tiia

    Niin mä muistankin, että nehän jäi! Mulla se tuntuu kyllä jotenkin katoavan päänahkaan… Tai sitten vertaan sitä vain Klippotekettiin ja totean, että eihän tää tee mitään:D

 14. Sara

  Mulle ehdottomasti tärkeintä kuivasampoossa on se puhdistavuus ja raikkauden tunne, koska käytän sitä yksinomaan niinä päivinä, kun on mennyt liian monta päivää edellisestä hiustenpesusta. Eli se on minulle ensisijaisesti puhdistus-, ei muotoilutuote. Joskus vuosi sitten löysin Kickistä Batisten värilliset kuivasampoot ja paluuta ei ole! Ruskeahiuksisena sävytetty suihke on mielettömästi parempi.

 15. Sabiha

  Ei ole kuivashampoo kokemuksia hiukseni ovat kuivat joten en tavitse sellaista , mutta miespuolisille perheenjäsenille voisin ehdottaa kun hiusten päivittäinen pesu on vaan aiheuttanut lisää rasvoittumista.

  Sileän ja puhtaan tuntuisesta lopputuloksesta pitäisin jos kokeilisin joskus.
  UPEAT KYNNET MUUTEN

 16. vanilliini

  Tykkään enemmän raikastavista ja öljyisyyttä poistavista kuivashampoista, pieni ryhti/tuuheutus hiuksille ei ole kuitenkaan pahitteeksi. Tämä kuullostaa hyvältä, taidanpa kokeilla seuraavaksi. Aiemmin olen tykäillyt Batisten Tropical ja Herbinan kuivashampoista.

 17. Heidi

  En varsinaisesti pidä kuivashampoon tuomasta jauhoisen karheasta tunteesta päänahassa, joten tämä tuote kuulosti mainiolta. Eikä aikaakaan, kun menin investoimaan tähän puteliin. Tuote olisikin ollut paras kokeilemani kuivashampoo, ellei tuoksu olisi todella voimakas. Siis TODELLA voimakas. Poikaystävä valitti tukehtuvansa ja itse sain päänsärkyä tuoksun leijaillessa sitkeästi ympärilläni. Hiusten tuoksuttua itsepäisesti jo tunnin verran oli mun pakko mennä pesemään hiukset. Enkä edes laittanut tuotetta kuin sen verran, että sain hiukset näyttämään puhtaalta. Ehkä silti pistin liikaa? Ilmeisesti tämän annostelussa saa olla melkoisen maltillinen. Enkä edes ole hajusteherkkä :/

  • Sanni

   ellei tuoksu olisi todella voimakas. Siis TODELLA voimakas.

   Ohoh, onpa jännä! Itse en koe tuoksua millään lailla voimakkaaksi, päin vastoin maltillisimmasta päästä mihin olen kuivashampoissa törmännyt. Suihkautuksen jälkeen en enää jokusen minuutin kuluttua haista mitään. Nenut ja ihmisten hajuherkkyydet on kyllä tosi erilaisia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.