Ensimmäinen kangasnaamiokokemukseni

Jo farssiksi mennyt kangasnaamioprojektini ei juurikaan ole edennyt, mutta yhtä naamiota olen saanut kokeiltua. Koska voi mennä pitkäkin tovi ennenkuin saan itseni tsempattua seuraavan testaamiseen, haluan nyt jakaa ”pois” tämän ensimmäisen naamiokokemukseni. Joka oli lopulta ihan mielenkiintoinen.

(Kreikka vaihtui Koreaan -juttua julkaistessani en muuten tullut ajatelleeksi, että vielä saattaa olla ihmisiä jotka eivät tunne kangasnaamioita, etenkään niiden hassuimmassa ulottuvuudessaan eläinversioina… Sain nimittäin äidiltäni jutun julkaisun jälkeen viestin, jossa hän ihmetteli että ”Mikä kumma lasten naamari sinulla oli siinä jutussa kasvoillasi…” :p No joo, siltähän se näyttää, aivan ymmärrettävästi enemmän lasten naamarilta kuin kosmetiikalta ;D)

SheetMasks_IMG_7228

Tuntuu hassulta alkaa esittelemään kangasnaamioiden ideaa kun ne ovat olleet kuumaa hottia jo niin pitkään että itse taidan olla Suomen viimeisimpiä kosmetiikkafriikkejä joka sellaista testaa… Minulla on olo että ”kaikki” tietävät kangasnaamiot ja ovat niitä varmaan käyttäneetkin, ainakin kauneustuotteiden trendejä seuraavat. Kertokaahan, onko teidän lukijoiden joukossa montaakaan kelle kangasnaamiot eivät olisi tuttuja? Äitini lisäksi? :)

Kangasnaamioiden ideana on imeyttää ihoon kankaan avulla hoitoneste/seerumicocktail. Nämä naamiot eivät siis ole voidemaisia (tai, hmh, ehkä joku kertoo minulle pian että on myös olemassa voidemaisia kangasnaamioita… ^_^))

Nestemäiset aineet imeytyvät ihoon voidemaisia paremmin, ja hoitonesteellä kyllästetystä kankaasta neste imeytyy ihoon valumatta = tehokasta. Naamion annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia minkä jälkeen ihon pintaan jäljelle jäänyt neste taputellaan ihoon. ”Jämiä” ei siis pyyhitä pois tai huuhdella vaan kaikki on tarkoitus imeyttää ihoon.

Sanni_sheetmask_IMG_7239

Kangasnaamioiden kuningattaren Virven vinkeistä olen lukenut, että naamiopussin pohjalle jäänyt ylimääräinen nestekin on hyvä hieroa ihoon ennen kankaan kasvoille laittoa jotta iho saa mahdollisimman tehokkaan käsittelyn. Kaikki hoitoeliksiiri vain nassuun niin että iho oikein kylpee siinä ja tulee täyteen pumpatuksi kosteudesta ja muista hoitavista ainesosista.

Oman kokemukseni jälkeen voin vain todeta, että imeyttäminen ei kyllä onnistu kaikkien ihotyypillä…. Ainakaan minun.

Cien_Q10Mask_IMG_8448

Luontainen ja kieltämättä omituinen vastenmielisyyteni kosteuttavia ja ravitsevia naamioita kohtaan tulee siitä, ettei ihoni koskaan ole ollut kuiva eikä siihen juuri saa imeytymään mitään paksumpia voiteita. Tämän vuoksi vähänkään täyteläisempi voide jättää iholleni helposti tahmean pinnan – enkä voi sietää tahmaisen tuntuista ihoa. Kosteuttavat naamiot eivät tunnu tekevän iholleni mitään muuta kuin luovat vaikutuksensa ajan epämiellyttävän tunteen tahmeudesta.

Mutta onko tahmeus lopulta oikeasti paha asia iholle, vai voiko se jopa olla hyvä..? Tahmeuden suhde kosteuttavuuteen onkin mielenkiintoinen aihe, josta käytiin viihdyttävää keskustelua toissa keväänä Pariisissa kauneusbloggaajakollegoiden kanssa.

skin79_animal_mask_angry_cat

Testattu naamio: Skin79 Angry Cat Animal Mask

Vaikutus: rauhoittava ja kosteuttava.

Vaikuttavat aineet: glyseroli, aloe vera, teepuun uute, viinirypäleen siemenuute, intianlootusuute, jojobansiemenuute.

Olen saanut naamion eleveniltä. Sen hinta on 4,50€.

(elevenin sivuilla Angry Cat -naamion mainitaan myös puhdistavan ihoa, mitä se kenties tekeekin teepuun uutteen vaikutuksesta. En tosin ole ihan varma onko teepuun uutteella ja teepuun öljyllä ihan samat vaikutukset, öljy on se joka etenkin tunnetaan ihoa puhdistavana ja antibakteerisena.)

Kangasnaamiossa hyvää voidemaisiin naamioihin verrattuna: koska naamio on nestemäinen, se tuntuu iholla raikkaalta ja mukavalta, ei ”voimaiselta” ja raskaalta niinkuin olen voidemaiset naamiot kokenut.

SheetMask_IMG_1420

Naamion vaikutusajan jälkeen (annoin sen vaikuttaa varmaan 30 minuuttia): otin ”kissanaamarin” pois kasvoilta ja iho oli käytännössä märkä hoitonesteen jäljiltä. Ei siis puhettakaan että kaikki olisi imeytynyt ihooni, tuntuman perusteella suurin osa jäi ihoni pintaan.

Luin ohjeista että loppu hoitoneste kuuluu taputella ja imeyttää ihoon. Taputtelin ja hieroskelin ja yritin parhaani. Ei tullut mitään. Liukas seerumin kaltainen neste pyöri iholla eikä suostunut katoamaan ihooni. Ihan kreisiä ajatella, että naamion jälkeen kuuluisi vielä pystyä laittamaan päälle seerumia ja muita hoitotuotteita…!! Whaaaat….

Lopulta taputtelin pahimmat märkyydet kevyesti kasvopaperiin ja jäljelle jäi ehkä kaikkein tahmeimman tuntuinen iho mitä olen koskaan kokenut. Iho oli kuin kärpäspaperia. Halu pestä kasvot tai ainakin huuhtoa iho vedellä oli valtava. Päätin kuitenkin, että nyt minä ”piru vie” testaan tämän tahmaefektin yhteyden täydellisesti kosteutettuun ihoon jota en kenties, kollegoideni puheiden perusteella, ole koskaan kokenut elämässäni.

Onnistuin vastustamaan pesumielihaluani ja menin nukkumaan tahmeine ihoineni ollen suunnilleen varma siitä, että aamulla herään pahimmanlaatuinen näppyviljelmä naamallani. Mieleeni on etsautunut niin syvään kokemus ja tunne siitä, että tahma iholla = likaa = tukkii huokosia = aiheuttaa näppyjä.

Sanni_AngryCatMask

Kun heräsin aamulla, peilissä ei näkynyt näppyjä. Peilissä ei myöskään näkynyt naamiolähmästä kiiltävää naamaa joka olisi yön yli kamppaillut ja menettänyt pelin imeyttämisyrityksissä.

Peilikuvassa näkyi oma normaalin näköinen naamani ihan samannäköisellä iholla kuin edellisenäkin päivänä. Kun kosketin ihoa, se oli fantastisen sileä ja pehmeä vailla minkäänlaista tahmaa. Ja… täältä tämä nyt tulee: kyllä, se oli todella syväkosteutetun ja mukavan tuntuinen.

Itse asiassa myönnän, että jo edellisenä iltana, halutessani huuhtoa hoitonesteen tahmat kasvoiltani, iho tuntui hyvältä. Rennolta. Todellakin… täyteen kosteudella pumpatulta. Ei ollut pienintäkään kiristystä missään. Vain ihoa koskettaessa ja saadessani sensorisen muistutuksen ihon tahmeudesta, koin vastenmielisyyttä. Kun en koskenut ihoa…. se tuntui älyttömän hyvältä. :) Ja yhtä hyvältä se tuntui myös aamulla – ilman tahmaa :)

SheetMasks_IMG_1423

Lopputulema: ensimmäinen kangasnaamiokokemukseni ei tehnyt mitään mullistavaa, mutta sai minut ymmärtämään, että tahmeus ja ihon ”ylikyllästäminen” kosteudella voi tehdä iholle hyvääkin.

Tunne syväkosteutuksesta oli mukava ja toi oivalluksen eri tason kosteuttamisesta, mutta ei sellainen, että se saisi minut innoissani läträämään naamioilla harva se ilta. Koska ihoni tuntuu ja näyttää suurimman osan ajasta normaalilta muutenkin, en motivoidu helpolla naamioiden tehokäyttäjäksi.

Ihonhoitofilosofiani on aina perustunut siihen, että iho itse pyytää jotain. Kuuntelen sen signaaleja ja toimin niiden mukaisesti. Se viestittää, kun on tarve extrahoitoon; on näppyjä, sameutta, laajentuneita ihohuokosia tai pigmenttiläiskiä.

Ihoni hitaasti mutta varmasti etenevä kuivuminen on kuitenkin fakta, ja näen, että tulevaisuudessa kosteuttavilla ja ravitsevilla naamioilla on hyvinkin luonteva paikka säännöllisessä kauneudenhoidossani. Viimeiset vuodet ihoni on tuntunut joka talvi selvästi kuivemmalta.

Ehkä saan loput kangasnaamioni käytettyä kun lumi on peittänyt maan..? :)

*

Kuinka moni on hulluna kangasnaamioihin?

.

P.S. Urban Decay -arvonnassa voitti nimimerkki Annamari. Onnea :) Voittajaan on otettu yhteyttä.

Kommentit (42)
 1. Minä rakastan kangasnaamioita, käytän niitä useamman kerran viikossa! Minullakaan ei tuo hoitoneste aina imeydy ihoon naamiosta, mutta omalla kohdallani olen huomannut sen olevan merkkiriippuvainen asia, Misshan naamiot ovat tällaisia kohdallani jotka imeytyvät kauan. Toiset taas kuivuvat melko pian ja joudun poistamaan naamion ennen suositusajan loppumista. Kuitenkin ihoni rakastaa naamioita, kunto on parantunut. Ylimääräiset hoitonesteet hieron kaulaan ja rintakehään tai laitan aamulla tai illalla nassuun ennen varsinaisen voiteen levitystä. Tykkään hirmusti! :)

  1. mutta omalla kohdallani olen huomannut sen olevan merkkiriippuvainen asia

   OK, hyvä kuulla, ehkä muun merkkisillä naamioilla on sitten vielä mahdollisuus imeytyä paremmin minunkin ihooni :)

 2. Mun ihonhoitorutiinit on tosi simppelit. Rasvaan naamani syväkosteuttavalla voiteella suihkussakäymisen yhteydessä, eli joka toinen päivä. Siinä se.
  Yhdessä vaiheessa kokeilin ”kunnollista” ihon puhdistusta aamuin illoin ja olin selvittänyt että käytän juuri ihotyypilleni sopivia tuotteita. Tuloksena oli näppyläinen iho. Heti kun luovutin ja lopetin ihonhoitoni aamuin illoin, näppylät hiljalleen katosivat. Tyydyn siis rasvaamaan vain naamaani. Toki jos olen ollut liikenteessä täydessä meikissä, niin sen pesen kunnolla pois. Ja jos ihoni kaipaa virkistystä tai kuorintaa, niin tietty tulee joskus harvoin käytettyä jotain kuorintavoidetta tai naamiota.
  Siksi myös minulle nämä kangasnaamiot on aika tuntematon juttu, mutta olen kyllä ostanut muutamia, jotka odottavat kaapissa että saisin aikaiseksi kokeiltua niitä :D
  Koitin vältellä syväkosteuttavia naamioita koska en itsekään tykkää ylikosteutetusta klähmänaamasta. Toisaalta pintakuiva sekaihoni ehkä kaipaisi juuri sellaista.
  Eli täälläkin siis yksi kangasnaamionoviisi :)

  1. mutta olen kyllä ostanut muutamia, jotka odottavat kaapissa että saisin aikaiseksi kokeiltua niitä :D

   Hahah, samaa ilmiötä siis ilmassa muuallakin.. ^_^ Mä olin kesän alussa olevinaan kovastikin uteliaan motivoitunut testaamaan viimein näitä ”rättejä”, ja innoissani ostin niitä värikkään satsin laivalta, ja vielä mitä… Kesä lipui ohi enkä 90% ajasta edes muistanut koko naamioita. Kun iho ei viestitä tarvitsevansa muuta kuin puhdistuksen ja peruskosteutuksen, ei naamioille vain tule luontevaa ”rakoa”. Niitä täytyy ikäänkuin kokeilla väkisin. :D

   Minusta sinun ihonhoitorutiinisi on oikein hyvä esimerkki juuri siitä, että kuuntelee ihonsa tarpeita ja toimii sen viestien mukaisesti eikä seuraa markkinoiden uskotteluja siitä, millä kaikilla vippaskonsteilla ja kymmenillä eri purkeilla ihoa pitäisi päivittäin puunata. Ihosi ei selvästikään kaipaa tuon monimutkaisempia hoitotoimenpiteitä kun se voi hyvin ja on tasapainossa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *