Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ensimmäinen kangasnaamiokokemukseni

Jo farssiksi mennyt kangasnaamioprojektini ei juurikaan ole edennyt, mutta yhtä naamiota olen saanut kokeiltua. Koska voi mennä pitkäkin tovi ennenkuin saan itseni tsempattua seuraavan testaamiseen, haluan nyt jakaa ”pois” tämän ensimmäisen naamiokokemukseni. Joka oli lopulta ihan mielenkiintoinen.

(Kreikka vaihtui Koreaan -juttua julkaistessani en muuten tullut ajatelleeksi, että vielä saattaa olla ihmisiä jotka eivät tunne kangasnaamioita, etenkään niiden hassuimmassa ulottuvuudessaan eläinversioina… Sain nimittäin äidiltäni jutun julkaisun jälkeen viestin, jossa hän ihmetteli että ”Mikä kumma lasten naamari sinulla oli siinä jutussa kasvoillasi…” :p No joo, siltähän se näyttää, aivan ymmärrettävästi enemmän lasten naamarilta kuin kosmetiikalta ;D)

SheetMasks_IMG_7228

Tuntuu hassulta alkaa esittelemään kangasnaamioiden ideaa kun ne ovat olleet kuumaa hottia jo niin pitkään että itse taidan olla Suomen viimeisimpiä kosmetiikkafriikkejä joka sellaista testaa… Minulla on olo että ”kaikki” tietävät kangasnaamiot ja ovat niitä varmaan käyttäneetkin, ainakin kauneustuotteiden trendejä seuraavat. Kertokaahan, onko teidän lukijoiden joukossa montaakaan kelle kangasnaamiot eivät olisi tuttuja? Äitini lisäksi? :)

Kangasnaamioiden ideana on imeyttää ihoon kankaan avulla hoitoneste/seerumicocktail. Nämä naamiot eivät siis ole voidemaisia (tai, hmh, ehkä joku kertoo minulle pian että on myös olemassa voidemaisia kangasnaamioita… ^_^))

Nestemäiset aineet imeytyvät ihoon voidemaisia paremmin, ja hoitonesteellä kyllästetystä kankaasta neste imeytyy ihoon valumatta = tehokasta. Naamion annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia minkä jälkeen ihon pintaan jäljelle jäänyt neste taputellaan ihoon. ”Jämiä” ei siis pyyhitä pois tai huuhdella vaan kaikki on tarkoitus imeyttää ihoon.

Sanni_sheetmask_IMG_7239

Kangasnaamioiden kuningattaren Virven vinkeistä olen lukenut, että naamiopussin pohjalle jäänyt ylimääräinen nestekin on hyvä hieroa ihoon ennen kankaan kasvoille laittoa jotta iho saa mahdollisimman tehokkaan käsittelyn. Kaikki hoitoeliksiiri vain nassuun niin että iho oikein kylpee siinä ja tulee täyteen pumpatuksi kosteudesta ja muista hoitavista ainesosista.

Oman kokemukseni jälkeen voin vain todeta, että imeyttäminen ei kyllä onnistu kaikkien ihotyypillä…. Ainakaan minun.

Cien_Q10Mask_IMG_8448

Luontainen ja kieltämättä omituinen vastenmielisyyteni kosteuttavia ja ravitsevia naamioita kohtaan tulee siitä, ettei ihoni koskaan ole ollut kuiva eikä siihen juuri saa imeytymään mitään paksumpia voiteita. Tämän vuoksi vähänkään täyteläisempi voide jättää iholleni helposti tahmean pinnan – enkä voi sietää tahmaisen tuntuista ihoa. Kosteuttavat naamiot eivät tunnu tekevän iholleni mitään muuta kuin luovat vaikutuksensa ajan epämiellyttävän tunteen tahmeudesta.

Mutta onko tahmeus lopulta oikeasti paha asia iholle, vai voiko se jopa olla hyvä..? Tahmeuden suhde kosteuttavuuteen onkin mielenkiintoinen aihe, josta käytiin viihdyttävää keskustelua toissa keväänä Pariisissa kauneusbloggaajakollegoiden kanssa.

skin79_animal_mask_angry_cat

Testattu naamio: Skin79 Angry Cat Animal Mask

Vaikutus: rauhoittava ja kosteuttava.

Vaikuttavat aineet: glyseroli, aloe vera, teepuun uute, viinirypäleen siemenuute, intianlootusuute, jojobansiemenuute.

Olen saanut naamion eleveniltä. Sen hinta on 4,50€.

(elevenin sivuilla Angry Cat -naamion mainitaan myös puhdistavan ihoa, mitä se kenties tekeekin teepuun uutteen vaikutuksesta. En tosin ole ihan varma onko teepuun uutteella ja teepuun öljyllä ihan samat vaikutukset, öljy on se joka etenkin tunnetaan ihoa puhdistavana ja antibakteerisena.)

Kangasnaamiossa hyvää voidemaisiin naamioihin verrattuna: koska naamio on nestemäinen, se tuntuu iholla raikkaalta ja mukavalta, ei ”voimaiselta” ja raskaalta niinkuin olen voidemaiset naamiot kokenut.

SheetMask_IMG_1420

Naamion vaikutusajan jälkeen (annoin sen vaikuttaa varmaan 30 minuuttia): otin ”kissanaamarin” pois kasvoilta ja iho oli käytännössä märkä hoitonesteen jäljiltä. Ei siis puhettakaan että kaikki olisi imeytynyt ihooni, tuntuman perusteella suurin osa jäi ihoni pintaan.

Luin ohjeista että loppu hoitoneste kuuluu taputella ja imeyttää ihoon. Taputtelin ja hieroskelin ja yritin parhaani. Ei tullut mitään. Liukas seerumin kaltainen neste pyöri iholla eikä suostunut katoamaan ihooni. Ihan kreisiä ajatella, että naamion jälkeen kuuluisi vielä pystyä laittamaan päälle seerumia ja muita hoitotuotteita…!! Whaaaat….

Lopulta taputtelin pahimmat märkyydet kevyesti kasvopaperiin ja jäljelle jäi ehkä kaikkein tahmeimman tuntuinen iho mitä olen koskaan kokenut. Iho oli kuin kärpäspaperia. Halu pestä kasvot tai ainakin huuhtoa iho vedellä oli valtava. Päätin kuitenkin, että nyt minä ”piru vie” testaan tämän tahmaefektin yhteyden täydellisesti kosteutettuun ihoon jota en kenties, kollegoideni puheiden perusteella, ole koskaan kokenut elämässäni.

Onnistuin vastustamaan pesumielihaluani ja menin nukkumaan tahmeine ihoineni ollen suunnilleen varma siitä, että aamulla herään pahimmanlaatuinen näppyviljelmä naamallani. Mieleeni on etsautunut niin syvään kokemus ja tunne siitä, että tahma iholla = likaa = tukkii huokosia = aiheuttaa näppyjä.

Sanni_AngryCatMask

Kun heräsin aamulla, peilissä ei näkynyt näppyjä. Peilissä ei myöskään näkynyt naamiolähmästä kiiltävää naamaa joka olisi yön yli kamppaillut ja menettänyt pelin imeyttämisyrityksissä.

Peilikuvassa näkyi oma normaalin näköinen naamani ihan samannäköisellä iholla kuin edellisenäkin päivänä. Kun kosketin ihoa, se oli fantastisen sileä ja pehmeä vailla minkäänlaista tahmaa. Ja… täältä tämä nyt tulee: kyllä, se oli todella syväkosteutetun ja mukavan tuntuinen.

Itse asiassa myönnän, että jo edellisenä iltana, halutessani huuhtoa hoitonesteen tahmat kasvoiltani, iho tuntui hyvältä. Rennolta. Todellakin… täyteen kosteudella pumpatulta. Ei ollut pienintäkään kiristystä missään. Vain ihoa koskettaessa ja saadessani sensorisen muistutuksen ihon tahmeudesta, koin vastenmielisyyttä. Kun en koskenut ihoa…. se tuntui älyttömän hyvältä. :) Ja yhtä hyvältä se tuntui myös aamulla – ilman tahmaa :)

SheetMasks_IMG_1423

Lopputulema: ensimmäinen kangasnaamiokokemukseni ei tehnyt mitään mullistavaa, mutta sai minut ymmärtämään, että tahmeus ja ihon ”ylikyllästäminen” kosteudella voi tehdä iholle hyvääkin.

Tunne syväkosteutuksesta oli mukava ja toi oivalluksen eri tason kosteuttamisesta, mutta ei sellainen, että se saisi minut innoissani läträämään naamioilla harva se ilta. Koska ihoni tuntuu ja näyttää suurimman osan ajasta normaalilta muutenkin, en motivoidu helpolla naamioiden tehokäyttäjäksi.

Ihonhoitofilosofiani on aina perustunut siihen, että iho itse pyytää jotain. Kuuntelen sen signaaleja ja toimin niiden mukaisesti. Se viestittää, kun on tarve extrahoitoon; on näppyjä, sameutta, laajentuneita ihohuokosia tai pigmenttiläiskiä.

Ihoni hitaasti mutta varmasti etenevä kuivuminen on kuitenkin fakta, ja näen, että tulevaisuudessa kosteuttavilla ja ravitsevilla naamioilla on hyvinkin luonteva paikka säännöllisessä kauneudenhoidossani. Viimeiset vuodet ihoni on tuntunut joka talvi selvästi kuivemmalta.

Ehkä saan loput kangasnaamioni käytettyä kun lumi on peittänyt maan..? :)

*

Kuinka moni on hulluna kangasnaamioihin?

.

P.S. Urban Decay -arvonnassa voitti nimimerkki Annamari. Onnea :) Voittajaan on otettu yhteyttä.

Kommentit (42)

 1. Sandra

  Minä rakastan kangasnaamioita, käytän niitä useamman kerran viikossa! Minullakaan ei tuo hoitoneste aina imeydy ihoon naamiosta, mutta omalla kohdallani olen huomannut sen olevan merkkiriippuvainen asia, Misshan naamiot ovat tällaisia kohdallani jotka imeytyvät kauan. Toiset taas kuivuvat melko pian ja joudun poistamaan naamion ennen suositusajan loppumista. Kuitenkin ihoni rakastaa naamioita, kunto on parantunut. Ylimääräiset hoitonesteet hieron kaulaan ja rintakehään tai laitan aamulla tai illalla nassuun ennen varsinaisen voiteen levitystä. Tykkään hirmusti! :)

  • Sanni

   mutta omalla kohdallani olen huomannut sen olevan merkkiriippuvainen asia

   OK, hyvä kuulla, ehkä muun merkkisillä naamioilla on sitten vielä mahdollisuus imeytyä paremmin minunkin ihooni :)

 2. Arlene

  Mun ihonhoitorutiinit on tosi simppelit. Rasvaan naamani syväkosteuttavalla voiteella suihkussakäymisen yhteydessä, eli joka toinen päivä. Siinä se.
  Yhdessä vaiheessa kokeilin ”kunnollista” ihon puhdistusta aamuin illoin ja olin selvittänyt että käytän juuri ihotyypilleni sopivia tuotteita. Tuloksena oli näppyläinen iho. Heti kun luovutin ja lopetin ihonhoitoni aamuin illoin, näppylät hiljalleen katosivat. Tyydyn siis rasvaamaan vain naamaani. Toki jos olen ollut liikenteessä täydessä meikissä, niin sen pesen kunnolla pois. Ja jos ihoni kaipaa virkistystä tai kuorintaa, niin tietty tulee joskus harvoin käytettyä jotain kuorintavoidetta tai naamiota.
  Siksi myös minulle nämä kangasnaamiot on aika tuntematon juttu, mutta olen kyllä ostanut muutamia, jotka odottavat kaapissa että saisin aikaiseksi kokeiltua niitä :D
  Koitin vältellä syväkosteuttavia naamioita koska en itsekään tykkää ylikosteutetusta klähmänaamasta. Toisaalta pintakuiva sekaihoni ehkä kaipaisi juuri sellaista.
  Eli täälläkin siis yksi kangasnaamionoviisi :)

  • Sanni

   mutta olen kyllä ostanut muutamia, jotka odottavat kaapissa että saisin aikaiseksi kokeiltua niitä :D

   Hahah, samaa ilmiötä siis ilmassa muuallakin.. ^_^ Mä olin kesän alussa olevinaan kovastikin uteliaan motivoitunut testaamaan viimein näitä ”rättejä”, ja innoissani ostin niitä värikkään satsin laivalta, ja vielä mitä… Kesä lipui ohi enkä 90% ajasta edes muistanut koko naamioita. Kun iho ei viestitä tarvitsevansa muuta kuin puhdistuksen ja peruskosteutuksen, ei naamioille vain tule luontevaa ”rakoa”. Niitä täytyy ikäänkuin kokeilla väkisin. :D

   Minusta sinun ihonhoitorutiinisi on oikein hyvä esimerkki juuri siitä, että kuuntelee ihonsa tarpeita ja toimii sen viestien mukaisesti eikä seuraa markkinoiden uskotteluja siitä, millä kaikilla vippaskonsteilla ja kymmenillä eri purkeilla ihoa pitäisi päivittäin puunata. Ihosi ei selvästikään kaipaa tuon monimutkaisempia hoitotoimenpiteitä kun se voi hyvin ja on tasapainossa. :)

 3. Katri 24v

  Ikinä en ole tuollaisista kuullut, joten äitisi ei ole ainoa :’D

  • Sanni

   Noniin, olin onneksi väärässä ^_^

 4. elsa

  Itse en ole kiinnostunut kangasnaamioista sitten tippaakaan.

  Ensinnäkin minua yököttää ajatus siitä että kasvoillani olisi limaisen tuntuinen rätti – yök yök yök. Kostean pyyhkeen pitäminen kasvoilla minuuttikaupalla tuntuu ylitsepääsemättömän kuvottavalta.

  Tonen asia josta en vain pääse yli, on se että kangasnaamiot ovat yksittäispakattuja ja tuottavat törkeän määrän roskaa. Suosin itse isoja naamiopakkauksia, jotta minimoisin syntyvän jätteen määrän, joten nuo yksittäispakatut naamiot jotka siis jo itsessäänkin lentävät roskiin samoin kuin niiden pakkaukset tuntuvat sellaselta turhakkeelta, että en voisi kuvitella ostavani niitä. Jos kaipaan tuollaista tehokosteutusta mitä kuvailit tekstissä, turautan vain ekstrakerroksen kosteusvoidetta tai paksua rasvaa iholle illalla ennen nukkumaanmenoa.

  • Minna

   Elsa, samoja mietteitä tuosta jätemäärästä. Maatuvatko naamiot edes (ehkä osa?) ja niiden säilytyspussitkaan tuskin ovat maatuvaa sorttia (osa ainakin muovia/foliota tms). Toivottavasti löytyisi joku luonnonkosmetiikan merkki joka loisi a) maatuvassa monipakkauksessa olevia b) luontoystävällisiä luonnonkosmen naamioita, muuten ei tämä täti pysty perustelemaan itselleen näiden käyttöä :) Purkkinaamioilla siis mennään siihen asti

  • Ninneri

   Mulla on ihan sama juttu näiden (kuin monen muunkin kivan kosmetiikkajutun kanssa): tekis mieli testata mutten vaan mitenkään pysty oikeuttamaan sitä itselleni kun kyseessä on yksittäispakattu tuote, joka jo itsessäänkin on jätettä heti käytön jälkeen ja päälle tulee vielä pakkausjäte. Ei vaan pysty, vaikka kuinka tekis mieli :(

   Mua muutenkin harmittaa kuinka paljon mä tuotan muovijätettä arjessa, joten siihen kasaan ei enää ihan hevillä tahdo lisätä uutta turhakeroskaa.

  • Sanni

   Tonen asia josta en vain pääse yli, on se että kangasnaamiot ovat yksittäispakattuja ja tuottavat törkeän määrän roskaa.

   Tämä on kyllä erittäin validi pointti, ja siitä naamiobisnekselle sormenheristelyt. Toivottavasti maatuvista materiaaleista valmistetut naamiot & niiden pakkaukset yleistyvät tulevaisuudessa (luontoystävällisiä kangasnaamioita on jo). Mikähän muuten testaamani Skin79-eläinnaamion materiaali on… sitä en tullutkaan tutkineeksi pakkauksesta – jos sitä ylipäänsä mainitaan. Elevenin sivultakaan en löydä mainintaa. Millään lailla muoviselta materiaali ei tuntunut, mutta sehän ei tarkoita etteikö kankaassa silti saattaisi olla jotain muoviyhdisteitä. Täytyy tutkia jäljellä olevien eläinmaskieni pakkaukset kun pääsen kotiin (olen nyt töissä – ja shame on me kun vastailen kommentteihin… :p)

 5. milipili

  Olen kokeillu Tony Molyja, pari kertaa saunan jälkeen ja kerran ilman ja pitää kyllä sanoa että saunan jälkeen ne ovat parhaimmillaan. Laitoin ne vielä ennen käyttöä jääkaappiin, sai kivan viilentevän tunteen samalla.
  Äidin kuivaan ihoon jäi kuulemma tahmainen fiilis,mutta mulla, rasvanaamalla imeytyi hyvin. Tykkään myös ettei niitä huuhdella pois.

  • Sanni

   Kiva tuo jääkaappivinkki :)

   Täytyy ottaa syksyllä mökkisaunaan mukaan joku kangasnaamio, ehkä saunan jälkeen olisi paremmat tsäännssit imeytymisellekin. Varmaan sauna + talvi-iho olisivat parhaat olosuhteet imeytymisen kannalta mun kohdalla :)

 6. NG

  Onnittelut initiaatiosta kangasnaamioiden ihmemaahan!
  En ole mitenkään ’hulluna’ kyseiseen tuoteryhmään, ja kokeilemieni joukossa on ollut monia (kieltämättä edullisia) alkoholilla kyllästettyjä tapauksia…joista ei juuri kosteusköyhyyteen ole apua. Lempiversioni onkin ollut Klairs, jossa ei etanolia taida olla sisällössä lainkaan – monissa sitäkin enemmän. Innisfree ja TonyMolyn jotkin naamiot ovat jees myöskin.
  Ihan kivoja tuotteita.

  Mutta joo, eläinnaamiot ovat hauska lisä ihonhoitoon, vaikka mitään näkyvää mullistusta ei tapahtuisikaan. :)

 7. Karoliina

  Mä kyllä tykkään kangasnaamioista ja yritän jaksaa niitä käyttää useampana iltana viikossa, ainut ongelma siinä on se, että mulla on iltarutiinina syödä iltapala suihkun jälkeen ja naamio naamassa ei pysty syömään kunnolla :D Mutta tosiaan ei ne seerumit minunkaan naamalle tuosta noin vaan imeydy vaan joudun odottelemaan ihon taputtelun jälkeen yleensä noin 10 minuuttia ja iho jää tahmaiseksi, mutta siihenhän on tarkoituskin levittää vielä voide/yönaamio/seerumi/mikä ikinä päälle, joten minua se ei häiritse kun laitan tosiaan aina kosteusvoiteen naamion jälkeen :)

  • Sanni

   ongelma siinä on se, että mulla on iltarutiinina syödä iltapala suihkun jälkeen ja naamio naamassa ei pysty syömään kunnolla :D

   Heheh… ^_^ *näkee kuvan edessään*…

   mutta siihenhän on tarkoituskin levittää vielä voide/yönaamio/seerumi/mikä ikinä päälle, joten minua se ei häiritse kun laitan tosiaan aina kosteusvoiteen naamion jälkeen :)

   Tätä logiikkaa en tajunnut kun eikö olisi huomattavasti mukavampi levittää voide/yönaamio/mikä ikinä ei-tahmealle iholle..? Ja eikö näiden tuotteiden imeytyvyys ole haasteellista kun iho on jo kyllästetty kosteudella niin totaalisesti ettei kaikki naamion seerumikaan ole imeytynyt…? :D Minä en vain ymmärrä mihin nuo lisätuotteet pääsee enää imeytymään jos ihon pinnalla on jäljellä edellistäkin tuotetta… ^_^

 8. neiti

  Hep hep! Täällä yksi, joka ei ole kuullut ikinä ennen sanaakaan kangasnaamioosta. Olin ihan et woooooooot :D

  • Sanni

   Noniin, nyt teitä on kolme :) Sinä, Katri ja äitini ^_^

   • Mari

    Täällä myös yksi lisää! :D Mut nyt mun tekis mieli kokeilla tuollaista eläinnaamiota, hih!

 9. Heta

  Olen muutaman kangasnaamion kokeillut, ihan hyviltä vaikuttaa. Melko kalliita kyllä ovat. Mahtaako niiden vaikutus kuitenkaan juuri kestää seuraavaa pesukertaa pidempään?

  • Sanni

   Mahtaako niiden vaikutus kuitenkaan juuri kestää seuraavaa pesukertaa pidempään?

   Epäilen, ainakin jos näitä käyttää vain satunnaisesti. Luulen, että naamioiden pidempikestoinen vaikutus ihon kuntoon tulee säännöllisestä käytöstä.

 10. Mari

  Heh, minä en ollut koskaan ennen kuullut kangasnaamioista :) Äitisi ei siis ole ainoa :D Tosin en muutenkaan tiedä mistään trendituotteista ellei niitä kiikuta eteeni. Tai kauneustuotteista luen kyllä blogistasi :) Kangasnaamiot, varsinkin eläinkuvalla, kuulostaa hauskalta hassuttelujutulta, joiden kanssa voisi pelleillä tyttöjen saunaillassa. Mutta kun itseltäni jää kaikki muutkin naamiot kaappiin, niin kangasnaamioillekin voisi käydä samoin.

  • Sanni

   Heh, minä en ollut koskaan ennen kuullut kangasnaamioista :) Äitisi ei siis ole ainoa :D

   Teitä on nyt neljä..! :D

   Joo, tyttöjen (tai miksei miestenkin…*reps*) saunailtaan tällaiset naamiot ovat onnean omiaan. :)

 11. Julia

  Useampaa kangasnaamioo kokeilleena on myönnettävä, että mulle toi tahmeus on deal-breaker. En vaan pidä naamioiden jättämästä ihotuntumasta YHTÄÄN. Mulla on kans ihan sama homma, ettei se kaikki neste koskaan imeydy ihoon, vaikka jotain kuivuutta olisikin. Ehkä voisin sietää ikävän ihofiiliksen, jos tuntisin jotain suurta kosteuttavaa vaikutusta naamioista, mutta tähän asti ne ovat kaikki olleet ”ihan kiva hemmottelutuote/huumoripläjäys”-osastoa.

  Ainoat ”naamiot”, joista oon saanut oikeasti tuntuvaa/näkyvää hyötyä, ovat olleet hydrogeelilappuja silmien alusille (Ostolakossa-blogissa on näistä joskus ollut juttua), mut niiden kanssa tuli vastaan oma viitseliäisyys ja ajankäyttö. Lappuja pitäis pitää 20-30 minuuttia iholla, ja vaikutus on musta parhaimmillaan aamuisin, mutta ei mulla oo aikaa/jaksamista istua noin pitkää aikaa tekemättä mitään! :D Mulla noi laput lähtivät liikkeelle, jos ilmeili tai söi, joten ei voinut kauheesti aamutoimia siinä samalla hoitaa.

  • NG

   Nämä ovat tepsineet minunkin ihollani. Parasta on myös isohko pakkaus, yksittäispakattujen sijaan.

 12. Charming Nails

  Mä olen käyttänyt kangasnaamioita JK ajoista asti. Etkö muista My Beauty Diary hypeä? Jossain vaiheissa ne vähän jäi mutta nyt olen innostunut uudestaan. Ehkä just siksi kun niitä saa nykyään helpommin esim. OletKaunis.fi:stä tai elevenistä nyt ainakin.
  Minua se tahmatunne ei haittaa koska tiedän että ainesosat vain kaunistavat ja vaikuttavat yöllä. Aamulla iho on silminnähden kirkkaampi ja hoidetumman oloinen. Ja nuo eläinnaamiot on vastustamattoman hauskoja!

  • Sanni

   Etkö muista My Beauty Diary hypeä?

   Nyt kun sanot niin hyvin hämärästi… ^_^ :) Taisi jäädä minulle luontevasti vähän ”harmaalle alueelle” kun en ole koskaan ollut kiinnostunut muista kuin savi/turve/mutanaamioista.

   Tuo oli kyllä jotenkin niin söpösti sanottu että ”ainesosat kaunistavat yöllä” <3 <3 Ihana CN :)

 13. JenniD

  Mun on pakko myöntää, että vaikka tiesinkin kangasnaamioiden olemassaolosta, niin en koskaan ymmärtänyt niiden hypetystä! Tässä asiassa kyllä syytän osittain omaa laiskuuttani. Lapun naamalla pitäminen 10-30 minuuttia tuntuu jostain syystä aivan ylitsepääsemättömän vaivalloiselta :D Ihan naurettavaa, tiedän! Pysykö tuo kangasnaamio kuitenkin itsestään kasvoilla hyvin? Olen joskus kokeillut silmänympäryslappuja ja vaikka ihoni on kuivaa sorttia, niin jouduin ne naamassa olemaan lähes koko 30 minuutin vaikutusajan vaakatasossa, jotta pysyisivät paikoillaan.

  Onhan nuo eläinnaamarit söpöjä ja hauskoja, pakko myöntää! Ainakin kivaa ”instagram- materiaalia” ;) Pitänee antaa toinen mahdollisuus. Etenkin nuo yhteen kommenttiin linkkaamasi luonnonkosmetiikka- kangasnaamiot olisi mielenkiintoisia kokeilla!

  • Sanni

   Lapun naamalla pitäminen 10-30 minuuttia tuntuu jostain syystä aivan ylitsepääsemättömän vaivalloiselta :D

   Mä voin kyllä ihan hyvin ymmärtää… ^_^ Itseänikään se ei houkuta eikä tunnu hemmottelevalta – ajatuksena tai ihollakaan… ^_^

   Mun kasvoilla kissanaamio pysyi hievahtamatta mutta elevenin sivuilta luin muutaman muun kommentin joiden mukaan naamio olisi valunut ja pysynyt huonosti paikoillaan. Mulla se ei liikkunut mihinkään.

   Onhan nuo eläinnaamarit söpöjä ja hauskoja, pakko myöntää! Ainakin kivaa ”instagram- materiaalia” ;)

   Jep, sitäpä juuri, ja kenties nimenomaan sitä… ^_^ :D liekö kehitetty ihan some-jakoja varten… En ihmettelisi tällaisia markkinointistrategioita tämän päivän somejohtoisessa kulttuuriympäristössä.

 14. Erika

  Minä olen kesän aikana hurahtanut kangasnaamioihin aivan täysin! Ostin niitä kesällä Ateenasta sekä Barcelonasta sephorasta aika ison määrän ja nyt ne alkavat ikävä kyllä loppua. Olen huomannut ihoni kunnossa selkeän muutoksen parempaan jonka uskon ehdottomasti johtuvan tästä ekstra kosteutuksesta. Ainut miinus kangasnaamioiden käytössä on aika kallis hinta. Minusta 2-7€ yhden kerran naamiosta on aika paljon :/

  • Sanni

   Minusta 2-7€ yhden kerran naamiosta on aika paljon :/

   Ihan totta, niin minustakin. Ylimääräisen pakkaukseen jääneen seerumin/hoitonesteen voi käyttää seerumin tavoin parin seuraavan päivän sisällä pakkauksen avaamisesta, mutta edes tämäkään ”extra” ei tee naamiosta minusta mitenkään edullista.

   Mutta tosi kiva kyllä kuulla että naamioista on ollut sinulle hyötyä. Olen aina jotenkin ihan fiiliksissä kun kuulen kosmetiikan selkeästi parantaneen jonkun ihon kuntoa :) <3

 15. Elli A

  En ole huomannut tai kokeillut kangasnaamioita. Eli äitisi kanssa samoilla linjoilla. :) Jotenkin tuollaisen märän (?) kankaan / harson tunne iholla ei kuulosta kovin kivalta. Joitain normikosteusnaamioita olen kokeillut, mutta ei ne oikein ole kolahtaneet. Paras vaikuus kai saavutetaan, jos on juuri kuorinut ihon. Kuorintanaamiota minulla on kyllä ja niitä käytän, mutta sen jälkeen ei jaksa enää toista naamiota, joten tujakampi voide on ajanut saman asian. :)

  • Sanni

   Jotenkin tuollaisen märän (?) kankaan / harson tunne iholla ei kuulosta kovin kivalta.

   Joo, ei se erityisen kiva ollut, vaikka ei ikäväkään. Ei mikään hemmotteluhetki kuitenkaan.

 16. jenni

  Jaan saman tietoisuustason äitisi kanssa eli en ollut aiemmin kuullut kangasnaamioista:) Eikö suuremmin innosta edes kokeilla.

 17. Hansikku

  Minä tykkään kangasnaamioista.. tavallaan. Mullakin on sen tyyppinen iho ettei se kamalan paljon suostu imemään hoitotuotteita itseensä. Useimmat kangasnaamiot ovat aika märkiä vielä vaikutusajam jälkeem ja ihon pintaan jää pyörimään kuvaamasi tahmea ja nihkeä tunne. Yön yli nukuttua iho kuitenkin tuntuu hyvältä.. olen miettinyt, josko puuvillainen tyynyliina imaisee yön aikana iholta suurimman tahmeuden pois (nukun paljon kyljelläni)? ? No, oli miten oli, yritän ihoani hoidella välillä myös tämäntyyppisillä tuotteilla, ainakin silloin jos iho tuntuu erityistä hoitoa ja kosteutusta tarvitsevan.

  • Sanni

   olen miettinyt, josko puuvillainen tyynyliina imaisee yön aikana iholta suurimman tahmeuden pois (nukun paljon kyljelläni)?

   Totta, tätä mietin itsekin… :P ^_^

 18. Anskuu

  Juu en ollut minäkään kuullut näistä – vaikka Koreassa viime vuonna vierailinkin :D No, enpä juurikaan seuraile kosmetiikkatrendejä. Sun seurajaksi päädyin ja jäin ruoka- ja matkajuttujen takia (enkä varmasti oo ainoa) – mutta, olen kyllä paljon hyödyllisiä ihonhoitovinkkejä / uusia tuttavuuksia keräillyt matkan varrelta, esim. Paula’s Choice tuotteet.

  Ja nyt kyllä heräsi kiinnostus kokeilla kangasnaamioita, mulla on aikas pintakuiva iho ja olen pikkuhiljaa alkanut tutustua seerumeiden yms. tehokosteuttajien maailmaan. Naamioita en sen kummemmin oo tottunu käyttämään, mutta ehkä näistä ois lisäapua? Mua ei toi tahmeus tai ”märkä rätti naamalla” -fiilis juurikaan haittaa :) Täytyy tosin odotella hiukan viileämpiä kelejä, täällä keski-Euroopassa on ollut viime aikoina likemmäs 40 asteen helteet, voipi olla tuo naamio tähän hetkeen hiukan tukala… Ehkä nää tuotteet onkin enemmän syksyn / talven juttuja – ite tykkään erityisesti laittaa naamioita kun olen kylvyssä, sillon tulee pakosta oltua paikoillaan jonkun aikaa.

  Koreasta puheenollen – onko sulla jotain erityistä suunnitelmaa, miten haluat paikalliseen kosmetiikkaan tutustua? Ihan vaan kaupoissa kierrellen ja shoppaillen, tuotteita testaillen? Onko sulla jo tiettyjä tuotemerkkejä /sarjoja mielessä? Mulla ei sen kummemmin oo antaa vinkkejä, mutta sen huomasin siellä että valinnanvaraa tosiaan on pa-a-a-aljon niinkuin varmasti tiedät, joten saattaa mennä kosmetiikkakonkarillakin sormi suuhun :) Suurella mielenkiinnolla odotoan Korea-postauksia!

  • Sanni

   Sun seurajaksi päädyin ja jäin ruoka- ja matkajuttujen takia (enkä varmasti oo ainoa) – mutta, olen kyllä paljon hyödyllisiä ihonhoitovinkkejä / uusia tuttavuuksia keräillyt matkan varrelta, esim. Paula’s Choice tuotteet.

   Onpa kiva kuulla :) :) Ja pahoittelut muuten viipyneestä vastauksesta, mutta viittaan selvennyksenä ”Päässä lyö tyhjää” -kirjoitukseen… Kommentissasi oli kysymyksiä joihin en pystynyt heti nopeasti vastaamaan niin se jäi odottamaan :)

   Koreasta puheenollen – onko sulla jotain erityistä suunnitelmaa, miten haluat paikalliseen kosmetiikkaan tutustua? Ihan vaan kaupoissa kierrellen ja shoppaillen, tuotteita testaillen? Onko sulla jo tiettyjä tuotemerkkejä /sarjoja mielessä?

   Ei ole mitään suunnitelmaa, vaikka varmaan olisi hyvä olla.. :D Tai siis joo, on mulla sen kaltainen suunnitelma minkä kuvailit, eli kiertelen kauppoja ja tutustun tuotteisiin shoppaillen ja testaillen. Täytyy myös jututtaa myymälöiden henkilökuntaa. Merkeistä tsekkaan varmasti ainakin ne joista olen jo kuullut ja joista minulle on vinkattu moneen kertaan, eli itsestäänselvät Etude House, Klairs, Missha ja Tonymoly. Misshan BB-voidetta olen testannutkin ja tykkäsin. Odotan kyllä todellakin ”hyytymistä” niiden kauppojen tarjonnan keskellä. Ja aion lähteä puolityhjällä matkalaukulla…. ^_^ Ainiin ja onhan siellä joku luonnonkosmetiikkamerkkikin, mikähän se oli… täytyy kaivaa nimi jostain…

 19. Xhex

  Muutaman kerran kokeillut, eikä kyllä mitään mukavaa touhua ollut XD
  Naamio ei ensinnäkään kestä kasvoilla, paitsi jos makaat paikallasi. Ylimääräinen tahmainen neste valuu pitkin kaulaa. Luovutin jo 10 min jälkeen. Minulla pintakuiva iho joten luulisi tarvitsevan kosteutusta, mutta kangasnaamion käyttö kyllä hankalaa.
  Muutama kangasnaamio kaapissa olisi vielä, pitäisi varmaan sitkeämmin kokeilla.

  • Sanni

   Ilmeisesti eri merkkien naamioilla on paljonkin eroa ominaisuuksissaan. Minulla tämä Skin79:n eläinnaamio pysyi erinomaisesti eikä sieltä valunut mitään übermärkyydestä huolimatta.

 20. -R

  Pakko suositella yhtä kangasnaamiota… Jos enää ikinä elämässäsi aiot moista käyttää, niin kannattaa testata parin euron arvoin Garnierin Skin Active Moisture Bomb-naamio ;))

  Ja sitten, yksi termi tässä tekstissä osui silmään juuri täydelliseen aikaan, nimittäin puhut ihon ”ylikyllästämisestä” kosteudella. Tämä termi on pyörinyt päässäni jo muutaman päivän, nimittäin luin juuri tässäkin postauksessa mainitun Virven postauksen ihonhoitorutiineista, ja suoraan sanottuna järkytyin :D Hän kun kertoi käyttävänsä ihonhoidossa päivittäin aamulla ennen meikkaamista 12 erilaista kosteuttavaa tuotetta, ja illalla meikkien pesun jälkeen määrä nousee entisestään, ja kasvoille hulahtaa 14 eri hoitotuotetta. Siis päivittäin :D Ottamatta kantaa sen enempää toisten ihmisten rutiineihin ja tottumuksiin, minua kiinnostaa tässä juurikin tuo ylikyllästäminen ; onko se mahdollista ? :D Ajattelin heti että sinä ehkä osaisit sanoa asiaan jotain kysyttäessä, sillä tunnut olevan melko perehtynyt tämän kaltaisiin asioihin :) Tuon ylikyllästämisen tiimoilta pohdin asiayhteydessä myös sitä, että onko tuollaisesta tuotemäärästä oikeasti enää hyötyä iholle, pystyykö iho käyttämään hyödykseen tuollaista määrää tuotteita päivittäin ? Ja toinen mitä pohdin oli se, että voiko tuollaisesta määrästä olla jopa jo haittaa pitkässä juoksussa? Eli voiko suuri määrä tuotteita jotenkin häiritä ihon omaa toimintamekanismia niin, että myöhemmin ”toimimattomuus” näkyykin sitten iho-ongelmina ?

  Aihe kiinnostaa siinä määrin että laitoin tästä aiheesta jo puolitutulle kosmetologillekin viestiä, mutta en ole vielä saanut häneltä vastausta. Pienikin ”in my opinion” toteamus aiheesta olisi siis ihan mielettömän mielenkiintoista :)

  • Sanni

   Ylikyllästämisestä; jep, itsekin olen vähän, no, jos en järkyttynyt niin kiltisti ilmaistuna hämilläni tästä aasialaisesta usean tuotteen kerrostamisesta ja ihon ”täyttämisestä” kosteudella. Onko se mahdollista? Minun vastaukseni on, perustuen aasialaisten rakkauteen tätä rutiinia kohtaan, että ehkä se on mahdollista. En usko että siellä ihmiset muuten niin hulluna valelisivat 10+ kerrosta naamaansa päivittäin. Jotain hyötyä, muutakin kuin elämyksellistä, siitä täytyy varmaan olla.

   Itse en henkilökohtaisesti pysty ymmärtämään miten on fysikaalisesti mahdollista että ihoon saa imeytettyä niin valtavan määrän tuotteita. Minun ihooni tuo ei onnistuisi ikinä, osoittihan naamiokin sen. Sen päälle olisi siis vielä pitänyt laittaa muut perusihonhoitohärpäkkeet… ja meikki päälle, hehheh, siitähän olisi saanut viihteellistä materiaalia kun olisi kuvannut sen yrityksen…! ^_^ :D Kokeilisi levittää vaikka mineraalipuuteria möhnästä kiiltävälle märälle tahmanaamalle..!

   Mutta vaikka minun ihoni ei pysty aasialaista ihonhoitorutiinia ”nielemään” (se ylikyllästyy jo parista tuotteesta, tai yhdestä naamiosta), niin muiden ihot ovat erilaisia, ja mitä ilmeisimmin monien ihot ottavat ilolla vastaan nämä tuotekerrokset. Kuivaihoisilla ainakin lienee helpompaa toteuttaa tätä ^_^

   Mielenkiintoinen aihe kyllä kaiken kaikkiaan. Jos saat kosmetologiltasi vastauksen niin käyhän kertomassa täälläkin, kuulisin mielelläni.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.