Eniten käyttämäni kosmetiikkatuotteet

Monelle kosmetiikkavaikuttajalle tai muuten alalla työskentelevälle on tuttua, että kotiin kertyy niin paljon purkkia ja purnukkaa, että ani harvoin saa mitään käytettyä loppuun.

Testaan työkseni tuotteita jatkuvalla syötöllä, ja joka viikko on jotain uutta kierrossa. Ihmettelen, että ylipäänsä saan mitään koskaan loppuun – deodorantteja, huulirasvoja ja hammastahnoja lukuun ottamatta..!

Aloin ihan miettiä, mitä tuotteita olen viimeisten kymmenen vuoden aikana käyttänyt loppuun useamman kappaleen.

Ei niitä montaa kertynyt, mutta enemmän kuin ensin ajattelin :) Olen toki saanut useampiakin tuotteita loppuun, mutta tässä esitellyt tuotteet ovat ainoita, joita olen käyttänyt loppuun useamman kappaleen.

Nämä kuuluvat siis ilman muuta lempituotteisiini, ja moni näistä onkin teille tuttu Karkkipäivän sivuilta. Todennäköisesti jokainen – dödöä lukuunottamatta, niistä en niin paljon kirjoittele.

DERMOSIL EXTRA-VOIDE

Tämä saattaa olla pisimpään yhtäjaksoisesti käytössäni ollut tuote. Olen ostanut Extra-voiteen ensimmäisen kerran joskus 2000-luvun puolessa välissä ja väittäisin, että en ole sen jälkeen ollut ilman :D Näitä on kulunut loppuun aika monta.

Extra-voide on uniikki superpaksu hoitovoide, joka on mielettömän rasvainen, mutta jättää iholle kuivuessaan pehmeän, ei tahmaisen ja ihanan suojaavan tuntuisen kalvon. Ihan ehdoton pehmentävä voide rutikuivalle iholle – mun tapauksessa käsille. Tällä hetkellä se on käytössä kosteuttavan geelin kanssa käsien yöhoidossa.

Alkujaan voiteesta oli vain yksi, hajusteeton versio, nykyään valikoimassa on myös kuvan hajustettu Vitamin E -versio. Viime jouluna ilmestyi myös limited edition minikokoinen Skin Comfort -versio, josta myös tykkäsin kovasti. Oikeastaan olen huomannut pitäväni enemmän näistä hajustetuista, mikä ei toisaalta ole ihme, koska pidän tuoksuvasta kosmetiikasta.

NOVEXPERT C-VITAMIINISEERUMI

Tämä on ainoa seerumi, jota olen käyttänyt useamman kuin yhden kappaleen. Ainoa. 🙏🏻 Nyt on menossa neljäs purkki. Tämä on yksinkertaisesti minulle vaikutuksiltaan, tuoksultaan ja ihotuntumaltaan paras seerumi: siinä yhdistyy C-vitamiini sekä kosteutus ja fluidimaisen raikas koostumus on ihanan tuntuinen nassussa. Makean sitrus-hedelmäisen tuoksuista seerumia on aina ilo käyttää. (Saamieni kommenttien perusteella tuoksu tosin avautuu osalle aivan erilaisena.)

CLINIQUE EVEN BETTER DARK SPOT DEFENSE SPF 50

Nyt jo lopetettu ikoninen voide oli markkinoiden parhaita ja ohuimpia korkean suojakertoimen mineraaliaurinkovoiteita. Koostumus on täydellinen hyperpigmentaatioon taipuvaisille ihoalueille. Se tuo todella tehokkaan suojan eikä tunnu iholla miltään! Käytin tätä kolme tai neljä purkkia ja sitten tuote lopetettiin.

Onneksi sama koostumus on saatavilla myös saman konsernin (Estee Lauder) toisen brändin tuotteessa:

DARPHIN INTRAL ENVIRONMENTAL LIGHTWEIGHT SHIELD SPF 50

Nyt olen siirtynyt käyttämään tätä. Se on täsmälleen sama tuote kuin Cliniquen, mutta maksaa 20€ enemmän. 🤷‍♀️

(Brändäyksen vaikutus hintaan in a nutshell.)

MÁDARA PURIFYING FOAM

Tämä on suosikkipuhdistusvaahtoni enkä tiedä kuinka monta olen tätä käyttänyt – ehkä viisi pulloa..? Sain ensimmäisen pulloni 13 vuotta sitten. Muitakin vaahtoja on toki ollut käytössä vaikka kuinka, mutta aina olen palannut tähän. Mádaran vaahto on ohutta ja tavallaan aika arkisen tuntuista verrattuna moniin kermaisempiin ja kimmoisampiin vaahtoihin, mutta jokin tässä vain toimii, iho jää tosi miellyttävän tuntuiseksi ja vaahto huuhtoutuu iholta helposti.

CATTIER ROSÉE FLORALE GENTLE TONING LOTION

Tässä meillä on toinen suhteellisen ”arkisen” tuntuinen tuote, ja silti olen aivan rakastunut tähän. Mulla on käytössä monia huomattavasti kosteuttavampia kasvovesiä, mutta jokin Cattierin raikkaassa tuoksussa ja virkistävässä ihotuntumassa koukuttaa. Tämä on mun vakkari-kasvovesi aamuisin – sen raikkaus herättelee. Näitä menee loppuun joka vuosi ja viimeisimmän ostin marraskuussa. Kun tämä loppuu, huomaan hyvin nopeasti, että kaipaan sen tuoksua aamuisin ja muut eivät vain tuo samaa kokemusta. On haettava uusi Rosée Florale, vaikka kotona on 20 muutakin kasvovettä.

CATTIER PULPE FONDANTE SOOTHING MICELLAR GEL

Toinen Cattier-vakkari, tämä on mulle sellainen holy grail -tuote että jos tämä jonain päivänä päätetään lopettaa, ostan monen vuoden varastot jemmaan. Silmäni ovat älyttömän herkät ja suurin osa meikinpoistoaineista kirvelee niissä. Cattierin miselligeeli on yksi harvoja, joka ei kirvele, ja lisäksi sen kyky poistaa kestäväkin (synteettinen) meikki hujauksessa on aivan ällistyttävä. (Ei kuitenkaan poista vedenkestävää maskaraa – tätä kysytään multa usein.)

En saa yhdelläkään öljypohjaisella putsarilla tai tavanomaisella misellivedellä silmämeikkiä liukenemaan yhtä nopeasti kuin tällä, tämä on maagisen hyvä. 🙏🏻 En kerta kaikkiaan voi hehkuttaa tätä kylliksi – samassa pullossa älyttömän hellävarainen JA jäätävän tehokas silmämeikinpoistaja.

LILY LOLO -MINERAALIMEIKKIPOHJA

Vannon yhä mineraalimeikkipohjan nimeen, ja Lily Lolo on mun kaikkein eniten käyttämä sellainen. Vaikka ykkösmerkki nykyään onkin Alima Pure, Lily Loloa olen käyttänyt vuodesta 2006 ja purkkeja on kulunut varmasti yli kymmenen. En ole ehkä käyttänyt mitään muuta meikkituotetta yhtä paljon. Popcorn on tämän hetkinen passeli talvisävy.

URBAN DECAY EYESHADOW PRIMER POTION

Eniten käyttämäni silmämeikinpohjustaja – ja se ensimmäinen, joka todella toimi ja muutti uskoni luomivärin pysyvyyteen! :D Sittemmin olen löytänyt monet muut yhtä hyvät pohjustajat, mutta UDPP on aina pysynyt kyydissä. Se on sen tason klassikko ja ikoni, että haluan jo nostalgiasyistä pitää sen aina meikkipussissa.

DERMOSIL-KULMAKYNÄ SÄVYSSÄ MEDIUM

Ahh, markkinoiden parhaan sävyinen ja koostumuksellinen kulmakynä. Juuri sopivan kova koostumus ettei tule liikaa sävyä, ja sävy on ihan täydellinen neutraali harmaanruskea. Näitä on mennyt todella monta. Vaikka nykyään tykkään käyttää myös sävytettyä geeliä, ei ole kynä voittanutta. Uusi odottaa jo korkkaamistaan :)

YVES ROCHER LOW POO -SHAMPOO

Kun siirryin Curly Girl -metodiin löysin tämän voidemaisen, ei-vaahtoavan shampoon ja meistä tuli bestikset. En tiedä mikä siinä on, että hiuspohja tuntuu usein ikäänkuin ”tottuvan” shampoisiin (tieteellistä perustetta tälle ei ole), mutta Low Poo’n kanssa tätä ei ole tapahtunut. Aina tämä vain tuntuu vuodesta toiseen yhtä hyvältä; puhdistaa todella hyvin, ei takuta yhtään eikä myöskään lässäytä.

Tää on parhautta ja one-of-a-kind. Nyt menossa ehkä kymmenes pullo..?

REXONA MOTIONSENSE -DEODORANTTI

Tykkään eniten voidemaisista stick-antiperspiranteista, ja Rexonalla on erittäin hyvä sellainen. Kokeilin välillä Niveaakin, mutta Rexonassa on miellyttävämpi koostumus. Suosikkini on Aloe Vera -tuoksu, mutta en löytänyt sitä kaupasta Hollannissa joten ostin reissussa tuollaisen Cotton Dry’n.

(Syy, miksi siirryin aikoinaan stick-deodoranttiin liittyy matkustukseen. Olin vuosikaudet perinteisen roll-onin ystävä, kunnes aloin matkustaa vain käsimatkatavaralla ja tajusin, että stick-dödöä ei lasketa nesteeksi. Roll-on vie tilaa nesteiden pussukassa, stick ei. :) Säästyy tilaa seerumeille ja muille tärkeämmille nesteille..! :D)

CARMEX JA BLISTEX -HUULIRASVAT

No, tässä on ehdottomasti mun eniten käyttämä kosmetiikkatuote ilman mitään epäilystä. Olen käyttänyt Blistex-huulirasvoja varmasti sadoittain, sillä minusta tuli Blistexin uskollinen käyttäjä jo 13-vuotiaana. Kun Carmex lanseerattiin Suomessa 2010-luvulla, aloin käyttää myös Carmexia ja myös sitä on mennyt kymmenittäin. Kummatkin ovat yhtä hyviä ja etenkin purkki-versiot koostumuksiltaan saman kaltaisia.

Huuleni ovat aivan käsittämättömän nirsot, minkä vuoksi huulirasvasta onkin muodostunut tuote, jolle olen kaikkein uskollisin. Kun löydän toimivan tuotteen, käytän vain sitä.

*

Mitä yksittäisiä kosmetiikkatuotteita te olette käyttäneet loppuun ja ostaneet uudelleen eniten?

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (60)
 1. Madaran puhdistusvaahto sekä Madaran comforting toner ovat ne, joihin aina ”syrjähyppyjen” jälkeen palaan 😊 Cattieria taidan kyllä kokeilla seuraavaksi, kiitos vinkistä 👍

  1. 🙂👍

 2. Dermalogica skin perfect primer spf 30, älyttömän hintainen, ostan tarjouksista noin 45-50€/22ml. Lasken tarkasti, että yksi putkilo kestää 7kk ihan päivittäisessä käytössä. Aurinkosuoja/meikkiprimer/pölysuojaus. Kokeilen nuukaullana välillä muita ja tähän palaan aina.
  Tän alle Avenen spf50 rasvaisen ihon aurinkovoide apteekista (mulla ei ole rasvainen iho) ja päälle mineraalimeikki, jos meikkaan. Toimii tarvittaessa esim. Nivea Cremen päällä (se sininen peltipurkkijankkivoide).

  Tälle kombinaatiolle on vaikeaa löytää vaihtoehtoa, jonka hikoilun/kastumisenpitävyys ja aurinkosuoja olisi parempi. Mittarina toimii maksaläiskät. Aamulla levitys ja illalla pesen pois.

  1. Ja carmex huulirasva, purkkiversio, suosituksestasi.

   Kaikki muu vaihtelee, etsii aina parempaa. Toki nämäkin, mut ei ole löytynyt…

   1. Ja carmex huulirasva, purkkiversio, suosituksestasi.

    🏆 The best purkki!

  2. Dermalogica skin perfect primer spf 30, älyttömän hintainen, ostan tarjouksista noin 45-50€/22ml.

   Tää on kyllä hyytävän kallis..! Mutta tiedän tunteen, kun hyvästä aurinkosuojatuotteesta on valmis maksamaan. Tuo Darphin’kin on 52€ / 30 ml ja kyllä kirpaisee, mutta maksan. (Toisaalta se kestää käytössä toista vuotta kun käytän sitä vain kesäisin ja Kreikan matkoilla.)

   Tälle kombinaatiolle on vaikeaa löytää vaihtoehtoa, jonka hikoilun/kastumisenpitävyys ja aurinkosuoja olisi parempi. Mittarina toimii maksaläiskät. Aamulla levitys ja illalla pesen pois.

   ”Tunnen” sinut kommenttilaatikosta jo niin hyvin, että sinun jos kenen uskon selvittävän ja tietävän, mitkä tuotteet kestää hyvin ja mikä aurinkosuoja suojaa parhaiten 💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *