Elämäni paras käsivoide vol. 2 – Crabtree & Evelyn

Rakastan käsivoiteita. Olen niiden suurkuluttaja. Käsivoiteen koostumus on minulle yhtä tärkeä asia kuin shampoon vaahdon tai hiustenhoitoaineen koostumus.

 Untitled-1

Ennen käsilleni riitti kevyempi lotion-mainen ja hyvin vesipitoinen voide. Viime vuosina käsieni iho on kuitenkin muuttunut huomattavasti kuivemmaksi ja etenkin talvet ovat kätösilleni tosi rankkaa aikaa. Jopa pienille haavoille saakka halkeillut iho sormissa on nykyisin tuttu näky.

Siksi olenkin viime vuosina ystävystynyt rasvaisempien käsivoiteiden kanssa. Yöksi voi rauhassa holvata sitä rasvaisinta mahdollisinta jankkia, mutta päivällä voiteen pitää imeytyä nopeasti eikä jätttää ihoa tahmeaksi tai kiiltäväksi. Viime talven löytöihini kuului Elizabeth Ardenin mainio Eight Hour Cream -linjan käsivoide ja myöhemmin sille löytyi hiukan söpömmällä ulkokuorella varustettu haastaja: Crabtree & Evelynin Hand Therapy.

Crabtree_store

Hand Therapyja löytyy useilla ihastuttavilla tuoksuilla, mikä kivojen pakkausten lisäksi on C & E -voiteiden vahvuus Ardenin navetan tuoksuiseen Eight Houriiin verrattuna. (Itse olen kyllä täysin tottunut ”Kasitunnin” ominaistuoksuun, mutta onhan se kieltämättä yksi vähiten kosmeettisestti miellyttävistä tuoksuista kauneudenhoitotuotteiden maailmassa…)

CEHandTherapyset

Brittiläisen Crabtree & Evelynin ihonhoitotuotteet ovat monissa maissa kulttiasemassa. Suomessa verrattain tuntemattomat Hand Therapy -käsivoiteet ovat muualla niin suosittuja että niitä saa monen eri tuoksun pakkauksissakin. (Jos alat kirjoittaa Googleen ’Crabtree & Evelyn, on ensimmäinen ehdotus Hand Therapy :))

Itse löysin käsiterapiat ihan sattumalta kun meillä oli töissä henkilökuntatiloissa Rosewater Hand Therapya käsivoiteena. Ihastuin täyteläiseen mutta nopeasti imeytyvään ja kuivuutta tehokkaasti lievittävään kooostumukseen välittömästi ja kun tutustuin voiteen ainesosaluetteeloon olin ihan että WOW! En muista milloin olisin viimeksi törmännyt yhtä vakuuttavaan käsivoiteen inciin. Ei todellakaan ihme että näistä on muodostunut maailmalla suursuosikkeja.

CENantucketBriar

Hand Therapyn incin kärjestä löytyy macadamiansiemenöljyä, ureaa ja sheavoita. Inci on pitkä ja reseptiin on hämmennetty sekaan myös sellaisia tunnettuja superkosteuttajia kuin keramideja, hyaluronihappoa, skvalaania ja kolesterolia, kaikki NMF (natural moisturising factor) -ainesosia. Maissitärkkelys (myöskin incin kärjessä) auttanee siihen, etteivät kädet jää tahmean tuntuisiksi.

Kaikkien tutkimieni Hand Therapyjen incit olivat tuoksuun tai sarjakohtaisiin hedelmäöljyihin liittyviä raaka-aineita lukuunottamatta hyvin samanlaisia, kaikissa oli noita samoja yllämainittuja NMF-kosteuttajia. Kuitenkin löysin googlaillessani Amazon.comin sivulta Rosewater Hand Therapyn kohdalta erilaisen incin. Jos siis kiinnostuitte näistä, niin kannattaa tarkistaa inci. Toivottavasti tuo Rosewaterin inci ei ole joku uudistus joka leviää muihinkin Hand Therapy -voiteisiin.

CEHandTherapyset2

Vielä vertaus Ardenin Eight Hour Creamiiin: kummatkiin lievittävät kuivuutta yhtä tehokkaasti, ovat yhtä täyteläisiä ja imeytyvät yhtä miellyttävästi jättämättä kiiltävän rasvaista pintaa (toki tähän menee muutama minuutti), mutta Arden jättää iholle selkeämmin suojaavan kalvon.

Crabtree & Evelynin tuotteita saa Suomessa Kicks-myymälöistä. Edit. Sarja on jäänyt pois Kickseistä. Nettikaupoista C & E:tä saa mm. Eleveniltä ja FeelUniquesta. En ole saanut omia Hand Therapyjani blogin kautta vaan ostanut ne itse.

Kommentit (44)
 1. Olen tuon mainitsemasi suojaavan kalvon ylin ystävä ja erityisesti talvella tuntuu, että muunlaisia käsivoiteita on lähes turha käyttää. Mikä ainesosa käsivoiteissa saa kalvon aikaan? Olen ostanut sekä halpoja että kalliita käsivoiteita ja löytänyt kyseisen ominaisuuden vain kokeilemalla. Tällä hetkellä suosikkini on Kiehl’sin Ultimate Strength Hand Salve, mutta halvempi hinta ei kyllä haittaisi..
  Löysin myös Lidlistä Cien-merkin käsivoiteen, jossa on manteliöljyä ja shea butteria ja voide jättää jälkeensä kivan kalvon, mutta voide ei kuitenkaan kosteuta niin paljon kuin toivoisin.

  1. Mikä ainesosa käsivoiteissa saa kalvon aikaan?

   Silikonit ja erilaiset öljyt ja vahat. Esimerkiksi mehiläisvaha jättää todella tuntuvan ja suojaavan kalvon. Tuossa Ardenin voiteessa pääasiallisina kalvonmuodostajina toimivat decyl oleate ja dimethicone.

   Se, kuinka selkeän ja tuntuvan kalvon ainesosat jättävät, tulee pitoisuudesta ja molekyylikoosta.

 2. Herttarouva
  3.2.2013, 18:15

  Paras käsivoide: The body shopin hamppukäsivoide. Tuoksu ei ehkä ole maailman ihanin mutta hoitaa halkeilevat ja rutikuivat talvikädet tiptopkuntoon. Oletko kokeillut?

  1. Tuota Hamppukäsivoidetta ylistävät monet, mutta mulla on edelleen se testaamatta. Jonain päivänä…! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *