Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ei mennyt ihan putkeen tämä hiustenvärjäys

Nojoo, tiesinhän mä että viileän vaalean hiusvärin aikaansaaminen kaupan väreillä on haasteellista. Juuri siksi olen värjäyttänyt hiukseni kampaajalla päätettyäni vaihtaa viileään viime kesänä. Jotenkin mä vain niin näin sieluni silmin, että ei se onnistu markettiväreillä.

Ja tänäänhän tuo tuli todistetuksi.

Lämmin vaalea ei ole mikään ongelma, sen kanssa olen aina saanut hyvän tuloksen kaupan väreilläkin. Tulos ei ole edes koskaan ollut liian keltainen, vaan aina nätti ja sellainen minkä olen halunnutkin.

No, nyt sain keltaisen tyven! :D

L'Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde

Minun oli tarkoitus varata aika kampaajalle, mutta kemppariosastolla pyöriessä keksin hetken mielijohteesta kokeilla kuitenkin edes kerran kaupan väriä viileän vaaleiden sävyjen puolelta. L’Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde näytti juuri siltä mitä halusin; vieläkin kirkkaammalta kuin nykyinen sävyni (alla).

Tyvikasvu_huhti2016

Heipat tyvikasvulle. Lämpimän sävyn aikoina tyvikasvuni pääsi harvoin näin karseaan tilaan koska hoidin sitä värjäysten välillä vaalennussuihkeella, mutta viileän sävyiseen tukkaan se ei sovi.

L'Oreal Preference Ultra Light Cool Crystal Blonde tyvessä

Värin vaikutettua hetken näytti tyvi jo huolestuttavan punertavalta. Kuuluuko viileän sävyisen värin näyttää tältä..?

Noo, ajattelin, että useinhan värit näyttävät vaikutusvaiheessa ihan erilaiselta kuin lopputulos. Kuitenkin arvelutti, että näinköhän tuo oranssius huuhtoutuu pesussa pois ja alta paljastuu pakkauksen kaunottaren platinan kirkas sävy.

L'Oreal Preference Ultra Light Cool Crystal Blonde

No, eihän sieltä paljastunut. Tyvestä tuli tällainen persikkainen kulta. Cool Crystal Blonde? No, ehkä jollain toisella :)

Jo vaalennetut pituudet eivät kellertyneet yhtä voimakkaasti mutta kokonaisuus jäi silti lämpimäksi.

L'Oreal Preference Ultra Light Cool Crystal Blonde

Ihan nätti sävy jos hakee kullanvaaleaa.

L'Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde

 …mutta aika kaukana pakkauksen sävystä.

L'Oreal Preference Blondissimes Ultra Light Cool Crystal Blonde

Mitä tästä opimme? Palaan kipin kapin kampaajalle – ainakin niin kauan kuin haluan ylläpitää viileää vaaleutta.

Mutta tulipahan kokeiltua ja varmistuttua siitä, että mutu-tuntumani oli oikea ;)

Tiedän että aineet toimivat eri hiuksissa eri lailla joten en kysy vinkkiä vaan ihan uteliaisuudesta: onko monikin teistä onnistunut saamaan markettiväreillä kunnon viileän vaalean sävyn?

UusiVari_IMG_1360

….oli tää viime kesänä värjätty sävy kyllä niin ihana <3 <3 Yli 30 vuotta viihdyin hunajablondina mutta nyt myönnän viihtyväni paremmin viileänä :)

*

P.S. Jos nyt jotain hyvääkin Préférencen hiusväristä voi sanoa, niin ainakin se tuntui todella hoitavalta, samaa tasoa suosikkini Korresin kanssa. Hiukset tuntuivat sileiltä ja selviltä jo väriä poishuuhdellessa, ennen hoitoainetta. Näköjään kauppojen hiusväreissä on tapahtumassa paljon kehitystä hoitavampaan suuntaan.

Kommentit (58)

 1. ao

  Color maskia/suoraväriä siihen päälle vaan, taittamalla saat keltaisuutta pois ilman että tarvitsee lähteä kampaajalle. Keltaisen vastaväri sininen, violetti sekä myös tuhka ovat avainsanoja näissä kellertävien sävyjen kirkastamisessa.

  • Tiina

   Keltaisen vastaväri on kylläkin violetti ja oranssin vastaväri on se sininen. Punainen ja vihreä ovat niin ikään vastavärejä.

  • Sanni

   Color maskia/suoraväriä siihen päälle vaan, taittamalla saat keltaisuutta pois ilman että tarvitsee lähteä kampaajalle. Keltaisen vastaväri sininen, violetti sekä myös tuhka ovat avainsanoja näissä kellertävien sävyjen kirkastamisessa.

   Jees, kellertävyyden taiton periaate on hallussa :) Olen tähänkin saakka käyttänyt hopeashampoota, -hoitista ja -värivaahtoa.

 2. Minä vaan…

  Saa olla aika vaalea lähtötilanne että kestovärit jaksaa vaalentaa ja taittaa keltaisuuden pois, edes kampaamoaineet. Kampaajaksi opiskellessa tuli testattua ”erikoisvaaleita” sarjoja parilta merkeiltä ja ainakaan omaan maantienharmaaseen tyveeni ne ei riittänyt edes vahvimmalla hapetteella vaan jouduin aina vaalentaa tyven erikseen.. Toki sekin vaikuttaa paljon että paljonko esim. punapigmenttiä on (sitä on kaikilla, kuten myös keltaista ja sinistä, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän).

  • Sanni

   Kampaajaksi opiskellessa tuli testattua ”erikoisvaaleita” sarjoja parilta merkeiltä ja ainakaan omaan maantienharmaaseen tyveeni ne ei riittänyt edes vahvimmalla hapetteella vaan jouduin aina vaalentaa tyven erikseen.

   Aaa, okei. Kiinnostavaa :)

   Toisaalta esimerkkejä päinvastaisestakin on kuultu kommenteissa. Kaverillani Milillä on luonnostaan tummanruskeat hiukset ja hän kommentoi tuolla saaneensa tällä samalla värillä lähes valkoisen tukan. Taitaa olla ihan ”herran hallussa” nämä värien vaikutukset eri hiuksissa loppujen lopuksi…

 3. Karkki

  Mä olen aina saanut vaaleanruskeista/tummanvaaleista ihan viileän vaaleat tai jopa hiukan harmahtavan vaaleat ice ice blonde nimisellä värillä, prisma ainakin tätä meilläpäin myy.

 4. Minni

  Kylmä vaalea on kyllä hankala, kun sen pitäisi taittaa siniseen sen verran, ettei hiuksista tule keltaiset, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että hiukset jäisivät sinisiksi. Käytin vuosia Nutrissen sävyä 10.13, mutta kun sitä ei enää ole (ainakaan täällä), on pitänyt kokeilla muita. Osalla olen saanut keltaiset hiukset, osalla taas, kuten jokunen kuukausi sitten Nutrissen 10.1-sävyllä, siniset. Paras tähänastisista kokeiluista on ollut L’orealin Récital Préférencen sävy 10.21 (Stockholm), joka on tosin niin ammoniakkinen, että värjääminen on tuskaa, mutta lopputulos on hyvä. Olen todennut, että minulla pitää olla värissä mukana myös jonkin verran kultaa tai helmeä sen tuhkaisuuden vastaparina, muuten lopputulos on sininen. Toisaalta ilman tuhkaisuutta tulos ei voi olla muuta kuin keltainen.

 5. Pauliina

  Toi alin kuva on upea. Tuo väri ja tuuheus; huulipunakin natsaa ihanasti. Näytät tosi hyvältä, ei mulla muuta !

 6. pussukka

  joo, tuo väri ei tee kuin pahan mielen… Kokeilepa tätä:

  http://eleven.se/wp-content/uploads/sites/27/l/loreal-paris-feria-by-preference-p01-extra-ljus-askblond_250x250.jpg

  toimii todella hyvin, vaikka minulla punapigmenttiä aika paljon

  • Sanni

   Kiitos vinkistä :) Mutta luulen että mun kotivärjäyskokeilut viileillä sävyillä oli nyt tässä…. ;)

 7. mona

  Annoithan värin vaikuttaa tarpeeksi kauan?
  Tiesithän että vaalennusprosessin yksi vaihe on aina se punertava, jonka jälkeen keltainen jonka jälkeen se keltaisuuskin tulisi taittua siitä… Mikäli värin pesee pois kesken vaikutuksen, saattaa lopputulos olla juurikin tuota :)

  • Sanni

   Annoithan värin vaikuttaa tarpeeksi kauan?

   Totta kai, annan aineen aina olla päässä vähintään 5 minuuttia extraakin.

 8. Miitta

  Värjään omia hiuksiani platinablondiksi, ja minullakin jää juuresta aina kellertämään vaikka värjäisin värinpoistolla. Minusta paras keltaisuuden taittaja on Four Reasons Take Away Color (kestosävyte) värissä Ice Ice blonde. Sitten muulloin taitan keltaisuutta tarvittaessa hopeashampoolla ja hoitoaineella. :)

 9. Kampaaja :)

  Vaalennusaine,raitaväri: hiuspohjaan saa laittaa kyseisen mömmön kanssa max 6% hapetteen. Lopputulos oranssi, keltainen,valkoinen, mutta matta. Vaalentaa myös värjätyt hiukset.
  Tässä ei ole mitään taittoa/ sävyä mukana

  Vaalennusväri/ vaalea kestoväri: jotta oma luonnonhius saadaan vaalenemaan tarpeeksi, tulee olla isompi hapete ja pidempi vaikutusaika. Alkaalisuutta enemmän, joten hapetteen osuus näissä monesti suurempi ja suuret prosentit (etenkin kaupanväreissä näin on) nostaa vain sen keltaisuuden sieltä esille… Esim 10.1 olisit saattanut saada tuhkaisemman lopputuloksen aikaan kuin tällä 11.21 (2 taitaa olla muutenkin värikartassa ko sarjalla lämpimän puolella?)
  Vaalennusvärillä ei voi vaalentaa jo värjättyä hiusta.

 10. Kuukkeli

  Tuossa värisarjassa on tapahtunut jotain outoa hiljattain. Oon värjännyt äitini hiuksia jo vuosikymmenen juuri noilla preference blondissimes-väreillä ja aina tuloksena ollut hieno blondi sävy, jopa sävy tuhkanvaalea on ollut todella tuhkainen ja vaalean kylmä sävy. Värimassa on myös ollut valkoista. Nyt paketit ovat uudistuneet ja laitoin lähes tuolla samalla sävyllä kuin säkin, erittäin kirkas vaalea tms – tuloksena äidin hiuksista ei tullut oikein minkäänvärisiä, aavistuksen juuri kirkastui kuten sullakin tuossa kuvassa. Eli tuntui aivan tehottomalta ja oli iso pettymys. Värimassa oli myös läpinäkyvää ja väritöntä. Kyseisen sarjan pakettien kuvat ja värien nimet on kyllä nykyisellään erittäin harhaanjohtavia, joskaan niitä ei pitäisi koskaan uskoa.

  • NG

   Voisko kyseessä olla se, että värien ja hapetteiden myrkyllisyyteen on alettu kiinnittää EU-tasolla enemmän huomiota, ja siksi ne vaarallisimmat, ärsyttävimmiksi havaitut kemikaalit on jätetty kotikäyttöön tarkoitetuista paketeista pois (tai olennaisesti vähennetty niiden määrää)?

   Se ainakin selittäisi tuon ’tehon laskun’.

   Kampaajillahan on näistä pahojakin ammattitauteja, joten en ihmettelisi, jos uudet direktiivit ovat menneet muuttamaan kotivärien sisältöä ja rajoittamaan niissä sallittuja aineita…

   Ikävää sellaiselle, joka on voinut ennen vanhaan luottaa tuotteen tehoon…, mutta pitemmällä tähtäimellä tietysti parempi meille kaikille, mitä vähemmän niitä pahimpia kemikaaleja ympärillämme on.

 11. Tuuli

  Olen itse käyttänyt l’oreal Préférence sävyä 03 Vaaleista vaalein tuhka. Sillä saa viileän värin. Muilla sävyillä menee keltaiseksi. Kokeile sitä ;)

  • Kuukkeli

   Tuo olisi hyvä sävy, mutta sitä ei ole saanut enää pitkään aikaan mistään, valmistus ilmeisesti lopetettu. :( Tulos oli todella tuhkainen vaalea.

 12. Aliisa

  Hei! Minä sain hyvinkin kylmän vaalean käyttämällä joka toisella pesukerralla l’orealin professional hopeashampoota. Pidin sitä hetken päässä, pesin pois ja hoitoaine normaalisti. On tosi tujakkaa tavaraa ja saa varoa ettei pidä liian pitkään ettei mene jo sinertäväksi, mutta noin minuutin pidin aina ja oli kiva kylmä blondi. Ystävä piti ohjeistuksestani huolematta 10min että varmasti vaikuttaa ja sai sinisen tukan.

 13. Oma väri

  Hei! Oletko harkinnut oman värin kasvattamista takasin ? :) sinulla taitaa olla luonnostaan aika kauniit suomalaisen vaaleat hiukset? Itsellä oman värin kasvatus menossa ja hiusten kunto parantunut huomattavasti, kun ei enää värjää.

  • Sanni

   Hei! Oletko harkinnut oman värin kasvattamista takasin ? :)

   En, tai oikeastaan en koskaan saa hiuksiini kokonaan sitä väriä mikä punkee tyvestä, vaikka lopettaisinkin hiusten värjäämisen :) Aurinko vaalentaa hiuksiani kesäisin niin voimakkaasti että pituudet ovat aina olleet monta astetta kirkkaammat kuin tyvi. Aloitin tyven vaalentamisen joskus päälle parikymppisenä kun kyllästyin tuohon ainaiseen sävyeroon, tyvi näyttää aina niin likaiselta kun on tummempi kuin pituudet. Jos haluaisin kokonaan tyven värisen tukan mun pitäisi pitää hiukset aina kiinni ja jonkun hatun alle sullottuna auringossa :)

 14. mansikka

  Kokeile seuraavan kerran ”four reasons 10.01” sävyä. Värjää erittäin nätiksi viileäksi. Juurikasvusi on myös niin vaalea, että tarttuu varmasti kauniisti :)

  • Sanni

   Mä luulen että kaikki on kuitenkin loppupeleissä kiinni henkilön oman hiuksen laadusta. Eli mikä tuo yhdelle upean värin ei välttämättä toimi toisella henkilöllä. Mutta kiitos kuitenkin vinkistä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.