Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ei lennä perhoset näissä ripsissä

Luonnonkosmetiikan ripsivärimarkkinoilla on yksi tekijä, joka pukkaa uutta maskaraa ulos melkein yhtä tiheällä pöhinällä kuin synteettisellä puolella Lorkku ja kumppanit konsanaan. No ei ihan, mutta ero kilpailijoihin on huomattava.

Kyseessä on Lavera, ja tällä hetkellä merkin valikoimaan kuuluu peräti kuusi (!) erilaista maskaraa. Se on oikeasti ihan hurja määrä, kun muilla luonnonkosmetiikan merkeillä on yksi tai kaksi.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusin tulokas on Butterfly Effect Mascara. Sain sen kokeiltavaksi Laveran maahantuojalta.

Teen paljon yhteistyötä Laveran kanssa, ja valikoiman muut ripsivärit ovat minulle myös tuttuja, toisiksi uusinta Deep Darkness -maskaraa lukuunottamatta. Kokemukseni mukaan kaikki Laveran maskarat tuovat, tuotanoin, ihan samanlaisen tuloksen. Minun ripsissäni siis.  Olenkin päätellyt, että valikoiman eri maskaroiden pääasiallisena erona on itse harja. Massa on kaikissa kokeilemissani ollut yhtä ohutta ja huonosti kerrostuvaa. Harjan puolesta olen tykännyt eniten Volume Mascarasta ja Double Blackista. Minkäänlaista tuuheus- tai pituuseroa ripsarit eivät kuitenkaan tuo.

Uusi Butterfly Effect sisältää silkkikuituja, joiden olisi tarkoitus pidentää ripsiä. Olen jutellut maskaroiden kuituteknologiasta blogissa aiemminkin, ja todennut, että kuituihin liittyy samanlainen ”toisilla toimii, toisilla ei” -ilmiö kuin esimerkiksi 38-maskaroihin. Minulla kuidut eivät toimi. Ne vain kieltäytyvät tarttumasta ripsieni päihin. Lukuisat kuitumaskarat on kokeiltu, jopa sellainen jossa kuituja lisätään erikseen maskaroituihin ripsiin, ja aina sama tulos. Minun ripseni eivät näillä konstein pidenny.

Olen kuitenkin omin silmin nähnyt ripsiä, jotka on saatu ihan tekoripsien näköisiksi kuitumaskaralla. Teknologia siis kiistatta toimii joidenkin ripsissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silkkikuidut ovat havaittavissa Butterfly Effectin harjassa. Harja on iso ja kuminen, eli kumiharjojen ystäville tuli nyt toinen tarjokas Laveran valikoimaan. Aiempi kumipäinen löytyy Double Blackista, muut ovat perinteisiä ”pulloharjamaisia”.

Ripsiväristä kerrotaan seuraavaa:

”Butterfly Effect Mascara levittää, tuuheuttaa ja pidentää ripsiä luoden aistikkaan katseen.” (Välihuomautus: hihi… mua naurattaa aina nämä sanavalinnat… aistikas katse..! ^_^)Uudenlainen harja tekee ripsistä runsaat, kaarevat ja erotellut. Ripsivärin silkkikuidut pidentävät ripsiä näyttävästi, samalla kun ergonomisesti muotoiltu kumiharja tekee ripsistä intensiivisen kaarevat ja runsaat. Harjan pallomainen pää levittää maskaran jopa kaikkein pienimpiin ripsiin, mikä takaa tarkan lopputuloksen jo yhdellä vedolla.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä minun Perhosripseni.

Intensiivisen kaarevat ja runsaat… aistikkaat…

No ei. Tälläkään kertaa. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verrataanpas suosikkiini, IsaDoran Precision Mascaraan. Ei todennäköisesti tarvitse erikseen kertoa kummalla puolella kuvassa on kumpaa, mutta teistä katsoen vasemmalla on IsaDora, oikealla Lavera.

Kuvassa kumpaakin maskaraa on levitetty yksi kerros. (Yksi kerros: vedetään useampi veto, mutta ei anneta vetojen jättämän massan kuivua välillä.)

Mistä ero johtuu? Pääasiallisesti siitä, että luonnonkosmetiikan ainesosilla ei ole mahdollista luoda yhtä takertuvaa = tehokkaasti kerrostuvaa maskaramassaa kuin synteettisillä keinoilla. Kun harjaa Precisionia ripsiin, ovat ripset joka vedon jälkeen hitusen paksummat, sillä uuden vedon jättämä ripsarimassa tarttuu helposti kiinni alempaan kerrokseen. Luonnonkosmetiikan maskarat eivät käyttäydy näin. Vaikka kuinka vetelet, ei massaa jää ripsiin sen paksummin. Saadakseen massan kerrostumaan edes jotenkin, on odotettava että edellinen kerros kuivuu kokonaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä Butterfly Effect -ripset kahdella kerroksella. Eli joo, saahan sinne vähän volyymia kun jaksaa odottaa ensimmäisen kerroksen kuivumista. Koin kuitenkin, että massa lähti herkästi paakkuuntumaan toisella kerroksella. Kolmatta kerrosta en olisi enää laittanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta, mutta! Jälleen voidaan todeta, että mikä toimii yhdellä näin, toimii toisella toisin. Siksi kosmetiikka-arvostelut ovat lopulta aika hassuja. Jos minä kehun puuteria A, voidetta Ö ja seerumia C, ja joku kiinnostuu niistä sen perusteella, niin eiväthän ne välttämättä toimi hänellä lainkaan. Nyt minä kerron, että taas tuli testattua yksi maskara joka ei toimi lupaamallaan tavalla, ja joukko ihmisiä ajattelee, ”No blääh, tuota en ainakaan osta.” Mutta jollakulla heistä tuote voisikin toimia vallan mainiosti.

Virven ripsissä Butterfly Effect näyttää ihan eri maskaralta. Vaikka Virvelläkin on yhtä hentoiset ripset kuin minulla. Ei paakun paakkua ja huomattavasti enemmän volyymia yhdellä kerroksella. Just saying.

IsaDoraPrecision_ripset

IsaDora Precision Mascara

Vaikka kerroksen kuivumisen odottelua ei voi edes vaivaksi kutsua (odotellessahan meikkaa vaikka muuta osaa nassusta), niin itse haluan maskarani mieluiten sellaisena, joka kerrostuu saman tien. Ei nyt ollut tarkoitus mainostaa tässä postauksessa toista maskaraa, mutta verrokkikuvilla saan selkeästi havainnollistettua luonnonkosmetiikan ja synteettisen maskaran eron ripsissäni.

LaveraButterflyEffect_harja_vs_IsaDora

Lavera Butterfly Effect         –         IsaDora Precision

Ja vielä harjan koosta ja muodosta… Se on tuloksen kannalta lähes yhtä olennainen asia kuin massan ominaisuudet.

Minun silmieni kokoon nähden Butterfly Effect on todellinen jumboharja, jolla en valitettavasti saisi siistiä tulosta vaikka massa olisikin parempaa. Markkinointitekstissä mainittu ”pallomainen pää” ei auta asiaa millään tavalla. Näin suuri harja sotkee pienen ja ahtaan silmän väkisinkin, mikäli harjan yrittää tuoda ihan ripsien tyveen. Kulmaluukin suttaantuu. Pienet tarkkuusharjat, kuten Precisionissa, ovat omiaan minun silmieni rakenteelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laveran uutukaisella on hintaa 23 euroa, mikä kuulostaa jo aika arvokkaalta. Toisaalta massaakin on 11 milliä, mikä on paljon maskaroiden maailmassa. Esimerkiksi Max Factorin supersuositussa Masterpiece-maskarassa on tavaraa huimat 4,5 milliä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä ”muotokuva” ripsistäni… Katsokaa nyt näitä reppanoita, ripset voisi melkein laskea. Ei näin surkeaa ripsistöä ole helppo saada runsaan ja tasaisen näköiseksi millään maskaralla.

Välillä ihmettelen ihmisten kommentteja maskarakuvien yhteydessä (puhun nyt blogeista ylipäänsä, itse saan tämän tyyppisiä kommentteja yllättävän harvoin). Joskus näkee hirveitä taivasteluja jonkun ”hämähäkkiripsistä” tai ylipäänsä epäsiistin näköisestä ripsarituloksesta. Tuleeko kommentoijille mieleen, että henkilön omat ripset ovat luonnostaan tietynlaatuiset, eikä niitä välttämättä saa sen tuuheamman, siistin tai anti-hämppiksen näköisiksi vaikka niitä olisi meikkaamassa mikä guru tahansa? Minun ripseni sojottavat usein ihan toivottomasti joka suuntaan vaikka olisin vetänyt huolellisesti vain yhden ohuen kerroksen.

On todellakin olemassa ripsiä, joita ei saa tasaisen viuhkamaisiksi markkinoiden kalleimmallakaan megamaskaralla. ;)

Kommentit (42)

 1. Tiltu

  Mulle ripsari on niin tärkeä osa meikkiä, etten mielelläni kokeile uusia merkkejä hyvän tuotteen löydettyäni :D
  Tällä hetkellä luottoripsarinani on Isadoran Build-Up Extravolume, johon vaihdoin Maybellinen Volum´Expressistä, koska koen ISadoran eettisemmäksi tuotemerkiksi.

  Luonnonkosmetiikan ripsarit eivät ole minua vakuuttaneet niinkään paljoa, että olisin kokeillut niitä sen kummemmin. Ne on niin kalliitakin, eikä ilmeisesti suosimaani WP-koostumusta saa luonnonkosmetiikan keinoin aikaiseksi.
  Ainoa kokeilemani luonnonkosmetiikan puolelta on ymmärtääkseni jonkinlaista kulttimainettakin nauttiva Dizaon luomuripsari. Kaverillani, jolla on aika samankaltaiset ripset kuin Sannilla, tuo toimii vallan mainiosti. Minulla suoristaa taivutukset, eikä tee tarpeeksi volyymia, mutta jättää ripset mukavan pehmeiksi ja tuoksuu ihanan kaakaoiselta :P Ainakin Greenlipsiltä sitä saa ja muistaakseni Jolielta.
  Lily Lolon Lash Alertista olen kuullut myös kehuja.

  • Sanni

   Mä sain Lash Alertilla niin karseat ja kovat paakkuripset että huhhuh.. Kuvaa tässä postauksessa:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/12/17/maanantai-17-12-2012/

   Tuota Dizaota voisi joskus kokeilla, kiitos vinkistä! :) Mullahan toistaiseksi toimivin luonnonkosmetiikan ripsari on Dr. Hauschkan Volume, mutta sen harja oli ikävä kyllä kokenut muutoksen paksumpaan –> sotkee mun luomella. Mutta Hauschkan ripsari on ainoa jolla olen onnistunut kerrostamaan ihan kiitettävästi, ilman että tarvitsee odotella kerrosten kuivumista välillä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.