Karkkipäivä
Karkkipäivä

Edulliset ruskeat eyelinerit kartoitettu

Tiedättehän, kun olen täällä blogissa aina välillä sadatellut, että ruskeita nestemäisiä eyelinereita ei (muka!) meinaa löytää mistään. Ja teiltä on välillä tipahdellut kivoja vinkkejä kyseisistä tuotteista. Olen ollut siinä käsityksessä, että muutamalta aniharvalta merkiltä niitä löytyy.

Eilen lähdin asiakseni kosmetiikkaosastoille kartoittamaan tilanteen once and for all. Kohdistin kartoituksen ainoastaan päivittäistavaramerkkien valikoimaan jättäen selektiiviset sivuun.

Ja totuus olikin kaukana käsityksestäni. Tokikaan ruskea eyeliner ei kuulu itsestäänselvästi jokaisen merkin valikoimaan, mutta löysin kuitenkin peräti yhdeksän yksilöä..!

Ruskeat_eyelinerit2

Sokoksella myytävän We Care Iconin eyelinerin ohut karvasivellinpää vaikutti lupaavalta. Nestemäisissä eyelinereissahan on jos minkälaista päätä, ja makuja on monia. Itse pidän eniten karvasiveltimestä ja perinteisestä tussista, joustava ”lötkö”huopapääkin on usein ihan toimiva. Sen sijaan jäykät ja jämäkät huopapäät jätän mieluummin väliin koska koen ne kömpelöiksi ja saan niillä epäsiistiä jälkeä.

Voisin vaikka vannoa, että L’orealin Superlinerin ruskea sävy oli välillä pois L’orealin valikoimasta. Meidän liikkeessä sitä ei ainakaan ole ollut pariin vuoteen ja asiakkaatkin ovat kyselleet ruskean sävyn perään. No, Anttilan hyllyssä ruskeat Superlinerit hengasivat ihan muina miehinä. En tiedä ovatko ne tehneet paluun vai onko niitä koko ajan ollut joidenkin kauppojen valikoimassa.

Goshin Long Lasting Eyelineria on moni teistä lukijoista suositellut yhtenä kestävimmistä nestemäisistä eyelinereista. Sävy 003 Brown on vain harmillisesti aika vaalea, metallinen ruskea. Tummempi ruskea löytyy Goshin tussimaisesta Intense Eyeliner -sarjasta, tämä on jo lähes mustanruskea.

Maybellinen Liner Express -eyelinerin kohdallakin hämmästyin, ”Miten en muka ennen ole huomannut että täälläkin on ruskea sävy..?” Ehkä sekin on vain kaikessa hiljaisuudessa hiipinyt mukaan valikoimaan…? Tai sitten kauppojen valikoimien välillä on niin suuria eroja, että olen vain aina sattunut vääriin kauppoihin.

Ruskeat_eyelinerit1

Myös Rimmelin nestemäistä eyelineria on suositeltu paljon sen ohuen, tarkkaa jälkeä tekevän siveltimen ansiosta. GlamEyes Eyelinerin sävykin vaikutti tosi kivalta, sellainen keskiruskea.

IsaDoran hullusti nimetyn Colourful Eyelinerin (olen aikojen alusta nauranut tälle, mitä värikästä on mustassa ja ruskeassa? :D) sävy on todella tumma ruskea ja applikaattori paksuhko ja jäykkäpäinen. The Body Shopin eyelinerin pää on samanlainen. TBS:n ruskeita sävyjä on peräti kaksi; Brown ja Taupe. Lumenen tutun Blueberry Liquid Eyelinerin sävy on IsaDoran tavoin todella tumma, ja pää samaa mallia.

Jos teille tulee vielä mieleen ruskeita nestemäisiä eyelinereita ”markettisarjojen” puolelta, niin kertokaa ihmeessä! :) Minä taidan ostaa Laveran lainerin hiivuttua kokeiluun Rimmelin ja We Care Iconin yksilöt, tai ehkäpä Lorkun Superlinerin.

Kommentit (20)

 1. marssi

  lisäisin vielä elite-merkin yksilön, käytin sitä purkillisen ja tykkäsin kamalasti! :) reilusti alle kympin maksoi.

 2. Örveltää

  Itsellä on ollut vuosia rimmelin eyeliner. Sillä saa tosi kivaa jälkeä ohuutensa ansiosta :))

 3. Sarina

  Gosh eyelinerin sävy näyttää aika kivalta, oon vähän vaaleampaa ruskeaa eyelineriä metsästellytkin! :-)

  Sarina

 4. Tuuli

  Goshilla on (tai oli.. viimeisin ostin n.kuukausi sitten, eli en tiedä onko poistunut tms.) vielä yksi ruskea nestemäinen eyeliner, gosh eye liner pen stylo ligneur (lukee kyljessä). Nimi johtanee harhaan, mutta ihan nestemäinen on. On samanlaisessa pakkauksessa kuin tuo we caren ja tämä taas on melko tumma ruskean sävyinen. Siinä on jämäkkä huopa pää. Itse olen ostanut Sokoksesta ja tykästynyt.

 5. Nemo

  We Care Iconin rajaus ei ainakaan minulla pysynyt luomella kunnollisista pohjustuksista huolimatta (minulla on tosin raskaat luomet). Muutenkin eyeliner oli koostumukseltaan makuuni liian märkää ja jotenkin sottaavaa. Olen enemmän tussien ja kakkumaisten rajausvärien ystävä, mikä selittänee hieman mielipidettäni tuosta tuotteesta. Hintaansa nähden hyvä tuote, sillä ostin sen alennuksesta parilla eurolla. Ei se nyt niin paljoa jäänyt kuitenkaan kaduttamaan. :)

 6. Paukku

  Robin Hoodissa on sitä Eveline halpis sarjaa. Siellä on myös ruskea ohuen ohuella siveltimellä varusteeu eyeliner. Ihan ok…

 7. Elli

  Tämä ei nyt ole markettituote, mutta e.l.f sarjalla on ruskea eyelineri juuri tuollaisella kapealla karvasiveltimellä. Saa joistain apteekeista tai netistä tilaamalla.Hintakin jopa 2,90e.

  • Sanni

   Hintakin jopa 2,90e.

   *tykkää*

 8. Eija

  Heippa. Ja aluksi suuret kiitokset blogistasi, olen uusi lukijasi ja olen oikein ahmimalla etsinyt täältä tietoa meikkausasioihin :). Näistä eyelinereistä minulla olisi kysymys: Millainen eyeliner(saisi olla melko edullinenkin) olisi paras tällaiselle tumpelolle joka ei saa ikinä tehtyä ”suoria” viivoja ja tasaista jälkeä? Olen lukenut kyllä ohjeitasi, mutta silti en keksi millainen eyeliner kannattaisi aloittelijan(vaikka en enää ihan nuori olekaan) hankkia?

  • Sanni

   Moi Eija!

   Aloittelijalle sopii mielestäni ehdottomasti parhaiten tussimainen eyeliner. Se on vähiten nestemäinen ja näin ollen helpoiten hallittavissa –> neste ei leviä eikä jälki ole märkää niinkuin dipattavissa eyelinereissa.

   Tussiharjoitukset voi aloittaa lyhyillä vedoilla jotka yhdistää lopulta yhdeksi viivaksi. Pikkuhiljaa viivasta tulee yhtenäinen ja ”sulava” käden tottuessa rutiiniin. :) Tapoja on monia, mutta itse aloitan aina sisänurkasta ja vedän viivan lähes luomen loppuun saakka. Sitten teen ”hännän” asettamalla tussin luomen ulkonurkan ulkopuolelle siihen kohtaan, johon häntä loppuu, ja vedän viivan kiinni sisänurkasta aloittamaani viivaan. Eli teen ikäänkuin päinvastoin kuin sisänurkassa. Sitten huolittelen hännän muutamilla lisävedoilla sen muotoiseksi kun tykkään (paksumpi kuin itse ripsirajassa kulkeva raja).

   • Eija

    Kiitos paljon hyvistä ohjeista. Huomenna taidan suunnata kosmetiikkaosastolle taas hiukan viisaampana :).

 9. hansu

  Hei,

  minulla on ollut ruskea eyeliner on ollut hakusessa jo kauan, nyt on ehkä uskottava että on niitä olemassa. Tuota lorealin versiota olen etsinyt useammastakin kaupasta mutta eipä ole löytynyt kun sitä iänikuista mustaa.

  Kiitos mainiosta postauksesta! Ihan parasta olisi jos vielä viitsisit swatchata niin näkee vähän sävyeroja:)

 10. Nanna

  Hei Sanni,
  sori alkuun, koska kommenttini ei liity eyelinereihin, vaan karvoihin! Sinäkin olet useampaankin kertaan aiheesta kirjoittanut, mutta ihan suoraa vastausta en löytänyt, nimittäin käsikarvoihin. Olen menossa juhliin käsivarret paljastavalla mekolla ja tummana ja tuuheatukkaisena minulla on karvoja myös käsissä. Selvästi havaittavia tummia ja pitkiä, mutta hentoja. Onko sinusta järkevää poistaa karvoja käsistä ? Ajatus sängestä on kamala. Itse en poistoon lähtisi, vaan antaisin kosmetologin tehdä, mutta onko tämä edes tarpeen? Kaikkea sitä alkaakin tuijottaa….

  • Sanni

   Hei Nanna!

   Nytpäs laitoit kysymyksen aiheesta, joka on minulle aika vieras… Eivät karvat, siis :D, mutta käsivarsien karvat. En ole joutunut koskaan miettimään niitä omalla kohdallani. Tiedän, että monet tummakarvaiset (ja jotkut vaaleakarvaisetkin) ajelevat käsivarsikarvojakin säännöllisesti. Itse en näe käsivarsikarvoja mitenkään esteettisenä haittana ainakaan arjessa, mutta jossain arvokkaassa juhlatilaisuudessa ne saattavat mahdollisesti pistää silmään. Tietysti vaikea sanoa kun en yhtään tiedä miltä käsivartesi näyttävät. :)

   Sänki on tietysti ikävä… Mutta jos päädyt ajelemaan käsivartesi juhlaa varten, niin voit lohduttautua sillä että sänkivaihe menee kuitenkin suht. nopeasti ohi… Voit punnita mielessäsi, haluatko ”kärsiä” tämän vaiheen juhlien vuoksi. :) Karvat kannattaa muuten ajella 2-3 päivää ennen juhlia ettei ihon mahdollinen punoitus ja ärtymisreaktio puolestaan pilaa juhlalookkia.

 11. Jenniina

  Hei Sanni ja kiitos i-ha-nas-ta blogistasi!
  Nyt oli pakko kommentoida eli olen käyttänyt jo (apua!) toistakymmentä vuotta Maybellinen eyelineria, ja nimenomaan ruskeaa arkimeikissä. Välillä tuota väriä saa uralla metsästää ja joutunutkin hädässä kokeilemaan muista merkkejä. Aina kuitenkin palannut Maybellineen! Paras minulle ikinä.

 12. Nala

  ”Melkein” aiheen vierestä… Siis liittyy aiheeseen, mitä meikkivalikoimissa pitäisi firmoilla olla. Nyt löytyi Lontoon reissulta oranssi huultenrajauskynä, Gosh, Velvet Touch Lipliner 005 Flirty Orange. Olin ihan fiiliksissä, kun löysin tuon. Enpä tiedä, kuuluuko Suomessa valikoimaan.

  • Sanni

   Nyt löytyi Lontoon reissulta oranssi huultenrajauskynä, Gosh, Velvet Touch Lipliner 005 Flirty Orange

   Kiitos vinkistä, täytyykin katsastaa löytyykö tuota Suomesta! :)

 13. Sirpale

  Ovatko nämä nyt niitä rajauksia, joita voi käyttää myös ripsien sisäpuolella?

  • Sanni

   Eivät, ripsien sisäpuolella käytetään pehmeän rasvaista kajalia. Nestemäiset eyelinerit on tarkoitettu yläluomelle.

 14. katariina

  Anttilassa myytävä Elite-merkin ruskea nestemäinen eyeliner on mielettömän hyvä! On pitkäkestoinen ja matta tummaruskea, pysyy tihkusateessa leviämättä, hinta jotain 7 e pintaan. Ainoa miinus on että jos laittaa liian paksulti, pinta halkeilee. Muuten loistava ja korvasi Estee Lauderin Doublewear-version hetkessä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.