Karkkipäivä
Karkkipäivä

EcoMinerals – mineraalimeikkisarja Australiasta

Olen päässyt tutustumaan jälleen uuteen mineraalimeikkisarjaan: EcoMinerals Australiasta.

Vuonna 2007 kehitetty merkki kuuluu Australian suosituimpiin luonnollisiin värikosmetiikkasarjoihin. Eläinkokeeton ja vegaaninen EcoMinerals on PETAn ja CCF:n cruelty free -listoilla.

Aussi-sarjan mineraalipohjat ovat 100-prosenttisesti luonnollisia vailla koostumusta muokkaavia lisäaineita, ja ainesosaluettelot ovat aidolle mineraalikosmetiikalle tyypillisesti erittäin lyhyitä koostuen vain mineraaleista ja rasvoittuvan ihon pohjassa myös kaoliinista.

Ecominerals

EcoMinerals-sarjassa on kaksi erilaista mineraalipohjaa: Perfection normaalille, kuivalle ja aikuiselle iholle ja Flawless rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Perfection vastaa ainesosiltaan tavallisesti käyttämiäni lempparimineraalipohjiani, ja sisältää tutun cocktailin titaanidioksidia, sinkkioksidia, micaa ja rautaoksideja (jotka tuovat sävyn). Ainoa ero esimerkiksi Lily Loloon tulee ultramariini-pigmentistä jota käytetään viileissä sävyissä. Perfection lupaa jättää heleän, aavistuksen hohtavan pohjan, mutta oman kokemukseni mukaan Perfection-pohja on aika mattainen, ainakin niihin mineraalipohjiin verrattuna joita itse käytän.

Flawless sisältää näiden lisäksi ihon kiiltoa hillitsevää kaoliinia eli savea, joka on tuttu ainesosa rasvoittuvan ihon tuotteissa, sekä tinaoksidia joka tuo lisäpeittävyyttä. Flawless lupaa Perfectionia vahvempaa peittävyyttä ja täysin mattaista pintaa.

EcoMinerals-puutereissa on aurinkosuojakerroin 24.

Sarjaan kuuluu mineraalipohjien lisäksi kattava valikoima meikkejä ripsiväreistä voidemaisiin highlightereihin, kaikki 100% luonnollisista ainesosista valmistettuja.

Ecominerals

Sain sarjan suomalaiselta maahantuojalta kokeiltavaksi Perfection-meikkipohjan, poskipunan, peiteaineen ja highlighterin.

EcoMinerals swatches

Ihoni on Kreikassa vietetyn huhtikuun jälkeen taas kunnolla päivettynyt, ja EcoMineralsin sävyistä minulle sopi kesäisin käyttämääni sävysyvyyttä vastaava sävy.

EcoMineralsin sivulla on nopea 30-Second Colour Match -applikaatio, jonka kautta on helppo löytää itselleen sopiva sävy ja koostumus. Sovellus ei puhu ihon pohjasävyistä (lämmin/viileä), vaan viileää sävyä indikoidaan ilmaisulla ”redness”, mikä oli mielestäni vähän epäloogista sillä tokihan lämpimällä ja neutraalillakin iholla voi olla punoitusta. EcoMineralsin sovelluksessa ”redness” viittaa kuitenkin viileään ihon sävyyn.

Kuvassa vertaan kesäisin käyttämääni Lily Lolon In The Buff’ia EcoMineralsin kahteen sävyyn, joista kumpikin sopi iholleni sävysyvyytensä puolesta. Beige osoittautui hitusen liian punertavaksi ihollani, ja lämmin True Tan oli paras valinta. Fiiliksiä Perfection -meikkipohjasta alempana.

Ecominerals meikkipohja

Tässä kuvassa kasvoilla True Tan -pohja sekä EcoMineralsin Dreamtime-poskipuna, joka on äärimmäisen hillitty, läpikuultava barely there roosan sävy. Erittäin kaunis eteerisiin lookkeihin joissa poskipuna erottuu iholla vain häivähdyksenä.

Ecominerals Dreamtime blush swatch

Dreamtimessa on kaunis, himmeä hohto ja se sopii tummemmille ihonsävyille myös korostuspuuteriksi. Tykkään! Taas sellainen sävy, jollaista minulla ei ennestään ollut.

Ecominerals

Voidemaiset tuotteet Alchemy Hi Light Creme ja Light-peiteaine osoittautuivat nekin oikein mukaviksi tuttavuuksiksi.

Ecominerals swatches

Peiteaine on koostumuksensa puolesta erittäin mielenkiintoinen; siinä on kookosöljypohja mutta se ei ole tuntumaltaan eikä jäljeltään yhtään rasvainen. Päinvastoin, peiteaine jättää puuterisen tuntuisen, himmeän pinnan. Koostumus on hyvin ohutta ja peittävää, sanoisin peittävyysvahvuutta medium-plussaksi.

Highlighter on paksuhkoa ja sitä kannattaa ottaa kerralla hyvin pieni määrä jonka notkistaa ja lämmittää sormissaan ennen kuin laittaa iholle. Alchemy näyttää tuubissa ja swatchattuna kevyestti roosan sävyiseltä mutta iholla roosaisuus ei juuri erotu.

Ecominerals_peiteaine

Kuvassa silmänalunen ennen ja jälkeen EcoMinerals-peiteaineen.

Ja sitten koko meikkipohja:

Ecominerals before after
Ennen ja jälkeen peiteaineen ja Perfection True Tan -meikkipohjan

Yllätyin, kun sarjan maahantuoja kertoi, että True Tan on itse asiassa poikkeuksellinen sävy EcoMineralsin valikoimassa: se on kuulema muita pohjia läpikuultavampi ja siinä on mikrokimalteita. Minä koin True Taninkin jo peittävämpänä ja mattaisempana kuin esimerkiksi Lily Lolon ja Flow Kosmetiikan, jotka ovat eniten käyttämäni mineraalipohjat. Kuvassa True Tania on yksi kerros, ja tulos on jo noin tasoittava.

Kokeilin myöhemmin myös saamaani näytettä astetta tummemmasta Neutral Sand -sävystä ja kyllä, se oli vielä peittävämpi. Rasvoittuvan ja sekaihon Flawless -pohjaa en kokeillut, ja se olisi siis vielä peittävämpi.

Ecominerals_detail_IMG_8183

Ecominerals meikkipohja
True Tan -pohja lähikuvassa, ennen ja jälkeen

Pakko vain taas kerran ihastella miten uskomattoman luonnollista, meikittömän näköistä jälkeä mineraalipohja parhaimmillaan tekee. Juuri tämän kaltaisen tuloksen vakuuttamana alunperinkin ihastuin mineraalimeikkiin. Tämä on rakkautta joka kestää. <3

Lisätään meikkipohjaan vielä aavistus korostustuotetta:

Ecominerals Alchemy HiLight

Voidemainen Alchemy taputellaan puuterimaisen meikkipohjan päälle varovasti sormen päällä, ei hieroen.

Lisäsin highlighteria poskiluulle, kulmaluulle ja silmäluomen keskelle. Tähän vielä ripsaria ja luonnollinen, hienovaraisesti kuultava meikki olisi valmis.

Ecominerals kabuki

Sananen EcoMineralsin kabukista. Kuten vegaaniset siveltimet aina, tämänkin harjakset ovat synteettistä materiaalia. Harjakset ovat superpehmeät ja sivellin tuntuu iholla miellyttävältä. EcoMineralsin kabuki on kuitenkin tuoreeltaan aika löysä, ja toimii parhaiten niin sanotusti puolilikaisena, eli kun harjaksiin on käytön myötä kertynyt puuteria ja siveltimen rakenne tihenee.

Yleisesti ottaen kabukit toimivat lähes aina parhaiten kun niitä on käyttänyt jonkin aikaa, hassua kyllä on siis olemassa tuote, joka on parhaimmillaan likaisena :)
Ecominerals blush

Hintatietoja:

Flawless ja Perfection -mineraalipohjat 34 € / 8 g – kesätarjous 30,60€

(saatavilla myös täyttöpakkauksia ja sample-kokoja)

Poskipuna 26€ /4 g – kesätarjous 23,40€

Highlighter 26€ / 8 g- kesätarjous 23,40€

Peiteaine 26€  / 8 g – kesätarjous 23,40€

Kabuki 18€

EcoMinerals-meikkejä Suomessa myy L-Beauty. Mineraalipohjat, poskipunat ja korostus- ja peiteaineet ovat kesätarjoushinnoin -10% 15. kesäkuuta saakka.

Kommentit (17)

 1. EevaRG

  Onpa mielenkiintoisen oloinen sarja, täytyypä tutustua tarkemmin. :) Ihan mun kuuloisia meikkejä…

 2. Westend Mum

  Olipa kiva ja kattava tietopaketti! Lopputulos oli upea kuulaus, sopii hyvin kesään :)
  http://westendmum.fi

 3. Mintsi

  Itseasiassa just sanoin viikonloppuna Tukholmassa, että mineraalipohja alkaa olla lopuillaan ja pitäisi hankkia uusi. Periaatteessa tykkään nykyisestäkin, mutta kun kiinnostaisi kokeilla muitakin. LilyLololta ja Everyday Mineralsilta on näytteet tilattu, mutta eivät innostaneet. Tässähän voisi olla seuraava kokeiltava.

 4. Pinkpepper

  Osaatko verrata tätä Uoga Uogaan? Kumpikohan on peittävämpää? Ja siis olisin siitä rasvoittuvamman ihon versiosta kiinnostunut. Mikäköhän sävy rasvoittuvan ihon versiosta vastaisi Uoga Uogan sävyjä 632 ja 637?

  • Sanni

   Sanoisin näin ”lonkalta” että Uoga Uoga on ehkä vähän mattaisempi kuin EcoMinerals Perfection (varsinaista mattapohjaa eli EcoMineralsin Flawlessiahan en testannut), mutta voin tänään tehdä konkreettisen vertauksen kasvoilla niin voin palata myöhemmin mahdollisesti seikkaperäisemmän vastauksen kanssa :)

   Sävyjä en valitettavasti pysty vertaamaan koska en tunne kyseisiltä merkeiltä kuin ne sävyt jotka minulle lähetettiin testattavaksi, ylipäänsä sävyvertailuja voi tehdä vain jos on mahdollisuus fyysisesti testata vierekkäin vertailtavia sävyjä.

  • Sanni

   Noniin, nyt on parempi vastaus ^_^ Kävi vieläpä niin, että minulla olikin EcoMineralsilta saamieni näytteiden joukossa myös yksi Flawless-pohjan sample, mutta en ollut testannut sitä koska sävy on minulle väärä. Nyt testasin sen koostumusta kämmenselkään yhdessä Uoga Uogan kanssa :) Kokemus: Flawlessissakin on havaittavissa aavistus hohdetta, ja sanoisin että Uoga Uoga on mattaisempi. EcoMineralsin Flawless on kutenkin peittävämpi ja koostumus kerrostuvampi. Uoga Uoga on iholla kuivemman ja jauhoisemman tuntuinen kuin EcoMinerals.

   • SSR

    Hei! En ole alkuperäisen kysymyksen esittäjä, mutta haluan kommentoida ja ihastella ystävällisyyttäsi ja omistautuneisuuttasi blogia ja lukijoita kohtaan. Upeaa että jaksat nähdä vaivaa antaaksesi perusteellisia ja hyödyllisiä vastauksia. Kiitos!

    • Sanni

     Kiitos SSR :) Aina silloin kun vain suinkin pystyn vastaamaan, teen sen :) Tiedän miltä itse tuntuu neuvoa kysyvän asemassa ja miten paljon toisen jakama kokemus tai tieto voi auttaa, siksi haluan itsekin ainakin yrittää olla avuksi :)

 5. Pieta

  Oho! Sydänsilmähymiö tähän. Luonnollinen meikkipohja on vaan niin ihana.

 6. Amilda

  Tämä on itseasiassa paras mineraalipuuteri ja peiteväri mitä olen koskaan käyttänyt, ja olen käyttänyt niistä monia. Tykkään tosi paljon näistä molemmista. Peitevoide on kyllä jännä, kun aluksi vaikuttaa tosi öljyiseltä, mutta sitten onkin lopulta matta. Yllättäen myös pysyy hyvin. Minusta löysän tuntuinen kabuki on kiva iholla, kun on niin pehmoinen.

 7. dea

  Kiva kuulla, että mineraaleistakin on peittävämpiä vaihtoehtoja. Lily loloa olen pääasiassa käyttänyt, mutta tuntuu, että sen peittokyky ei riitä iholle juuri tällä hetkellä. Täytyy ehkä kokeilla tätä. Everyday Mineralsilta testasin jotain näytettä ja sekin tuntui vähän peittävämmältä. Osaatkohan sanoa paljonko Flow kosmetiikan mineraalipohjan peittävyys eroaa Lily lolosta? Se kiinnostaisi kotimaisuutensa takia, mutta jos peittävyys ei riitä niin täytynee testata jotain muuta.

  Luin muuten yhdestä kauneusblogista, että mineraalipohjaa ei suositeltaisi (tai hän ei suosittele) käytettäväksi jatkuvasti sen sisältämän titaanioksidin(?) vuoksi. Se kuulemma kertyy niin hanakasti ihohuokosiin, että puhdistus on tehtävä todella huolella jotta sen saisi pois. Onko sinulla mitään näkemystä aiheesta?

  • Sanni

   Osaatkohan sanoa paljonko Flow kosmetiikan mineraalipohjan peittävyys eroaa Lily lolosta?

   Minusta ne ovat ominaisuuksiltaan täysin vastaavat, en huomaa eroa omalla ihollani.

   Titaanidioksidista – mineraalipartikkelit, erityisesti nanokokoiset, voivat kyllä ”takertua” ihohuokosiin, olen kuullut kosmetologeilta juttua miten paljon meikkiä huokosista voikaan löytyä syväpuhdistuksissa. Meikkilika voi olla muutakin likaa kuin titaanidioksidia, mutta tietysti mitä pienempikokoinen partikkeli, sitä herkemmin se voi ”juuttua” ihoon.

   Kun itse olen käynyt kosmetologilla puhdistuksissa, en ole saanut kuulla kommentteja mineraalikertymistä. Ehkä minun käyttämissäni mineraalituotteissa ei ole tarpeeksi pientä partikkelikokoa..? Varmaan kunkin ihmisen yksilöllinen ihon rakennekin vaikutta…? En osaa sanoa. Suhtautuisin asiaan niin, että jos iho ei mitenkään oireile, en välittäisi kertymien mahdollisuudesta. Titaanidioksidia on käytännössä kaikissa meikkivoide- ja meikkipuuteri-tuotteissa (ei pelkästään mineraalimeikkipohjissa) joten sitä on aika hankala vältellä jos käyttää meikkipohjaa.

 8. Tiia

  Hei, olen vuosia käyttänyt Idun mineraalipohjaa, tykkään kovasti, mutta nyt ihoni kaipaisi hieman peittävämpää versioita. Osaatko kertoa olisiko tämä Ecominerals peittävänpi, entä osaatko sanoa kumpi on mattaisempi? Kiitoksia!

  • Sanni

   Hei Tiia! Tein juuri swatch-vertailun ja mielestäni Idun on vieläkin peittävämpi, vaikka ovat kyllä aika tasoissa. EcoMinerals on mattaisempi.

   • Tiia

    Kiitoksia kovasti vastauksesta!

 9. pinkpepper

  Osaatko kertoa peiteaineen sävyistä? Ovatko ne puna- vai keltapohjaisia? Kumpikohan olisi parempi iholle, jolle esim. Everyday Mineralsista sopii 3W tai 4W?

  • Sanni

   Hei pinkpepper! Minulla on kokemusta vain tuosta yhdestä minulle lähetetystä peiteaineen sävystä (Light). En nyt pääse ennen elokuun loppua vahvistamaan sen jättämää mielikuvaa, sillä olen koko kesän toisella asunnollani Ahvenanmaalla ja EcoMineralsin peiteaine on mantereen kämpillä, mutta minusta Light Concealer oli hyvin neutraali, jos taittaa johonkin niin enemmän lämpimään kuin viileään (näkee mielestäni tuosta ennen/jälkeen -kuvasta, sävy ei näytä ihollani yhtään punertavalta).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.