Herbinan luonnonkosmetiikkatuotteet esittelyssä

Kauppojen hyllyille on ilmestynyt syksyn aikana yksi jos toinenkin uusi päivittäiskosmetiikan luonnonkosmetiikkasarja. (Arkikielellä ”markettikosmetiikkaa”.)

Yksi näistä sarjoista on Eco by Herbina.

Oli vain ajan kysymys, koska tunnetut suomalaiset päivittäiskosmetiikkasarjat alkavat tuoda valikoimaan omia ekosertifioituja linjojaan. (Lumenen satsausta onkin odoteltu jo vuosia, mutta vieläkään ei näy…)

Luonnonkosmetiikkasarjan valmistus ei kuitenkaan onnistu ”tuosta vain”, vaikka yrityksellä olisi jo kosmetiikan tuotantolinja olemassa. Sertifioitu luonnonkosmetiikka vaatii sertifikaatin mukaiset tuotantotilat ja raaka-aineet. Kaikki valmistajat eivät halua investoida tällaiseen, etenkin kun ei aina voi ennustaa, miten sertifioitu tuotesarja otetaan vastaan ja onko satsaus kannattavaa.

Vaihtoehtona on myös tuottaa tuotteet alihankintana toisella valmistajalla, ja näin Herbina on menetellyt oman Eco-sarjansa kanssa. Sarja on valmistettu Tanskassa tanskalaisella Ecocert-sertifioidulla valmistajalla, ja sillä on Ecocertin myöntämä Cosmos Organic -sertifikaatti. Koko sarja on vegaaninen.

Sarjaan kuuluu seitsemän tuotetta; puhdistusvaahto, puhdistusgeeli, kuorintavoide, päivävoide, yövoide, seerumi ja misellivesi. (…unohdin yövoiteen kotiin mennessäni kuvaamaan tuotteita…)

Eco by Herbina muutamalla sanalla: hyväntuoksuinen (hypo-parfymoitu), peruskosteuttava, helpot ja kivat koostumukset. Tähtituote (mun mielestä): puhdistusvaahto.

Jutun hinnat ovat Sokokselta, josta ostin Herbinat.

PUHDISTUSVAAHTO 9,90€ / 150 ml

Tämä on mielestäni sarjan paras tuote. Vaahto on erittäin kimmoisaa, pehmeää ja liukasta ja tuoksuu ihanan marjaisalle. Aika lailla täydellinen kasvojenpuhdistusvaahdon koostumus.

Sisältää sulfaatteja, mutta pesuteho ei ole voimakas.

PUHDISTUSGEELI 7,90€ / 150 ml

Geeliputsarista puolestaan en niin tykkää. Se tuoksuu hyvälle ja muodostaa iholla miellyttävän tuntuisen vaahdon, mutta se on työläämpi huuhdella iholta kuin vaahto. On se jännä, miten joissain geelikoostumuksissa onnistutaan välttämään se tietty ihoon tarraava niljaisuus, joka on geeleille niin ominaista, ja toisissa geeleissä se taas on läsnä. Herbinan Eco-geeli on tätä ”niljaista” tyyppiä, joka vaatii runsaampaa vesihuuhtelua ennenkuin kaikki geeli liukenee. Vaahto on paljon nopeampi ja miellyttävämpi käyttää!

Myös geelissä on pesevänä aineena sulfaatteja, ja tämä tuntuu vaahtoa pesevämmältä. Iho jää hitusen kiristämään pesun jäljiltä.

MISELLIVESI 9,90€ / 200 ml

Pakko vähän naurahtaa: ’micellar-vesi’..? Siis mitä, Herbina? :D Kyllähän misellivesi on jo hyvin vakiintunut suomenkielinen ilmaisu, ja miselli ihan rehellinen suomenkielinen sana. :) Mistä tämä erikoinen finglish-versio?

Tästäkin nousee ensimmäisenä kokemuksena hyvä tuoksu. Itse vesi on hyvin peruskamaa; meikki irtoaa, mutta sen liukeneminen miselliveteen vie hieman aikaa. Sekä puhdistus- että kosteutusteho on mieto.

Mieluummin olisin nähnyt sarjassa kunnollisen kasvoveden. Alan jo vähän väsyä tähän misellivesibuumiin; paljon järkevämpää olisi puhdistaa meikki kunnollisella meikinpuhdistajalla ja hoitaa sitten ihon kosteutus ja pH:n tasapainotus rehellisellä, kosteuttavalla kasvovedellä.

Misellivesi on aina ollut minusta tosi kumma tuote: se on käytännössä lantrattu putsari. Tai laimennetun putsarin ja kasvoveden hybridi. Mieluummin käytän kunnon putsaria ja kasvovettä erikseen :) Poikkeuksen muodostavat ne misellivedet, joilla silmämeikki lähtee yhtä nopeasti kuin ”oikealla” silmämeikinpoistoaineella, ja silmiä ärsyttämättä, niitä käytän oikein mielelläni.


KASVOSEERUMI 11,90€ / 30 ml

Ja taas: ihana tuoksu! Eivät nämä mitään hienostuneita ole, mutta jokin näissä kolahtaa :) Seerumi tuoksuu ihan vadelmille.

Luulin ensikokeilulla tykästyväni seerumiin kovastikin, se tuntui todella kosteuttavalta ja samalla pehmentävältä, mutta seuraavilla käyttökerroilla aloin havainnoida ihmeellistä kalvomaista tuntua. Tämä tunne on vain vahvistunut, ja valitettavasti tuo kalvomaisuus ei lopulta tehnytkään minusta Eco-seerumin fania.

Nytkin tätä kirjoittaessa levitin seerumia kämmenselkään, ja sormissani tuntuu jopa hieman muovimainen kalvon tunne. Tosi kummallista. Incistä löydän vain yhden kalvonmuodostaja-ainesosan; hydrolysoidun vehnäproteiinin, johon yleisemmin törmää hiustenhoitotuotteissa. Onhan kalvolla kosmeettinen funktiokin; se silottaa ihon pintaa ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Itse vain en pidä juuri tämän seerumin kalvosta, siinä on jotain niin ”muovimaista” ja keinotekoisen tuntuista. En muista olenko aiemmin kokenut tällaista ihofiilistä hydrolysoitua vehnäproteiiniä sisältävien tuotteiden yhteydessä, täytyy alkaa tarkkailla asiaa.

Ainesosiltaan Herbinan Eco-seerumi on oikein hyvä ja minulle mieleinen, sillä se sekä kosteuttaa että ravitsee. Kosteuttavia ainesosia ovat mm. aloe vera, glyseroli, sodium pca, leväuute ja hyaluronihappo. Pehmentävästä hoidosta vastaavat rypsi- ja auringonkukansiemenöljy.

PÄIVÄVOIDE 9,90€ / 50 ml

Päivävoide on sarjassamme ”oikein kiva” tuote. Tässä ei ole kalvon tuntua ;)

Ihotuntuma vertautuu aika hyvin Taika-sarjan päivävoiteeseen; voide on täyteläisyydeltään medium/light -tasoa, tuntuu mukavan kosteuttavalta ja pehmentävältä, imeytyy hyvin ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi. Miellyttävä mutta samalla ”arkisen” tuntuinen voide. Genrensä tuntuinen, siis. :) Kuten Taikakin. Nämä ovat markettikosmetiikkaa. 👍

Veden sijaan voide on tehty aloe vera -uutepohjaan. Hoitaviin ja kosteuttaviin ainesosiin lukeutuvat auringonkukansiemenöljy, sheavoi, omenavesi, rypsiöljy, tyrniöljy, levä sekä sodium pca.

Sopii normaalille iholle. Arvelen liian kevyeksi kuivalle iholle. Tuoksusta; päivävoiteen tuoksu on nenääni tunkkaisempi kuin sarjan muissa tuotteissa. Siinä on samaa marjaisuutta, mutta vähemmän raikkaana.

YÖVOIDE 9,90€ / 50 ml

Hyvin saman tuntuinen kuin päivävoide, mutta paksumpi :) Ainesosatkin ovat samat, yövoiteessa vain on korkeampi rasvaprosentti.

Tässäkin voi vetää yhtäläisyysmerkit Taikan voiteisiin. Samat ainesosat päivä- ja yövoiteissa, eri rasvapitoisuus.

KUORINTAVOIDE 9,90€ / 75 ml

Tämä on puhdistusvaahdon ohella toinen suosikkini sarjan tuotteista. Siinä on mukavan tiheä ja tehokas raekoostumus, ja lisäksi se on voidemainen, mistä myös pidän kuorintatuotteissa.

Kuorivina ainesosina tuotteessa on yhdistelmä jauhettua irlanninsammalta (levälaji) ja riisiä.

Tuoksussa jälleen raikkaan makeita marjoja. :)

SUMMA SUMMARUM:

Mikä Eco by Herbinassa on hyvää? 

Tuoksut, perusmiellyttävät ja pätevästi peruskosteuttavat koostumukset, loistava puhdistusvaahto ❤️

Mitä jäin kaipaamaan?

Silmänympärysvoidetta ja kasvovettä. Ja harmi, kun seerumissa on tuo kalvomaisuus, muuten se on niin hyvä ja edullinenkin.

Miten vertautuu Taikaan (lähin kilpailija)?

Yhteistä: hinnat ovat samaa tasoa. Päivä- ja yövoiteiden ihotuntuma ja suoritus samankaltainen.

Erilaista: Taikan valikoima on laajempi, sisältäen myös vartalotuotteita.

Minusta Herbinan tuotteissa on hieman paremmat tuoksut, ja hienoa, että mukana on myös seerumi, mikä Taikalta puuttuu. Taikalla taas on silmänympärysvoide, jota Herbinan Eco-sarjassa ei ole. Herbinan puhdistusvaahto on minulle mieleisempi kuin Taikan puhdistusgeeli.

Olen tietysti puolueellinen puhuessani Taikasta, mutta ainakin voi objektiivisesti todeta, että Taika on täysin kotimainen, Suomessa valmistettu ja kehitetty sarja. Vaikka Eco by Herbinan ja Taikan tuotteet ovat muuten hyvinkin saman tyyppisiä niin hintapisteeltään kuin toimivuudeltaan, toinen on kotimaista työtä. Se on omansalainen lisäarvo.

Oletko sinä jo kokeillut Herbinaa (tai Taikaa?) Mitä tykkäät?

Seuraavana esittelyjonossa on kolmas uusi suomalaisen brändin ”marketti”luonnonkosmetiikkasarja: Erisan+.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (17)
  1. Kävin ostamassa Taikan puhdistusgeelin ja vartalovoiteen heti niiden myyntiin ilmestyttyään. Olen puhdistusvaahtojen suosija, mutta päätin Taikan ansiosta koettaa kyläilyä geelien leirissä. Jäänee yhden purkin mittaiseksi kyläilyksi. En totu geelin tuntumaan sitten millään.

    Vartalovoide käyttäytyy iholla mukavasti, mutta voihan vitsit, miten hassu tuoksu! Greippi löytyy vaivatta, mutta kunpa tuoksu olisi makeampi/pehmeämpi.

    Taidanpa ostaa tuon Herbinan vaahtoputsarin seuraavaksi.

  2. Taikan käsisaippuasta tuli uusi suosikki! Mieskin tykästyi ja pohti monta päivää mitä sen tuoksu muistuttaa, kuulemma lonkeroa! :D

    1. 😅 Kaikkea näistä tuoksuista löytyy..! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *