Echo-echo-echo…. onko täällä ketään?

Luulin tänään olevani yksin koko saarella.

Kassos.

Ainakin olen täällä aivan varmasti ainoa turisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotikatuni Fry’ssa, Kassoksen pää”kaupungissa”.

Saavuin pienellä laivalla Karpathokselta iltapäivällä kolmen jälkeen. Vuokrahuoneeni isäntä ohjasi minut majapaikkaani ja katosi. Jäin kadulle yksin avain kädessä.

Huhuu…? Onko täällä ketään muita..?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oh, jotain elämää..! Kissa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen kissa..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja vihdoin, ihmisiä! Mutta vain kaksi..? Eikö kukaan edes syö tähän aikaan? Miksi tavernat ovat tyhjiä..?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jatkoin kävelyäni ja minulla alkoi olla jo todella spooky olo. Mikä tämä tällainen paikka on jossa paikalliset ovat tavallisena perjantai-iltapäivänä kuin maannielemiä? Turistejahan täällä ei ole, joten heihinkään ei voi törmätä.

Lopulta putkahdin erään kadun päästä ehkäpä kuvauksellisimpaan pikkusatamaan mitä olen kuunaan Kreikassa nähnyt. Ja täältä löysin ihmisiä, vaikka en montaa. ;) Ja yksi kahvilakin oli auki. Ja siellä on nettiyhteys. Istun siellä parhaillaankin. Ensin pelkäsin ettei kummituskylästä varmaan löydy edes nettiyhteyttä ulkomaailmaan… Oli hetken verran sen verran ”Jumalan-selän-takana” -olo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huojentuneena siitä että näin elämää, menin juttelemaan eräälle pariskunnalle. He kertoivat, että siestan aikaan (klo 14-17) Fry todellakin muuttuu autiokyläksi ja kaikki vetäytyvät koteihinsa. (Tai jonnekin pommisuojiin, siltä minusta ainakin tuntui koska oli niin äänetöntä…)

Illalla kuuulema kylä täyttyy taas elämästä.

Hmm. Näinköhän..? Kello on nyt 20.00 ja katson kahvilan ovesta yhtä autiota satamaa. Kahvilassa oli kolme asiakasta kun tulin kaksi tuntia sitten. Nyt hekin ovat lähteneet.

Onpa jännä kokemus tämäkin. En ole ennen ollut näin hiljaisessa paikassa missään. Fry’ssa pitäisi asua vajaa 1000 ihmistä. Edit. Eipäs kuitenkaan, vaan koko Kassoksella asuu vajaa 1000 – Fry’ssa asuu 350 ihmistä. ;) Pienin kylä jossa olen Kreikassa vieraillut on 300 ihmisen Elafonisos, ja se oli vilkas kuin mikä verrattuna tähän paikkaan..

Spooky. Mutta kaunista ja spookya.

Kommentit (9)
  1. Nättiä!
    Olet ehkä jo joskus aiheesta kertonutkin, mutta alkoi kiinnostaa että ihan englannillako matkallasi asioit? Kuvittelisin että noissa pienemmissä (ja vähemmän turistien suosiossa olevissa) kylissä paikalliset eivät ehkä puhuisi enkkua.

    1. Enkulla pärjää! :) En ole vielä tavannut Kreikassa yhtäkään matkailun parissa työskentelevää, joka ei osaisi ainakin pari auttavaa sanaa englantia. Jotkut kyläläiset in the middle of nowhere on tietysti asia erikseen. :D

      Esim. täällä Kassoksella mulle huoneen vuokrannut mies osasi sanoa englanniksi vain: ”Two days?” ja ”English?” Sillä selvisi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *