Karkkipäivä
Karkkipäivä

Dr. Hauschka Volume Mascara

Tänään esittelyssä paras kokeilemistani luonnonkosmetiikan ripsiväreistä.

DrHauschkaVolumeMascara_

Dr. Hauschkan Volume Mascara.

Miksi se on paras? – Se oikeasti kerrostuu, ja ripsiin jää muutakin kuin väriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verratkaa tätä kuvaa vaikkapa Laveran Deep Darkness -maskarakuvaan, – ero on selvä.

Ja sitten ruotimaan ripsari läpi ja poikki:

1. Hylsy – ihan tyylikäs, ei herätä erityisiä tuntemuksia. Ehkä aavistuksen vanhanaikaisen oloinen.

DrHauschkaVolumeMascara_harja

2. Harja – paksuhko ”pulloharjan” mallinen kuituharja. Tämä malli ei ole minulle mieleen, se ei erottele tarpeeksi hyvin. Harja on myös kooltaan silmiini liian suuri.

Volume Mascaran harja muuten uudistettiin viime vuonna.

DrHauschkaVolumeMascara_vanha

Aiemmin se näytti tältä (kuva vuoden 2009 ripsarijutustani).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Massa – hyvin kostea, jopa märkä. Kuivuu todella nopeasti, minkä vuoksi pitää aika kiitettävästi taivutuksetkin.

4. Kerrostuvuus – hyvä, mutta rajoitan kahteen kerrokseen, muuten jälki ei ole enää kovin siistiä.

5. Paakkuuntuu? – ei tuoreena, mutta jälki muuttuu maskaran oltua auki muutaman kuukauden.

6. Klimpittää? – ei pahemmin tuoreena, mutta mitä kauemmin hylsy on ollut avattuna, sitä ”yhteenliimaavammaksi” koostumus muuttuu.

DrHauschkaVolumeMascara_kerrostus

Tämä kuvapari on otettu viime viikolla, ylemmät kuvat kesällä. Huomaatte miten jälki tuoreimmassa kuvassa on muuttunut. Mutta jep – eihän niitä maskaroita enää pitäisikään monen kuukauden aukiolon jälkeen käyttää…

7. Yleiskokemus – oikein hyvä maskara ollakseen luonnonkosmetiikkaa, sillä massa poikkeuksellisesti myös kerrostuu. Alkoholin tuoksu on huomattava aina kun maskaran avaa, välillä alkoholi saa silmätkin reagoimaan kun harjan tuo ripsille.

DrHauschkaVolumeMascara_sotku

Liukenee herkästi veteen – sotkee sade/räntäsäässä. (Kuvassa Volume Mascara räntäsateen jäljiltä.) Synteettinen vesiliukoinen ripsari ei useinkaan leviä heti pienestä vesikosketuksesta, luonnonkosmetiikan ripsari taas leviää.

8. Täyttääkö lupauksensa? Kyllä. Maskarasta kerrotaan Hauschkan sivulla näin: ”Nopeasti kuivuva Volume-ripsiväri tekee ripsistä tuuheat ilman paakkuja”. Tämä pitää paikkansa :)

Kommentit (11)

 1. Liina

  Tulin tänään Bremenistä ja täytyy kyllä sanoa että Dr. Hauschkaa mainostettiin siellä tosi paljon, näin myös tuon ripsarin isojen mainosten alla, harmi kun ei tarttunut mukaan vaikka hyvältä vaikutti! Toi Bremen oli kyllä niin kosmetiikkataivas muutenkin, joka paikka oli täynnä eri merkkejä, luonnonkosmetiikka oli halvempaa ja esimerkiksi aiemmin mainitsemaasi Laveran monoluomiväriä oli lukuisissa eri sävyissä! Susta ja sun vanhoista matkapostauksista oli kyllä muutenkin kyllä reissulla hyötyä, matka kun taittui pelkillä käsimatkatavaroilla ja oli vähän ongelmia saada kaikki nestemäinen kosmetiikka litran pussiin!

 2. Riikka

  Hyvää jälkeä näyttää tekevän Dr Hauschka. Oletko kokeillut Kjaer Weisin ripsaria? Se on ihan huippu ja vain paranee käytössä. Itse opettelin käyttämään kapeaa harjaa alkuun, mutta kun sen hanskasi, niin mihinkään toiseen en vaihtaisi. Laitan välillä Ilian ripsaria, jossa on tuuhea, perinteisempi harja, mutta sitten palaan taas Kjaer Weisiin, koska se todella tekee ripsistä pidemmät ja tuuheammat, eikä tarvitse käyttää rajauksia tai luomiväriä, kun ripsari itsessään riittää. Tähän ripsariin saa myös re-fillin!

  • Hanna

   Mistä ostat Kjaer Weissiä ja Iliaa??

 3. J

  Ostin nyt sitä sinun lemppari ripsiväriä Isadoralta. Eilen otin sen ensimmäistä kertaa käyttöön ja ihan oli jo iltapäivällä alaluomella suttua.. Ikinä ei ole mikään ripviäri noin nopeasti levinnyt. :D Ja illalla ripsiväriä pois pestessä niin eihän se lähtenyt millään.. Jouduin vielä toisella aineelle pesemään uusiksi ja lopuksi vielä rasvalla loput pois. :D Ei tuu mitään.. ripsistä kuitenkin tuli tosi kivat ja tykkäsin harjasta. Ehkä tämä tästä vielä alkaa sujumaan!

  • Sanni

   No voi että, höh :/ Mulla on itsellä se etu että mikään ripsari ei leviä, rapise tai sottaa – poislukien luonnonkosmetiikan maskarat sadesäässä :p

 4. Maija

  Hei! Jossain aiemmassa ripsarivertailussa tai -postauksessa taisitkin mainita, ettet aina taivuta vai muistanko väärin? Tai ainakin jossain kuvassa taivuttamattomat ripsesikin olivat minun mittapuulla tosi kaarevat. :) Ehtisitkö jossain välissä tekemään kuvavertailun, että miltä ripset näyttävät taivutettuina ilman väriä, ja värin kanssa, ja sitten ihan ilman taivutusta ja värin kanssa.

  Toistaiseksi vedenpitävät maskarat ovat itsellä ainoat, jotka todella pitävät taivutuksen, mutta toivoisin joskus luonnonkosmetiikan pääsevän samalle tasolle. Yllättävän hyvin toimii itsellä Benecosin multi-effect, jota monet moittivat. Pienikin kosteus kuitenkin suoristaa ripset, ja silmälasien kanssa ripset suhrivat linssejä…

  • Sanni

   Moi Maija!

   En taivuta ripsiäni yleensä kuin juhlameikkiin, ne ovat luonnostaankin aika kaarevat. :)

   Täytyy joskus yrittää muistaa tehdä tuollainen ripset taivutettuina vs. normitilassa -vertailu.

 5. Caz

  Oletko kokeillut Idunia? http://www.idunminerals.fi/index.asp?val=252&osid=252&mt=3 Itse olen TODELLA herkkäsilmäinen ja olin ajatellut tätä Hauschkaa seuraavaksi ripsarikseni, mutta nyt alkoi epäilyttää kun mainitsit tuosta alkoholista… :/ Olipa hyvä että tuli luettua. Ehkä kokeilen tuota Idunia sitten…

  • Sanni

   Idunia olen kokeillut, mutta en heidän ripsareitaan.

 6. Lilja

  En kyllä oikein ymmärrä, mitä järkeä on hankkia tuon hintainen ripsiväri, joka leviää vesikosketuksesta. Myöskin tuo alkoholin voimakkuus herättää epäilyksiä, että saattaa ärsyttää silmiä enemmänkin. Mielstäni tässä kyllä synteettiset ripsivärit vievät selvästi voiton, sillä rahalle saa huomattavasti enemmän vastinetta kuin luonnonkosmetiikan vastaavista.

  • Sanni

   Mielstäni tässä kyllä synteettiset ripsivärit vievät selvästi voiton, sillä rahalle saa huomattavasti enemmän vastinetta kuin luonnonkosmetiikan vastaavista.

   Mä olen tässä ihan samaa mieltä. Mutta ymmärrän kyllä niitä ihmisiä, jotka ovat vaihtaneet kaiken kosmetiikan luonnonmukaiseen. Heille tämä on varmasti ”rahalle vastinetta” eri tavalla kuin meille, jotka käytämme myös synteettistä kosmetiikkaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.