Karkkipäivä
Karkkipäivä

Dior-toivemeikkejä

Noniin, jätetäänpäs nuo kokeellisemmat värihäsläykset vähäksi aikaa sivummalle ja tehdään vähän ”normaalimpiakin” meikkejä! :) Blogikollegani Blushing ja Charming Nails ovat toivoneet minulta muutamaa Dior-meikkiä, joten tässä heille omistettu postaus.
Blushing toivoi meikkiä Tropical Light -paletilla. Tämä viisikko kuuluu hohtaviin iridescent-paletteihin ja on minulle erittäin mieluisa, mutta näyttävää meikkiä tällä ei saa aikaan. Tropical Light on täydellinen neutraaliin arkimeikkiin, johon vihreä tuo vähän tavallisuudesta poikkeavaa lisämaustetta.


Tämä on eniten suosimani tapa käyttää Tropical Lightia.

Harmaata sävyä luomen sisäpuolikkaalle ja ruskeaa ulkopuolikkaalle. Ruskea nousee myös luomivaon ulkonurkkaan. Vihreää sävyä luomivakoon niin että se häivyttyy mahdollisimman saumattomasti ruskeaan. Vaaleanvihreää kulmaluulle. Hentoa vaaleanpunaista ihan silmän sisänurkkaan kyynelkanavan viereen ja siitä ylös häivyttäen kohti luomivaon sisänurkan vihreää.

Rajaukset tein Rimmelin ikivanhan Lynx-paletin matalla tummanruskealla sävyllä, joka on lemppareitani luomivärirajauksissa. Tropical Lightin oma ruskea on makuuni liian vaalea ja hohtava rajauksiin.

Tropical Lightissa on se vähän huonoa, että kolme vaaleinta sävyä ovat vaaleusasteeltaan lähes samanlaisia, eli jokaista voi käyttää samaan tarkoitukseen. Harmaa, vaaleanvihreä ja vaaleanpunainen ovat iholla melkein samansävyistä hohdetta minimaalisella erolla. Näistä tykkään eniten vaaleanvihreästä ja vaaleanpunaisesta, joita yhdistelen usein highlighterina muihin meikkeihin.
Charming Nails toivoi meikkiä Stylish Move -paletilla. Tämä oli ennen suosikkejani violetin sävymaailmansa vuoksi, mutta sittemmin se on jäänyt vähemmälle käytölle kun oivalsin etteivät kanervaiset violetit ole minulle se paras sävy.

Tiedän että Charming Nails tykkää smoky-meikeistä, joten sellaista lähdin sitten tekemään.

Pohjustin luomet ensin MACin Nice Vice -paint potilla (jonka olen muuten ostanut Charmingilta itseltään). Levitin sisänurkkaan paletin harmaanviolettia sävyä ja lopulle luomelle tumminta violettia. Näiden keskelle sipaisin kanervan sävyä, ja laitoin sitä myöskin laajalti luomivakoon. Kulmaluulle levitin kuultavaa vaaleanpunaista, ja kyynelkanavan viereen sisänurkkaan paletin toista, hieman mattaisempaa vaaleanpunaista. Rajasin yläluomen Rimmelin tummanvioletilla Enchantment-kynällä, ja alaluomen vesirajan Yves Rocherin luumun sävyisellä Prune Nacreé-kynällä.

Aaargh mikä päänsärky oli tuossa tummimman violetin häivytyksessä! En todellakaan ollut meikkiin yhtään tyytyväinen. Jostain syystä tumma violetti ei suostunut häivyttymään yhtään vaan siveltimen kohdalle jäi aina vaalentunut laikku, eikä siihen saanut kunnolla lisättyä väriä. Minulla on usein vastaavia ongelmia mattaisempien sävyjen kanssa, mutta Stylish Moven tumma violetti ei ole ihan matta, vaikkei kyllä helmiäinenkään. Tämän meikin jälkeen tuntui siltä että Stylish Move jää makaamaan laatikkoon piiitkäksi aikaa. Ihan kauniin smokyn tällä saa aikaiseksi, mutta menee hermot jos joku sävy ei suostu yhteistyöhön.

Toivottavasti Charming Nails on tyytyväinen..! ^__^


Poskipuna Yves Rocherin Rose Douceur ja huulilla MAC 3N-huulipuna sekä Chanelin huulikiilto nro 116. Ylempi kuva illustroi erityisen hyvin kuinka syvällä mun silmät on… savuiset meikit oikein korostaa sitä.
Tänään olen värkkäillyt yhden toisen lukijan toiveen, nimittäin häämeikin. Siitä tuli mielestäni aika onnistunut, mutta en ole vielä purkanut kuvia kamerasta joten en tiedä miltä meikki näyttää lopulta koneen näytöllä. Toivottavasti hyvältä! :)

Kommentit (12)

 1. Flikka

  Ihania molemmat, mutta tykkään erityisesti tuosta violetista, se sopisi omille sinivihreille silmilleni varmaan hyvin. Ongelmani on vain silmälasit, joiden taakse värit tuntuvat hukkuvan. Onko sulla vinkkejä tähän ongelmaan?

 2. Charming nails

  CN kiittää ja kumartaa :) Nice vice onkin tosi kaunis tuota pohjustamaan, ihanan voimakas violetti häivähdys!
  Kiitos kuvista ja selostuksesta, nyt on ideaa meikata Stylish movella. Tummin sävy on kyllä aika ankara, joten saa olla varovainen sen kanssa.

  Meikkasin eilen Tropical lightsilla ja pakko sanoa että sulta saadulla Gosh pohjustajalla sai näyttävän meikin :D kuvia tulossa jossain vaiheessa.

  Mutta uskomattoman kaunis kokonaisuus, todella raikas huulimeikki noin tumman silmämeikin kanssa :)

 3. Sagu

  Upeita! Violetti on yksi ehdottomista suosikkimeikkiväreistäni ja smokey eyes suosikki"tyyleistäni", joten arvaa vaan miten mukavaa oli nähdä tuo violetti meikki. :)

  Itsekin omistin Rimmelin Lynx-paletin joskus yläasteaikoinani. Se oli ahkerassa käytössä, mutta lensi mokoma roskiin vihdoin kun sen pakkaus oli ihan romuna (esimerkiksi kansi haljennut irti). :D

 4. Nea/ Fashioned in Finland

  Vihreä meikki auttoi minua taas hahmottamaan paremmin, miten kannattaa omat silmät meikata eli KIITOS :D Kauniita ovat molemmat meikit!

 5. Inkivääri

  Flikka – en osaa silmälasiongelmaan oikein sanoa muuta kuin että lasien sangat vaikuttavat tosi paljon meikin näkyvyyteen. Mitä tummemmat/värikkäämmät/paksummat sangat, sitä varmemmin meikki hukkuu niiden taakse. Jos tykkää käyttää näyttäviä meikkejä, kannattaa pitää silmälasit mahdollisimman neutraaleina ja sangat ohuina.

  Jos taas ongelmana on enemmänkin silmälasin vahvuus, siihen en osaa valitettavasti antaa vinkkejä. Pikaisella googletuksella löysin mm. tällaisen ihan hyviä neuvoja sisältävän sivun:

  http://www.yhteishyva.fi/yhteishyva/kauneus/kauneusvinkit/silmien_meikkaus/fi_FI/silmalasit_ja_meikki/

 6. Nea/ Fashioned in Finland

  Flikka: Valitettavan paljon vaikuttavat lasit, olivatpa sitten ihan hengettömätkin… Itselläni on miinus-lasit ja selvästi silmälasit päässä ainakin minun kannattaa laittaa liikkuvalle luomelle vaaleaa sävyä, muuten silmä näyttää vielä pienemmältä :(

  Nyt vasta, kun löysin sopivat piilolasit, ovat meikit päässeet paremmin esiin.

 7. Blushing

  Ai kun kiva postaus :D Tykkään kovasti kummastakin meikistä, Stylish Move tosin sopii sulle noiden kuvien perusteella paremmin. Ja hyvin sopiikin! Aijai, miksi mä en saa sillä aikaan tollasta meikkiä… Ja TL- meikkikin oli onnistunut. Eihän meikin aina tarvitsekaan olla niin kauhean näyttävä.

 8. Jana

  Tää vielä kyselis siitä kosteasta luomiväristä, että saisiko ihan step-be-step ohjetta sellaiseen. Todellisen "for dummies" ohjeistuksen, alkaen siitä miten sivellin kastellaan. …ja kastellaanko siinä sivellin vai sitä luomiväriä?? Olen siis totaalisen hukassa tämän konseptin kanssa! =oD

 9. Inkivääri

  Tässä Janalle selostus:

  (Multa saapi ehdottomasti kysellä, tykkään selittää..! ^_^)

  Itse teen niin että otan vettä pieneen kippoon meikkipöydälle, ja kastan siveltimen veteen kokonaan niin että se menee kauttaaltaan märäksi. Sitten painelen ylimääräisen veden paperinpalaan ja kastan siveltimen kärjen mineraaliluomivärissä, niin että jauhetta tulee kuitenkin aika vähän. Seuraavaksi painelen sivellintä mineraaliluomiväripurkin kanteen että jauhe painautuu kunnolla siveltimeen. Sitten vaan vedän sivellintä luomella. Jos mineraalijauhetta on tässä vaiheessa liikaa, tuloksena on paksu, kupruileva kerros (jota tosin voi korjata ja häivyttää sen kuivuttua, mutta parhaan tuloksen saamiseksi kannattaa kuitenkin ottaa jauhetta vain vähän kerrallaan).

  Jauheen koostumuksesta ja värin voimakkuudesta riippuen lisään väriä muutamia kertoja saadakseni haluamani intensiteetin/peiton, ja jokaisen kerran välillä kostutan sivellintä vedessä uudestaan ja painan taas paperiin. Siveltimen on oltava kunnolla kostea mutta ei niin märkä että siitä tippuu vettä! Muuten jauhe muuttuu levittäessä maalimaiseksi ja jälki on paksua ja, no, maalimaista, tai jos jauhetta on liian vähän, jää luomelle vaan vetisiä viiruja.

  Kostea luomiväri ei luonnollisestikaan häivyty yhtä hyvin, jos lainkaan, kuin kuiva. Odotan että luomiväri on kuivunut ja häivytän sitten reunoja kuivalla siveltimellä. Joskus on tarpeen myös lisätä luomiväriä kuivana jotta reunat häivyttyvät mahdollisimman hyvin.

  Ikävä kyllä joillain mineraaliluomiväreillä on taipumus lähteä kuivuttuaan siveltimen mukaan kun yrittää häivyttää, ja tällöin tuloksena on laikukas meikki josta iho paistaa läpi. Ja silloin menee hermot. :) Olen vain joutunut huomaamaan että toisten jauheiden pysyvyys on parempi kuin toisten. Samankin merkin mineraaleilla on suuria eroja.

  Jos käytät jauhetta rajaukseen, tällöin sivellin saa olla märempi! Mineraalirajausta tehdessä en paina sivellintä välissä paperiin vaan poimin siveltimen kosteaan kärkeen köntän jauhetta, ja pyörittelen purkin kantta vasten paksuhkon "tahnan", ja levitän sitten ripsirajaan.

  Jos aiot kokeilla käyttää puristettua luomiväriä kosteana, täytyy olla hyvin tarkkana siveltimen kosteudesta. Jos harjaksissa on yhtään liikaa vettä, se imeytyy luomivärin pintaan ja tuloksena on kovettunut kohta josta et enää saa väriä irti. (Sen voi kyllä yrittää rapsuttaa pois kuivana.)Jos olet epävarma, ota väriä ihan napin reunoista niin ettei keskusta tuhoudu mahdollisista kosteusvaurioista.

 10. Nea/ Fashioned in Finland

  Hyviä vinkkejä Inkivääri, ehkäpä nyt uskaltaudun itsekin taas kokeilemaan :) Yksi vinkki minkä sain muualta on se, että synteettiset siveltimet toimivat tässä paremmin kuin luonnonkarvaiset (eivät ime itseensä niin paljoa kosteutta).

 11. milipili

  Musta tuo Stylish Move näyttää hienolle kun se on tuolla syvällä päässä =))), siihen tulee sellasta draamaa mukaan.

 12. Anu

  Makeita meikkejä ja ihanaa väreillä revittelyä.Teki miele alkaa heti meikkaamaan!Harmi vain,kun olen alkamassa vain siivoamaan..:/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.