Karkkipäivä
Karkkipäivä

Dior Secret Charm

Dior-sarjassa on päästy neljänteen palettiin, joka on kolmen vuoden takainen upea Secret Charm. Tähän palettiin minulla on aivan erityinen suhde, sillä keksin alkaa haluta sitä juuri kun olin ryhtynyt 10 kuukauden ostolakkoon. (Kyllä, muutkin kuin Golden Girl ovat olleet ostolakossa ;)). Lakkoa oli onnistuneesti takana kuukausi, kun bongasin tämän kaunokaisen laivan tax freesta (vuosi ilmestymisensä jälkeen – ei todellakaan kovin todennäköistä!), ja niinpä se rikkoi hienon starttini. Rangaistukseksi sortumisesta minulle langetettiin kielto käyttää palettia ennenkuin 10 kk oli kulunut umpeen, ja kärsin muuten rangaistukseni moitteettomasti.
Kun sitten vihdoin sain alkaa käyttämään Secret Charmia, oli suunnaton ihastukseni palettiin jo laantunut. Itse asiassa taisi kulua useampi viikko lakon loppumisesta ennenkuin edes muistin paletin olemassaolon… ^_^ Ja kun lopulta sen korkkasin, olinkin yhtäkkiä sitä mieltä että sävyjä oli äärimmäisen vaikea yhdistää. Secret Charmin viisi sävyä ovat vihreään shiftaava metallinen punaruskea, hohtava platinabeige, matta sinivioletti, matta vaalea turkoosi ja himmeästi hohtava vaalea minttu. Punaruskea ja minttu ovat muuten täsmälleen samat värit kuin Mystic Jade -paletissa! Diorkin siis kierrättää tiettyjä sävyjä.

Katselin kaunista ja kauan odottamaani palettia osaamatta käyttää sitä. Secret Charm on vielä tänäkin päivänä vähiten käyttämäni Diorin paletti, vaikka se on kertakaikkiaan upea. Sen käyttö vain todella vaatii mielikuvitusta, ainakin minun mielestäni. Sävykokonaisuus on moderni ja odottamaton. Neutraaleja ja huomaamattomia meikkejä tällä ei saa aikaan, paitsi jos välttämättä haluaa käyttää vain beigeä ja minttua. Mutta silloin paletti olisi turha hankinta! ;)

Secret Charmin vahvuudet:
+ Erikoinen, massasta poikkeava sävykokonaisuus
+ Paletilla saa hyvin erilaisia lookkeja

Secret Charmin heikkoudet:
– Sävy-yhdistelmät eivät avaudu ihan heti (siis ainakaan minulle)
– Turkoosi on koostumukseltaan kuivahko ja tarttuu ihoon muita sävyjä huonommin

Olen käyttänyt palettia niin vähän että perusvariaatioita ei ole ehtinyt syntyä, mutta tässä muutamia eri tapoja yhdistellä sävyjä.

1. Beige, vihertävä punaruskea ja violetti

Tämä savuinen meikki on mun mieleen! Keksin sen ihan tätä postausta varten mutta tulen varmasti käyttämään uudestaankin. Beigeä sisänurkassa, vihertävää punaruskeaa loppuluomella mutta ei kuitenkaan luomivakoon saakka nousten, ja ruskean yläpuolella violettia. Alaluomella rajaus Rimmelin Enchantment-kynällä ja sen alla/päällä vihertävää punaruskeaa. Kulmaluulla Revlon Frosty White.


Tässä kuvassa näkyy hyvin kuinka (inhottavan) selkeä mun kulmaluu on, se muodostaa todella jyrkän seinämän luomivaon yläpuolelle ja vaikeuttaa sävyjen kaunista ylöspäin häivytystä.


2. Beige, turkoosi, minttu (ja violetti)

Beigeä koko luomella, minttua kulmaluulla ja luomen ulkonurkassa (ei erotu beigestä). Turkoosia laajalla alueella luomivaossa, kulmakarvan ulkonurkkaa kohti nousten. Voimakas rajaus mustalla kynällä, ja turkoosia myös alaluomella. Meikki oli kivan raikas jo tällaisenaan, mutta lisäsin sitten vielä häivähdyksen violettia luomivaon alaosaan turkoosin alapuolelle.3. Kaikki viisi sävyä

Tämän värien asettelun olen kopioinut yhdeltä kaveriltani, hän ehkä tunnistaakin meikkinsä kuvista! ^_^ Persoonallinen, erikoinen meikki. Tykkään kovasti! Huomatkaa mikä kameleonttisävy tuo punaruskea on; ympäröivistä sävyistä ja kulmasta riippuen se näyttää enemmän vihreältä (ensimmäinen meikki) tai punaiselta (tämä meikki).

Turkoosia liikkuvan luomen sisänurkasta puoleen väliin saakka, violettia ulkonurkkaan. Turkoosin yläpuolelle beigeä, ja violetin yläpuolelle luomivaon ulko-osaan punaruskeaa. Kulmaluulle minttua. Alaluomella beige, minttu, häivähdys turkoosia ja violetti. Sisärajaus tummanharmaalla kynällä. Yläluomen rajaus tussieyeliner. Alempana vielä värikaavio kun niiden perään kysellään. :)


Poskilla MAC Pleasantry ja huulilla Yves Rocher Pure Laque Violine Moiré.


Jos täällä on muita Secret Charmin omistajia niin kertokaa miten yhdistelette sävyjä!

Kommentit (10)

 1. Miia

  Niin makea paletti ja nuo sinun esimerkkimeikkisi, että tässähän tulee ihan himo vaihtaa alaa meikkaajaksi :D

 2. Elina

  Tuo paletti olis myös mun makuun..Vaikeat yhdisteltävät kyllä, mutta hyvin oot onnistunu =D

 3. Anonymous

  on kyllä tosi häiritsevän näköistä kun tuo ripsiväri ei lähde ihan tyvestä..:D

 4. Inkivääri

  Miia ja Elina – kiitos! :)

  Anonyymi – voi että, otan osaa! :D

 5. Anonymous

  Tiiätkö mitään luomiväriä (mielellään halpaa…) mikä olisi aika lähellä tuota turkoosia? :)) on nimittäin niin ihana että ihan itkettää…

 6. Inkivääri

  Anonyymi – mitään solonappia mulle ei tule mieleen, mutta kipaisepas H&M;:lle (jos siis asut kaupungissa jossa on H&M;!) katsomaan josko sieltä vielä löytyisi Moonlight Jade -nimistä palettia. Siinä on nimittäin _erittäin_ Secret Charm -turkoosia lähellä oleva sävy, poikkeuksena vain se että Moonlight Jaden turkoosi on hohtava. Ja ihan rehellisesti sanottuna se H&M-paletin; turkoosi on vielä ihanampi , etenkin jos tykkää enemmän helmiäisluomiväreistä!

  IsaDoran Delirious-paletissa on myös tuon tyylinen turkoosi, mutta se on enemmän sininen ja aavistuksen tummempi.

 7. Anonymous

  Pidän tuosta savuisesta lookista myös.

 8. milipili

  Oi Secret Charm on yksi lempilapsistani!

  Arkisempaan meikkiin olen laittanut vain joko turkoosia ja vihreää tai violettia.
  Muuten olen tainnut lykkiä kaikkia sävyjä, en kyllä muista miten, mutta sinne ne on mahdutettu =)

 9. Charming Nails:

  Jaa, minä en edes huomaa ettei ripsari lähde tyvestä :D

  Secret charm on minun rakkain ja arvokkain Dior palettini. Yleensä oma meikki on turkoosi luomella ja rusehtava ulkonurkassa. Nyt sain ideoita muihinkin väriyhdistelmiin, kiitos tästä ihanasta postauksesta :)

 10. Anonymous

  aivan mielettömän upeita silmämeikkauksia! jestas, olen kateellinen tommosesta taidosta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.