Karkkipäivä
Karkkipäivä

Dior Mystic Jade

Ostolakossa-blogin Golden Girl on aikaansaanut kosmetiikkablogien lukijoiden keskuudessa pienoista Dior-”vauvakuumetta”, joten lienee minunkin aika esitellä omat tenavani. ^_^ Minun Dior-jälkikasvuni ei ihan vetele vertoja Golden Girlin pesueelle, mutta kyllä oma 12 paletin pikkukokoelmani on myös ihan kunnioitettava.
Esittelen paletit teille yksitellen ja teen jokaisella muutaman erilaisen meikin.

Koska paletit ovat ulkoa päin identtiset, olen merkannut jokaisen pienellä nimitarralla niin että on helppo löytää etsimänsä! :) Paleteistani 9 on uutta mallia ja kolme vanhanmallista. Yksi vanhanmallinen näkyy kuvassa avattuna.

Tämän päivän sankari on siis Mystic Jade.

Mystic Jade on ensimmäinen Dior-luomivärini, ja ostin sen marraskuussa 2006. Ensin pidin värikokonaisuutta aika omituisena. Paletissa on vaalea matta minttu, vaalea matta omenanvihreä, hohtava persikka, satiininen harmaanruskea ja hohtava, hyvin persoonallinen vihertävä punaruskea. En alkuun meinannut millään keksiä miten sävyjä yhdistelisin, mutta pian paletista tuli kestosuosikkini. Se on edelleen eniten käyttämäni Diorin viisikko.
Mystic Jade on minulle täydellinen arkipaletti. Sillä saa hillityn, harmonisen meikin, joka kuitenkin eroaa edukseen tylsästä perusmeikistä. Perinteisen beigen tai vaalean norsunluun sijaan Mystic Jadella luodaan huomaamaton pohja mintulla ja vaaleanvihreällä. Nämä sävyt toimivat todella kauniisti yhdessä tai erikseen ruskealla varjostettuna, ja persikalla saa mukaan lämpöä ja hohdetta.

Perusvariaationi ovat:
– Minttu + vihreä + harmaanruskea.
– Minttu tai vihreä + harmaanruskea + punaruskea
– Persikka + punaruskea

Mystic Jaden vahvuudet:
+ Erikoinen, mielenkiintoinen ja monipuolinen sävy-yhdistelmä
+ Sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä
+ Toimii erinomaisesti arkena ja punaruskealla tehostettuna myös illalla

Mystic Jaden heikkoudet:
– Paletista puuttuu highlighter-sävy (en suosittele käyttämään minttua kulmaluulla vaikka se vaalein sävy onkin)
– Persikan sävy on rakeinen ja vaatii värillisen pohjustuksen mikäli sävystä haluaa vahvan

Tässä kolme erilaista ilmettä Mystic Jadella:


1. Haaleanviileä arkimeikki

Luomen sisänurkassa minttua, keskellä omenanvihreää ja ulkonurkassa & luomivaossa harmaanruskeaa. Simppeli ja lähes huomaamaton. Yläluomen ripsirajassa harmaa kynärajaus ja alaluomella paletin harmaanruskeaa. (Voi, miten minua ärsyttää kun en saanut tästä meikistä hyvää kuvaa, tai sitten meikki näyttää huonolle epämääräisen rajauksen takia.)2. Lämmin persikkainen meikki

Persikkaa liikkuvan luomen sisäkolmanneksella ja loppuluomella vihertävää punaruskeaa. Kulmaluulla L’oreal Golden Beige. Yläluomen rajaus Indelible Magnetism. Voimistin persikan sävyä pohjustamalla luomen Indeliblen voidemaisella Aprivot Frost -luomivärillä.
3. Kaikki viisi väriä

Tämä on lempilookkini. Sopii mun silmille ja väritykseen ihan mielettömän hyvin, katsokaa vaikka tuota naamakuvaa. Sisänurkassa minttua, keskellä omenanvihreää, ulkonurkassa ja alaluomella punaruskea, luomivaossa harmaanruskea ja sen yläpuolella ja alaluomella persikka. Kulmaluulla ja alaluomen sisänurkassa valkoista (Revlon Frosty White). Yläluomen rajaus Indelible Chocolate Mousse. Tein tästä lookista kaavionkin kun joku lukija taas muistutteli mua että voisin tehdä niitä useammin. :)

Mitäs piditte mystisestä jadesta? Mikä on muuten teidän Dior-suosikkinne, jos omistatte näitä paletteja?

Kommentit (8)

 1. Eiko

  Kiitoksia tästä postauksesta. Minulla on myös tämä paletti, mutta olen vähän huono käyttämään sen värejä. Varsinkin persikkainen sävy on ollut vaikea käyttää. Tulen ehdottomasti kokeilemaan näitä meikkejä jossain vaiheessa. Ja odottelen mielenkiinnolla muita Dior postauksia :)

 2. MouMou

  Tuo persikkainen meikki on todella kaunis.:)

 3. Nea/ Fashioned in Finland

  Nättejä ovat! Itse en tykännyt mystic Jadesta, tumma rusehtava ei ollut sitten yhtään mieleeni. Sinulle kyllä sopii :D

  Suosikkini on yhä "All softness", tuo on vanhaa mallia. Tuossa on siis 4 vaaleaa sävyä (suosikkini on hento vihreä) ja keskellä tumma luumu <3 Kävin tuon ostaessani vielä esittelymeikissä ja meikkaaja niin riemastui minut nähtyään, paletti oli kuulemma kuin minulle tehty ja niin todellakin oli :D Taitaa olla melkoisen vanha, kun googlellakaan en äkkiseltään löytänyt ;)

 4. Magritte

  Oi, ihanaa! Tuskin maltan odottaa juttusarjaasi Dior-viisikoista. :) Kiva, kun olet jaksanut/jaksat tehdä paletilla useamman eri version.

  Mystic Jade sopii sulle kyllä hyvin, itse sitä vähän olen vierastanut. Diorin viisikoista mulle on kertynyt nopean laskutoimituksen mukaan 11 kpl (apua! missä välissä?), joista suokikikseni voisin mainita Earth Reflectionin, jolla saan takuuvarmasti tyylikkään ja katseen kirkastavan meikin.

 5. Anonymous

  Loistopostaus! Vielä kun saa lukea muista paleteistasi vastaavat postaukset, niin aina vain paranee.
  Suosikkini on nyt se viimeisin eli Night Butterfly, vaikka paletteja on kymmeniä.

 6. muumi_otus

  Vau! Miks mä en osaa yhdistellä värejä noin taidokkaasti.

 7. milipili

  Mulla on Mystic Jadea tänään! Tykkään paljon tästä paletista, juurikin monikäyttöisyytensä vuoksi.

  Suosikki viisikko? Joku Graphic Lights tai Charming Fantasy. Stylish Move ja uusin Night Butterfly. Electric Lights ja Secret Charm. En halua sanoa, muut vauvat suuttuu.

 8. Charming Nails:

  Minulla on 22 viisikkoa. On ollut enemmänkin mutta huonoista olen luopunut.
  Laadullisesti paras ja kaunein on Secret charm mutta ylivoimaisesti paras on Night dust joka on vain niin ihana. Niin ihana että voisin syödä sen!

  Mystic jade on älyttömän hyvä paletti. Persikka on hyvä väri, rajun iltameikin saa pohjustamalla mintun kunnolla ja laittamalla ruskeaa ulkonurkkaan. Käy tosi hyvin sinisillekin silmille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.