Karkkipäivä
Karkkipäivä

Dial 911 Nails!

Apua! Edellisestä kynsien huollostani on jo kahdeksan viikkoa! Kynsien laittajani Maarianhaminassa on äitiyslomalla (ja Maarianhamina on indeed niin pieni kaupunki että siellä on vain yksi geelikynsiä tekevä tyttö..!) ja toisen kotikaupunkini vakiokynsityyppi on myös lomalla! Kynnet alkavat näyttää jo todella hirveiltä, mutta minä olen niin avuton viilan kanssa että joudun vaan kärvistelemään näiden muotopuolten kanssa vielä vähintään pari viikkoa.
Koska taannoinen ”kauhugalleria”postaukseni kulmakarvoistani herätti niin paljon kommentteja, uhraan pilkan kohteeksi myös kynsistöni. :) Olen avoimen tietoinen kynsieni rumuudesta, mutta olen silti aina pitänyt niistä. Minulle on aina ollut tärkeintä pituus, ei niinkään muoto. Teininä kasvattelin kynsiäni luomusti ilman mitään pinnoitteita ja ne kasvoivat luontaisen muotonsa mukaan aivan kieroon, pisin kynteni teki kokonaisen korkkiruuvin. Sitten hermostuin kynsiin ja pidin niitä muutaman vuoden aivan lyhyinä, kunnes vuosi sitten keksin kokeilla vahvistusta geelillä. Ja kas kummaa, geelikovetteen pakottamina kynteni alkoivat kasvaa suhteellisen suoraan, ja uusien, ”kauniiden” kynsieni lumoissa jäin täysin koukkuun geelikäsittelyihin.
Ensimmäinen käsittely tehtiin LCN:n aineilla, ja kynnet pysyivät hyvinä n. 3 viikkoa ja siedettävinä 4-5 viikkoa. Sitten vaihdoin kynsien laittajaa ja aine vaihtui Creativeksi, jolla kynteni pysyivät hyvinä jopa 6 viikkoa. Kolmas kynsien laittajani käyttää Alessandron geeliä, jonka kestävyys on jo aivan omaa luokkaansa; kynteni kestävät ilmoittumattomina jopa kahdeksan viikkoa! Tosin etusormeni kynnet ovat niin hauraat ja käpristyvät että niistä geelikuori irtoaa neljän viikon jälkeen.
Tässä kynteni kuvattuna eilen. Ne ovat edellisen kerran olleet ammattilaisen käsittelyssä 6. kesäkuuta, enkä ole kajonnut niihin viilalla kertaakaan. Etusormen kynsi on kitukasvuisuutensa vuoksi muita lyhyempi, ja se jää aina jälkeen vaikka kynnet huollossa viilattaisiinkin samaan pituuteen. (Tällä kertaa se tosin oli jo valmiiksi muita nysempi.)

Kynteni ovat luonnostaan lapiomaiset ja hennot, eikä niissä pystyisi kynsiteknikkoni mukaan pitämään esim. neliömäistä muotoa. Se ei kyllä haittaa sillä en neliömäisestä pidäkään! Tykkään että kynsien muoto on luonnollisen ovaalimainen, ja sellaisiksi ne aina käsittelyssä viilataan. Mutta esimerkiksi peukaloissa ja keskisormessa tämä muoto katoaa hyvinkin nopeasti kun kynnen reunat alkavat käpristyä sisään päin, jättäen kynnen pään leveämmäksi. Nimettömissä muoto säilyy parhaiten.
Tässä vanha kuva kynsistäni lyhyempinä luonnontilassa, näette etusormen ja keskisormen lapiomaisen muodon joka lähtee vääntymään sivulle.


Tämänhetkinen peukalonkynteni. Se katkesi kokonaan viime huhtikuussa ja silloin siihen tehtiin muotilla pidennys, josta on nyt n. 2mm jäljellä.


Loput kynnet. Etusormi on kyllä todella kärsinyt. Geelipinnoite irtosi siitä jo monta viikkoa sitten ja ihmetyttää että kynsi ei ole vielä kokonaan repeytynyt.

Elvytetään kynsiä China Glazen appelsiinikynsiöljyllä. Kynsiteknikoltani sain hyvän neuvon levittää öljyä aina myös kynsien ala- tai ”sisä”puolelle niin että niihin imeytyy mahdollisimman paljon kosteutta ja niistä tulee joustavammat -> joustavana geelipintakin kestää paremmin kolauksia ilmoittumatta.

Kuten sanottua, en koskaan viilaa kynsiäni muuten kuin jos niihin on tullut joku roso (käytän Body Shopin pehmeää viilaa jolla ei muotoa pystyisi viilaamaankaan), mutta tällä kertaa ajattelin yrittää saada keskisormia edes vähän vähemmän talttamaisiksi. Mä olen todella huono viilaamaan ja pelkään koko ajan vain rikkovani kynnen. Kaverilta saadulla LCN:n karhealla viilalla yritin sitten muokata keskisormia, ja 20 minuutin ”nirhauksen” jälkeen muoto ei ollut muuttunut juuri miksikään. Ehkä millin sain pituutta pois. Olkoon sitten tuon näköiset!

Seuraavaksi lakkaus. Tällä kertaa testissä Color Clubin neon-oranssi Tangerine Scream, jonka bongasin Francinen blogissa.

Useiden kynsilakkojen sävyä on todella vaikea saada toistumaan kuvissa oikeanlaisena, eikä Tangerine Scream tehnyt poikkeusta. Värin tallentuminen vaati parin pykälän alivalotuksen. Normaalivalotuksella lakka jäi liian laimeaksi, vertaa alempi kuva.

Tässä vielä muutama alivalotettu otos. Upea lakka, joka on pintaa sy
vemmältä muutakin kuin neon-oranssi! Keinovalossa oranssin läpi kuultaa vihertävä shimmeri, ja tietyssä valaistuksessa pinta hohtaa vaaleanpunaisena. Siinä missä muut testaamani neon-lakat ovat kuivuneet lähes tai täysin mataksi, jää Tangerine Scream shimmeriseksi.

Voin ottaa seuraavat kynsikuvat huollon jälkeen niin näette miltä ne näyttävät ammattilaisen jäljiltä. :) Onko lukijoiden joukossa ketään geelikynsiin koukuttuneita?

Kommentit (13)

 1. Jana

  Mitä ihmettä tarkoittaa ilmoittuminen? Kerran viime kesänä otin geelivahvisteet kynsiini, mutta niiden tekijää kiinnosti vain oma katkennut kyntensä, joten kyllä tympäisi olla siinä kolmantena pyöränä häiritsemässä hänen oman kyntensä korjailua, huh huh. Luonnollisestikaan ei todellakaan kiinnostanut mennä uusimaan geelejä. Huomenna uutta yritystä (ja uudella tekijällä!) kun käyn teetättämässä akryyligeelit häitä varten. Tästä tekijästä olen saanut kehuja eli toivottavasti saisin kauniit kynnet! =o)

 2. Inkivääri

  Jana – ilmoittuminen tarkoittaa sitä että geelin ja kynnen väliin pääsee ilmaa ja geeli alkaa pikkuhiljaa irrota. Useimmiten ilmoittuminen alkaa reunoista, mutta joskus ilma"kupla" voi ilmestyä kynnen keskellekin.

  Jestas miten törkeä kynsien laittaja sulla on ollut…! Tuskin voi tuolla asenteella odottaa kovin kukoistavaa bisnestä. Onnea vaan…

 3. Honey

  Ihanaa kun laitoit kuvia "nakukynsistä". Tykkään itse myös ovaaleista ja pitkistä kynsistä. Mun omat kynnet on ihan paperinohuet ja pehmot, joten olen koukussa LCN-geelikynsiin :)

  Kun oma kynsi kasvaa tarpeeksi pitkäksi, jätän tipit yleensä pois ja geeli tulee vaan oman kynnen päälle. Mulla kynnet myös käyristyy vähän sivuista ja sinne väliin jos menee tummaa lakkaa.. niin vaikea saada pois.

  Mä laitan aina lakkaa kun huoltoaika lähestyy, lakalla saa tilanteen hyvin piiloon. Ja itse tarkkailen suurennuslasilla omia kynsiä ja näen niissä kaikkea.. mitä muut tuskin huomaavat. Huoltoon menen 3-4 viikon välein.

 4. milipili

  Nuo nyt eivät olleet ees pahat! Näkisitpä meikäläisen ilmot. Geelikin on osittain lähtenyt muutamasta kynnestä, vaan pikkurillit ja nimettömät ovat ok kunnossa.

  Onneks nää ovat kuitenkin ihan itte kuluneet etten ole niitä töissä mihinkään kämminyt.

  Mulla rupee omat kynnet katkeilemaan kun geelit on just kuluneet reunoista, ärsyttävää..

 5. Anonymous

  Minusta noin pitkät kynnet ovat vähän pelottavat! Mutta ei pahalla koska ymmärrän kyllä, että kynsiin voi hurahtaa samalla lailla kuin meikkeihinkin.

 6. G

  mmmm varmaan ensimmäinen kommenttini vaikka olen stalkkaillut sua ties kuinka pitkään..

  Tuli vaan mieleeni kysäistä, että minkähän hintaista tuo geelikynsäily (kynseily?) on? Itselläni on niinkin optimaalinen tilanne että kynteni kasvavat nopeasti, suorina ja vahvoina mutta mielenkiinnosta. <:

 7. Inkivääri

  Honey – mulla oli kanssa tipit kun geelikynnet laitettiin ekan kerran. Sitten kun ne "kasvoi ulos" ja huomasin että kynteni pysyvät pelkän geelin avulla suht. suorina niin en ole tippejä toiste ottanut. Jotenkin mä myös karsastan ajatusta tekokynsistä, vaikka näyttäväthän omatkin kynteni monen silmään feikeiltä pituutensa vuoksi. On kuitenkin kiva aina sanoa että omat nää on, vahvistetut vaan! ^_^ (Oli muuten hullua kuinka entisiä, kierojakin kynsiäni luultiin feikeiksi – hei kuka nyt ottaisi vinot, lapion muotoiset tekokynnet!)

  milipili – no höh. Mutta ensi kesänä sitten taas uudet!

  Anonyymi – no problem! :) Mun mielestä sellaiset tosipitkät, neliön muotoon viilatut kynnet on tooosi creepyt.

  g – kynsien vahvistaminen geelillä maksaa paikasta riippuen n. 45€-80€. Halvimmalla pääsee kun ottaa pelkän vahvistuksen ilman ranskalaista manikyyriä. (Esim. minä en tee ranskalaisella mitään koska pidän kynteni koko ajan lakattuina.) Tunnetut kynsistudiot ottavat enemmän maksua kuin vähemmmän tunnetut, ja jotkut kotonaan kynsiä tekevät voivat veloittaa allekin tuon 45€. Mä olen aina maksanut tuon 45€. Sekin on mun mielestä sen verran tyyris hinta että jos joutuisin neljän viikon välein käymään huollossa niin tuskin olisin jäänyt geelien vakikäyttäjäksi.

 8. Axamit

  Voi ei, miten niin kamalat kynnet, noihan on ihanat! Mutta mä kuulunkin myös tähän koulukuntaan, jolle pituus on muotoa tärkeämpää ;)

 9. Anonymous

  Järkyttävän pitkät! Miten pystyt oleen noilla? Mut jos tykkäät nii ei siin mitää…

 10. Inkivääri

  Anonyymi – pisin kynteni on ollut 6cm joten eihän nuo vielä mitään… ;)

 11. Francine

  Olen kyllä sitä mieltä, että kätesi muotoa pitkä kynsi täydentää todella hyvin. Tangerine Scream kyllä sokaisee niin, ettei pieniä "muotovirheitä" huomaakaan!

  Omaa ohutta kynttäni on oikeastaan mahdoton kasvattaa yli 4 mm:n tipin – ja harvoin edes tuohon mittaan. Mutta toisaalta omassa kädessä lyhyet kynnet näyttävät omalta!

 12. Anonymous

  voi herran jestas sentään! tee nyt jotain jo noille :DD ihan jäätävän näköset! teen itselleni rakennekynsiä ja en kestäis jos mulla olis ton näköset kynnet edes yhtä päivää!

 13. Inkivääri

  ^ Tuotanoin, Anonyymi, satuitko panemaan merkille että tämä postaus on kirjoitettu 3. elokuuta? Siitä on siis jo vierähtänyt ihan kiva tovi, ja kynnet on hoidettu kuntoon jo ajat sitten. ;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.