Herkkiksille: Dermosil Sensitive

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Tänään esittelyssä Dermosilin herkän ihon sarja, Sensitive.

Dermosil Sensitive

Meillä on Dermosilin kanssa siinä mielessä ihanteellinen yhteistyösuhde, että saan vapaasti ehdottaa mistä tuotteista haluaisin lukijoille kertoa. Suomalaisilla on herkästi reagoiva iho ja hajusteettomille, herkälle iholle kehitetyille tuotteille on aina kysyntää. Siksi olen jo pitkään halunnut nostaa esiin Dermosilin Sensitive-sarjan, joka on varmasti Suomen laajimpia, ellei laajin, herkän ihon tuotelinja. Sarjassa on yli 30 tuotetta. Kaikilla on Allergia- ja Astmaliiton Allergia-tunnus.

Olen aiemmin testannut sarjan kosteuttavan seerumin, ihanan body butterin, käsivoiteen ja hydrogeelin. Yksi sarjan klassikkotuotteista, Extra-voide, on ollut minulla käytössä jalkavoiteena yli 10 vuotta.

Kasvojen kuorintavoide 5,50€ / 100 ml. Kevyesti vaahtoava, pehmeä kuorintavoide. Kuorivana aineena luonnollista riisinjyvämurskaa. Rakeiden tiheys on kevyt, raekoostumus tuntuu iholla todella hellävaraiselta mutta ei kuitenkaan ihan ”turhalta” (olen myös kokeillut liian helliä kuorintatuotteita joiden rakeet eivät pehmeydessään tee mitään, tällöin on sama jättää koko tuote käyttämättä.) Tuote sisältää myös ihoa kosteuttavaa glyserolia sekä avokadoöljyä. Tosi miellyttävän ihofiiliksen kuorinta.

Puhdistusvaahto 6,90€ / 150 ml. Erittäin miellyttävän tuntuinen pehmeä puhdistusvaahto. Sulfaatiton vaahto on niin mieto että sopii myös lasten iholle. Kosteuttavina aineina pantenolia, betaiinia ja glyserolia. Loistava pH-arvo. Sannin suosikkeja. 

Kasvovesi 6,20€ / 250 ml. Superneutraali, vain yhdeksän ainesosan kasvovesi viimeistelee herkän ihon puhdistuksen, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Kosteuttavina aineina aloe vera ja glyseroli.

Kasvovoide 7,50€ / 50 ml. Tämä olisi ollut suosikkini entisessä ”apteekkivoide-elämässäni”. Käytin yhdessä vaiheessa elämääni Roaccutan-kuurin jälkeen pelkästään apteekin hajusteettomia voiteita minimoidakseni kaikki ihoärtymykset, ja Dermosil Sensitive-kasvovoiteen kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus on juuri sellainen jota olisin käyttänyt tuolloin. Todella miellyttävä ja neutraali.

Yövoide 7,90€ / 50 ml. Mm. jojobaöljyä ja sheavoita sisältävä pehmeä yövoide kertoo ainakin selvästi (jälleen kerran) ihoni nykytilasta – kuiventunut ihoni tuntuu mukavammalle runsaiden koostumusten jäljiltä. Kosmeettisesti miellyttävä, kosteuttava ja pehmentävä hoitovoide herkälle iholle, kuivaihoinen käyttää tätä mielellään päivisinkin. Ei tahmaa. Sannin suosikkeja.

Silmänympärysvoide (kuvassa vanha pakkaus, Dermosil uudistaa parhaillaan kaikkia pakkauksiaan) 5,80€ / 15 ml. Simppelin ainesosaprofiilin hellävarainen ja kosteuttava silmänympärysvoide sopii myös helposti ärtyvälle ja atooppiselle iholle. Hoitoteho perustuu sheavoihin, esteriöljyyn, rasva-alkoholiin (niitä hyviä alkoholeja) ja glyseroliin. Mitäpä tästäkään muuta voi todeta kuin äärimmäisen neutraalin ja mukavan tuntuinen, täyteläisyydeltään light/medium-koostumuksen voide.

Dermosililla on usein edullisesti hinnoiteltuja tuotepaketteja eri sarjoissa, tällä hetkellä saatavilla on mm. Sensitive-kasvojenhoitosetti jossa on puhdistusvaahto, hydrogeeli, kasvovoide ja silmänympärysvoide yhteishintaan 19,90€. Hyvä hinta, parempi mieli :D 

Face Extra -voide 3,90€ / 50 ml. Suositun Extra-voiteen kevyempi versio kasvoille. Kokeilin tätä nyt ensimmäistä kertaa ja itse asiassa ihastuin tähän enemmän kuin alkuperäiseen Extraan; kasvoversio on notkeampaa ja helpommin levittyvää, ja sitä on miellyttävämpi levittää.

Olen käyttänyt tätä kasvojen hilseileviin kohtiin öisin (ihoni on ehtinyt paleltua jo parikin kertaa tänä talvena, viihdyn paljon ulkona!) sekä käsi- ja jalkavoiteena. Älyttömän hyvän tuntuinen tehovoide erittäin kuivalle, rohtuneelle iholle! Voide on synteettispainotteinen ja kosteutusmekanismi okklusiivinen, kasvoilla tämän alle on hyvä sujauttaa kosteuttava suihke tai seerumi jos haluaa maksimoida hoitotehot. Sannin suosikkeja.

Sensitive-linjan vartalonhoitovoiteet kevyimmästä paksuimpaan: Hydrogeeli, Body Lotion, Hoitovoide 20%, Extra-voide, Rich Cream 60%.

Hydrogeeli 4,60€ / 100 ml. Rasvatonta Hydrogeeliä voi käyttää vartalon lisäksi myös kasvoilla seerumin tapaan. Tykkään tästä itse asiassa kovasti kasvoilla! Geelin sisältämä glyseroli kosteuttaa ja bisabolol ja allantoiini rauhoittavat ja lievittävät ihoärsytystä. Supersimppeli, toimiva koostumus joka ei tunnu tahmealta. Sopii myös miehille parranajon jälkeen. Sannin suosikkeja.

Body Lotion 7,30€ / 500 ml. Neutraali, kevyt vartalovoide. Imeytyy nopeasti. Vartalon perusvoide light. Sisältää mm. karbamidia ja sheavoita.

Hoitovoide 20% 6,50€ / 200 ml. Kun edellinen oli perusvoide light, tämä on perusvoide classic. Tuntuu oikein klassiselta, medium-täyteläiseltä apteekin perusvoiteelta. Rasvapitoisuus 20%. Imeytyy nopeasti, en huomaa tämän ja lotionin välillä suurta eroa.

Extra-voide 7€ / 200 ml. Erittäin kuivan, ärtyneen ja vaurioituneen ihon tuhti klassikkohoitovoide. Pehmentää karheat ja rohtuneet ihoalueet. Rasvapitoisuus 40%. Olen käyttänyt tätä jalkavoiteena vuosikaudet.

Rich Cream 60% 5,50€ / 100 ml. Se kaikkein rasvaisin voide; Richin tuntuma on öljyinen ja se jättää ihon kiiltäväksi. Rich Cream sisältää 60% rasvaa ja on kehitetty erittäin kuivan, halkeilevan ja suomuuntuneen ihon hoitoon. (Halkeilevaihoinen tuskin piittaa jääkö iho kiiltämään kun saa lievityksen kuivuuteen :)) Veden sijaan voiteessa on ykkösenä kosteutta sitovaa glyserolia.

Suihku- ja kylpyöljy 7,60€ / 250 ml. Rapsiöljypohjainen suihkuvaahto on juuri niin hellävaraisen ja kosteuttavan tuntuinen kuin hyvältä suihkuöljyltä odottaa. Rasvaprosentti 45% 👍 Sannin suosikkeja.

Deo Stick 6,30€ / 45ml. Alumiiniton, kirkas deodorantti-stick. Valikoimassa myös antiperspirantti kovemmin hikoileville.

Suihkugeeli 5,50€ / 500 ml. Hellävarainen suihkugeeli sisältää miedon pitoisuuden tensidejä ja sopii myös lasten iholle.

Lanoliinivoide 6,30€ / 20 ml. Yhden raaka-aineen lanoliini- eli lampaan villarasvavoide on monitoiminen yleissalva joka estää erittäin tehokkaasti kosteuden haihtumista ja edistää ihon paranemista. Lanoliini on mm. klassisen Elizabeth Ardenin 8 Hour Creamin pääraaka-aineita. Monet lanoliinipitoiset tuotteet, kuten juuri tuo 8 Hour Cream, tuoksuvat vähän ”tallille” (koska lampaat), mutta Dermosilin tuotteessa käytetään puhdistettua lääkelaatuista lanoliinia joka ei tuoksu miltään.

Lanoliinivoidetta voi käyttää rohtuneella ja rikkoontuneella iholla ja hoitamaan esimerkiksi pieniä palovammoja. Se toimii myös erinomaisesti huulirasvana, minunkin tunnetusti nirsot huuleni tykästyivät kovasti lanoliniin. Jos vertaa lanoliinia esimerkiksi vaseliiniin, jota monet myös käyttävät huulirasvana (ja joka taas minulla ei toimi huulilla ollenkaan), lanoliini on jäykempää ja mattaisempaa – se ei kiillä niinkuin vaseliini. Se muodostaa huulille pitkään kestävän suojaavan kalvon joka ei tunnu muoviselta. Odottamattomasti tästä tuli yksi suosikkejani Sensitive-sarjassa :)

Shampoo 5,20€ / 500 ml ja hoitoaine 4,10€ / 250 ml.

Hellävarainen, silikoniton kaksikko sisältää vain välttämättömät ainesosat hiusten pesuun ja hoitamiseen ja hoitaa hommansa ”hiljaa ja huomaamatta”. :) Millä haluan sanoa, että koostumukset ovat arkiset ja riisutut. Näiden kanssa ei pääse elämystripille mutta allerginen kuluttaja tuskin sellaista tavoitteleekaan.

Shampoossa käytettyjen tensidien pitoisuus on säädetty herkälle hiuspohjalle sopivaksi. Vaikka shampoossa on sulfaattia, se vaahtoaa vain miedosti. Kevyen tuntuinen hoitoaine selvittää ja kosteuttaa yksinkertaisella mutta tehokkaalla yhdistelmällä behentrimonium chloridea (kvatti) ja pantenolia.

 

*

 

Onko lukijoiden joukossa muuten paljon hajusteherkkiä tai allergisia? Ovatko Dermosilin tuotteet teille tuttuja? 

Onko kosmetiikkamarkkinoilla teidän mielestänne riittävästi valikoimaa hajusteherkille?

 

 

 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (29)
 1. Petra / Viilankantolupa
  8.2.2019, 21:04

  Mä en ole herkkä tai allerginen, mutta huomaan silti tukeutuvani helpommin niihin miedommin hajustettuihin ihonhoitotuotteisiin ja vältteleväni yrttisiä tai voimakkaasti esimerkiksi hajuvedeltä tuoksuvia tuotteita.

  Dermosililta mulla oli joskus käytössä se mandariinisuihkuöljy ja se oli ihan parasta nannaa kuivalle talvi-iholle. <3 Tästä tuoksuttomasta ei kokemuksia, sillä suihkussa taas ehdottomasti kaipaan tuoksua ja elämyksellisyyttä. :D

  Onnellinen saa olla, ettei ole millekään pahemmin herkistynyt näinä kosmetiikantäyteisinä aikuisvuosina.

  1. Dermosililta mulla oli joskus käytössä se mandariinisuihkuöljy ja se oli ihan parasta nannaa kuivalle talvi-iholle. <3

   Oi, kuulostaa ihanalta! Mä rakastan kaikkea sitruksisen tuoksuista.

   Onnellinen saa olla, ettei ole millekään pahemmin herkistynyt näinä kosmetiikantäyteisinä aikuisvuosina.

   Kyllä. Vaikka en toisaalta halua ”surkutella” heitäkään jotka ovat herkistyneet. Luultavasti allergikot ja hajusteherkät saavat tuoksuvasta kosmetiikasta niin huonon olon että eivät ehkä kaipaakaan tuoksuja ympärilleen. En tiedä. Haluaako joku hajusteille herkkä ottaa kantaa..? Kaipaatteko tuoksuja..?

   1. Minua taas se Mandariinisuihkuöljy kutitti pahimman kerran, jouduin antamaan eteenpäin.. :( Yleensä mitkään hajustetut suihku- ja kylpyjutut eivät haittaa, tuossa taisi olla niin vahva sitrushedelmien eteerinen öljycocktail, että laukaisi ärsytyksen..

 2. Kyllä, näitä on tullut kokeilluksi vuosien aikana, putkiloa jos toista…!
  Eivät mitään ihmeitä kenties, mutta kiitettävän toimivia.
  Vartalotuotteista tuo Body Lotion on sopiva ympärivuotiseen käyttöön, ja se hajustamaton Käsivoide auttaa kuiviin ja kutiseviin käsiin kortisonin tapaan rauhoittaen. (oliko siitä tässä mainintaa..?)
  Extra, Face Extra, Hoitovoide 20%, kaikkia on testattu.. samoin Puhdistusvaahtoa ja Kasvovetta (LactoLine on vieläkin parempi omaan makuuni)..! todella kattava valikoima. Hydrogeeliin en oikein päässyt ihastumaan… enkä seerumiin.
  Sensitive sy-voide ei vedä vertoja Dermolan toiselle, paksummalle ja niinikään hajustamattomalle versiolle, siis Q10-sy-voiteelle. Sensitive-sarjan jäsenet eivät siis kaikilta osiltaan ole se täyteläisin vaihtoehto.
  Kiinnostavaa, että nyt näitä hajustamattomia sarjoja esitellään, niille ehdottomasti on tilausta… Virven blogissakin juuri mainittiin The Ordinaryn NMF-voide, joka on aivan ihana perusvoiteen hintainen superpakkaus!

  1. ja se hajustamaton Käsivoide auttaa kuiviin ja kutiseviin käsiin kortisonin tapaan rauhoittaen. (oliko siitä tässä mainintaa..?)

   Käsivoide ei ollut mukana tässä esittelyssä, en voinut ihan kaikkia sarjan tuotteita ottaa mukaan kun niitä on niin paljon. Sensitive-käsivoide vilahti blogissa viimeksi marraskuun lopussa kun esittelin Dermosilin joulupakkauksia. Olen tainnut käyttää kaksi minituubia tuota käsivoidetta ja sen koostumus on oikein hyvä, täyteläinen mutta kuitenkin sellainen jota voi käyttää kesken päivänkin kun imeytyy nopeasti.

   Hydrogeeliin en oikein päässyt ihastumaan… enkä seerumiin.

   Minäkään en olisi odottanut erityisesti tykästyväni Hydrogeeliin koska lähtökohtaisesti geelimäinen koostumus on vähiten minulle mieleinen, mutta tuo Hydro yllätti. Siinä on jotenkin miellyttävämpi ja vähemmän tahmaava koostumus kuin vartalogeeleissä yleensä ja se vain tuntuu kaikin puolin mukavalta ja – – jälleen kerran saa käyttää sanaa; neutraalilta. Sensitive-sarjan koostumukset on tehty niin kaikin puolin neutraaleiksi ettei niissä ”vaivaa” mikään, jos joku ymmärtää mitä tarkoitan :D Eiväthän ne tietenkään ole elämyksellisiä, koska ei ole tarkoituskaan, mutta ne eivät myöskään ole tympeän ja kosmeettisesti viimeistelemättömän tuntuisia, koostumukset ovat yksinkertaisia mutta iholla mukavan tuntuisia.

   Sensitive sy-voide ei vedä vertoja Dermolan toiselle, paksummalle ja niinikään hajustamattomalle versiolle, siis Q10-sy-voiteelle.

   Aaa, kiitos vinkistä, täytyy tämäkin joskus kokeilla. Kokeilen mielelläni lukijoiden Dermo-suosikkeja. Dermosililla on niin laaja valikoima että kaikkiin tutustuminen on mahdotonta ja sarjan asiakkaiden vinkkien kautta olen löytänyt helmen jos toisenkin :)

   Virven blogissakin juuri mainittiin The Ordinaryn NMF-voide, joka on aivan ihana perusvoiteen hintainen superpakkaus!

   Jep, NMF-voiteesta tykkään kovasti itsekin, ja esittelin taannoin omassa The Ordinary-postauksessani. :)

   1. Hydrogeelin idea on kyllä hieno, mutta jostain syystä se ei vain tunnu tekevän oikein mitään, siis kosteuttamaan.. Hiuspohjan hoitoon sitä voisi tosiaan kokeilla.

    Sanottakoon vielä, että Dermon Classic-sarjassa oleva Glyserine Käsivoide on aivan loistava, vieläkin parempi käsiä pehmentämään kuin Sensitive-sarjan! Jostain syystä se ei ole saanut Allergiayhdistyksen leimaa, ja Dermosilin asiakaspalvelun mukaan siinä on ainesosia, jotka voivat herkkää ihoa ärsyttää.. (eivät sanoneet tarkemmin, mikä..) Yritin INCI-listaa tähyilemällä arvata, mikä niistä se potentiaalinen ärsyttäjä mahtaisi olla, siinä onnistumatta.. No, kelpo tuote silti, jos sattuu sopimaan! Itselleni onneksi sopii, ei tule oireita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *