Saippua-special ja porkkanaöljyjä

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Syyskuun Dermosil-yhteistyössä haluan nostaa erityisesti merkin nestemäisten saippuoiden valikoimaa, joka on varmasti laajin millään Suomessa myytävällä merkillä.

Saippua on ihonhoito- ja hygieniatuote, joka ei koskaan ”mene pois muodista”. Käsi ylös, kuka ei käytä saippuaa missään muodossa?

Tässä yhteydessä tekee taas mieli muistuttaa, että nestemäinen saippua aniharvoin on oikeaa saippuaa: se on tensidipohjaista nestettä, jossa käytetään samoja peseviä ainesosia kuin shampoissa ja suihkugeeleissäkun. ’Saippua’ vain on jostain syystä vakiintunut käsiä puhdistavan pesuaineliuoksen nimikkeeksi.

Jos mitään muuta ei tarvitse oikean saippuan ja nestemäisen ”saippuan” erosta tietää, niin ainakin sen, että oikea saippua on emäksistä, tensidipohjainen pesuliuos käytännössä aina hapanta. Tällä voi olla merkitystä, jos on esimerkiksi todella kuiva ja ahavoitunut iho, tällöin emäksinen pesuaine on usein liian voimakasta.

Dermosilin valikoimassa on 23 erilaista nestemäistä saippuaa kymmenessä eri sarjassa. On marjan tuoksuista saippuaa, keittiösaippuaa, hyväntekeväisyyssaippuaa, herkän ihon hajusteetonta saippuaa, ekosertifioitua saippuaa ja syksyn uutuutena kuoriva saippua.

Saippuansa voi valita tuoksun, värin, pullon muotoilun tai vaikka lempisarjansa mukaan. Esimerkiksi Vitamin E -sarjassa, joka on Dermosilin suosituin ihonhoitosarja, on oma nestemäinen käsisaippua.

Valitsin esittelyyn saippuoita viidestä eri sarjasta.

TEE HYVÄÄ SAIPPUALLA!

Aloitetaan järrrrjettömän herkullisen tuoksuisesta Goodwill-sarjan Lakritsi-saippuasta (8€ / 500 ml), joka vie lakritsifanin taivaaseen…

Goodwill-sarjan tuotteiden hinnasta lahjoitetaan 30% hyvän tekemiseen, toiminnasta voi lukea lisää täältä. Goodwill-tuotteen ostaja saa itse päättää, suunnataanko tuki yleiseen, yhteisöllisyyttä tukevaan hyväntekeväisyyskohteeseen vai koululuokan, järjestön tai yhdistyksen varainhankintakampanjaan.

Tämä hervottoman hyvän tuoksuinen saippua on aiemmin ilmestynyt Living-sarjassa, ja jo silloin lauloin autuasta laulua sen täydellisestä lakritsaisuudesta… Tämän saippuan ainoa huono puoli on se, että se saattaa laukaista pahan lakritsin himon…! 😊

MARJAISEN MAKEAA TUOKSUA

Iloisen väriset Marja-sarjan saippuat ovat ihania koko perheen saippuoita etenkin heille, jotka pitävät makean pirteistä tuoksuista.

Hyväntuulisen keltainen Tyrni-saippua (5,20€ / 290 ml) tuoksuu makeanraikkaalle sitrushedelmälle, Puolukka-saippuassa (5,50€ / 290 ml) taas on lähes karamellimainen marjan tuoksu. (Tiesittekö muuten, että tyrnimarja itsessään ei tuoksu kovin hyvälle, minkä vuoksi tyrni-tuotteet hajustetaan käytännössä aina sitruksen tuoksulla, joka sopii sen pirteän oranssiin väriin. :)

Syksyn uutuus, Kuoriva ruusunmarjakäsisaippua (6,50€ / 290 ml), tuo mieleen amerikkalaisen Bath & Body Worksin supersuositut kuorivat käsisaippuat. Jos tykkäät niistä, rakastut myös tähän..! Kädet jäävät ihanan sileän tuntuisiksi.

Kuorivaa saippuaa ei kannata käyttää joka pesussa, vaan noin parin päivän välein. Eikä mikään estä käyttämästä tätä myös vartalolla..! Kuorivana ainesosana Ruusunmarja-saippuassa on käytetty hienojakoista laavajauhetta.

Ruusunmarja-saippuan tuoksu on ehdoton lempparini Marja-kolmikosta, marjainen tuoksu on makea mutta lempeämpi kuin Tyrnissä ja Puolukassa, hyvin koukuttava.

MIEDOSTI VAAHTOAVA JA TEHOKAS SAIPPUA KEITTIÖÖN

Keittiö-sarjan saippuat ovat henkilökohtaisia suosikkejani, näitä olen käyttänyt niin pitkään kuin muistan. Raikkaan tuoksuinen Salvia-keittiösaippua (6,70€ / 500 ml) on lempparini.

Keittiö-saippuassa on antibakteerinen ja miedosti vaahtoava koostumus, joka poistaa käsistä tehokkaasti ruoka-aineiden tuoksuja kuten kalan ja sipulin hajun. Mieto vaahtoavuus helpottaa saippuan poishuuhtomista, mikä on hyvä juttu ruoanlaiton keskellä.

KOSTEUTTAVAA SUOMALAISTA KAURAA

Kaura-sarjan käsisaippua (5,50€ / 290 ml) on käyttämistäni Dermosil-saippuoista hellävaraisimman ja kosteuttavimman tuntuinen. Sen koostumus eroaakin muista Dermosil-saippuoista juuri kaura-ainesosan ansiosta: saippuassa on käytetty suomalaista kaurajauhetta, joka tuo saippuaan kevyesti puuterisen koostumuksen, sekä kauransiemenöljyä. Kaurajauheen sisältämä beetaglukaani sitoo kosteutta ja kauraöljy ravitsee ja pehmentää.

Pidän myös Kaura-sarjan hienostuneesta tuoksusta; se on samalla viljaisen pehmeä ja aavistuksen makea.

HAJUSTEETONTA HERKILLE

Sensitive Extra -käsisaippua (5,90€ / 500 ml) on hajusteeton, mieto saippua herkälle iholle. Siinä on paksumpi helmiäiskoostumus kuin muissa tässä jutussa esittelemissäni saippuoissa – ei toki vaikuta pesutehoon, mutta elämykseen, niin sanoakseni. :)

Sensitive-saippuan simppeli koostumus sisältää mm. kosteuttavaa glyserolia sekä rauhoittavaa allantoiinia ja bisabololia.

….Sitten porkkanaöljyä :)

Kylmän vuodenajan tehdessä tuloaan, pyysin Dermosililta testiin Nature-sarjan ekosertifioidun porkkanaöljyn sekä sen ”sidekickin” , syksyn uutuustuotteisiin lukeutuvan Porkkana-silmänympärysöljyn.

Jälkimmäinen on tällä hetkellä (aiemmin esittelemäni Suolashampoon tavoin) loppuunmyyty. Suosittuja uutuuksia…

PORKKANAÖLJY 10,90€ / 10 ml

Huomaan ihoni jo alkavan kutsua täyteläisempiä hoitotuotteita, ja Porkkanaöljy on klassikkotuote jonka Dermosil-versiota olen halunnut kokeilla jo pitkään.

Dermosilin porkkanaöljyssä on erittäin laadukas koostumus: siinä auringonkukansiemenöljyä (johon porkkana uutetaan), erittäin antioksidanttista buritiöljyä (monelle tuttu Bybin Buriti-boosterista) sekä manteliöljyä.

Korkea beetakaroteenipitoisuus tekee porkkanaöljystä hyvän ”anti-age”-öljyn, mutta se sopii ilman muuta kaiken ikäisille, erityisesti kuivalle iholle. Dermosilin porkkanaöljyssä beetakaroteenipitoisuutta nostaa vielä buritiöljy, sillä se sisältää – jos mahdollista – vielä porkkanaakin enemmän beetakaroteenia. Porkkanaöljy sisältää lisäksi koko kirjon vitamiineja;  A-, B-, C-, D-, E- ja F-vitamiineja. Lisää aakkosia iholle :)

Öljyn koostumus on semitäyteläinen ja Dermosilin tuotekuvauksen mukaan öljy on tarkoitettu vartalon ihon hoitoon. Minä, ja asiakasarvostelujen mukaan moni muukin, käyttää tätä myös kasvoilla. Kyllä huomaa mun ihon kuivuneen, kun se ottaa täyteläisemmätkin öljyt nykyään tyytyväisenä vastaan… Iho on aamulla todella pehmeä ja hyvän tuntuinen.

Voiteet ovat eittämättä ylellisemmän tuntuisia (ainakin minusta), mutta hoitoteholtaan ei ole öljyn voittanutta.

PORKKANA-SILMÄNYMPÄRYSÖLJY 7,20€ / 5 ml

Silmänympärysiholle kehitetty versio porkkanaöljystä on ihan eri tuntuinen kuin ”perus”porkkanaöljy: tämä on hyvin ohutta ja ”kuivaa”. Siinä on myös miedompi tuoksu (hajustamaton, vain raaka-aineiden hyvin mieto tuoksu) ja vaaleampi väri.

Öljypohja on sama; auringonkukansiemenöljy, buritiöljy ja manteliöljy, mutta silmänympärystuotteessa on lisäksi orkidea- ja magnoliauutteita ja puolukansiemenöljyä (tämäkin erittäin antioksidanttinen, kuten kaikki marjansiemenöljyt). Tässä on vielä tehokkaammin hoitava ainesosakombo kuin perus-porkkanaöljyssä. Ja niin on tarkoituskin; Porkkana-silmänympärysöljy on kehitetty ehkäisemään ikääntymisen merkkejä.

Tykkään tästä todella paljon..! Vielä jokunen vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni silmänympäryksillä öljymäisiä tuotteita, mutta retinoliöljyjen kautta olen pikkuhiljaa totuttanut ihoni (tai ehkä paremminkin mieleni… :D) siihen, eikä öljyhoito silmien ympärillä tunnu enää millään lailla oudolta. Päinvastoin; koska iho silmien ympärillä on kaikkein ohuin ja ryppyisin, ja öljyt pehmentävät juonteita, tuntuu öljy vain luonnolliselta hoitavalta aineelta ryppy-alttiilla ihoalueella. 👍

Porkkana-silmänympärysöljy imeytyy hyvin, mutta en ehkä kuitenkaan käyttäisi tätä meikin alla vaan iltaisin. Meikittöminä päivinä olen laittanut tätä myös aamuisin. :)

Tuote on tällä hetkellä loppuunmyyty ja palaa Dermosilin sivujen mukaan alustavasti myyntiin viikolla 41.

Vielä ujutan yhden syksyn uutuuden mukaan, ja tämä ei ole loppuunmyyty…! :D

LUOMIVÄRIPALETTI SPARKLY EYES 9,90€

Hohtava kolmen sävyn paletti sisältää roosaan taittavan vaalean, hehkuvan kuparin sekä kauniin pronssin.

Olen tässä meikissä levittänyt pronssin sävyä alaluomelle, vaaleaa sävyä yläluomen sisänurkkaan ja kuparin sävyä liikkuvalle luomelle ja luomivakoon.

Sävyt ovat erittäin hohtavia ja lookista saa metallisen.

Kupari on näistä odotetusti lempparini, punertavana sävynä se on täydellinen korostamaan sinisiä silmiä :)

Huulipuna on Benecosin Matte Liquid Lipstick sävyssä Rosewood Romance. Ihana sävy syksyyn!

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (10)
 1. Olen pian tekemässä tilausta Dermosilille ja eiköhän sinne joku käsisaippuakin mahdu mukaan :) Postaukseen liittymättömistä tuotteista pohdiskelin juuri, että tilaisin jonkun Dermon hiuksiin jätettävän hoitoaineen kokeiluun, mutta en osaa päättää minkä. Osaisitkohan auttaa ja sanoa, mikä valikoiman suihkehoitoaineista on hoitavin ja kosteuttavin?

  1. Moi Katja! Olen itse kokeillut Dermosilin hiuksiin jätettävistä hoitoaineista vain Nature-sarjan suihketta, mutta se on jäänyt pois (ja se oli todella kevyt).

   Oman kokemuksen perusteella en siis valitettavasti osaa suositella mitään Dermosilin suihkehoitoaineista, mutta jos katson incejä, niin hoitavimmalta (=selvittävimmältä ja silottavimmalta) vaikuttaa tämä – mutta se(kin) on tällä hetkellä loppuunmyyty ja uusi erä tuotannossa.

   Tuossa suihkeessa on paljon tehokkaasti silottavia silikoni- ja kvattiyhdisteitä, sekä kosteutta sitovaa silkkiproteiinia. Se on enemmän selvittävä ja silottava kuin kosteuttava, mutta moni kuluttaja kokee juuri selvittävyyden ja silottavuuden hoitavuutena.

   Muuten, tässä Kirkastavassa Suihkehoitoaineessa näyttää olevan ihan samat hoitavat aineet kuin loppuunmyydyssä suihkeessa…! Vähän eri järjestyksessä vain loppujen osalta, mutta heti alussa on dimethicone ja hydrolyzed silk, jotka ovat ne selvittävin & kosteuttavin ainesosaparivaljakko näissä suihkehoitoaineissa.

   Ehkä kokeilisin tuota :) Joku muukin Dermosilin asiakas on huomannut, että se on tosi samanlainen kuin tuo loppuunmyyty: ”Tämä on parempi versio lähes samanlaisesta Suihkehoitoaineesta (3433) Tämä ei tee hiuksista niin raskaita tai rasvaisen näköisiä. Tuoksukin on tässä parempi. Eli jos mietit kahden hiuksiin jätettävän hoitoaineen välillä. Valitse tämä.”

 2. Jos haluaa hajusteettoman saippuan niin tuon Sensitive Extra Käsisaippuan sijaan voi ostaa myös Sensitive Mieto Saippuan. Se on euron edullisempi kuin käsisaippua ja lisäksi hoitavampi. :)

  1. Kiitos vinkistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *