Dermosil kasvonaamio-special, uudet poskipunat ja Sauna Glow

Kaupallinen yhteistyö: Dermosil

Tänään tsekkaillaan jälleen tuoreimpia uutuuksia Dermosililtä, kuten ihania poskipunia sekä Sauna Glow -sarjan vartalonhoitoa.

Halusin myös luoda katsauksen Dermosilin erilaisiin kasvonaamioihin, ja luvassa on neljän naamion Mask Special.

Glykolihapponaamio oli tämänkertaisen setin kiinnostavimpia tuotteita. Poskipunat taas kauneimpia..!

Tutustutaan ensin Dermosilin Sauna & Spa -sarjan uutuuksiin; Sauna Glow -vartalokuorintaan ja vartalovoiteeseen.

Tyylikkään pronssisiin pakkauksiin pakatut tuotteet tuovat ripauksen ylellisyyttä saunahetkeen. Myönnän että silmäni tarttuivat näihin jo pelkän pakkauksen perusteella, minusta nämä ovat yksinkertaisessa eleganssissaan kauniit!

SAUNA GLOW BODY SCRUB

7€ / 150 ml

Sauna Glow Body Scrub on maitomainen kuorintatuote jossa kuorivina ainesosina on savea ja perliittiä (kiviperäinen, hiova aine). Rakeiden väljä tiheys ja suhteellisen pehmeä tuntuma tekee koostumuksesta hyvin hellävaraisesti kuorivan. Tämä sopii siis heille, jotka mieluummin käyttävät mietoja ja iholle helliä kuorintoja.

Hellävaraisuutensa puolesta kuorinta sopii erityisesti saunan päätteeksi käytettäväksi, sillä saunan lämmössä pehmennyt kuollut ihosolukko irtoaa helpommin ja miedompikin raekoostumus riittää poistamaan sen.

Voiteen ihana, raikas tuoksu tulee eukalyptus- ja villiminttuöljyistä. Henkilökohtaisesti rakastan eukalyptuksen tuoksua ja eukalyptuksen eteerinen öljy on lemppareitani löylytuoksuna. Sopii täydellisesti saunaan!

Kuorinta jättää iholle viilentävän tunteen, josta vastaa minttuöljy.

SAUNA GLOW BODY LOTION

6,90€ / 200 ml

Silkkisen, jopa ylellisen tuntuinen vartalovoide levittyy notkeasti ja imeytyy nopeasti. Purkin kylkitekstin lupaama ”tekee ihon sileän tuntuiseksi” toteutuu :)

Kahden hengen testipartiossamme (äiti ja minä :)) heräsi keskustelua voiteen tuoksusta, joka on miellyttävä ja samalla odottamaton. Lämpimän pronssin hehkuinen pakkaus antaisi odottaa lämmintä ja mausteista tuoksua, ehkä vaniljaista tai pähkinäistä, mutta Sauna Glow -voiteen tuoksu paljastuukin erittäin kevyeksi ja raikkaaksi. Virallisessa tuoksukuvauksessa puhutaan ”kepeästä sitruksen ja piparmintun tuoksusta jota pehmentävät yrttien ja kukkaistuoksujen lämpö”, mutta minulle ja äidille voiteen vihreästä tuoksusta tuli mieleen aavistuksen makeat koivun lehdet. Piparminttua en haista tässä millään. 

(Olen saanut sen verran paljon arvostavaa palautetta pyrkimyksestäni tuoksujen mahdollisimman tarkkaan kuvailuun, että yritän jatkossakin täyttää nämä saappaat..! ^_^) 

Sauna Glow -voiteen hoitava koostumus on yhdistelmä luonnollisia kasviöljyjä ja -uutteita kuten sheavoita, koivunmahlaa ja mesiangervoa ja synteettisiä ihonpehmentäjiä ja silottajia. Onpahan mukana myös erinomaista kosteudensitojaa karbamidia. Silkkisen ihofiiliksen tuova vaikutus tulee silikoniyhdisteistä.


Dermosilin valikoimassa on tällä hetkellä yhdeksän erilaista naamiota. Valitsin niistä tähän juttuun neljä erilaisilla ominaisuuksilla.

NATURE-KASVONAAMIO

5,90€ / 50 ml

Ensimmäinen esiteltävä on Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Nature-sarjan naamio on tyypiltään perinteinen, ravitseva ja kosteuttava voidemainen hoitonaamio. Se sisältää 99,4% luonnollisia ainesosia. Hoitaviin ainesosiin lukeutuvat ihoa pehmentävät auringonkukka-, jojoba- ja mustaherukansiemenöljy, antimikrobinen ja antioksidanttinen rosmariiniuute sekä kosteuden haihtumista ehkäisevä mehiläisvaha.

Ainesosista erityisesti mustaherukan siemenöljy on korostamisen arvoinen. Marjansiemenöljyissä on erityisen vitamiinirikas ja monipuolisesti ihoa hoitava koostumus; marjaöljyissä on erinomainen rasvahappotasapaino ja paljon antioksidantteja, ja niiden öljyprofiili on kevyt ja helposti imeytyvä. Mustaherukkaöljy tunnetaan lisäksi mm. rauhoittavasta ominaisuudestaan.

Naamio on hajusteeton.

Naamiota suositellaan käytettäväksi erityisesti kuorinnan jälkeen tai aina kun iho tuntuu kuivalta tai kireältä. Naamio levitetään puhdistetulle iholle, annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhdellaan haalealla vedellä. Kuivaihoiselle suosittelisin aina naamion poistoa pehmeällä kasvoliinalla veden sijaan.

Voidenaamiot sopivat minun ihollani parhaiten talveen. Toisin kuin seerumipohjaiset kangasnaamiot, joiden idea on ladata ihoon nestemäistä kosteutta, voidemaiset naamiot ovat ravitsevampia, syöttävät ihoon öljyjä ja tekevät ihon pinnasta pehmeän ja joustavan. Sellaista hoitoa ihoni kaipaa nykyään nimenomaan talvella.

SYVÄPUHDISTAVA YÖNAAMIO

5,70€ / 75 ml

Naamio lyhyesti: kemiallisesti ihoa kuoriva, kirkastava ja syväpuhdistava AHA-happonaamio. Vaikuttavat aineet: glykolihappo ja niasiiniamidi. Sopii erityisesti epäpuhtaalle, rasvoittuvalle iholle mutta myös ikääntymisen merkkien hoitoon. Ei sovellu herkälle iholle.

Naamio pidemmästi:

Tästä naamiosta on pitkä, paikoin tunteikas palauteketju Dermosilin sivulla. Itselleni naamio ei ollut entuudestaan tuttu, mutta lukiessani asiakkaiden kommentteja selvisi, että naamio on a) todella tehokas, b) sen koostumus on muutettu viime syksynä BHA-naamiosta AHA-naamioksi ja c) sekä vanha että uusi koostumus ovat sen verran tujua tavaraa että eivät sovi herkälle iholle.

Ensin luin liudan uutta naamiota koskevia kommentteja joissa kuvailtiin voimakkaita ihoreaktioita ja toivottiin vanhaa koostumusta takaisin, mutta ehtiessäni vanhan version kommentteihin huomasin, että myös se oli saanut osan käyttäjistä ihon punoittamaan. Hydroksihapot ovat aktiivisia, vahvoja aineita ja korkealla, tehokkaasti kuorivalla pitoisuudella ne todella voivat aiheuttaa ihoärsytystä herkemmällä tai happoihin tottumattomalla iholla. Suosittelenkin aina testaamaan vahvoja happokuorintoja pienelle ihoalueelle jotta oman ihon sietokyky selviää. (Hiljattain mainitsemani PHA-happo sitten voi sopia niille, joille AHA ja BHA eivät sovi. Happojen eroista ja ominaisuuksista voit lukea tarkemmin tästä postauksesta.))

Dermosilin valikoimasta paljastuu kaiken kaikkiaan tosi kiinnostavia ja tehokkuudeltaan yllättäviäkin tuotteita. Usein mielletään, ettei edullinen ns. ”koko perheen kosmetiikka” välttämättä ole tehokasta, vaan on formuloitu sellaiseksi ”kiltiksi keskiarvotavaraksi” joka sopii kaikille. Syväpuhdistavan yönaamion kaltaiset tuotteet osoittavat ettei ainakaan Dermosilin kohdalla ole näin.

Yönaamion yksinkertaisessa koostumuksessa on vaikuttavien aktiiviaineiden, glykolihapon ja niasiiniamidin lisäksi vain koostumusta tukevia, muokkaavia ja säilöviä ainesosia (plus pehmentävä skvalaani), koko reseptissä on vain 12 ainesosaa. Niasiiniamidihan on tuo C-vitamiinin tapaan kaikkia ihotyyppejä ja -tiloja hyödyttävä kosmetiikan tehoaine, joka on taas viime aikoina noussut pinnalle. Se kirkastaa, vahvistaa, supistaa laajentuneita ihohuokosia, häivyttää juonteita ja tasoittaa ihon sävyä; niasiiniamidin hyödyt iholle voisi niputtaa ilmaisuun, parantaa ihon rakennetta kokonaisvaltaisesti.

Yönaamio on koostumukseltaan geelimäinen. Se levitetään puhdistetulle kasvojen iholle ennen nukkumaanmenoa, koko kasvojen iholle tai pelkästään T-alueelle, ja huuhdotaan aamulla. Tuotetta voi käyttää joko kuuriluonteisesti tai ylläpitävänä hoitona 2-3 kertaa viikossa.

Minun ihoni on tottunut glykolihappoon, eikä naamio odotetusti saanut ihoani punoittamaan, kuumottamaan tai kirvelemään. Iholla tuntui vain kevyttä, hädin tuskin havaittavaa kihelmöintiä ensimmäisten minuuttien ajan. Aamulla iho oli sileä, kirkas ja tasaisen sävyinen. Eli minun kokemukseni: toimii!

SAVINAAMIO

8,50€ / 40 ml

Seuraavaksi pöydällä on ihan eri mekanismilla syväpuhdistava naamio: klassinen, iholle kuivuva savinaamio. Dermosilin savinaamio on kehitetty erityisesti epäpuhtaalle, rasvaiselle ja sekaiholle.

Naamiossa on savimineraali magnesium aluminum silicaten ohella myös runsaasti diatomaceous earth -nimistä ainesosaa, joka koostuu fossiloituneista diatomeista eli mikrolevistä. Tämä ainesosa on erittäin puhdistava ja imee saven tavoin itseensä epäpuhtauksia. Sitä käytetään myös kuorivissa tuotteissa, mutta tässä naamiossa disatomaceous earth on niin hienojakoista ettei se erotu voidemaisesta koostumuksesta lainkaan.

Lisäksi naamiossa on salisyylihappoa. Ainesosien perusteella vaikuttaa siis oikein pätevältä hoitotuotteelta rasvoittuvalle, epäpuhtaalle iholle.

Naamiota voi käyttää 1-2 kertaa viikossa tai tarpeen mukaan esimerkiksi pelkästään T-alueella. Naamio levitetään puhdistetulle, kostealle iholle, annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhdotaan pois lämpimällä vedellä.

Voiteessa on aavistuksen parfymoitu, ”perus-dermosil’mainen” tuoksu, joidenkin asiakaskommenttien mukaan voimakas mutta minun nenääni ihan normaalia tasoa, tuoksu ei kaappaa huomiotani.

SAUNANAAMIO

6,20€ / 100 ml

Neljäs naamio yhdistää ylempien ominaisuudet: se sekä kosteuttaa, pehmentää että kuorii.

Voidemainen naamio on koostumukseltaan ohuempaa kuin Nature-naamio. Voiteen seassa erottuu pehmeitä, risiiniöljystä valmistettuja vahahelmiä. (Minusta on muuten jännä juttu että öljystä voi tehdä rakeita, toinen yleinen hellävarainen raetyyppi ovat jojobaöljyhelmet.) Naamion hoitavia aineita ovat glyseroli, koivunmahla, sheavoi, E-vitamiini ja pantenoli.

Saunanaamion vaikutus tehostuu saunan lämmössä, mutta sitä voi toki käyttää myös tavallisen kasvonaamion tapaan ilman saunaa. Naamio levitetään puhtaalle kasvojen, kaulan ja dekolteen iholle, annetaan vaikuttaa 5–10 minuuttia ja huuhdotaan pois lämpimällä vedellä.

Dermosilin asiakaspalautteiden perusteella naamiosta tykätään valtavasti, myös moni herkkäihoinen kehuu sitä. Yhdessä kommentissa kerrotaan: FB:n rosacea-ryhmässä joku suositteli tätä naamiota, että on voinut sen ansiosta käydä jälleen saunassa. Päätinpä kokeilla, koska oma ruusufinnini ärtyy heti saunasta. Toimii! Voin jälleen käydä saunassa”.

Saunanaamiossa on naamioista mukavin tuoksu, aavistuksen saippuaisesta, miedosta tuoksusta tulee mieleen kevät ja vienot kukkaset. Virallisen kuvauksen mukaan tuoksussa voi tavoittaa sitruksen, raparperin ja kielon vivahteita.

Jos vertaan saunanaamion koostumusta (kuorivuus poislukien) luonnonkosmetiikkaa edustavaan Nature-naamioon, on Nature kokonaisuudeltaan mielestäni selvästi arvokkaampi. Saunanaamio on ”normikosmetiikkaa” sisältäen suhteellisen monia koostumusta muokkaavia ainesosia, kun taas Nature-naamiossa hoitavia ainesosia on reilusti enemmän kuin ns. teknisiä ainesosia. Nature-naamio onkin litrahinnaltaan kalliimpi.

Saunanaamio on muuten aikoinaan suunniteltu tuotekehitysprojektissa yhdessä Dermosilin asiakkaiden kanssa.

*

Muihin aiemmin esittelemiini Dermosil-naamioihin kuuluvat Vitamin E-sarjan kosteuttava Hyal X 4 -naamio sekä Vaahtoava Detox-kasvonaamio.

POSKIPUNAT: Rose Pink ja Soft Apricot 5,20€ / 2,5 g

Dermosilin pieni mutta erittäin toimiva poskipunavalikoima on juuri uudistunut. Merkillä on vain kaksi poskipunasävyä, mutta näilläkin Dermosil pärjää mainiosti kun sävyt ovat niin universaalin toimivat ja toinen sopii viileälle, toinen lämpimälle iholle.

Rose pink on viileä yhdistelmä kevyttä pinkkiä ja roosaa.

Soft Apricot’in lämmin-neutraalissa sävyssä on yhdistelmä murretuja nude-sävyjä, beigeen taittavaa roosaa ja aprikoosia.

Kumpikin poskipuna on laadultaan mattainen, näissä ei ole yhtään kuultoa tai shimmeriä. Ne levittyvät kauniisti ja pigmentti on oikein hyvä, juuri sopiva. Parilla siveltimen sipaisulla saa jo sävyä, mutta ei liikaa ja sävy on helppo kerrostaa mieleisekseen. Sävyt ovat luonnolliset ja tosi voimakasta poskien punaa näillä ei varmaan saakaan.

Tosi kauniit sävyt! Hyvä Dermosil!

(…joo toi mun tyvikasvu mä tiedän… olen menossa ensi viikolla värjäämään sen pois…)

Vaikka kumpikin sävy toimii minulla tosi hyvin, Soft Apricot on suosikkini.

Sävy-yhdistelmän sisältämä roosa taittaa lämpimyyttä ja sävy on lopulta iholla hyvinkin neutraali, voin nähdä Soft Apricotin mahdollisesti sopivan viileällekin iholle. Superhelppo sävy jonka tyyppisiä käytän arkena joka päivä!

Ihaillaan näitä vielä yhdessä kuvassa… <3

Tällainen aika pitkäksi venynyt Dermosil-juttu pärähti näppikseltä tällä kertaa. :) Toivottavasti löysitte riveiltä jotain inspiroivaa ja palaillaan taas pian syyskauden uutuuksien merkeissä.

Kommentit (18)
 1. Olen huomannut, että Dermosilin sivuilla on hyvin paljon kommentteja tuotteista, eli ilmeisesti kuluttajakunta kommentoi ahkerasti ja matalalla kynnyksellä. Olen itse saanut jonkintasoisen miedon ihoreaktion Dermosilin yhdestä seerumista aikoinaan, mutta en sitten saanut aikaiseksi kirjoittaa tai reklamoida asiasta.
  Viime tilauksen yhteydessä sain testerit tuosta sauna-naamiosta, mutta en nyt millään muista oliko se mielestäni kiva vai ei. Ilmeisesti ei kuitenkaan olluyt ollut mikään ihan huipputuote, sillä muuten se olisi jäänyt mieleen. ;)

  Osaisitko verrata sävymielessä tuota Soft Apricottia Lily Lolon Beach Babeen?

  1. ”Olen huomannut, että Dermosilin sivuilla on hyvin paljon kommentteja tuotteista, eli ilmeisesti kuluttajakunta kommentoi ahkerasti ja matalalla kynnyksellä.”

   Minusta tämä on tosi hyvä juttu, muiden kokemukset palvelevat aina asiakkaita :) Ja mitä runsaammin palautetta, sitä parempi. Yönaamio on hyvä esimerkki tuotteesta joka joillain toimii todella hyvin ja toisilla ei ollenkaan, ja erilaisten kokemuksien kirjo auttaa muita tekemään päätöksensä.

   ”Osaisitko verrata sävymielessä tuota Soft Apricottia Lily Lolon Beach Babeen?”

   Osaan – ainakin ensi viikolla kun olen taas kotona ja Beach Babe ulottuvillani :D Ovat kyllä hyvin samankaltaiset. Palaan tähän ensi viikolla – muistuta jos unohan :)

   1. Kiitos! :)

    1. Hei! Palasitko jo kotiin? :) Ajattelin muistuttaa siitä Baech Babe vertailusta. :)

     1. Ainiinjoo…! ^_^ *hakee kaksikon*

      Ovat kyllä tosi samansävyiset, Beach Babe vain on vielä vähän heleämpi ja siinä on hitunen hohdetta, siinä missä Dermosilin Soft Apricot on täysin matta. Beach Babessa on myös ihan aaaaaavistus pinkimpi sävy kuin Soft Apricotissa, mutta todellakin vain aavistuksenomainen taittoero.

      1. Kiitos tuhannesti! :) Mä tykkään siitä Beach babesta tosi paljon, joten tilaanpa nyt Soft Apricotin. Ei muuten, mutta se Lily Lolon sirotinrasia on hieman hankala ottaa mukaan. Kotona ei ole yhtään vaikea käyttää.

       Varsinkin kun mun Macin lemppariposkipunasävy lopetettiin, tämä Beach Babe on ollut kovassa käytössä. Tuolla jossain on kyllä joku tyyppi, joka seuraa mun käyttämiä tuotteita kaikilta merkeiltä ja lopettaa niiden tuotannon. Menenpä tästä laittamaan foliohatun päähän, jotta tätä Beach Babea ei lopetettaisi. :D

       1. ”Tuolla jossain on kyllä joku tyyppi, joka seuraa mun käyttämiä tuotteita kaikilta merkeiltä ja lopettaa niiden tuotannon”

        Mulla oli tämä sama tunne pitkään silmämeikinpoistoaineiden suhteen..! ^_^

        Toivottavasti Soft Apricot osoittautuu sulla yhtä hyväksi kuin Beach Babe! :)

 2. Minulla Syväpuhdistava yönaamio alkaa kihelmöimään sen verran etten uskalla jättää sitä yöksi vaan huuhdon ennen nukkumaan menoa pois. Tekee ihosta tosi sileän, mutta minulla tulee 1-2 päivän viiveellä kuoriutumisefekti eli ihon pinta hilselee ihan näkyvästi pois epäpuhtaista kohdsta. Jo kerran viikossa käytettynä tekee ihosta helposti ärtyvän ja reagoivan. Ja minulla ei siis ole edes herkkä iho ja olen käyttänyt happokuorintoja aikaisemminkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *