Dark Spot Solution, sinut on haastettu

Olen maininnut kesäisin ylähuulen iholle ilmestyvästä hyperpigmentaatiostani eli melasmasta (varmaan kyllästymiseen saakka..? :D). Alettuani suojata aluetta SPF 50-voiteella olen saanut ongelman aika hyvin kuriin, mutta mikään voide ei tietenkään anna 100-prosenttista suojaa UV-säteilyä vastaan. Niinpä alue joka tapauksessa täplittyy jonkun verran aurinkoisena aikana.

Hyperpigmentaatio_kesa2014

Syksyn tullen ”pigmenttiviikset” aina vaalenevat kunnes talvella niitä ei käytännössä erotu lainkaan. Mutta keväällä heti pienikin aurinkoaltistus saa ihon vetämään täplille. Talvella UV-säteily on Suomen leveysasteilla niin mietoa ettei se vaikuta melasmaan (etenkään kun en viihdy rinteissä missä lumi voimistaa säteilyä).

Viime syksynä kokeilin nopeuttaa kesän hyperpigmentaation hälvenemistä Louis Widmerin Pigmacare-seerumilla. Ei tulosta. Nyt ajattelin heittää haasteen Kiehl’sin vastaavalle, seerumille nimeltä Clearly Corrective Dark Spot Solution.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1,5-millin pikkunäytteeni riittää varmasti kuukaudeksi ylähuulen alueelle. Minkä tahansa aineen pitäisi näyttää tehonsa 28 päivässä, sillä se on ihon uusiutumisen sykli. Joten bring it on, Dark Spot Solution!

Kiehl’sin seerumeista puheen ollen, haluan näyttää yhden jutun.

Muistatteko, kun olen kertonut Powerful-Strength C-vitamiini-seerumista ja siitä, kuinka sen supersilikoninen (seerumissa ei ole lainkaan vettä!) koostumus on iholla todella ikävän tuntuinen? Se rullaa, ja kun päälle levittää kosteusvoidetta, niin sekin alkaa rullaamaan.

Kiehls_CVitamiiniseerumi_iholla

1. C-Vitamiiniseerumiklöntti.

2. Levitetään. Pyörii iholla valkoisena, paksuna, kalvomaisena kerroksena.

3. Kun kerroksen lopulta saa hierottua ”näkymättömiin”, on iholla kuitenkin edelleen havaittavissa selkeä kalvo. Kuin primer-kerros.

4. Päälle levitettävä kosteusvoide jää sekin pyörimään kalvon päälle valkoisena.

* * huokaus * *

Nyt keksin kuitenkin jotain, joka olisi pitänyt älytä jo vuosi sitten kun aloin ko. seerumia käyttää. Laitan C-vitamiiniseerumin alle toisen, kosteuttavan seerumin, joka tekee ihon pinnan vastaanottavaisemmaksi C-vitamiiniseerumin koostumukselle. No, silikonihan ei tietenkään mihinkään imeydy, mutta kun alla on kosteutettu iho, tökötti sentään levittyy kauniisti eikä rullaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä käytössä talvella esitelty Favoran kosteusserumi, joka vetelee viimeisiään. Täytyy muuten sanoa, että tykkään tästä todella paljon, ja saatanpa ostaa tätä uuden pullon (ensimmäisen sain blogin kautta) vaikkei se luonnonkosmetiikkaa olekaan. On nimittäin sen verran hyvän tuntuista iholla. Ja täysin silikoniton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Favoran päälle C-vitamiiniseerumi levittyy nurisematta eikä jää pyörimään valkoisena.

Tätä vinkkiä voi soveltaa myös muihin voiteisiin. Joskus ihon pinta on niin kuiva, ettei paksu, suurimolekyylinen ja rasvainen voide tunnu kunnolla imeytyvän, mikä voi aiheuttaa ihmetystä kun luulisi tietysti että kuiva iho imee kuin sieni minkä tahansa tarjotun rasvan. Kun pinnan ”valmistelee” ensin ohuella kosteusseerumilla tai geelimäisellä kasvovedellä (sellaisella, joka ei heti haihdu iholta), pääsee paksumpi voide imeytymään paremmin.

Ihan off topic mutta tähän muuten perustuu Cliniquen 3-Stepin kolmosvaihe eli Dramatically Different -voiteen tai -geelin käyttö. Cliniquehan suosittelee, että ihon perushoito päätetään aina heidän Dramatically Different -kosteusvoiteeseensa, ja vasta sen päälle levitetään varsinainen päivä- tai yövoide. DDML ja DDMG auttavat Cliniquen mukaan päälle tulevia tuotteita imeytymään paremmin. ;)

Palaan Dark Spot Solutioniin kuukauden kuluttua vertailukuvien kera.

Kommentit (16)
  1. Miulla on nyt viime kuukausina tullut juuri tuota imeytymisongelmaa. Käytin e-pillereitä ihonhoidollisista syistä, mutta jätin ne pois (pää ei kestänyt) ja sen jälkeen ihoni on alkanut rasvoittumaan vauhdilla. Kuitenkin samalla ihoni on pintakuiva. Lopputuloksena on koko päivän kiiltävät kasvot (otsa on ehdottomasti pahin, eikä ole väliä onko kasvoilla meikkiä vai ei!), ja tuntuu että kosteusvoiteet ei silti imeydy kunnolla.. Iltaisin yritän antaa kunnolla kosteutta seerumin ja voiteen yhteistoiminnalla, mutta ainakaan vielä se ei ole toiminut..

    1. Olethan kokeillut myös kuorintaa..?

      1. Miulla on kuoriva kasvojenpuhdistusaine. Putilo sanoo olevansa hyvä jokapäiväiseen käyttöön, mutta en siihen ole vielä uskaltanut.. Muutaman kerran viikossa tuota ja muina päivinä jotain muuta :)

  2. Ei (tietenkään :)) liity aiheeseen, mutta halusin vain tulla kertomaan, miten kesällä on ihana lauttautua aika minimikosmetiikkamäärällä tuntematta itseään siltikään ihan kamalan näköiseksi. Kyse on lähinnä hyvistä ja sopivista tuotteista. Eli päivä kuin päivä lähtee kesällä käyntiin sillä, että kasvoille laitan ohuen kosteusvoiteen jälkeen Lily lolon Candy cane -pohjan, peitän silmänaluset ja muutamat punaiset näpyt Diorin Nude-concealerilla ja sitten vielä hieman L’Oréalin Sandalwood pinkkiä poskille. Tuohon viimeiseen tuotteeseen olen muuten aivan rakastunut. :)

    1. Ihana kuulla Jonttu! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *