Karkkipäivä
Karkkipäivä

CVS – osta halvempi versio suosikkivoiteestasi

”Kuin Lumenen Bright Now Visible Repair mutta halvempi”.

Tällaisilla väitteillä ei käsittääkseni saa Suomessa markkinoida kosmetiikkaa. Mainonnassa ei saa verrata tuotetta toiseen, nimettyyn tuotteeseen. USAssa saa. Lisäksi USAssa saa markkinoida suoranaisia kopioita toisista tuotteista, tai mitä sanaa asiasta nyt käyttäisikään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amerikkalaisella CVS-kemppariketjulla on omat halvempaan hintaan myytävät rinnakkaisversionsa suosituista kosmetiikkatuotteista. Niiden pakkauksetkin on tehty muistuttamaan kopioinnin kohdetta, ja jos vielä se ei viestitä asiakkaalle että kyseessä on vastaava tuote, on pullon kylkeenkin painettu teksti ”Compare to… tuote x”.

Mikä (ainakin suomalaisen silmään) hassuinta, kopiot on vieläpä sijoitettu kaupan hyllyillä suoraan alkuperäisten viereen. Asiakkaalle ei voisi enää tehdä helpommaksi valita suosikistaan CVS-versiota. Hullun näköistä kun eri merkkien pullorivien keskellä nököttää CVS-versio muina miehinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole huomannut CVS-kopioita aiemmilla USAn reissuillani, mutta nyt bongailin niitä lukuisilta hyllyiltä CVS-vierailuilla. Edullisempia vastineita tarjotaan varmaan kymmenien eri merkkien tuotteista.

Erityisen mielenkiintoista asiassa on mielestäni se, että kopiot maksavat vain muutamia dollareita vähemmän kuin alkuperäinen, hintaetu on keskimäärin kolmesta viiteen dollaria. Onhan sekin tietysti kotiin päin, mutta toisaalta, vaihtaako joku suosikkivoiteensa toiseen versioon vain kolmen dollarin hintaeron houkuttamana..?

CVS_Olay

Hinnan kannalta en voi sanoa oikein ymmärtäväni perusteluja näille rinnakkaistuotteille. Kai ne kuitenkin ovat suosittuja kun CVS niitä valmistuttaa niin monista eri tuotteista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itsekin tulin ostaneeksi yhden CVS-kopion; Olayn Complete All-Day Moisture Lotionista. En siksi, että Olay kuuluisi lemppareihini ja minua kiinnosti säästää 5 taalaa, vaan koska voide ylipäänsä oli litrahinnaltaan halvin sekä kasvoille että vartalolle sopiva aurinkosuojan sisältävä voide. Minulla nimittäin ei tullut matkaan lainkaan mukaan aurinkovoidetta, ja tyylilleni uskollisena ostin tietysti halvimman. ;)

Olayn SPF-voiteista CVS:llä oli omat versiot kaikista – normaalin ihon, rasvoittuvan ihon ja herkän ihon. Oikeasti – ihan hullua..! Eikö yksi rinnakkaisversio riittäisi..? Incit eivät ole täysin vastaavat mutta vaikuttavat aineet pääosin kyllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä kuvasta tuli mieleeni, että ostin myös pienen matkakoon Cetaphil-putsaria.

Cetaphil’han on jostain syystä kulttimaineessa ja kuuluu kosmetiikkatietoisten Ameriikan matkaajien vakkarituliaisiin. Itse en ole aiemmin Cetaphilia kokeillut, ja kuvittelin sen olevan Sebamedin tyylistä miedosti vaahtoavaa nestettä. Ei ollutkaan. Tuote muistuttaa itse asiassa erittäin paljon Erisanin vaahtoamatonta Hoitavaa Puhdistusgeeliä, niin tuoksultaan kuin ihotunnultaan. Koostumus vain on hieman ohuempi. Ei mitenkään erityisesti minun mieleeni, mutta tällä lähtee silmämeikki kirvelemättä. Aina hyvä asia. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takaisin CVS:ään – ajatelkaas jos meilläkin olisi vaikka Siwoissa omat Siwa-rinnakkaisversiot kosmetiikkatuotteista. Kaupan kassa voisi kysyä, niin kuin farmaseutti apteekissa reseptilääkkeen kohdalla, josko asiakas olisi halukas vaihtamaan ostoskorinsa Neutrogena-voiteen edullisempaan Siwa-versioon :D

Kommentit (16)

 1. NG

  Iiiik, Cetaphil on kyllä loistava putsari – ei meikkienpoistoon, vaan aamupesuun / kaksoispuhdistuksen toiseen osaan. Tilaan sitä välillä FeelUniquen puodista, kun Suomesta ei valitettavasti vielä saa..

  Nuo ’melkein kuin…’ versiot ovat kiintoisa ilmiö. Täysin samanlaisia ja samalla tavoin vaikuttavia ne eivät aina ole – YMMV, eli your mileage may vary = tulokset yksilöllisiä. En tiedä, ovatko kaikki rinnakkaisversiot pyritty valmistuttamaan tarkan alkuperäisreseptin mukaan (Virven blogista opin senkin, kuinka yllättävän vaikeaa tarkan reseptin selvittäminen voi olla – aineiden lisäämisjärjestys tuotteeseen vaikuttaa siinä missä aineen määräkin)… mutta lukemieni arvioiden mukaan noiden kopiotuotteiden todetaan joskus olleen täysiä floppeja, joskus taas alkuperäistä parempia ;) Joten… hankala sanoa mitään varmaa mistään ennen kokeilua.

 2. Miinami

  Joko olet testannut misellaarivesiä? Olen lukenut niistä monista blogeista mutta en nyt hoksaa oletko sinäkin kirjoittanut niistä jo. Minulla on käytössä se Garnierin misellaarivesi ja sillä voi poistaa myös silmämeikin, tuote on hajuton eikä kirvele ollenkaan! Hintakin on kohdallaan :)

  • Sanni

   Joko olet testannut misellaarivesiä?

   Jep, myymälätyössä tuli kokeiltua. Eivät ole minun juttuni, mutta sopivat tilanteeseen jossa asiakkaalta on nopeasti putsattava meikki kun kokeillaan vaikkapa meikkivoiteita. Itse haluan aina puhdistaa kasvoni vesihuuhtelun kera.

   Viimeksi joulukuussa kirjoittelin miselli- eli misellaarivesistä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/12/21/misellivesi/

 3. Elina

  Muistan itsekkin kun ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten muutin jenkkeihin, että miten hämillään olin noista ”geneerisistä” tuotteista. Niin häpeilemättömällä tavalla kopioidut ja markkinoidut tuotteet tököttävät rivissä oikeiden merkkien keskellä. Olen kokeillut muutamaa kopiotuotetta ja olin yllättynyt miten samanlaisia ne ovat niihin oikeisiin tuotteisiin verrattuna. Sanoisin joku 95%:sesti vastaa oikeaa tuotetta:)

 4. maawo

  Jotenkin hävytön tyyli mainostaa mielestäni :o tänään emotionissa katsoin vähän kieroon myös beauticology-tuotteita, pakkaukset ovat hyvin samankaltaisia kuin philosophyn tuotteissa logoa myöten. Minusta vähän tylyäkin kaupalta myydä molempia :/
  Oletko muuten huomannut, että lushille on tullut jokunen palashampoo-uutuus? Muistelisin, että kokeilit jotain niistä palashampooepisodisi aikana :D vaikuttivat aika kivoilta, tekisi perinteisen shampoon kuluttajana mieli kokeilla. Koetko muuten, että palashampoo olisi jotenkin vaikea saada hiusten tyveen? mulla on paljon lyhyempi tukka ku sulla ja silti mietityttää tommoisen käyttö. Ja miten muuten säilöt niitä, etteivät ne mene kosteudessa muhimisesta pilalle?

  • Sanni

   Oletko muuten huomannut, että lushille on tullut jokunen palashampoo-uutuus?

   En oikein seuraa Lush-uuutuuksia (tai Lushin viestintää ylipäänsä), joten en ole huomannut.

   Koetko muuten, että palashampoo olisi jotenkin vaikea saada hiusten tyveen?

   Minulla ei ole ollut mitään vaikeuksia, ihan yhtä sutjakkaasti leviää kuin nestemäinen shampookin :)

   miten muuten säilöt niitä, etteivät ne mene kosteudessa muhimisesta pilalle?

   Minigrip-pussissa kylppärin kaapissa. Annan palan aina kuivua suihkun jälkeen ennen pussittamista.

  • Rosa

   Minulla juuri käytössä lushin palashampoo! Valitettavasti en muista nimeä, mutta semmoinen turkoosin sininen jossa on pieniä levänvihreitä pisteitä. TOIMII! Hiukseni ovat lyhyet ja paksut, shampoon levittyminen ei ole ongelma, koska se vaahtoaa kiitettävästi. Jättää hiuksista pehmoiset ja tuuheat, tuoksukin on kiva :) kannattaa ehdottomasti testata. Ostin samalla metallisen säilytysrasian shampoopalalle, jossa säilytän sitä kuivumisen jälkeen .

   • Kikkis

    Olisiko kyseessä Seanik? :) Oma suosikkini, tuoksuu todella hyvälle ja pesee hyvin. Ostan aina uudestaan kun maailmalla reissaan. Ja saa kyllä tosiaan tyveenkin helposti, itse hieraisen suoraan palaa päähän ja vaahdotan sitten sormin.

    • Rosa

     No Seanikhan se on ! :) nyt itseasiassa täytyi ihan käydä netistä ihmettelemässä että onko LUSH- myymäläkin jo rantautunut Suomeen ( itse asun siis Englannissa ). Helsingissä näyttää ainakin yksi liike olevan, MUTTA KAUHISTUS miten paljon kalliimmat hinnat !!! Taidan ennen Suomeen palaamista käydä ostamassa rinkan täyteen kosmetiikkaa :D

     • Sanni

      Juu, täällä on vain yksi Lush (jossain vaiheessa oli toinen Lahdessa mutta se meni kiinni). Ja hinnat, hinnat… No, halvemmaksi tulee tilata Briteistä, postikuluineenkin. :)

 5. Jonttu

  Erittäin kiinnostava aihe. Ei tuollaista kyllä uskoisi voivan edes olla olemassa. No, Amerikan asiat ovat minulle muutenkin ihan hepreaa, kun olen sillä asenteella liikenteessä, että sinne en koskaan tule pääsemään. Mutta ilmiö vaikuttaa aika kummalliselta (siis tuo, että tuotteessa saa jopa mainita, että tämä on lähes vastaava kuin tuote X)!

 6. Rakkaudella, Hannele

  No ohhoh! Aika mielenkiintoista. Ehkäpä tuolla sitten saa sekä ne rahakkaammat kuin vähän vähemmän rahakkaatkin kuluttajat…

  Hassua sinänsä, itse tuskin ostaisin ihan vain merkin vuoksi kalliimpaa kosmetiikkaa, vaikka rypisin rahassa.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 7. Diddidii

  Samaahan näkee esim. Lidlin ruokapuolella, mm. Mcennedy-jäätelöpakkauksissa on aika paljon yhteneväisyyttä Ben&Jerry’s -jäätelöiden kanssa: http://trashgastro.hu/wp-content/uploads/2012/07/fagyi.jpg

  • Sanni

   Lidlillä ei kuitenkaan olla niin härskejä että ihan mainittaisiin jätskin olevan ”like Ben & Jerry’s”… ;D

 8. Elli A

  Mielenkiintoista ja erikoista todellakin. Kiinnostaisi tietää, miten paljon noita ostetaan ja myös miksi nuo halpisversiot on tehty muutenkin edullisista merkeistä? :) Luulisi että tuo olisi toimivampaa oikeasti hintavien tuotteiden kohdalla. Vai onko niin, että kalliilla merkeillä on myös kalliimmat juristit? Heh.

  Sanni, en tiedä luetko Elleä, mutta nettisivuilla oli kuvan kanssa maininta, että ensi syksyn kokoelmassa Minna Parikalla on My Little Pony -aiheisia kenkiä. Oikein värikkäällä ponin kuvalla. Tuli jotenkin mieleen sun MLP-ihastus.

  Oikein mukavaa jatkoa Floridan-lomalle! :-D

  • Sanni

   Sain juuri kuulla noista ponikengistä Facebookissa :D Taitaa olla pakko sijoittaa merkkikenkiin ensimmäistä kertaa elämässään ^_^

   Luulisi että tuo olisi toimivampaa oikeasti hintavien tuotteiden kohdalla.

   Niinpä, ihan samaa mietin itsekin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.