Curly Girl -villityksen seurauksia: kesälomalista uusiksi ja XZ:n tehdas pyörii kesän läpi täydellä teholla

Kaikenlaisia seurauksia tällä kiharavillityksellä onkaan… Luin YLEn sivulta uutisen, jonka mukaan kuluva kesä on ensimmäinen, kun XZ:aa ja Herbinaa valmistavan Bernerin tehdas Heinävedellä pyörii täydellä teholla kesän läpi. Kaikki tämä Curly Girlin takia.

Kuvakaappaus: YLE.fi

”Jouduimme tekemään muutoksia hiustenhoitotuotteita valmistavan tehtaan henkilöstön kesälomasuunnitelmiin ja lomalistat valmistuivat myöhemmin. Tämän tehtaan suunniteltu kesäseisokki jouduttiin perumaan ja tehdas on käynnissä koko kesän”, tehtaanjohtaja Jari Puustinen kertoo YLEn artikkelissa.

Uutisen voi lukea täältä.

Keväällä kysynnän ollessa kovimmillaan Bernerin tehtaan tuotantolinjat puskivat uutta shampoota ja hoitista ulos kellon ympäri…! Silti varastot tuntuvat edelleen olevan monissa paikoissa tyhjillään. Itse en ole esimerkiksi moneen kuukauteen onnistunut löytämään XZ:n Persikkanektari-shampoota mistään. Sitä ei ole edes Maarianhaminan kaupoissa, vaikka Ahvenanmaalla villityksestä on kuullut vain harva.

Ajatelkaa, tällaisella kauneudenhoitotrendillä on jopa vaikutuksia kansantalouteen..! Nojoo, ei ehkä koko maan mittakaavassa mutta kyllähän tämä buumi varmasti näkyy ihan mukavasti Bernerin tämän vuoden tuloksessa… :)

Liitänpä tähän samalla oman viimeisimmän pienen Curly Girl -raporttini. Tuli todistettua, kuinka merkittävästi metodin seuraaminen todella vaikuttaa hiusten ulkonäköön. Tässä menneellä viikolla en ehtinyt pestä ja kuivattaa hiuksia menetelmän mukaisesti, ja tulos oli tässä:

Hiukset eivät jaksaneet kihartua ja jäivät sameiksi ja kuivan näköisiksi. Siis sellaisiksi, miltä ne ovat käytännössä näyttäneet vuosikaudet ennen Curly Girl -menetelmän kokeilua.

Käyttämäni tuotteet kyllä olivat metodin mukaiset, mutta huuhtelu- ja kuivaustapa väärät: huuhdoin siis hoitoaineen pois nopeasti suihkuveden alla ja kuivasin hiukset tavalliseen (”vanhaan”) tapaan froteepyyhkeeseen. Vaikutus oli selvä. Käytin geeliäkin, mutta se ei auttanut hiuksia kihartumaan tällä tyylillä.

Mielenkiintoista, ja osoittaa, kuinka tärkeää, kenties aivan ratkaisevan tärkeää, kosteutta mahdollisimman paljon sitova oikeanlainen hoito-, huuhtelu- ja kuivaustapa on onnistumisen kannalta.

Sulfaatillisella tai ylipäänsä voimakkaasti pesevällä shampoolla tai silikonipitoisella hoitoaineella en muuten ole edelleenkään pessyt ja hoitanut hiuksia, vaikka on ollut tarkoitus kokeilla miten hiukset käyttäytyvät kun huuhtelu- ja kuivaustapa on Curly Girlin mukainen mutta itse tuotteet ”väärät”. Ehkä tässä kesän aikana tulee jossain vaiheessa kokeiltua.

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (26)
 1. Hyvä uutinen! Hienoa, että jonkin villityksen ansiosta myös kotimaiset yritykset hyötyvät! Näkyyköhän tämä ko. villitys myös Ekopharmalla ja muilla (eko)hiustuotteita valmistavilla?

  Mikä tässä on metodin kannalta ”väärin”: huuhdoin siis hoitoaineen pois nopeasti suihkuveden alla?

  1. ”Mikä tässä on metodin kannalta ”väärin”: huuhdoin siis hoitoaineen pois nopeasti suihkuveden alla?”

   Curly Girl -metodissa käytetään hoitoaineen kanssa ”Squish to condish” -tekniikkaa. Tekniikassa hoitoainetta levitetään märkiin hiuksiin runsaasti pää alaspäin ja hoitoainetta puristellaan hiuksiin muutamia minuutteja, lisäten hoitoainetta jos sitä valuu liikaa pois. Hiuksia puristellaan kunnes pituudet ovat täysin saturoituneet hoitoaineesta ja pitävät ”squish”-ääntä. Huuhtelu suoritetaan mieluiten ei-valuvalla vedellä kämmenten kautta, ja tämä on se kaikkein aikaavievin osuus. Suihkupäästä valuvan veden paine vie hiuksista liikaa hoitoainetta sekä myös ”suoristaa” kiharaa, mikä ei ole metodin kannalta toivottavaa. Huuhtelemalla hiukset ei-valuvalla vedellä hiuksiin jää jonkin verran hoitoainetta mikä edesauttaa pesuvedestä jääneen kosteuden sitoutumista hiukseen –> kosteutettu hius kihartuu paremmin.

   Tässä yksi video tekniikasta:

   1. Tiedätkö hierotaanko CG-tekniikassa hoitoainetta yleensä myös päänahkaan? Mietin vaan, että jos hoitoainetta on laitettu sinnekin, sitä ei saane lainkaan pois tuolla squish to condish -tekniikalla.

    1. ”Tiedätkö hierotaanko CG-tekniikassa hoitoainetta yleensä myös päänahkaan?”

     Hierotaan silloin kun hoitoainetta käytetään myös pesevänä aineena, eli CO-pesussa (”Conditioner Only”). CO-pesussa hoitoaine huuhdotaan hiuksista normaalisti valuvan veden alla, muutenhan sitä ei tosiaan saa kunnolla pois päänahasta.

     Mutta silloin kun hoitoainetta käytetään ”vain” hoitoaineena, se levitetään vain hiusten pituuksiin. Ellei sitten henkilöllä ole jokin erityinen syy hoitaa myös päänahkaa.

 2. Jännää, että huuhtelutapa vaikuttaa noinkin paljon. Lomani lähestyy ja Kreikka kutsuu🤗jälleen.Osaatko suositella CG- metodin mukaisia tuotteita Kreikan kaupoista? Olisi hauska testailla siellä ”vieraita tuotteita” ja tuoda vaikkapa puteleita kotiinkin asti…Meressä/altaassa polskimisen jälkeen mahtaako riittää pelkällä hoitsikalla pesu, mitäs olet mieltä?

  1. Korresin hoitoaineet ovat tosi hyviä ja silikonittomia! :) <3 Myös Apivitan hoitoaineet ovat silikonittomia, mutta niitä en ole kokeillut.

   (Kreikkalaisten sarjojen) sulfaatittomista shampoista tunnen vain Apivitan Sensitive Scalp Shampoon:

   https://www.apivita.com/sensitive-scalp-shampoo/

   Apivitaa, samoin kuin Korresia, löytyy kaikista apteekeista ja Hondos Centeristä :) Korresilla ei ole sulfaatittomia shampoita.

   Veikkaisin, ettei pelkkä CO-pesu ehkä riitä Kreikassa, sillä Kreikan vesi on kovaa. Suolaveteen liittyen CO-pesu olisi tietysti siinä mielessä ideaalein, että suolavesi kuivattaa ja CO-pesu taas palauttaa kosteutta ja on kaikkein hellävaraisin tapa pestä, mutta oman kokemuksen perusteella hiukset eivät Kreikassa puhdistu ylipäänsä yhtä hyvin kuin pehmeämmän veden maissa. Siksi pitäytyisin ehkä itse shampoopesussa, etenkin jos hiuspohja on rasvoittuva.

   Ihanaa Kreikan matkaa..! :) <3

   1. Kiitos taas kerran hyvistä vinkeistä 😄Voin matkan jälkeen kertoa, jos löydän jotain muitakin tuotteita testiin. Kiitos, Kreikka on aina yhtä ihana❣️

  2. Kokeile Curlsbotin alanyysisivustoa, jonne voit copy-pasteta haluamasi tuotteen ainesosalistan ja se kertoo, sisältääkö tuote jotain kiharoille hiuksille sopimatonta ainetta.
   http://www.curlsbot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *