Curly Girl -tuotekokemuksia: parhaat löydöt ja heikommat esitykset

* Sis. mainoslinkkejä

Tänään tarjolla iso paketillinen hiusjuttua: kolmen kuukauden ajalta kootut Curly Girl -tuotekokemukset. Aloitin Curly Girl -kokeilun toukokuun alussa ja sillä tiellä ollaan tyytyväisenä edelleen.

Olen saanut postauksen tuotteista suuren osan blogin kautta, osan olen ostanut itse. Itse ostamiini kuuluvat Yves Rocher ja Faith In Nature.

Curly Girl -hiukset: tältä ne näyttävät toisena päivänä pesun jälkeen aamulla, kampaamattomina. Ei hassumpi näky :)

Kolmen kuukauden jälkeen rutiiniin mukautuneena kokemukseni metodista voi tiivistää seuraavaan:

PLUSSAT:

 • Tämä todella toimii; hiuksista on tullut kiharammat ja paljon terveemmät
 • Parantuneen kunnon myötä hiuksiin on myös tullut kiiltoa ja voin (lue: kehtaan) viimein pitää niitä myös auki <3

MIINUKSET:

 • Metodi ei sovi kiireiselle; menetelmän noudatus, erityisesti hiusten kuivaaminen, vie paljon aikaa
 • Metodin noudattaminen silloin, kun samalla täytyy ylläpitää hiusväriä, vie vielä enemmän aikaa
Ploppausta

Saadakseni kaikkein parhaan tuloksen, pesuun, hoitoon ja kuivaukseen menee yhteensä melkein kolme tuntia. (Pelkästään hiusten kuivuminen vie kaksi tuntia.) Niinä pesukertoina, kun laitan hiuksiin värinaamiota, hommaan menee vielä kauemmin, sillä värikäsittely pitää tehdä erikseen ja sen jälkeen squish to condish -hoito erikseen. Voi ymmärtää, ettei tällaiseen aina ole aikaa.

Hiustenhoitorutiinista voi lukea lisää tästä postauksesta.

Aikaavievyys onkin ehdottomasti metodin huomattava huono puoli. Hiusten kuivausta voisi nopeuttaa viileäilmaisella föönillä, jossa käyttää diffuuseria, mutta en halua käyttää fööniä, se vain ei ole koskaan ollut juttuni. En jaksa mitään ylimääräisiä laitteita hiustenhoidossa, haluaisin vain wash and go.

Hiusten optimaalisen kiharuuden ylläpito ihan jatkuvasti ei siis ole ainakaan minun kohdallani puhtaasti ajankäytöllisesti mahdollista, mutta ei toisaalta tavoitekaan. Miksi hiusten pitäisikään joka päivä näyttää ihan samalta? :)

Hiukset ennen – hiukset nyt

En mittaa Curly Girl -”menestystäni” sillä, että hiukset tulisivat viikko viikolta yhä vain kiharammiksi. Olen vain tyytyväinen, kun olen löytänyt hoitorutiinin, jolla hiusten kunto oikeasti kohenee ja voin korostaa hiusteni luontaista kiharuutta. Metodi tulee varmasti jäämään minulle tavaksi, se on selvää.

Mitä muotoiluun tulee, monia erilaisia kiharavoiteita ja -geelejä en ole ehtinyt kokeilemaan (enkä ole toisaalta ollut motivoitunutkaan, kun toimivat tuotteet löytyivät heti), vaan muotoilutuotesaldo on kolmen kuukauden jälkeen neljä geeliä. Shampoita ja hoitiksia on kertynyt enemmän.

Kerrataan vielä, millaisia ovat Curly Girlin mukaiset hiustenhoitotuotteet:

 • Sulfaatittomia
 • Silikonittomia (vesiliukoiset silikoniyhdisteet sallitaan)
 • Alkoholittomia
 • Mahdollisimman kosteuttavia

Yleisesti shampoista: useimmille sulfaatittomille shampoille tuntuu olevan yhteistä nestemäinen ja liru koostumus, miedohko vaahtoavuus ja nahkea jälkitunne hiuksissa ja hiuspohjassa kun shampoon huuhtelee. Tiivistettynä: valtaosa sulfaatittomista shampoista tuntuu suoraan sanottuna epämiellyttäville verrattuna sulfaatillisiin. Olen kokeillut elämäni aikana myös miellyttäviä sulfaatittomia shampoita, kuten jo moneen kertaan mainitsemani XZ:n Persikkanektari, mutta mikään viimeisen kolmen kuukauden aikana kokeilemistani vaahtoavan tyypin shampoista ei ole ollut suoranaisesti supermiellyttävä tuttavuus. Yves Rocherin vaahtoamaton Low Shampoo (teknisesti pesevä hoitoaine) on edelleen kirkkaasti paras Curly Girl -pesutuote minun kirjoissani.

Yleisesti hoitoaineista: olen käyttänyt metodissa pääsääntöisesti ainesosiltaan hyvin luonnollisvoittoisia hoitoaineita, ja monilla näistäkin on paljon yhteistä. Useimpien koostumus on täyteläinen ja kermainen, mutta samalla niistä tuntuu puuttuvan tietty tiivis ”voidemaisuus” ja liukastavuus, ja koostumus ikäänkuin ”hajoaa” hiuksessa.

Myös Curly Girlin märkä hoitotyyli vaikuttaa hoitoaineen käytökseen; hoitiksen on ymmärrettävästi vaikeampi ”tarttua” vettä valuvaan märkään tukkaan, ja kun CG-hoitiksista vielä puuttuvat hiuksiin helposti tarrautuvat ja liukasta tuntua tuovat silikoniyhdisteet, on tuntuma vähemmän liukas. Pyyhekuivassa tukassa tällainenkin hoitoaine tuntuu ihan erilaiselta ja paljon selvittävämmältä.

Yksi tänään esittäytyvistä hoitoaineista tuntuu liukkaalta ja tehokkaasti selvittävältä myös märässä tukassa, se on Mádaran Grow josta voit lukea hehkutusta alempaa.

NOUGHTY WAVE HELLO

(Kiharille ja luonnostaan taipuville hiuksille)

Noughty on Suomen markkinoilla aika uusi sarja. Sen tuotteet sisältävät korkean pitoisuuden luonnollisia ainesosia, mutta eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Sarjaa esitellään näin: ”Koe erilaisten öljyjen, yrttien ja siementen uskomaton teho päivittäisessä hiustenhoidossa samalla nauttien  ylellisistä tuoksuista, joiden yhdistelmät hellivät hiuksiasi tyvestä latvaan. Noughty hiustenhoitosarja on täynnä vain niitä ainesosia, joita hiukset todella tarvitsevat.” 

SHAMPOO  – Ainesosiensa puolesta shampoo antaa odottaa enemmän kuin mitä pullosta paljastuu. Sulfaatittomia koostumuksia on kuulema haastavaa paksuntaa suolalla (perinteinen shampoon tihentäjä), mutta Noughtyn shampoissa on suolaa. Silti koostumus osoittautuu liruksi.

Wave Hello on läpinäkyvää ja löysää geeliä, tuoksu mitäänsanomaton, ehkä vähän kasvimainen (ainakaan Wave Hello ei siis vastaa kuvausta ylellisestä tuoksusta). Vaahtoaa laiskasti ensimmäisellä vaahdotuksella, kiitettävästi toisella. Vaahto on ihan mukavan liukkaan tuntuista mutta huuhdellessa hiukset eivät jää erityisen hoidetun tuntuisiksi. Tyvi tuntuu nihkeältä. Bongaan incistä ainakin yhden silottavan kalvonmuodostajan, mutta se ei tässä tapauksessa riitä tuomaan hoitavaa tunnetta.

HOITOAINE – paljon parempi kokemus kuin shampoo.

Kookosöljyä, sheavoita, oliiviöljyä ja silkkisen efektin kannalta ah-niin-tärkeän kvatti-yhdisteen sisältävä Wave Hello -hoitis selvittää hiukset kiitettävästi, mutta kuten ylempänä totesin, märkään tukkaan levittäessä suuri osa näistä luonnollisista hoitiksista menettää paljon silottavuudestaan. Vasta squish to condish -tekniikan loppuvaiheessa, kun veden määrä on puristellessa vähentynyt ja hoitista on lisätty useampi annos, balsami alkaa ”pureutua” tukkaan ja luoda hoidetumpaa, silkkistä fiilistä.

(On hyvä huomata että kosteuden sitominen hiukseen ja sileän, selvitetyn tuloksen luominen ovat kaksi eri asiaa. CG-metodin kannalta märkään tukkaan levitys on avainjuttuja.)

NOUGHTY TO THE RESCUE

(kuiville, pörröisille ja vaurioituneille hiuksille)

SHAMPOO – shampoo on lirua ja performanssiltaan oikeastaan yhtä mitäänsanomaton kuin Wave Hello. Vaahto tuntuu etenkin toisella vaahdotuksella ihan mukavalta ja sitä on helppo työstää hiuksessa, mutta huuhdellessa hiukset jäävät nihkeiksi ja jopa jotenkin ”jouhimaisiksi”. En pidä tästä tunteesta. Saman huomion teki sisareni kokeillessaan sulfaatitonta Briogeon Curl Charisma – shampootani.

To The Rescue -tuotteet ovat kuitenkin tuoksultaan paljon parempia kuin Wave Hello’t, mikä nostaa pisteitä. To The Rescue’ssa tuoksuu kookos ja vanhan ajan aurinkovoide, tulee mieleen kesäloma ja aurinkovoiteet 90-luvun alusta. :)

HOITOAINE – tässä on sama hoitava kookosöljy-shea-cetrimoniumchloride-oliiviöljy-pohja kuin Wave Hello -hoitiksessa, incin puolen välin jälkeen on eri kasviöljyjä kuten auringonkukkaa ja mantelia sekä lisäksi vehnäaminohappoja. Tuntuma hiuksissani on käytännössä ihan sama (yhtä hyvä) kuin Wave Hellon jäljiltä, mutta Rescuen pitäisi ainesosiensa puolesta olla vieläkin hoitavampi. Kun tuoksukin on parempi, valitsisin näistä kahdesta Noughty-hoitiksesta To The Rescuen. Ainesosiltaan oikein hyvä hoitis!

Noughty -tuotteita myy ainakin * Kicks, muualla en ole vielä nähnyt. Hinta on 10€ / 250 ml

CATTIER COLOUR CARE

(Värjätyille hiuksille)

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Ranskasta. Colour -hiustuotteissa on  hoitavina ainesosina riisiuutetta, jojobaöljyä ja aloe veraa.

SHAMPOO – Cattier -shampoon koostumus on todella nestemäistä, täytyy annostella vain vähän kerrassaan ettei tuote valu kämmeneltä lattialle.  Vaahtoaa ihan kohtuullisesti, mutta vaahto tuntuu muiden sulfaatittomien shampoiden tavoin nahkealta. Pesutulos on kiitettävä, jopa parhaimmasta päästä. Tyvi jää oikein puhtaan tuntuiseksi.

HOITOAINE – Cattier-hoitiksen koostumuksesta tulee mieleen kookoskerman tihein osa :) Se on kermaisen voidemaista ja sisältää hoitavina ainesosina mm. cupuaçu-voita, jojobaöljyä sekä pariakin kvattia. Tämäkään hoitis ei oikein halua tarttua vettä valuvan märkään tukkaan. Ehdin kokeilla Cattierin hoitiksia jo ennen Curly-metodin aloitusta, ja pyyhekuivaan tukkaan levittäessä tuntuma on aivan erilainen.

Cattieria myyvät mm. Ruohonjuuri ja Stockmann. Shampoo 12,95€ / 250 ml, hoitoaine 20,95€ / 150 ml.

L’OREAL PROFESSIONNEL SOURCE ESSENTIELLE:

CALENDULA & CHAMOMILE FLOWERS -SHAMPOO

FIG PULP RADIANCE BALM -HOITOAINE

Source Essentielle on L’Orealin Professionnelin tänä vuonna lanseerattu hiustenhoitosarja joka nojaa vihreän kosmetiikan trendiin. Silikonittomissa ja sulfaatittomissa tuotteissa on korkea pitoisuus luonnonmukaisista raaka-aineista johdettuja ainesosia, mutta aitoa luonnonkosmetiikkaa tämä ei ole. Siinä, ovatko ainesosat ”natural” vai ”naturally derived” on olennainen ero, sillä jälkimmäinen tarkoittaa vain että raaka-aineen alkuperä on luonnossa, mutta itse ainesosa voi olla täysin labramanipuloitu.

Harva esimerkiksi tulee ajatelleeksi, että niin yleinen SLS-sulfaatti on hyvin usein kookoksesta johdettu. Kvatit ovat toinen esimerkki labrassa luodusta, pitkälle muokatusta yhdisteestä joka voidaan johtaa kasviperäisestä raaka-aineesta. (Eli kaikki manipuloidut ainesosat eivät siis suinkaan ole huonoja..! Ne vain tekevät tuotteesta vähemmän luonnollisen.)

SHAMPOO –  Kehäkukka & Kamomilla -shampoo on kehitetty herkälle hiuspohjalle. Hiusten pituuksia silottavia ja selvittäviä ainesosia shampoossa ei käytännössä ole. Tämänkin koostumus on juoksevaa mutta ei sentään ihan nestettä, tätä on vähän helpompi levittää. Pesukokemuksena ei kovin mieleinen; vaahto on löysää ja ei-liukasta ja jättää tyven erittäin nihkeäksi. Sormia on vaikea liikuttaa tyvessä huuhtelun aikana. Tuoksu miellyttävä, joskin hyvin huomaamaton.

HOITOAINETämä on tosi hyvä! Selvittää oikein tehokkaasti ja tekee hiuksista liukkaat. Koostumus on vähän ”tarttuvampi” kuin aiemmissa hoitiksissa ja selvittää aika hyvin jo märässä tukassa. Fig Pulp eli viikunan hedelmälihalla mehukkaasti nimetty hoitis ei hoida hiusta viikunalla, vaan kvateilla ja pehmentävillä kasviöljyillä.

Calendula & Chamomile -shampoo löytyy tällä hetkellä edullisimmin Cocopandalta alehintaan 9,95€ ja hoitoaine hintaan 13,75€.

BRIOGEO DON’T DESPAIR, REPAIR! SUPER MOISTURE SHAMPOO

Esittelin aiemmin Briogeon Curl Charisma -tuotteita, ja nyt on tullut testattua myös sarjan hoitavin shampoo, ”kosteuttavan hiusnaamion ja puhdistavan shampoon yhdistelmä” Super Moisture Shampoo.

Tuotekuvauksen mukaan ”tuotteessa yhdistyvät tehokkaasti puhdistavan shampoon ja syväkosteuttavan naamion parhaimmat puolet, ilman hiusten värin haalistumista tai raskaalta tuntuvia hiuksia”.

Shampoossa on vallan erinomaisen kuuloinen ainesosaluettelo: hienostuneen, monesta eri sulfaatittomasta tensidistä koostuvan pesevän pohjan lisäksi se vilisee hoitavia ainesosia kuten tarpeellisia kvatteja, laadukkaita kasviöljyjä kuten kookosta (tutkimusten mukaan kookosöljy imeytyy hiukseen kaikkein parhaiten), hiuksia silottavaa vehnäproteiinia sekä kosteuttavaa ja hoitavaa pantenolia ja biotiinia. Speksit ovat siis enemmän kuin kunnossa.

Ja kyllä, Super Moisture -shampoo on paremman ja hoitavamman tuntuinen kuin Curl Charisma. Mutta…. tämänkään kohdalla en täysin välty nitisevältä hiuspohjalta ja ylempänä kuvailemani tietty ”jouhisuus” tyvessä on huuhdellessa läsnä. Shampoon koostumus on ilman muuta hoitava ja kosteuttava, mutta se ei sisällä tarpeeksi korkeaa pitoisuutta kvatteja jotta hiuksiin muodostuisi silottava, liukas pinta. Ehkä kaikki eivät toisaalta haekaan shampoolta tätä ominaisuutta?

Briogeo Super Moisture Shampoota myy * Nobe Beauty. Briogeo-tuoteet ovat Nobella tällä hetkellä 25% alennuksessa ja * Super Moisture Shampoo maksaa 24,67€ / 473 ml.

YVES ROCHER LOW SHAMPOO

Ykkönen. Nyt kun olen useamman kuukauden käyttänyt noita sulfaatittomia, liruja, vaahtoavan koostumuksen shampoita, minulle on kirkastunut entistä paremmin miksi Yves Rocherin Low Shampoo on paras: se ei ole lirua, ja sen liukas, paksu koostumus on huomattavasti helpompi ja miellyttävämpi levittää hiuspohjaan kuin nestemäiset, kämmeneltä valuvat shampoot. Se myös silottaa ja selvittää hiuksia tehokkaasti samalla kun puhdistaa, ja jättää huuhdellessa hiukset silkkisiksi eikä tee tyveen sitä nihkeyttä minkä muut kokeilemani Curly Girlin mukaiset shampoot tekevät.

Aina kun palaan Rocherin Low Shampooseen pestyäni pari kertaa välissä liruilla vaahtoshampoilla, sisäinen kosmetiikkakissani kehrää ja huokaa, ”Ahh. Vitsi tämä on ihanan tuntuinen”.

Low Shampoo poistaa hiuksistani täysin myös muotoilutuotteet ja hiuspohja jää kiitettävän puhtaaksi. Jos äidytään ihan niittisiksi, sanoisin, että vaahtoavalla koostumuksella kuten vaikka Cattierilla, voi varmistaa vieläkin puhtaamman tunteen hiuspohjaan, mutta itselleni shampoon kokonaiskäyttömukavuus on tärkein kriteeri, ja siinä Yves Rocher on ylivoimainen. Tätä tulen ostamaan uudestaan ja uudestaan.

* Yves Rocher Low Shampoota voi ostaa Yves Rocherin verkkokaupasta ja se maksaa 6,90€ (yleinen alehinta) tai 9,90€ (normaalihinta). Edit. Uudistunut versio tuli myyntiin 08/2019. Siinä on samat ainesosat kuin aiemmassakin + lisätty kaksi kosteuttavaa ainesosaa.

MÁDARA GROW VOLUME -HOITOAINE

Paras hoitoaine!! Olen jo pitkään pitänyt Mádaran hoitoaineita parhaina luonnonkosmetiikan hoitoaineina, eikä tämän vuoden uutuus Grow Volume tee poikkeusta vaan vahvistaa ”säännön”.

Grow Volumessa on todella hyvä koostumus; se on jämäkkää, paksua emulsiota jossa on liukas, silkkinen, tuntuma. Koostumus tuntuu hiuksissa heti selvittävältä ja silottavalta, ja selvittää myös märässä hiuksessa. Verrattuna muihin jutussa esiteltyihin hoitoaineisiin, Mádaran Grow’ssa on sakeampi ja voidemaisempi koostumus joka ”tarttuu” hiukseen paremmin.

Hoitiksessa on odotetusti kvatteja sekä pätevä cocktail hiusta hoitavia öljyjä kuten kookos-, manteli- ja avokadoöljyä, hiuksen pintaa silottavaa hydrolysoitua keratiinia ja kosteutta sitovia sokeriyhdisteitä. Nimestään huolimatta hoitoaine ei lupaa edistää hiusten kasvua, sarjan shampoo (sulfaatillinen) sen sijaan lupaa.

Mádaraa myyvät tunnetusti melkein kaikki luonnonkosmetiikkaa myyvät liikkeet tavarataloista ekoputiikkeihin. Verkkokaupoissa Grow-tuotteet eivät näemmä vielä ole kovin laajalti saatavissa, ja löysin vain nämä kaksi: * Madaracosmetics 23,90€, * Hyvinvoinnin Tavaratalo 21,95€.

FAITH IN NATURE BRAVE BOTANICALS:

NOURISH & REPAIR -HOITOAINE

MOISTURE BOOST -HOITOAINE

Faith In Nature on luonnonkosmetiikkaa vailla sertifikaattia, mutta täyttää aidon luonnonkosmetiikan kriteerit. Sarjan shampoot sisältävät sulfaatteja, joten ne eivät sovi puritaaniseen Curly Girliin, mutta hoitoaineiden koostumus on täysin metodin mukainen.

Nämä hoitikset ostin jo viime kesänä ja tykkään näistä tosi paljon. Ainesosat ovat laadukkaat ja hoitavat, ja riittävä pitoisuus kvatteja yhdessä kookosöljyn, avokadoöljyn, sheavoin, pantenolin ja lesitiinin kanssa hoitavat hiukset silkkisiksi, pehmeiksi ja taipuisiksi. Hoitikset tarttuvat hiukseen parhaiten kun se ei ole ihan vettä valuva.

Kummassakin hoitoaineessa on pitkälle samoja ainesosia, vähän niinkuin Noughtyn hoitiksissa, ja koen tuoksun olevan näiden pääasiallinen ero. Nourish & Repairissa tuoksuvat ruusu ja appelsiininkukka, ja minusta tuoksu on hieman tunkkainen. Moisture Boost -hoitiksen makeanpehmeä kookos-frangipani-tuoksu taas on aivan ihana!

VINKKI:

Jos joku miettii, miten kvatit tunnistaa incissä, on helpoin muistisääntö etsiä -ONIUM-loppuisia yhdisteitä, kuten behentrimONIUM chloride. Samoin monet Polyquaternium-alkuiset yhdisteet kuuluvat kvatteihin. Kvatteja on myös lukuisilla muilla nimillä, kuten hyvin yleinen stearamidopropyl dimethylamine, mutta -onium-yhdisteet ovat eniten käytetty ryhmä.

* Faith In Nature -tuotteita myy verkossa ainakin House Of Organic, hoitisten hinta 11,90€ / 250 ml. * Hyvinvoinnin Tavaratalossa hinta on hieman edullisempi, 9,95€, ja tällä hetkellä * Nourish & Repair -hoitis on siellä tarjouksessa 8€. Kivijalkamyymälöissä olen nähnyt sarjaa valikoiduissa Life-liikkeissä.

NURME LAVENDER -HOITOAINE

Virolainen Nurme on pieni ja sympaattinen perheomisteinen luonnonkosmetiikkamerkki.

Nurmen valikoimassa on kaksi hoitoainetta, joiden ainesosat ovat muuten samat mutta toisessa on laventelin eteeristä öljyä, toisessa rosmariinin. Laventeli-hoitis lupaa ehkäistä hiustenlähtöä ja stimuloida hiustenkasvua. Näihin en osaa ottaa kantaa, mutta ainakin hoitoaineessa on simppeli ja hyvän hoitoaineen kriteerit täyttävä koostumus sisältäen silottavia (cetrimonium chloride), kosteuttavia (pantenoli, glyseroli) ja pehmentäviä (kamelinaöljy, granaattiomenan siemenöljy) ainesosia. 

Nurmen hoitoaineen tuntuma muistuttaa koostumukseltaan Cattieria; se on täyteläisen voidemaista mutta siitä puuttuu kunnon liukkaus. Joka tapauksessa se selvittää ja hoitaa oikein hyvin, ja sopii erityisesti normaalille ja hennolle hiuslaadulle sekä niille kuluttajille, jotka pyrkivät vähentämään kosmetiikan kemikaalikuormaa ja hakevat mahdollisimman vähän ainesosia sisältävää luonnollista kosmetiikkaa.

Nurmen tuotteita myy mm. Ruohonjuuri. Verkosta Nurmen Laventeli-hoitista voi ostaa * Eleveniltä. Hintaa hoitiksella on 21,40€ / 250 ml.

EKOPHARMA MINTTU-HIUSGEELI

Tämä hiusgeeli on fantastisen hyvä. Ainoa huono puoli on pakkauskoko: 50 millin purkki kuluu nopeasti. Hintakin on aika korkea kokoon nähden, 12,50€. Mutta suoritukseltaan ja hiustuntumaltaan tämä pikkupurkki on täyttä kultaa.

Superyksinkertaisessa koostumuksessa on kosteuttavaa glyserolia ja betaiinia, geeliyttävää ja hiuksen kiharaa kiinnittävää ksantaanikumia, tuoksun tuovaa minttu-uutetta ja eteerisen öljyn komponentteja sekä säilyvyyttä parantavia ainesosia. Käytännössä glyseroli, betaiini ja ksantaanikumi vastaavat geelin suorituksesta.

Ekopharman geeli tekee kuivuessaan hiuksiin juuri minun makuni mukaisen, pehmeän mutta sopivan jämäkän ”castin” eli hiusta kiinnittävän kalvon, ja kun kalvon on rutistellut auki hiukset jäävät superpehmeiksi ja hoidetun tuntuisiksi, eivät yhtään koppuroiksi tai lähmäisiksi. Käytän geeliä noin ruokalusikallisen koko tukkaan.

Ekopharman tuotteita saa hoitoloista ja kampaamoista, ja verkosta ainakin Hillankaupasta.

BRIOGEO CURL CHARISMA

Briogeon geeli on toinen suosikkini. Se on miedommin kiinnittävää kuin Ekopharma eikä jätä hiusta yhtä hoidetun tuntuiseksi, mutta tukee kuitenkin kiharan muodostumista oikein hyvin eikä tee hiusta lähmäiseksi. Lisäksi hinta on ehdottomasti järkevämpi, 162 millin tuubi maksaa 17,90€.

Laadukkaassa ainesosakombossa hiusta hoitavat ja kiinnittävät mm. kvinoa- ja keratiiniuutteet.

Briogeoa myy Suomessa Nobebeauty, ja tämän hetkisessä -25% kampanjassa * Curl Charisma -geelille jää hintaa 13,41€.

LESS IS MORE MASCOBADO-GEELI

Less Is More on luonnonkosmetiikan kampaamohiussarja. Mascobado-geeli on kokeilemistani geeleistä kaikkein kiinnittävin ja sillä saa kaikkein kiharimman tuloksen.

Sokeripohjainen geeli jättää hiukseen hieman kovemman kalvon ja enemmän tuotetuntua kuin muut, mutta ei ole millään lailla epämiellyttävän tuntuinen. Less Is Moren geeli on jutun tuotteista ainoa, joka ei ainesosallisesti ole täysin Curly Girl -metodin mukainen, sillä se sisältää alkoholia. Koostumuksen kosteuttavat ainesosat kuitenkin käytännössä kumoavat alkoholin mahdollisen kuivattavan vaikutuksen, ja myös Mascobado-geeliä voi pitää hoitavana ja kosteuttavana muotoilutuotteena. Kiinnittävästä vaikutuksesta vastaava sokeri on itsessään samalla kosteutta tehokkaasti sitova humektantti.

Less Is Morea myyvät ekokampaamot ja verkossa ainakin Biodelly. 50 ml kokoinen * Mascobado-geeli maksaa Biodellyllä 9,50€ ja täysikokoinen, * 150 ml kokoinen geeli maksaa 27€.

URTEKRAM ALOE VERA -GEELI

Luin Facebookin Curly Girl -ryhmästä vinkin, jonka mukaan ihan tavallinen, iholle tarkoitettu kosteuttava geelikin toimii hiuksissa kiharan jäntevöittäjänä. Sitähän täytyi sitten kokeilla!

Testiin päätyi Urtekramin Aloe Vera -geeli. Geelissä ei ole mitään hiusta kiinnittävää ainetta, mutta ihme ja kumma, kyllä se silti muodostaa hiukseen kuivuessaan kevyen ”castin”. Kenties tämä kalvo johtuu yksinkertaisesti vain geeliyttäjistä..? Urtekramin tuotteessa on geeliyttäjänä ksantaanikumia, ihan niinkuin Ekopharman Minttu-geelissäkin, sillä erolla että Ekopharmassa käytetty ksantaani on muokattua (dehydrated) ja omaa siksi hiusta kiinnittävän ominaisuuden.

Urtekramin Aloe Vera -geeli on erittäin kosteuttavaa, siinä on aloenpohjan lisäksi glyserolia, maitohappoa sekä hyaluronihappoa. Sen voi siis nähdä myös hiuksiin jätettävän kosteuttavana hoitoaineena :) Se ei silota, kiillota tai selvitä tukkaa, mutta sitoo tehokkaasti kosteutta, ja juuri tähän Curly Girlissä tähdätään –> kosteus elvyttää ja rohkaisee kiharaa.

Eli mikäpä ettei myös tätä voi mainiosti käyttää osana Curly Girl -rutiinia :)

100 millin tuubi Urtekramin Aloe-geeliä maksaa * Hyvinvoinnin Tavaratalossa 5,95€. Urtekramia saa myös melkein kaikista marketeista ja tavarataloista.

Näin on saatu tuotekokemuspaketti viimein kasaan ja ulos.

Niiden kaikkein edullisimpien, tavallisissa marketeissa myytävien Curly Girl -hiustuotteiden saatavuus näyttää edelleen olevan vähän niin ja näin ja tuotteet lentävät asiakkaiden ostoskoreihin samaa tahtia kun niitä saadaan hyllyihin. Itse en ole vieläkään onnistunut bongaamaan missään esimerkiksi XZ:n Persikkanektari-shampoota tai L’Orealin alkoholitonta versiota Studio Line -geelistä. Buumi alkoi huhtikuussa eikä se näytä yhtään laantuvan.

Yhteistyökumppaneihini kuuluvan sulfaatittomia shampoita valmistavan Lifehairin Ilpo Laurila kertoo tämänaamuisessa Hesarin jutussa, että ”Ei sitä voinut käsittää. Kauppaan lähetettiin aamulla tuhat pulloa, ja sieltä soitettiin iltapäivällä, että tuokaa lisää, nämä loppuivat jo.”

Joo. On tämä vain mielenkiintoinen ilmiö. :)

kauneus hiusten-hoito
Kommentit (26)
 1. Yliopiston apteekin verkkokaupasta saa Madaran Grown kotiovelle toimitettuna ilman postikuluja :)

  Et Organic shopin naamioita kokeillut, nekinhän on edullisimmasta päästä?

  1. ”Et Organic shopin naamioita kokeillut, nekinhän on edullisimmasta päästä?”

   En ole vielä ehtinyt, yksi itse asiassa odottaa testattavien laatikossa :)

 2. Tuo Yves Rocherin Low Shampoo on ikävä kyllä poistunut Suomen YR:n valikoimista. Olisin viime viikolla tilannut sitä, ja kun en sitä enää nettisivuilta löytänyt, kysyin asiasta. Harmillista, olen itse käyttänyt sitä yhden putkilon ja olin tyytyväinen. Kysyin samalla, onko Suomen YR:n valikoimiin tulossa sulfaatitonta shampoota, Ranskan YR:n valikoimissa niitä kun näyttää olevan ainakin pari erilaista, mutta siihen en saanut vastausta.

  1. Eikä, et ole tosissasi…? 🤭😨

  2. Eikä, ja mä kun olen jo useamman viikon varronnut, että sitä tulisi lisää myyntiin (ollut loppu melkein koko kesän verkkokaupasta…)! Ehdottomasti omakin suosikki, vaikken curly girl-metodia noudatakaan. Tuon poistuminen on kyllä ihan viimeinen niitti omalle YR-asiakkuudelleni; kivijalkakauppojen poisto, ja jokseenkin ärsyttävä mainonta (ale on ihan AINA ja uutiskirjettä ei huvita tilata kun sitten sitä mainosta tuuttaa niin tekstarilla, postitse kuin sähköpostiinkin…) ovat jo aiemmin syöneet intoani ostaa tuolta yhtään mitään.

   1. Ihan käsittämätön veto kyllä Rocherilta vetää keskellä Curly Girlin kuuminta sesonkia Low Shampoon kaltainen tuote pois Suomen valikoimasta..! Siis mitä siellä oikein ajatellaan..? *tuohtunut*

  3. Itselleni tuli Yrjöltä joskus keväällä meili, jossa mainostettiin uutta sulfaatitonta shampoota. Se oli vihreässä pullossa, eikä tuubissa, niinkuin entinen. Olen koko kesän odottanut tuota uutta shampoota saapuvaksi valikoimiin, mutta eipä ole näkynyt. Todella erikoinen veto kyllä, jos nyt lopettavat sulfaatittoman shampoon myymisen varsinkin näin CG-villityksen alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *