Couleur Caramel: luomumeikkien pioneeri loi nahkansa

Nyt on nostalgian havinaa..! Ja jälleen upea sarjamakeover!

Ranskalainen Couleur Caramel on luonnonkosmetiikan meikkien sekä vielä tarkemmin luomumeikkien pioneeri. Sarjan tarkkaa perustamisvuotta en tunne, mutta Couleur Caramel on ollut olemassa toista kymmentä vuotta. Olen itse esitellyt sarjan tuotteita blogissa vuonna 2011, ja jo tuolloin CC oli vaikuttanut kentällä pitkään.

Nyt olen päässyt töiden merkeissä tutustumaan sarjaan uudelleen, kun Couleur Caramel liittyi Transmerin portfolioon. (Disclaimer: olen siis töissä sarjan maahantuojalla.) Nyt edessäni olikin aivan uusi Couleur Caramel jota hädin tuskin tunnistaa samaksi sarjaksi kuin 10 vuotta sitten..!

Huulilla heleän herkullinen Couleur Caramel -huulipuna #503

En rehellisesti ollut ihan valtavan vakuuttunut Couleur Caramelin meikkien laadusta vuonna 2011, mutta 2020-luvun CC on aivan eri tasolla.

Voisin kuvitella laadun parantuneen jo tässä välillä, koska teknologia on mennyt aivan huimasti eteenpäin, mutta nyt myös ulkoinen design on päivitetty kokonaan. Tykkään kympillä! Ihanan raikas ja tyylikäs look.

Vanha look näytti tältä: pahvikotelot olivat toki ekologisia, mutta myös epäkäytännöllisiä. Kuva on blogistani vuodelta 2011.

Tässä postauksessa keskityn erityisesti Couleur Caramelin maskaroihin, jotka kuuluvat tänä päivänä sarjan suosituimpiin tuotteisiin. Esittelen myös muutaman jo lempparikseni muodostuneen tuotteen.

Couleur Caramelin valikoima on valtavan laaja, joten jaan sarjan esittelyn pariin postaukseen ja kirjoittelen enemmän huulimeikeistä ja spessummista tuotteista lokakuussa. On pohjustajaa, erilaisia neutraloijia, highlightereita, nestemäistä rajausta, kohl-rajausta, eri laatuisia puutereita ja kuusi (!) eri meikkipohjaa.

Olen sarjasta tosi innoissani, sillä luonnonkosmetiikkamarkkinoilla ei tunnetusti ole meikkisarjoja tungokseksi asti. Couleur Caramel on Laveran ohella laajin Suomessa saatavilla oleva sertifioitu luonnonkosmetiikan meikkisarja. CC:n valikoima on vielä paljon Laveraa laajempikin. Hintataso on myös mukava: tuotteet ovat arvokkaampia kuin Laveran ja Benecosin kaltaisten ”marketti”sarjojen meikit, mutta edullisempia kuin premium-tason brändit kuten Kjaer Weis ja Ilia.

Hintaesimerkki maskara:

Lavera 8,90€ – 19,70€

Couleur Caramel 25,30€

Kjaer Weis 37,40€

Ilia Beauty 37,50€

COULEUR CARAMEL -LOOK ennen / jälkeen

Hydra Jeunesse -meikkivoide sävyssä 24

Poskipuna sävyssä 53 Light Pink

Huulipuna sävyssä 257 Ancient Rose

Luomiväri sävyssä 104 Bora Bora

(sama sävy myös poskipäillä highlighterina)

Ripsiväri Revolution Mascara

Yksi juttu Couleur Caramelista on hyvä tietää, ja tämä kohta saa minulta perusteltua kritiikkiä. Sarjan sävyjen englanninkieliset nimet. Ne ovat paikoin täysin epäonnistuneita.

Älä päättele sävystä mitään verkkokaupan nimen perusteella, vaan suosittelen googlaamaan sävyistä swatcheja. Tai paras vaihtoehto: käymään katsomassa sävyjä livenä, jos asut paikkakunnalla jossa on Stockmann

Pakkauksissa on vain numero, ei nimeä, mutta markkinointitarkoituksia ja erityisesti verkkokauppoja varten Couleur Caramel on antanut sävyille myös englanninkieliset nimet. En tiedä onko kyseessä jokin ranskan ja englannin kieleen liittyvä sekaannus vai mistä epäonnistuminen johtuu, mutta osa nimistä on niin kaukana todellisesta sävystä kuin olla voi. Erityisesti pink-sanaa käytetään kuvaamaan sävyjä, joilla ei ainakaan allekirjoittaneen mielestä ole mitään tekemistä pinkin tai vaaleanpunaisen kanssa.

Esimerkkinä suosikikseni muodostunut poskipuna, sävy 53 ”Light Pink”, joka on todellisuudessa lämmin beigellä taitettu ruusun sävy. Huulipuna 503 ”Nude Pink” on lämmin, jopa hieman korallinen punainen.

Lähdetään sitten tutustumaan maskaroihin :) Täällä ei ainakaan ole haasteita sävynimien kanssa, koska kaikki maskarat ovat mustia!

Sarjassa on neljä hyvin erilaista maskaraa, joista kahdessa on kuminen polymeeriharja ja kahdessa perinteinen kuituharja. Kaikki maskarat ovat vegaanisia ja Cosmos Organic -sertifioituja.

🔥 Mitä suoritukseen tulee, nyt viimeistään voi varmaan ”lukita” sen tiedon, että luonnonkosmetiikan maskarat ovat lopullisesti siirtyneet uuden teknologian aikakauteen. Vaisut, kerrostumattomat koostumukset alkavat olla historiaa. Kaikki viimeisen parin vuoden aikana testaamani luonnonkosmetiikan uutuusmaskarat kerrostuvat fantastisen hyvin ja niillä saa aikaan näkyvää tuuheutta.

Nyt kun tämä haaste alkaa olla selätetty, on jäljellä enää vettä hylkivän luonnollisen maskaran kehitys. 👍

COULEUR CARAMELIN MASKARAT

⭐️ Erottelevin: BACKSTAGE MASCARA. (25,30€) Backstage-ripsarissa on ohuin ja erottelevin harja. Harja kapenee kärkeä kohti ja on hyvin siro. Materiaali on polymeeria. Paras harja alaripsiin! Yhdellä kerroksella saa ripsiin väriä ja erottuvuutta, toisella kerroksella tulee nopeasti näyttävää tuuheutta. Huom: kerrosten välillä ei kannata odotella kuivumista, vaan parhaan tuloksen saa harjaamalla kerrokset ripsiin rivakasti. Jos edellinen kerros ehtii kuivua, uusi kerros voi levittyä paakkuisesti.

⭐️ Klassisin: DEFINITION MASCARA. (25,30€) Definition-ripsarissa on porkkanan mallinen kapea kuituharja. Harja kaareutuu aavistuksen. Definition kerrostuu nopeammin kuin Backstage, mikä voi johtua harjastakin, jonka tiheämmät harjakset annostelevat ripsaria enemmän kerralla. Tällä ripsarilla saa helposti nukkemaiset alaripset.

Vaikka Backstage tuntuu selvästi erottelevammalta kuin Definition, visuaalisesti lopputulos on ripsissäni sama kummallakin maskaralla. Tämä ilmiö on tuttu monista ripsareista ja aina ihmettelen sitä. Eri maskaroiden harja, massa ja käytettävyys voivat tuntua tosi erilaisilta, mutta ripsissä tulos näyttää lähes samalta! Onko tuttua teillekin..?

⭐️ Tuuheuttavin: REVOLUTION MASCARA. (25,30€) Tässä maskarassa on piikkipallomainen kärki ja tasapaksussa varressa kahta eri pituutta harjaksia: pidempiä ja ihan pikkiriikkisiä. Materiaali on polymeeri. Kokonaissuoritus on sekä erotteleva, kiitos piikikkäiden polymeeriharjasten, että todella runsauttava, kiitos piikkipallokärjen. Varren pitkät harjakset erottelevat ripset, miniharjakset lataavat ripsiin massaa joka paksuntaa ja pallokärjellä saa rakennettua vielä megatuuheutta ja tarkkuuseroteltua ripsiä. Pallokärjellä ripsaria on mahdollista täsmäsyöttää ripsiin osuus kerrallaan.

Tällainen erikoisharja voi tuntua jollekulle liian tekniseltä ja kinkkiseltä, mutta mä tykästyin tähän välittömästi! Revolution onkin suosikkini Couleur Caramelin ripsareista. Revolutionin massa on myös vähemmän paksua kuin muissa CC:n ripsareissa, minkä puolesta se kerrostuu vähän hitaammin, mutta antaa enemmän pelivaraa eikä ala klimppiintyä tai hapsuuntua vaikka edellinen kerros olisi ehtinyt kuivahtaa. Tällä saan siisteimmän tuloksen useammallakin kerroksella! Tosi näyttävät ripset!

⭐️ Pörröharjojen ystäville: PERFECT MASCARA. (25,30€) Tässä ripsarissa on iso ja pörheä kuituharja joka hieman kapenee keskeltä. Näin suurikokoinen maskaraharja vaatii laajan silmäalueen ja ”pinnassa” olevat silmät jotta se ei sotke levittäessä, ahtaissa ja syvällä olevissa silmissä tulos on herkästi sottainen. Perfect-maskara tuo hanakasti tuuheutta, mutta minun ripsissäni jälki on epäsiistiä. Ahdas silmän rakenteenikaan ei ole yhteensopiva tämän tyyppisen harjan kanssa.

Mielestäni tämän tyyppiset pörröharjat sopivat parhaiten ripsille, joissa on jo luonnostaan vahvuutta ja jotka eivät ole kovin harvat. Tietysti harjan koko ja malli ovat myös makuasioita; toiset rakastavat kapeita miniharjoja, toiset muhkeita pörröharjoja :)

Lopuksi vielä muutama Couleur Caramel -meikkilook ja -suosikkituote.

❤️ Hydra Jeunesse -meikkivoide 36,80€ / 30 ml

Hydra Jeunesse on Couleur Caramelin meikkivoiteista tekstuuriltaan ohuin ja kuultavin; se jättää satiinisen, ohuen ja luonnollisen näköisen pinnan. Peittävyys on valmistajan mukaan puolipeittävä, minä sanoisin kevyt/läpikuultava. Koostumus tasoittaa hyvin ihon punoitusta mutta antaa ihon oman sävyn kuultaa läpi.

Hoitavassa koostumuksessa on 21% ihoa hoitavia aktiiviaineita kuten hyaluronihappoa, arganöljyä, ruskolevää ja avokadoöljyä. Hydra Jeunesse tuntuukin iholla kosteuttavalta.

Sävy 24 on ihoni tämänhetkiselle after-summer-sävylle kutakuinkin täydellinen. Lämmin vaalea beige. 😙

Olen käyttänyt tätä tosi paljon saatuani pullon testiin, niin kaunilta sävy ja pinta näyttää. Tällainen läpikuultava koostumus sulautuu ihoon paremmin kuin peittävämmät laadut. Kun iho on kesän jäljiltä ruskettunut, just oikean meikkivoidesävyn löytyminen jemmoistani on vaikeampaa kuin talvisin. Peittävällä meikkivoiteella sävy on oltava ”just eikä melkein”, jotta tulos on hyvä.

Poskipuna sävyssä 53, luomiväri sävyssä 104 ja huulipuna sävyssä 257 ovat myös muodostuneet suosikeiksi.

❤️ Ihanan lämmin ruusuinen poskipuna 53 (29,90€) on saanut ranskalaisten käsissä nimen ”Light Pink”. Hylsyssä sävy näyttää beigemmältä kuin iholla. Arvatkaa olinko hämilläni kun avasin tuotepaketin ja odotin näkeväni nude-vaaleanpunaisen poskipunan, ja näin tämän..? No, nyt olen todella tyytyväinen että sävy oli jotain ihan muuta, sillä se on ihollani todella imarteleva – ja sellainen, jonka tyylistä minulla ei ennestään ole poskipunakokoelmassani. 🤗

❤️ Luomiväri 104 ”Bora Bora” (18,40€) on sarjan suosituimpia luomivärisävyjä, enkä ihmettele miksi. Hohtava persikan sävy on riittävän mieto ja neutraali sopiakseen kaikille, mutta kiinnostavampi kuin perus-beige. Kuvaisin Bora Boraa sanoilla iridescent light coppery peach. Iridescent-sanalle ei oikein löydy hyvää suomen vastinetta, sillä tarkoitetaan sellaista hohtavaa koostumusta, jossa varsinaisen sävyn joukkoon on jauhettu myös vaaleaa helmiäispigmenttiä joka tulee esiin, kun sävyn levittää iholle. Niinpä Bora Boran persikkaisuus on iholla vaaleampaa kuin hylsyssä. Sävyssä on myös häivähdys kuparia. Bora Bora toimii myös upeasti poskilla highlighterina!

❤️ Huulipuna #257 ”Ancient Rose” (21,85€) on aavistuksen malvainen murrettu ruusubeige. Sävy on minusta viileähkö ja tuo mukavan raikasta vaihtelua lämpimiin huulimeikkeihin, joita yleensä käytän. Sävy näyttää hylsyssä jotenkin ruskealta, mutta on huulilla imartelevampi!

MEIKKILOOK ANCIENT ROSE

Meikkivoide Hydra Jeunesse, sävy 24 

Poskipuna sävy 53 + päällä Bora Bora -luomiväri

Huulipuna sävy 257 Ancient Rose

Ripsiväri Backstage

MEIKKILOOK PINK NUDE

Huulipuna 503 Pink Nude (joka on siis kaikkea muuta kuin ’pinkki nude’…)

Poskipuna sävy 53

Ripsiväri Revolution

(Meikkipohja tässä kuvassa Aliman mineraalipuuteri)

MEIKKILOOK ORANGE NUDE

Meikkivoide Hydra Jeunesse, sävy 24

Luomiväri sävy 104 Bora Bora

Huulipuna sävy 505 Orange Nude – joka on selvästi oranssihtava punainen, mutta ei tosiaankaan nude….

Poskilla huulipuna sävy 503

Ripsiväri Definition

Tässä meikissä olen levittänyt Hydra Jeunesse -meikkivoiteen sormin, jolloin se jää läpikuultavammaksi. Ancient Rose -meikkikuvassa olen levittänyt Hydra Jeunessen beauty blender -sienellä, jolloin tulos on peittävämpi.

*

Couleur Caramelin uudistuneet meikit ovat saatavilla kaikissa Stockmann-tavarataloissa sekä Jolien myymälässä sekä verkkokaupassa.

Jos olette tulossa I Love Me -messuille, myös siellä on mahdollisuus päästä ihastelemaan CC:n meikkejä livenä.  😍Ja uskokaa pois, erityisesti huulimeikit kannattaa nähdä livenä..! Aivan mielettömiä sävyjä!

kauneus meikki
Kommentit (18)
 1. Ihania…. hapettuuko meikkivoide keltaiseksi / tummaksi kasvoilla?
  Minulla ollut pitkään käytössä Alima Pure sävyssä neutral 2, mikä olisi vastaava sävy tällä meikkivoiteella? Olisi ihana kokeilla välillä meikkivoidetta, mutta inhoan niistä yleensä jäävää tahmeaa pintaa mikä tarttuu esim puhelimeen ja lisäksi voide yleensä ”hukkuu tai katoaa” jonnekin päivän aikana.

  1. hapettuuko meikkivoide keltaiseksi / tummaksi kasvoilla?

   Tämä meikkivoide ei hapetu (ainakaan mun iholla) juuri lainkaan, tai ainakaan en itse huomaa, että sävy muuttuisi tai tummenisi. Joidenkin meikkivoiteiden kohdallahan hapettumisen huomaa heti.

   Minulla ollut pitkään käytössä Alima Pure sävyssä neutral 2, mikä olisi vastaava sävy tällä meikkivoiteella?

   Sävy 21 Porcelain. Se on vaalea lämmin. Hydra Jeunessessa on vain kuusi sävyvaihtoehtoa, ja sävy 21 on vaalein (”light/pale with yellow undertone). Seuraava sävy 22 on pinkki-pohjainen eli viileä, joten arvelen sävyn 21 olevan lähempänä Aliman Neutralia. (Harmi kun en pysty livenä vertaamaan sävyjä – aina kun saa meikkipohjien sävyihin liittyviä kysymyksiä, sitä toivoisi olevansa töissä esim. Jolien myymälässä, jossa voisi välittömästi tsekata ja verrata sävyt IRL..!)

 2. Minusta taas ne entiset pakkaukset olivat tosi sympaattisia, mutta myös erottuvan tyylikkäitä. Nyt koko sarja näyttää samalta kuin kaikki muutkin .. se omintakeisuus on mennyt.

  Mikä tuo ihana ruskea luomiväri on? se on heti omaa värimaailmaa <3

  1. Minusta taas ne entiset pakkaukset olivat tosi sympaattisia, mutta myös erottuvan tyylikkäitä. Nyt koko sarja näyttää samalta kuin kaikki muutkin .. se omintakeisuus on mennyt.

   Heh, niin eri lailla voi esteettiset jutut kokea..! No, totta kuitenkin: ruskeat pahvikotelot olivat todella sympaattisia. Nyky-design vie vaikutelman selektiivisempään kategoriaan ja mun silmään vaalea + puu -yhdistelmä on todella tyylikäs ja raikas.

   1. Myös mun mielestä noi pahviset pakkaukset on hyvät, kevyet ja ekologisuus on plussaa. Ostin blogisi innoittamana tuolloin aikanaan useita luomivärejä, huultenrajauskyniä, kajaleita, highlighterin ja huulipunan. Useampia on yhä jäljellä. Luomivärinapit on niin isoja, että riittää varmaan vielä seuraavat 10 vuotta. Tästä uudesta pakkausdesignista tulee mieleen Lily Lolo, eli se omintakeisuus on poissa, mutta toki uusi näyttää raikkaalle

    1. Keveys on kyllä plussaa, sen ”plussan” minäkin annan :) Muuten koin nuo pahvipakkaukset sotkevina, koska päästivät puuteria läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *