Cotswolds it is!

Englannin roadtripin matkaohjelma on nyt saatu kasaan! Kiitoksia jälleen avustanne! :) Kohteeksi valikoitui Cotswoldsin maaseutu muutamien alueen ulkopuolelle jäävien pysähdysten kera.

Rannikkokaupungit jäivät nyt tällä kertaa pois reitiltä, sillä kolme päivää on loppujen lopuksi liian vähän aikaa mikäli haluaa yhdistää Cotswoldsin sekä rannikon. Brighton jäi kuitenkin polttelemaan sen verran, että saatanpa ehdottaa Virvelle että teemme sinne päiväretken Lontoosta! Junallahan matkaa on vain alle tunti.

Cotswolds_Trip

Rakastan suunnitella matkaohjelmia..! ^_^ Siksi viihdyin niin mainiosti myös matkatoimistoympäristössä. Meidän Cotswolds-tripin puitteet tulevat näyttämään tältä:

Perjantai 2.8.

Ajo Lontoo – Bath. Hengailua Bathissa. Lontoo-Bath -reitillä olisi ollut kiva pysähtyä lukijan vinkkaamassa Highcleren linnassa, mutta se ei ole auki perjantaisin. :(

Ajo Bath – Painswick. Hengailua ja illallinen Painswickissa. Majoittuminen hotelliin Upton St. Leonardsissa.

Lauantai 3.8.

Ajo Upton St. Leonard – Sudeleyn linna, Winchcombe. Vierailu linnassa.

Ajo Winchcombe – Bibury. Hengailua ja lounas Biburyssa.

Ajo Bibury – Bourton-On-The-Water. Hengailua Bourtonissa.

Ajo Bourton-On-The-Water – Chipping Campden, ja pysähdyksiä matkan varrella kylissä aikataulun salliessa.

Hengailua ja illallinen Chipping Campdenissa. Majoittuminen hotelliin Mickletonissa.

Sunnuntai 4.8.

Ajo Mickleton – Broadway. Hengailua Broadwayssa ja muissa alueen pikkukylissä (kauniita, vierailun arvoisia kyliä tuolla näkyy riittävän..! :))

Ajo Broadway – Stratford-Upon-Avon. Hengailua ja lounas.

Ajo Stratford-Upon-Avon – Warwickin linna. Vierailu linnassa.

Aikataulun mukaan ajo Warwickista Oxfordiin jossa pieni pysähdys, tai sitten suoraan Lontooseen.

Majoituksen varaaminen oli muuten ihan kiven alla…! Näin lyhyellä varoajalla vaikutti olevan lähes mahdotonta saada persoonallista majoitusta pienistä Inn- tai Bed & Breakfast -tyylisistä paikoista, suurin osa majataloista ei edes vastannut huonekyselyyni ja ne jotka vastasivat, kertoivat heidän olevan täynnä. Viikonloppu elokuun ensimmäisellä viikolla ei varmastikaan ole niitä hiljaisimpia sesonkeja, joten tähän osasin vähän varautuakin. Lopulta vaihtoehdoksi jäi vähän suurempaan hotellityyppiseen establishmenttiin majoittuminen. Valitsin tosin sellaiset kivat kartanotyyliset paikat jotka henkivät englantilaista maaseututunnelmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palaan heinäkuun alun Suomi-trippiin vielä sen verran, että vastaan erään lukijan kysymykseen matkan kustannuksista. (Niitä on muuten mielenkiintoista verrata Englannin matkakuluihin sitten sen reissun jälkeen.)

Suomi-matkustelu on tunnetusti aika arvokasta puuhaa, mikäli ei majoitu kaverien nurkissa tai leirintäalueilla. Minun osuuteni Suomi-reissustamme oli 424,80€. Tähän summaan sisältyy puolet majoituspaikoista (maksoimme ne suunnilleen 50-50), ruokailut, kahvit sekä muutamat pääsyliput. Misterin osuus oli huomattavasti korkeampi, sillä emäntä ei osallistunut bensakuluihin. (Ai miksi en? Ei ollut varaa.)

Olikohan samainen lukija joka kysyi myös bensoihin mennyttä summaa, tarkkaa lukua minulla ei ole tiedossa, mutta laskutoimituksen voi suorittaa ajotietokoneen infon perusteella. Ajoimme yhteensä 1497 km, ja kun keskikulutus on ollut 9,4 litraa sadalle kilometrille niin bensaa on mennyt noin 141 litraa. Siitä voi sitten laskea eteenpäin, 141 x n. 1,70€ = 240€.

Mitenkähän lie bensan hinta Briteissä..?

Kommentit (20)
  1. Luin vesi kielellä sun Suomi tripin jutut, nyt en malta, että pääset Englantiin. Ihanaa matkaa!

  2. Teidän on PAKKO pysähtyä Oxfordissa. Se on todellakin näkemisen arvoinen noihin muihin paikkoihin verrattuna!

    1. Jos ei pysähdytä misterin kanssa, niin mä menen sinne joka tapauksessa seuraavalla viikolla kun vierailen kaverini luona Wantagessa Oxfordin lähellä. :)

      1. Siinä tapauksessa varmaan kannattaakin jättää väliin :). Oxford on ehdottomasti nätein paikka minkä olen tällä saarella nähnyt.Vielä parin vuoden asumisenkin jälkeen täältä löytyy aina uutta nähtävää ja maaseutu Oxfordin ympärillä on myös nättiä. Bourton on the water on tosi söpö myös, tosin olen käynyt siellä vaan kerran bank holiday -päivänä jolloin ryysis tuon pikkukylän pääkadulla oli kyllä vertaansa vailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *