Karkkipäivä
Karkkipäivä

Cotswolds it is!

Englannin roadtripin matkaohjelma on nyt saatu kasaan! Kiitoksia jälleen avustanne! :) Kohteeksi valikoitui Cotswoldsin maaseutu muutamien alueen ulkopuolelle jäävien pysähdysten kera.

Rannikkokaupungit jäivät nyt tällä kertaa pois reitiltä, sillä kolme päivää on loppujen lopuksi liian vähän aikaa mikäli haluaa yhdistää Cotswoldsin sekä rannikon. Brighton jäi kuitenkin polttelemaan sen verran, että saatanpa ehdottaa Virvelle että teemme sinne päiväretken Lontoosta! Junallahan matkaa on vain alle tunti.

Cotswolds_Trip

Rakastan suunnitella matkaohjelmia..! ^_^ Siksi viihdyin niin mainiosti myös matkatoimistoympäristössä. Meidän Cotswolds-tripin puitteet tulevat näyttämään tältä:

Perjantai 2.8.

Ajo Lontoo – Bath. Hengailua Bathissa. Lontoo-Bath -reitillä olisi ollut kiva pysähtyä lukijan vinkkaamassa Highcleren linnassa, mutta se ei ole auki perjantaisin. :(

Ajo Bath – Painswick. Hengailua ja illallinen Painswickissa. Majoittuminen hotelliin Upton St. Leonardsissa.

Lauantai 3.8.

Ajo Upton St. Leonard – Sudeleyn linna, Winchcombe. Vierailu linnassa.

Ajo Winchcombe – Bibury. Hengailua ja lounas Biburyssa.

Ajo Bibury – Bourton-On-The-Water. Hengailua Bourtonissa.

Ajo Bourton-On-The-Water – Chipping Campden, ja pysähdyksiä matkan varrella kylissä aikataulun salliessa.

Hengailua ja illallinen Chipping Campdenissa. Majoittuminen hotelliin Mickletonissa.

Sunnuntai 4.8.

Ajo Mickleton – Broadway. Hengailua Broadwayssa ja muissa alueen pikkukylissä (kauniita, vierailun arvoisia kyliä tuolla näkyy riittävän..! :))

Ajo Broadway – Stratford-Upon-Avon. Hengailua ja lounas.

Ajo Stratford-Upon-Avon – Warwickin linna. Vierailu linnassa.

Aikataulun mukaan ajo Warwickista Oxfordiin jossa pieni pysähdys, tai sitten suoraan Lontooseen.

Majoituksen varaaminen oli muuten ihan kiven alla…! Näin lyhyellä varoajalla vaikutti olevan lähes mahdotonta saada persoonallista majoitusta pienistä Inn- tai Bed & Breakfast -tyylisistä paikoista, suurin osa majataloista ei edes vastannut huonekyselyyni ja ne jotka vastasivat, kertoivat heidän olevan täynnä. Viikonloppu elokuun ensimmäisellä viikolla ei varmastikaan ole niitä hiljaisimpia sesonkeja, joten tähän osasin vähän varautuakin. Lopulta vaihtoehdoksi jäi vähän suurempaan hotellityyppiseen establishmenttiin majoittuminen. Valitsin tosin sellaiset kivat kartanotyyliset paikat jotka henkivät englantilaista maaseututunnelmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palaan heinäkuun alun Suomi-trippiin vielä sen verran, että vastaan erään lukijan kysymykseen matkan kustannuksista. (Niitä on muuten mielenkiintoista verrata Englannin matkakuluihin sitten sen reissun jälkeen.)

Suomi-matkustelu on tunnetusti aika arvokasta puuhaa, mikäli ei majoitu kaverien nurkissa tai leirintäalueilla. Minun osuuteni Suomi-reissustamme oli 424,80€. Tähän summaan sisältyy puolet majoituspaikoista (maksoimme ne suunnilleen 50-50), ruokailut, kahvit sekä muutamat pääsyliput. Misterin osuus oli huomattavasti korkeampi, sillä emäntä ei osallistunut bensakuluihin. (Ai miksi en? Ei ollut varaa.)

Olikohan samainen lukija joka kysyi myös bensoihin mennyttä summaa, tarkkaa lukua minulla ei ole tiedossa, mutta laskutoimituksen voi suorittaa ajotietokoneen infon perusteella. Ajoimme yhteensä 1497 km, ja kun keskikulutus on ollut 9,4 litraa sadalle kilometrille niin bensaa on mennyt noin 141 litraa. Siitä voi sitten laskea eteenpäin, 141 x n. 1,70€ = 240€.

Mitenkähän lie bensan hinta Briteissä..?

Kommentit (20)

 1. JonnaH.

  Luin vesi kielellä sun Suomi tripin jutut, nyt en malta, että pääset Englantiin. Ihanaa matkaa!

 2. Suvi

  Teidän on PAKKO pysähtyä Oxfordissa. Se on todellakin näkemisen arvoinen noihin muihin paikkoihin verrattuna!

  • Sanni

   Jos ei pysähdytä misterin kanssa, niin mä menen sinne joka tapauksessa seuraavalla viikolla kun vierailen kaverini luona Wantagessa Oxfordin lähellä. :)

   • Suvi

    Siinä tapauksessa varmaan kannattaakin jättää väliin :). Oxford on ehdottomasti nätein paikka minkä olen tällä saarella nähnyt.Vielä parin vuoden asumisenkin jälkeen täältä löytyy aina uutta nähtävää ja maaseutu Oxfordin ympärillä on myös nättiä. Bourton on the water on tosi söpö myös, tosin olen käynyt siellä vaan kerran bank holiday -päivänä jolloin ryysis tuon pikkukylän pääkadulla oli kyllä vertaansa vailla.

 3. desire.

  Ainakaan nopealla googlettamisella en löytänyt mitään polttoaine.netiä vastaavaa, ilmaista sivustoa, mutta tän ( http://www.fleetnews.co.uk/costs/fuel-prices/ ) linkin takaa löytyy jotain hintoja. Ne ilmoittaa hinnat näköjään penceä per litra, average 136.20 PPL. Eli siis 1,362 puntaa litralta, joka tekis Forexin sivuilla käännettynä 1,67 euroa. Aika samoilla hinnoilla siis mennään mitä täälläkin, polttoaine.netin mukaan kun eilisen koko maan keskihinta oli 1,655 €/l

  • Sanni

   Oi, kiitoksia selvitystyöstä! :)

 4. Tiia

  Tämä ei liity mitenkään asiaan, mutta Suomi roadtrippiänne lukiessani huvitin itseäni miettimällä, millainen mahtaakaan olla car karkkipäivä;) Mutta että 9,4 litraa bensaa sadalla?! What. Senhän täytyy olla suunnilleen joku vanha jenkkiauto;) Tai joku muu mahtilaiva… No joo. Ei liityttynyt mihinkään mitenkään…

  • n00b

   Heh, tähän pitää kommentoida ihan vaan kun olen autoihmisiä :D Jenkkiraudat ei kulje noin pienellä, sen sijaan vanhaksi autoa kyllä veikkaisin. Itseasiassa kaikki 3 aiempaa autoani ovat kuluttaneet ~9 l satasella ja ovat 90-luvun eurooppalaisia autoja.

   Sanni paljasta pliis vuosimalli (tai vuosikymmen) ja merkki ainakin! :D

   • Sanni

    Sanni paljasta pliis vuosimalli (tai vuosikymmen) ja merkki ainakin! :D

    Bemari vm 2009.

    Voin paljastaa että tajuan itse autoista niin vähän etten edes tiedä onko 9 litraa satasella paljon vai vähän…! :D

   • Ei edes niin kovin autoihminen:)

    Terveisiä eräästä Suomen kuudesta suurimmasta kaupungista, jossa n. 30 kilometriä päivittäin ajaessa keskikulutus melko uudella autolla on jatkuvasti 8-9 litran välillä. Auto ei ole jenkki eikä muutenkaan mikään bensahirmu, mutta kaupunkiajo tai taajama-ajo liikkeellelähtöineen ja jarrutuksineen nyt vaan nostaa keskiarvoa tuollaisessa seurannassa. Se mitä maahantuojat ja merkkiliikkeet ilmoittaa jonkun merkin keskikulutukseksi on lähes poikkeuksetta litran pari todellisuutta alakanttiin. Kun seurannassa on mukana tasaisen maantieajon lisäksi taajama-ajoa, niin tuo 9 litran keskiarvokulutus on aika tavanomaista.

    • Tiia

     No joo mä tiedän, etteivät jenkkiautot kulje alta kympillä satasella.

     Ja mikä tahansa auto vie 15 jos ajelee pelkästään keskustassa. Terveisiä eräästä Suomen kolmesta suurimmasta kaupungista;) Mutta jotenkin ajattelin, että roadtrip olisi ollut suurimmaksi osaksi maantietä.

     Ihmettelyni kohdistui lähinnä siihen, että uusi, ilmeisen isolla koneella varustettu auto syö bensaa eikä dieseliä. (Mä olisin veikannut X5 jo ennen kuin paljastit merkkiä;))

     Oma autoni (vanha ja iso) syö nätisti ajelemalla sen kympin, mutta sentäs dieseliä. Ja se on kyllä aika paljon. Ja ihan itse olen kyseisen vanhan rämän itselleni valinnut;)

     Aika jännä, meillä on nimittäin myös vähän vanhempi 5-sarjan bmw joka syö maantiellä yllättävän vähän. Sekin tosin diesel.

     • n00b

      Tästä tulee varsinainen autokeskustelu :D
      Itse kun en dieseleistä välitä niin en bensankulutusta ihmetellyt siltä kantilta, mutta jotenkin kuvittelin Mr. Karkkipäivän ajelevan bensapihillä pikkuautolla :D Miksiköhän? Ilmeisesti konehuoneessa möyryää kuitenkin ihan reilusti koneja.

      Kaupunkikulutus ei kyllä automaattisesti ole aina iso, vaan riippuu suuresti ajopelistä ja ajotavasta. Omat autot on olleet mitä tahansa väliltä 6-12 l. Terveisiä Suomen suurimmasta kaupungista ;)

      • Sanni

       mutta jotenkin kuvittelin Mr. Karkkipäivän ajelevan bensapihillä pikkuautolla :D

       Hahaa, meni aika metsään…! ^_^ Bensapihiys ei taida olla adjektiivi jonka voi liittää misterin automieltymyksiin….

       Miksiköhän?

       Ehkäpä koska rouva Karkkipäivä on puolestaan köyhäilijä..? ;)

      • Tiia

       Hihii, kiltisti Sanni on kuitenkin autokeskustelukommenttimmekin julkaissut;)

       Aika hassua, itselleni on taas enemmänkin tullut sellainen kuva, että herra Karkkipäivä jotenkin välillä pyörittelee silmiään rouvan köyhäilylle ja jotain halutessaan marssii kauppaan ja hankkii sen, hinnasta viis;D

       Kuvittelin automaattisesti, että menopelikin on sen verran rouhea, että sillä pääsee silloin kun haluaa;)

       Joo, kulutus riippuu paljon ajotavasta. Tämä kaupunki on tavallaan iso, mutta keskusta on ahdas ja liikennevaloja metrin välein, ruuhka-aika on toivoton ja suurin osa kaduista on yksisuuntaisia.

       Itse ajelen mielestäni hyvin nätisti, mutta tuollainen lähemmäs 3000kg painoinen möhkäle ei kamalasti alle sen kympin kulutuksen liiku. Varsinkin kun moottorissa on möyryttävä sen verran niitä koneja, että se kuitenkin kulkee suht ketterästi.

       Ehkä työntämällä jyrkänteeltä alas…:)

 5. Hosuli

  Huippua reissua! Oxford on ihana, samoin Stratfor-Upon-Avon. Pienemmät paikkakunnat ovat kivaa vaihtelua ja kontrastia Lontoolle. Lontoossa ei juuri tv-sarjoista tuttua englantilaisuutta näe (ja ihan hyvä niin).

  ”Valitsin tosin sellaiset kivat kartanotyyliset paikat jotka henkivät englantilaista maaseututunnelmaa.”

  Ehkä jo tiedätkin, että tuo tunnelma tarkoittaa usein huonoa ilmanvaihtoa, kokolattiamattoja vessassakin ja suihkua, joka ei toimi. :D Britannian majapaikat ovat vähän eri tasoa kuin vaikkapa Skandinaviassa. Mutta sehän on vain osa maan charmia!

  • Sanni

   Ehkä jo tiedätkin, että tuo tunnelma tarkoittaa usein huonoa ilmanvaihtoa, kokolattiamattoja vessassakin ja suihkua, joka ei toimi. :D

   :D No, kai se on tosiaan ”quintessential” osa Englannin matkakokemusta..! ^_^

 6. Johanna

  Oi, odotan innolla matkaraporttiasi! Olemme nimittäin lähdössä isäni kanssa vähän vastaavalle kiertoajelulle, tosin kyseessä on ihan virallinen ryhmämatka Hercule Poirot-hengessä (sekä muidenkin dekkarihahmojen). Tuossa listalla näyttäisi olevan samoja paikkoja, joissa meidänkin on tarkoitus vierailla. :)

 7. Milla

  Oi tervetuloa! Itse asun Stratfordin vieressä ja voin kertoa, että maalaismaisemat sekä kylät ja kaupungit täällä on tosiaan vierailun arvoisia! Bath on yksi kauneimmista kaupungeista, jossa olen käynyt.

 8. LK

  Hei!

  Aivan postauskeen liittymättä kysyisin vinkkejä aurinkopuuterin suhteen. Osaisitko neuvoa, löytyykö aurinkopuutereista aivan mattaa versiota? Merkillä ei ole väliä, mutta plussaa olisi, jos tuotetta ei tarvitsisi tilata mistään, eli löytyisi siis Suomessa myytävistä merkeistä.

  Aivan hentoista, tasaista kuultavuutta en ajattele pahalla, mutta mitään kimmellyshippusia, pieniäkään, ei tulisi olla. Täysin matta olisi kaikkein mieleisin. Olin jo melkein ostamassa Maybellinen Fit Me -aurinkopuuteria, mutta siinäkin oli jotain hippusia.

  Vaikeutan asiaa vielä sanomalla, että ihonsävyni on erittäin vaalea, joten kauhean tummaa puuteri ei voisi olla. :)

  • Sanni

   Osaisitko neuvoa, löytyykö aurinkopuutereista aivan mattaa versiota?

   Löytyy kyllä, oma suosikkini on Dr. Hauschkan aurinkopuuteri. Löytyy mm. Sokoksilta, Stockalta ja ekokaupoista.

   Tuote näkyy mm. tässä postauksessa:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/10/23/yksinkertainen-kasvojen-varjostus/

   Olin ihan varma että mulla oli siitä tarkempikin esittely blogissa mutta en löydä sitä mistään. :/ Erinomaisen hyvä sävy kasvojen varjostukseen, anyway.

   Laveran aurinkopuuteri, sävy Sunlight on myös suursuosikkini, se on sävyltään vaaleampi kuin tuo Hauschka. Siinä on ihan pientä kimallehippua, mutta hiput eivät käytännössä juurikaan näy kasvoilla. Sellaista valoaheijastavaa, kuultavaa pintaa sillä siis ei tule. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.