Mielen ja ihon hoitoa: Comfort Zone Tranquillity

Jos edellisessä kosmetiikkajutussani liikuttiin sienimäisten kasvituoksujen maailmassa, nyt reissataan ihan toisenlaiseen kauneuden tuoksukohteeseen. Comfort Zone Tranquillity. Ylellinen, mieltä ja kehoa rentouttava, aromaterapeuttinen tuoksurituaali. Nimi kertoo olennaisen; tranquillity rauha, levollisuus, seesteisyys.

Ajankohta sarjan testaamiselle ei olisi voinut osua paremmin tavoitellessani, tai ehkä paremminkin palautellessani elämääni tänä keväänä rennompaa, vähemmän suorittavaa ja stressi-vapaampaa tapaa olla ja elää.

Comfort Zone on italialainen, ylellinen hoitolasarja joka oli itselleni viime viikon ”puolalaisen sienimetsän” tapaan aivan uusi tuttavuus. Comfort Zonen tuotteet ovat ns. normikosmetiikkaa eli sisältävät sekä synteettisiä että luonnollisia ainesosia. Valikoimassa on myös yksi Ecocert-sertifioitu sarja luonnonkosmetiikan ystäville, Sacred Nature.

Comfort Zone Tranquillity

Myös testaamani Tranquillity-linja on hyvin pitkälle vapaa synteettisistä ainesosista. Comfort Zone uudisti linjan viime vuonna luonnonmukaisemmaksi jättäen pois mm. silikonit, mineraaliöljyt, synteettiset väriaineet ja parabeenit.

Sarjaan kuuluu kahdeksan tuotetta joista sain maahantuojalta kokeiltavaksi kuusi: signature-tuoksuöljyn, vartalo- ja kylpyöljyn, vartalovoiteen ja -emulsion, suihkuvoiteen ja käsivoiteen.

Mutta Tranquillity-konsepti ei ole pelkästään tuotteita. Se on holistinen rentoutusmenetelmä, joka on kulkenut brändin mukana sen perustamisvuodesta 1996 saakka. Menetelmä yhdistää ihonhoitotuotteet ammattilaisen tekemiin spa-hoitoihin sekä ravintosuosituksiin ja vinkkeihin. Hengitysharjoitukset, uneen valmistava hieronta, värityskirja sekä stressiä lievittävät reseptit auttavat rentouden saavuttamisessa kiireisen elämän keskellä.

Tranquillity-kotihoitotuotteiden vaikutuksia kuvaillaan näin:

”Yhdistelmä eteerisiä öljyjä, pääosin seetripuun ja appelsiinin, auttaa tasapainottamaan ja rentouttamaan mieltä ja vartaloa sekä lievittämään stressiä ja jännitystä. Luo välittömän hyvän olon tunteen aromaterapiaa hyödyntäen. Erityisen hyödyllinen modernin elämän kiivastahtisuudesta irrottautumiseen.” Siis paketti, joka sopii kevään teemoihini kuin nenä päähän. <3

Comfort Zone Tranquillity Blend

Sarjan tähtituote on Tranquillity Blend (75€ / 50 ml), hoitomenetelmän tunnustuoksu tiivistetyimmässä muodossaan.

Tranquillityn pehmeän puinen tuoksu on olemukseltaan unisex-tyyppinen. Sitä on ollut kiehtovaa koettaa määritellä… tuoksu viipyilee taidokkaasti jossain feminiinisen ja maskuliinisen välimaastossa, paeten selkeää lokerointia. Latvatuoksun appelsiinia tai sydämen kukkaisuutta en haista kovinkaan selvästi vaan minulle tuoksu on ennen kaikkea puinen.

Virallisen tuoksuvauksen mukaan ”intensiivinen seetripuu sekoittuu latvatuoksun kuplivan aldehydiseen appelsiinivivahteeseen sekä sydäntuoksun kukkaisiin ruusun ja pelargonin sävyihin, lämmeten ja sekoittuen pohjatuoksun pehmeään vetiveriin ja santelipuuhun, joihin yhdistyy aavistus vaniljaa.”

Tuoksun pääasialliset eteeriset öljyt ovat seetri, appelsiini, ruusu, santeli, pelargoni ja vetiver.

Eteerisiin öljyihin perustuvat tuoksut ovat hyvin eriluonteisia kuin synteettisiin kemikaaleihin pohjautuvat. Niiden sisältämät aromaattiset yhdisteet ovat ”elävämpiä”, kompleksimpia ja monikerroksisempia. Tuoksuyhdistelmästä riippuen ne voivat avautua ja paljastaa luonteensa hitaammin kuin synteettinen tuoksu.

Tranquillity_IMG_7277

Tranquillity Blend avautui minulle verraten hitaasti. Rakastan puutuoksuja mutta ensin pidin Blendiä jopa liian tummana, puisena ja ”korkeudeltaan” matalana (aistin tuoksuissa värien lisäksi myös ”korkeuksia” tai taajuuksia, miten sitä nyt kuvailisi…). Viikko viikolta huomasin pitäväni tuoksusta enemmän ja enemmän. Siinä oli jotain tuttua ja turvallista, se veti minua puoleensa. Lopulta tajusin mikä tuoksusta teki niin tutun; voimakas santeli. Se yhdistyi mielessäni yhteen nuoruusvuosieni lempituoksuista; The Body Shopin Woody Sandalwoodiin.

Toinen, vasta tätä kirjoittaessani mieleen tullut Tranquillityn herättämä tuoksumuisto on Guccin ihana Accenti Edt vuodelta 1995. Tämänkin tuoksun nuoteista löytyy intensiivinen santelipuu. Accenti oli 16-vuotiaan Sannin mielestä upean aikuismainen tuoksu, en olisi varmaan rohjennut ostaa sitä (eikä ollut varaakaan, tuohon aikaan tuoksun ostoa ja sijoitusta harkittiin todella tarkkaan), mutta ihailin sitä lojaalisti Sokoksen kosmetiikkaosastolla. Ahh, tuoksumuistot…

Tranquillity Blend -tuoksuöljyä voi käyttää sellaisenaan laittamalla pisaran ranteisiin tai korvan taakse, tai sekoittamalla tipan muihin ihonhoitotuotteisiin, kuten vartalovoiteeseen. Ainesosista 80% luonnollisia.

Comfort Zone Tranquillity

Shower Cream 24 € / 200 ml

Kermainen koostumus vaahtoaa kevyesti ja pesee hellävaraisesti. Suihkuvaahdon tuoksu on Tranquillity-linjan tuotteista kaikkein maskuliinisin, käy erittäin hyvin myös miehelle. Ainesosista 88% luonnollista alkuperää.

Body Lotion 35 € / 200 ml

Kevyt, silkkinen vartaloemulsio. Imeytyy nopeasti. Ainesosista 92% luonnollista alkuperää.

Kosteusteholtaan body lotion -vahvuus on ehkä aavistuksen liian kevyt minulle. Purkkiin pakattu cream sen sijaan tuntui paremmalta.

Comfort Zone Tranquillity Body CreamBody Cream 53€ / 180 ml

Täyteläinen, vanukasmainen koostumus joka ei tunnu rasvaiselta tai tahmealta. Erittäin miellyttävän tuntuinen iholla, ja vastaa tuotelinjan ylellistä imagoa. Tämä tuote tuntuisi hienostuneelta jopa sokkona testatessa, olettaisin. Sopii valmistajan mukaan myös hierontaan. Ainesosista 87% luonnollista alkuperää.

Purkista on ihan pakko heittää erityiskommentti, se on nimittäin varmasti painavin kosmetiikkatuote jota olen käyttänyt. Lasinen purkki painaa yli puoli kiloa…!

Comfort Zone Tranquillity Body OilTranquillity Bath & Body Oil 71€ / 200 ml

Huomasin pitäväni vartaloöljyn tuoksusta vielä enemmän kuin Blend-tuoksuöljyn. Vaikka koko Tranquillity-linjassa on käytetty samojen eteeristen öljyjen muodostamaa tunnustuoksua, yhdisteiden suhteet toisiinsa vaihtelevat hieman tuotteesta toiseen, ja tietysti myös muut ainesosat kuten öljypohja vaikuttavat tuoksun kokonaisuuteen. Vartalo- ja kylpyöljyssä on käytetty hoitavana pohjana manteli- ja amaranttiöljyjä, Blendissä taas on ihan erityyppinen öljykombo pohjautuen hajuvesissäkin käytettyyn octyldodecanoliin. Vartaloöljyn tuoksu on pehmeämpi, puuterisempi ja lempeämpi Blendin ollessa ”kärkevämpi”.

Vartaloöljy emulgoituu maitomaiseksi kosketuksissa veden kanssa. Meillä ei ole kylpyammetta joten ihana Tranquillity-kylpy on jäänyt kokematta, mutta vartalonkosteuttajanakin öljy on oikein miellyttävä. Se ei ole koostumukseltaan ihan rasvaisimmasta päästä mutta ei nopeasti imeytyvän ja ihoon katoavan kuivaöljymäinenkään. Olen tykännyt emulgoida öljyn suihkauttamalla vartalolle ensin vettä, näin öljy imeytyy vielä paremmin. Maitomaiseksi muuttuva koostumus on myös jotenkin mukavampi hieroa ihoon.

Ainesosista 89% luonnollista alkuperää.

Comfort Zone Tranquillity Hand CreamKäsivoide 20€ / 75 ml

Miellyttävä, kevyt käsivoide silkkisellä koostumuksella. Imeytyy nopeasti.

En ole täysin samaa mieltä pakkaustekstin kanssa siitä, että voide on nourishing and protective, koska miellän itse tällä tavoin kuvaillut voiteet (= ravitsee ja suojaa) selvästi paksummiksi. Tranquillity-käsivoide ei jätä suojaavaa kalvon tunnetta ihoon. Se ei ole mielestäni tarpeeksi rasvainen hoitamaan esimerkiksi kuivia kynsinauhoja, mutta on kuitenkin tarpeeksi täyteläinen että riittää päivähoitona minun käsilleni ja käytän tämän mielelläni loppuun. (En pidä yhtään ohuista lirukäsivoiteista. Vartaloni iho vaatii selvästi täyteläisemmät voiteet kuin kasvojeni, jotka taas ilahtuvat raikkaan vesimäisistä koostumuksista. Eri paria, mun nassu ja kropan iho :))

Käsivoide omaa tuotteista korkeimman pitoisuuden luonnollisen alkuperän ainesosia: 96%.

Feet & Soul Spa Helsinki

Pääsin myös testaamaan Tranquillity-menetelmään kuuluvaa Pro-Sleep -hierontaa helsinkiläisessä Feet and Soul -hoitolassa. (Hoidon minulle tarjosi Comfort Zonen maahantuoja.)

Pro-Sleep -hoito yhdistää ylellisen öljypohjan ja rentouttavan Tranquillity-tunnustuoksun erityisesti tarkoitukseen kehitettyyn taustamusiikkiin ja silkkisiä harjoja hyödyntävään hierontatekniikkaan. Hoidon suorittanut kosmetologi Maria Kjellberg kertoi, että tämä syvärentouttava hoito on kehitetty erityisesti avuksi uniongelmiin tai esimerkiksi jet lagista toipumiseen, mutta luonnollisesti se sopii kaikille rentouttavaan hemmotteluun.

Tranquillity Sound -musiikkiin ja muihin Tranquillity-konseptin anti-stress-vinkkeihin hieronnasta ruokaresepteihin voi tutustua Comzort Zonen englanninkielisillä sivuilla täällä.

Tunnin kestävän hoidon jokainen minuutti on täyttä ihanaa rentoutta. Tuntui kuin olisi päässyt pienelle minilomalle jonnekin ihanaan paikkaan jossa mikään huoli ei paina eikä rintakehää kiristä. Hoidossa käytetyt ihoharjat ovat niin pehmeitä että en edes tajunnut että ihoa mikään harja koskeekaan, luulin Kjellbergin käyttävän vain käsiään. Vartalo hierotaan kauttaaltaan joka puolelta, pää mukaanlukien.
Comfort Zone Tranquillity Blend

Nyt kun lähdin Ahvenanmaalle, huomaan kaipaavani Tranquillityn tuoksua. Siitä oli viime viikkoina muodostunut osa aamuista meditaatiohetkeäni, levitin sitä heti aamulla ranteisiini ja se sävytti miellyttävästi aamun ensitunteja (tuoksu ei pysy iholla koko päivää). Nyt tämä aromaterapeuttinen lisä uupuu aamuistani… Isohkoa öljypulloa ei ole kaikkein kätevin kanniskella matkatavaroissa, mutta olisi pitänyt tajuta laittaa sitä johonkin pieneen pulloon.

Aromaterapeuttiset vaikutukset ovat todella mielenkiintoisia. Ne voivat olla voimakkaita ja intensiivisiä ja karkean ”suoraviivaisia” kuten vaikka saunan löylyssä, tai niin hienovaraisia että niiden vaikutuksen mieleen huomaa hiljalleen ajan kanssa – tai viimeistään silloin kun lopettaa tuotteen käytön.

*

Comfort Zonen tuotteita myydään vain hoitoloissa. Lähintä hoitolaa voi tiedustella osoitteesta info@icgroup.fi tai puh. 09 31579233.

Kommentit (24)
 1. Kuulostaa ylelliseltä… Huomasin Korresilta ilmestyneen uuden, oliiviöljyyn perustuvan vartalonhoitosarjan, jossa kaiketi eri tuoksuvaihtoehtoja. Oletko jo päässyt tutustumaan..?
  Nyt olisi hyvä syy lähteä Kreikkaan ostoksille, kun nuo ovat Suomessa kuitenkin ylihinnoiteltuja..!

  1. Huomasin Korresilta ilmestyneen uuden, oliiviöljyyn perustuvan vartalonhoitosarjan, jossa kaiketi eri tuoksuvaihtoehtoja. Oletko jo päässyt tutustumaan..?

   En ole (vielä), ehkä tulee Kreikassa ostettua kun mulla on aina siellä vähän niinkuin rituaalina ostaa Korresin suihkugeeli ja vartalovoide :)

   1. Tässä niiden valikoimaa Suomen Korres-sivuilta, toivottavasti saapuvat Sokokselle, jota pääsee nuuhkaisemaan tuoksumaailmaa.
    http://kauppa.korres.fi/category/89/pure-greek-olive
    Jostain luin myös Oliivishampoosta..? sehän on hankittava, vaikka arsenaalissa on jo nyt ainakin kahdeksan pesutököttiä..

    1. Joo, olen mä nuo pakkaukset jo nähnyt :) Olisikohan ollut Stockalla… Mutta en ole kokeillut. Ja nyt kun mietin, niin outoa kyllä en tainnut haistaakaan niitä vaikka yleensä olen aina superkiinnostunut Korresin uusista tuoksuista.

 2. Kävin ennen joulua Kuopiossa Lumo Urban Spassa Tranquillity-hoidossa. Ihana rentoutus ja tuoksu seurasi pitkään mukana. Minä haistoin tuoksussa vain sitruunaruohon, hassua. Sain kotiin muutamia näytteitä ja niissäkin selvimpänä tulee sitruunainen tuoksu. Minun nenä haistelee näköjään omiaan :D

  1. Sain kotiin muutamia näytteitä ja niissäkin selvimpänä tulee sitruunainen tuoksu. Minun nenä haistelee näköjään omiaan :D

   Ihmiset haistavat tuoksuja hyvin eri lailla, en pidä nenääsi yhtään ”outona” :D ^_^ Muistan kuinka töissäkin kollegojen kanssa välillä ihmeteltiin miten eri vivahteita tuoksuissa haistoimmekaan, ja toisaalta tuoksumolekyylit käyttäytyvätkin eri ihoilla eri lailla. Esim. sitrustuoksut ovat tunnettuja siitä että voivat tuoksua toisten iholla kirpeän raikkailta, toisten iholla ne muuttuvat pistävän tunkkaisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *