Aseeni pigmenttiläiskiä vastaan: Clinique Even Better Dark Spot Defense

* Sis. mainoslinkin

Tämä sankari on vilahdellut blogissa aiemminkin, mutta ansaitsee nyt viimeistään ihan oman postauksensa: Clinique Even Better Dark Spot Defense -voide.

Clinique Dark Spot Defense

Kuulun niihin ihmisiin, joille tulee ihoon tietyille alueille UV-säteilyn vaikutuksesta hyperpigmentaatiota eli melasmaa. Hyperpigmentaatiota aiheuttavat myös hormonaaliset tekijät kuten raskaus, e-pillerit ja muu hormonaalinen lääkitys. Minun kohdallani triggeri on nimenomaan UV-säteily.

Ylähuulen alue on erittäin yleinen paikka johon hyperpigmentaatiota ilmestyy, ja ilmiötä voikin läiskien ulkonäön perusteella leikkisästi kutsua ”pigmentti- tai aurinkoviiksiksi”. Pigmenttiviikset ja muun alueen pigmenttiläiskät ovat tuttu vaiva monelle naiselle, ja vaikka melasma voi käsittääkseni periaatteessa ilmestyä minkä ikäiselle tahansa, sen yleisyys kasvaa iän myötä.

Hyperpigmentaatio
Hyperpigmentaatiota

Minulla hyperpigmentaatio alkoi täytettyäni 30. Eräänä kesänä vain aloin ihmetellä, mitä sitkeää ”likaa” ylähuulen päällä oli. Oikeasti yritin pestä sitä pois kun ensimmäisen kerran huomasin sen..! ^_^

Tuon kesän kärsin todella tummista ”aurinkoviiksistä”, sillä ilmiön ollessa minulle tuntematon, en tajunnut, että minun tulisi alkaa suojaamaan ylähuulen alue erittäin korkeasuojakertoimisella voiteella. (Minulla ei ole kuvaa ”viiksistä” ihan tummimmillaan, kuvan tilanne ei siis ole vielä pahakaan vaikka läiskiä näkyy.) Ymmärsin kyllä, että läiskät liittyivät aurinkoon, mutta jotenkin ajattelin sen olevan ohimenevää. Seuraavana kesänä viimeistään tajusin, että vaiva on toistuva ja ryhdyin toimenpiteisiin. Hankin SK50-voiteen vain ylähuulen alueelle käytettäväksi ja se hillitsi läiskittymistä huomattavasti.

Läiskät vaalenevat itsestään syksyllä tai kun on pidempään altistumatta UV-säteilylle. Pysyvä juttu ”viikset” siis eivät ole, mutta ilman suojaa ne ilmestyvät ja pysyvät näkyvissä niin kauan kuin altistun auringolle ja tarpeeksi vahvalle UV-säteilylle. Suomessa esimerkiksi talviajan UV-indeksi on niin matala että aurinkoiset talvipäivät eivät aiheita minulle pigmentaatiota.

Clinique Dark Spot Defense

Ehdin käyttää vain yhtä toisen merkkistä voidetta löydettyäni tämän fantastisen hitin, enkä voisi kylliksi hehkuttaa tätä valkoista purkkia. Cliniquen Even Better Dark Spot Defense SK 50 (ennen SK45) -voide.

Kuvassa nurinpäin viimeiset neljä vuotta käyttämäni SK45 Dark Spot Defense ja vieressä tänä kesänä ostamani, vielä korkeammalla kertoimella päivitetty versio. Vanha DSD ei vieläkään ole ihan lopussa (säilytän sitä nurin päin niin viimeiset pisarat saa helpommin ulos ^_^) mutta halusin varmistua siitä, ettei voide vain lopu kesäloman aikana etenkin täällä Alppien voimakkaalla UV-alueella.

Mitkä seikat tekevät juuri tästä voiteesta niin mahtavan? Minä kerron :)

Voide on ohutta ja erittäin miellyttävän tuntuista, lähes ”vesimäistä”. Edes koko kasvoille levitettynä (mitä tosin teen hyvin harvoin sillä melasma-alue rajoittuu vain huulten ympärille) voide ei tunnu jähmeältä ja ikävältä.

Dark Spot Defense -voiteen suojakerroin on 100% fysikaalinen eli mineraaleihin pohjautuva, mikä taas aikaansaa sen, että voiteen kyky suojata UV-säteilyltä ei juurikaan (jos lainkaan..?) heikkene ajan myötä.

Siinä missä mineraalifiltteri on stabiili (mitäpä mineraalipartikkeleille voisi tapahtua kuukauden tai 30 kuukauden aikana..? Eivät ne mihinkään liukene), kemialliset UV-suotimet hajoavat ja menettävät tehoaan eikä tänä kesänä ostamasi SK20-voide enää ole yhtä tehokas ensi kesänä.

Koska käytän voidetta niin pienellä alueella, kestää 30 millin purkki käytössäni todella pitkään, näköjään kutakuinkin neljä vuotta, sillä ostin ensimmäisen Dark Spot Defenseni vuonna 2014 ja vieläkin sieltä vain tulee tippaa vaikka purkki tuntuu tyhjältä. Koska mineraalipohjainen UV-filtteri säilyttää voiteen tehon useita vuosia, minun ei tarvitse ostaa välillä uutta = hankinta on erittäin taloudellinen :)

Clinique Dark Spot Defense

Valmistajat eivät markkinoinnissaan kerro, että mineraalifiltteri säilyttää tehonsa pidempään kuin kemiallinen, ainakaan minun silmiini ei ole tällaista lupausta osunut. Mistä sitten tiedän, ettei Dark Spot Defenseni ole menettänyt tehoaan neljän vuoden aikana? Helposti siitä, että jos vahingossa joudun tilanteeseen, jossa olen ulkona voimakkaassa auringonpaisteessa ilman Dark Spot Defenseä, ylähuulen alue reagoi välittömästi tummumalla.

Näin kävi viimeksi huhtikuussa Patmoksella. Lähdin kävelylle pilvisellä säällä, ja yllättäen aurinko tulikin esiin. Ehdin olla suorassa auringonpaisteessa ehkä 30 minuuttia, ja huulten alue oli jo reagoinut täplittymällä. (Hyperpigmentaatioalueen tunnusmerkkeihin kuuluu juuri tuollainen käytös: se reagoi UV-säteilyyn huomattavasti herkemmin kuin ”normaali” ihoalue. Lyhyen ja satunnaisen UV-altistuksen aiheuttama reaktio ei kuitenkaan jää näkyväksi pitkäksi aikaa, mikäli yleisesti suojaa pigmentaatioherkän alueen. ”Viikset” tarttuvat ja jäävät näkyviin, jos alue toistuvasti altistuu auringolle ilman suojaa.)

Päivinä, jolloin minulla on Dark Spot Defenseä, ihoalue ei reagoi ja pysyy läiskättömänä. Huhtikuun matkalla käytössä oli vielä tuo vanhempi SK45 DSD.

Hyperpigmentaatio_IMG_6623

Tältä huulten ympärykseni näyttää tänä kesänä.

Kuva on otettu eilen, ja takana on oleskelua niin Kreikan auringossa koko huhtikuun, oleilua Suomen vähemmän aurinkoisessa kesässä sekä tällä viikolla ulkoilua Sveitsin Alppien erittäin vahvassa auringossa, esimerkiksi eilen vietin suorassa auringonpaisteessa melkein 7 tuntia. Ei tietoakaan pigmenttiviiksistä! :) Voide kulkee mukanani kaikkialle. Ainiin, ja vielä yksi Dark Spot Defensen etu: kätevän litteä pullo joka sujahtaa helposti vaikka shortsien taskuun!

Yksi juttu on tärkeää muistaa suojautuessa hyperpigmentaatiota vastaan: voiteen tiheä lisääminen. Tämä on ihan avainasemassa mikäli mielii pitää pigmentaatioherkän alueen niin läiskättömänä kuin mahdollista. Minä lisäilin voidetta ensimmäisinä kesinä aloitettuani viiksialueen erityissuojaamisen vain noin kolmen tunnin välein, mutta viime kesänä tihensin voiteluväliä kahteen tuntiin (tai hikisyydestä riippuen tiheämpäänkin ^_^), ja ero oli selvä. Nyt hyperpigmentaatio on pysynyt lähes kokonaan poissa.

Clinique Dark Spot Defense

Even Better Dark Spot Defense -voide on sävytettyä, ja sitä on saatavana yhdellä läpikuultavalla ”Sheer Tint” -sävyllä.

Yksi DSD:n hankkinut lukija raportoi, että hänen kasvoillaan Sheer Tintin sävy näkyy ja jopa tasoittaa ihon sävyä, mutta minun ihollani sävy ei jää käytännössä lainkaan näkyviin.

Kas näin:

CliniqueDarkSpotDefense_IMG_0897

DSD kämmenselän reunaan levitettynä.

KE020817_IMG_1159

Olikohan tässä jo tarpeeksi hehkutusta voidekaveristani ^_^ Täällä me kuljetaan yhdessä aurinkoisia patikkapolkuja ja DSD pitää huolen, että saan vaeltaa viiksettömänä :)

Jos joku kaipailee hintatietoa, niin Sokokselta ostamani Dark Spot Defense maksoi 29,90€.

Edit. eleven.fi näkyy myyvän Dark Spot Defenseä* hieman halvemmalla hintaan 28,30€. elevenillä on myös meneillään kamppis jossa saa 20% alennuksen ihonhoitotuotteista kun ostaa 50 eurolla, jos vaikka jollakulla olisi muutakin ihonhoito-ostosta mielessä. DSD näkyy olevan mukana tässä kampanjassa.

KE020817_IMG_6769

…ja niiltä säätiedotusten lupaamilta ukkossateiltakin ollaan vielä toistaiseksi onnistuttu välttymään ^_^ Tiistainen sellainen iski kätevästi 15 minuuttia sen jälkeen kun olimme saavuttaneet vaellusreitin lopun ja istuneet vuoristojunaan. Eilisen säätiedotus taas oli niinkin pielessä että 65% sateen mahdollisuus kääntyi 100% aurinkoon :)

Kommentit (47)
 1. Kiitos ihana Sanni tästä vinkistä. Kärsin pahoista läiskistä naamassani aina koko kesän (ja kaikki matkat niitä vielä pahentavat).

  1. Toivottavasti DSD’stä löytyisi apu :)

   1. Mahtavaa,kiitos vinkistä myös.
    Ihan pulassa ollut vuosia …kaikkien kokeilujen jälkeen silti otsaa ilmestyy”Australia”läikkä.

 2. Mulle on tullut tänä kesänä samanlaista samaan paikkaan ( ja millä auringolla prkl!), mutta se on ihan tuossa huulten rajoilla jonka kuitenkin peitän aina huulipunalla.
  Oiskohan enemmän jos olisi oikea kesä ja meikitön naama…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *