Karkkipäivä
Karkkipäivä

Aseeni pigmenttiläiskiä vastaan: Clinique Even Better Dark Spot Defense

* Sis. mainoslinkin

Tämä sankari on vilahdellut blogissa aiemminkin, mutta ansaitsee nyt viimeistään ihan oman postauksensa: Clinique Even Better Dark Spot Defense -voide.

Clinique Dark Spot Defense

Kuulun niihin ihmisiin, joille tulee ihoon tietyille alueille UV-säteilyn vaikutuksesta hyperpigmentaatiota eli melasmaa. Hyperpigmentaatiota aiheuttavat myös hormonaaliset tekijät kuten raskaus, e-pillerit ja muu hormonaalinen lääkitys. Minun kohdallani triggeri on nimenomaan UV-säteily.

Ylähuulen alue on erittäin yleinen paikka johon hyperpigmentaatiota ilmestyy, ja ilmiötä voikin läiskien ulkonäön perusteella leikkisästi kutsua ”pigmentti- tai aurinkoviiksiksi”. Pigmenttiviikset ja muun alueen pigmenttiläiskät ovat tuttu vaiva monelle naiselle, ja vaikka melasma voi käsittääkseni periaatteessa ilmestyä minkä ikäiselle tahansa, sen yleisyys kasvaa iän myötä.

Hyperpigmentaatio
Hyperpigmentaatiota

Minulla hyperpigmentaatio alkoi täytettyäni 30. Eräänä kesänä vain aloin ihmetellä, mitä sitkeää ”likaa” ylähuulen päällä oli. Oikeasti yritin pestä sitä pois kun ensimmäisen kerran huomasin sen..! ^_^

Tuon kesän kärsin todella tummista ”aurinkoviiksistä”, sillä ilmiön ollessa minulle tuntematon, en tajunnut, että minun tulisi alkaa suojaamaan ylähuulen alue erittäin korkeasuojakertoimisella voiteella. (Minulla ei ole kuvaa ”viiksistä” ihan tummimmillaan, kuvan tilanne ei siis ole vielä pahakaan vaikka läiskiä näkyy.) Ymmärsin kyllä, että läiskät liittyivät aurinkoon, mutta jotenkin ajattelin sen olevan ohimenevää. Seuraavana kesänä viimeistään tajusin, että vaiva on toistuva ja ryhdyin toimenpiteisiin. Hankin SK50-voiteen vain ylähuulen alueelle käytettäväksi ja se hillitsi läiskittymistä huomattavasti.

Läiskät vaalenevat itsestään syksyllä tai kun on pidempään altistumatta UV-säteilylle. Pysyvä juttu ”viikset” siis eivät ole, mutta ilman suojaa ne ilmestyvät ja pysyvät näkyvissä niin kauan kuin altistun auringolle ja tarpeeksi vahvalle UV-säteilylle. Suomessa esimerkiksi talviajan UV-indeksi on niin matala että aurinkoiset talvipäivät eivät aiheita minulle pigmentaatiota.

Clinique Dark Spot Defense

Ehdin käyttää vain yhtä toisen merkkistä voidetta löydettyäni tämän fantastisen hitin, enkä voisi kylliksi hehkuttaa tätä valkoista purkkia. Cliniquen Even Better Dark Spot Defense SK 50 (ennen SK45) -voide.

Kuvassa nurinpäin viimeiset neljä vuotta käyttämäni SK45 Dark Spot Defense ja vieressä tänä kesänä ostamani, vielä korkeammalla kertoimella päivitetty versio. Vanha DSD ei vieläkään ole ihan lopussa (säilytän sitä nurin päin niin viimeiset pisarat saa helpommin ulos ^_^) mutta halusin varmistua siitä, ettei voide vain lopu kesäloman aikana etenkin täällä Alppien voimakkaalla UV-alueella.

Mitkä seikat tekevät juuri tästä voiteesta niin mahtavan? Minä kerron :)

Voide on ohutta ja erittäin miellyttävän tuntuista, lähes ”vesimäistä”. Edes koko kasvoille levitettynä (mitä tosin teen hyvin harvoin sillä melasma-alue rajoittuu vain huulten ympärille) voide ei tunnu jähmeältä ja ikävältä.

Dark Spot Defense -voiteen suojakerroin on 100% fysikaalinen eli mineraaleihin pohjautuva, mikä taas aikaansaa sen, että voiteen kyky suojata UV-säteilyltä ei juurikaan (jos lainkaan..?) heikkene ajan myötä.

Siinä missä mineraalifiltteri on stabiili (mitäpä mineraalipartikkeleille voisi tapahtua kuukauden tai 30 kuukauden aikana..? Eivät ne mihinkään liukene), kemialliset UV-suotimet hajoavat ja menettävät tehoaan eikä tänä kesänä ostamasi SK20-voide enää ole yhtä tehokas ensi kesänä.

Koska käytän voidetta niin pienellä alueella, kestää 30 millin purkki käytössäni todella pitkään, näköjään kutakuinkin neljä vuotta, sillä ostin ensimmäisen Dark Spot Defenseni vuonna 2014 ja vieläkin sieltä vain tulee tippaa vaikka purkki tuntuu tyhjältä. Koska mineraalipohjainen UV-filtteri säilyttää voiteen tehon useita vuosia, minun ei tarvitse ostaa välillä uutta = hankinta on erittäin taloudellinen :)

Clinique Dark Spot Defense

Valmistajat eivät markkinoinnissaan kerro, että mineraalifiltteri säilyttää tehonsa pidempään kuin kemiallinen, ainakaan minun silmiini ei ole tällaista lupausta osunut. Mistä sitten tiedän, ettei Dark Spot Defenseni ole menettänyt tehoaan neljän vuoden aikana? Helposti siitä, että jos vahingossa joudun tilanteeseen, jossa olen ulkona voimakkaassa auringonpaisteessa ilman Dark Spot Defenseä, ylähuulen alue reagoi välittömästi tummumalla.

Näin kävi viimeksi huhtikuussa Patmoksella. Lähdin kävelylle pilvisellä säällä, ja yllättäen aurinko tulikin esiin. Ehdin olla suorassa auringonpaisteessa ehkä 30 minuuttia, ja huulten alue oli jo reagoinut täplittymällä. (Hyperpigmentaatioalueen tunnusmerkkeihin kuuluu juuri tuollainen käytös: se reagoi UV-säteilyyn huomattavasti herkemmin kuin ”normaali” ihoalue. Lyhyen ja satunnaisen UV-altistuksen aiheuttama reaktio ei kuitenkaan jää näkyväksi pitkäksi aikaa, mikäli yleisesti suojaa pigmentaatioherkän alueen. ”Viikset” tarttuvat ja jäävät näkyviin, jos alue toistuvasti altistuu auringolle ilman suojaa.)

Päivinä, jolloin minulla on Dark Spot Defenseä, ihoalue ei reagoi ja pysyy läiskättömänä. Huhtikuun matkalla käytössä oli vielä tuo vanhempi SK45 DSD.

Hyperpigmentaatio_IMG_6623

Tältä huulten ympärykseni näyttää tänä kesänä.

Kuva on otettu eilen, ja takana on oleskelua niin Kreikan auringossa koko huhtikuun, oleilua Suomen vähemmän aurinkoisessa kesässä sekä tällä viikolla ulkoilua Sveitsin Alppien erittäin vahvassa auringossa, esimerkiksi eilen vietin suorassa auringonpaisteessa melkein 7 tuntia. Ei tietoakaan pigmenttiviiksistä! :) Voide kulkee mukanani kaikkialle. Ainiin, ja vielä yksi Dark Spot Defensen etu: kätevän litteä pullo joka sujahtaa helposti vaikka shortsien taskuun!

Yksi juttu on tärkeää muistaa suojautuessa hyperpigmentaatiota vastaan: voiteen tiheä lisääminen. Tämä on ihan avainasemassa mikäli mielii pitää pigmentaatioherkän alueen niin läiskättömänä kuin mahdollista. Minä lisäilin voidetta ensimmäisinä kesinä aloitettuani viiksialueen erityissuojaamisen vain noin kolmen tunnin välein, mutta viime kesänä tihensin voiteluväliä kahteen tuntiin (tai hikisyydestä riippuen tiheämpäänkin ^_^), ja ero oli selvä. Nyt hyperpigmentaatio on pysynyt lähes kokonaan poissa.

Clinique Dark Spot Defense

Even Better Dark Spot Defense -voide on sävytettyä, ja sitä on saatavana yhdellä läpikuultavalla ”Sheer Tint” -sävyllä.

Yksi DSD:n hankkinut lukija raportoi, että hänen kasvoillaan Sheer Tintin sävy näkyy ja jopa tasoittaa ihon sävyä, mutta minun ihollani sävy ei jää käytännössä lainkaan näkyviin.

Kas näin:

CliniqueDarkSpotDefense_IMG_0897

DSD kämmenselän reunaan levitettynä.

KE020817_IMG_1159

Olikohan tässä jo tarpeeksi hehkutusta voidekaveristani ^_^ Täällä me kuljetaan yhdessä aurinkoisia patikkapolkuja ja DSD pitää huolen, että saan vaeltaa viiksettömänä :)

Jos joku kaipailee hintatietoa, niin Sokokselta ostamani Dark Spot Defense maksoi 29,90€.

Edit. eleven.fi näkyy myyvän Dark Spot Defenseä* hieman halvemmalla hintaan 28,30€. elevenillä on myös meneillään kamppis jossa saa 20% alennuksen ihonhoitotuotteista kun ostaa 50 eurolla, jos vaikka jollakulla olisi muutakin ihonhoito-ostosta mielessä. DSD näkyy olevan mukana tässä kampanjassa.

KE020817_IMG_6769

…ja niiltä säätiedotusten lupaamilta ukkossateiltakin ollaan vielä toistaiseksi onnistuttu välttymään ^_^ Tiistainen sellainen iski kätevästi 15 minuuttia sen jälkeen kun olimme saavuttaneet vaellusreitin lopun ja istuneet vuoristojunaan. Eilisen säätiedotus taas oli niinkin pielessä että 65% sateen mahdollisuus kääntyi 100% aurinkoon :)

Kommentit (47)

 1. Sari

  Kiitos ihana Sanni tästä vinkistä. Kärsin pahoista läiskistä naamassani aina koko kesän (ja kaikki matkat niitä vielä pahentavat).

  • Sanni

   Toivottavasti DSD’stä löytyisi apu :)

   • Nimetön

    Mahtavaa,kiitos vinkistä myös.
    Ihan pulassa ollut vuosia …kaikkien kokeilujen jälkeen silti otsaa ilmestyy”Australia”läikkä.

 2. milipili

  Mulle on tullut tänä kesänä samanlaista samaan paikkaan ( ja millä auringolla prkl!), mutta se on ihan tuossa huulten rajoilla jonka kuitenkin peitän aina huulipunalla.
  Oiskohan enemmän jos olisi oikea kesä ja meikitön naama…

 3. Tuikku

  Onko toi pigmetti mikälie sama juttu kuin pisamat kyseisessä kohdassa? Itsellä tulee pisamia ohimo-poski ylähuuli akselille. Oon aina inhonnu mun viiksiäni (25v).

  • Sanni

   Minun käsittääkseni pisamat ovat eri juttu kuin hyperpigmentaatio, mutta joku paremmin tietävä saa mieluusti korjata. Sitä en tiedä voiko pisamien tuloa kokonaan estää korkean suojakertoimen voiteilla, mutta todennäköisesti niiden näkyvyyttä voi ainakin hillitä ja miedontaa.

 4. kukkis

  Voiteessa on fysikaalinen suoja, mutta ei taida olla muuten luonnonkosmetiikkaa? Osaatko neuvoa onko jollakin luonnonkosmetiikka merkillä yhtä tehokasta voidetta? Vai auttaako mikä tahansa korkealla suojakertoimella varustettu voide?

  • Sanni

   Voiteessa on fysikaalinen suoja, mutta ei taida olla muuten luonnonkosmetiikkaa?

   Ei ole luonnonkosmetiikkaa, Cliniquen tuotteet ovat sieltä synteettisemmästä päästä normikosmetiikkaa, käyttävät hyvin vähän kasviperäisiä ainesosia.

   Luonnonkosmetiikan merkeiltä löytyy runsaasti SK50-suojavoiteita mutta ne ovat kaukana Dark Spot Defensen kosmeettisesta miellyttävyydestä, käytän itse mieluummin Cliniquen kaltaista näkymätöntä ja tuntumatonta voidetta kuin luonnonkosmetiikan harmillisen tahmeita ja jähmeitä koostumuksia. Luonnonkosmetiikan SK50-voiteet myös jättävät (ainakin minulla) aina vaalean pinnan iholle, myös paljon kehuttu Algamaris josta moni on sanonut että se ei jätä valkoista pintaa.

   Maalaisjärkeni mukaan minkä tahansa korkeasuojakertoimellisen voiteen pitäisi auttaa hyperpigmentaatiota vastaan, kysymys on vain miten suuri merkitys voiteen miellyttävällä ihotunnulla on sen käyttäjälle. Minulle sillä on todella suuri merkitys.

 5. Joh

  Miksiköhän ylähuulen alue ei muuten erotu valkeampana muista kasvoista, jos käytät siinä niin paljon korkeampaa suojakertointa kuin kasvoilla muuten…? Itse en ole holvannut korkeampaa suojakerrointa ylähuuleen, sillä olen ajatellut, että saan sillä ”negatiiviviikset” eli valkoisen ylähuulen muutoin ruskettuneessa naamassa. :D

  • Sanni

   Miksiköhän ylähuulen alue ei muuten erotu valkeampana muista kasvoista, jos käytät siinä niin paljon korkeampaa suojakertointa kuin kasvoilla muuten…?

   En osaa sanoa, kieltämättä mielenkiintoista ja olen sitä itsekin usein miettinyt. Hmm, minkähän alan asiantuntija osaisi vastata tähän..?

   • Elli A

    Olin itsekin kysymässä juuri tuota. :) Kerran tein sellaisen virheen, että levitin aurinkovoidetta parina päivänä vain nenälle, sillä se palaa Itselläni helpoiten. Ja niinhän siitä seurasi ihana väriero kasvoilla.. :D Hieman kuin aurinkolasien kanssa ne valkoiset raidat silmien sivuilla.

    • Sanni

     Minulla ei ole ikinä ollut auringon aiheuttamia sävyeroja kasvoilla, ei edes aurinkolasien kohdalla. Kerrassaan outoa, kun miettii. Miten se on mahdollista..?

 6. TerhiT

  Tämä juttu tuli kyllä ihan tilauksesta. Tänä vuonna on minulle tullut pigmenttiviikset, ennen tätä vuotta ilmiötä ei ole ollut. Pisamiakin on tullut, niitä tulee joka kesä, mutta jotenkin tuntuisi siltä, että vielä enemmän kuin muina vuosina. Ajattelin, että olen hikoillut niin paljon, että aurinkosuojat ja kasvovoiteet ovat sulaneet pois. Ehkä kuitenkin suurin syyllinen on se, että käytän vuosia vanhoja aurinkosuojavoiteita….ei mitenkään raaskinut heittää pois..Säästin väärässsä paikassa ?

 7. Sissi

  Mulle ilmestyi ensimmäiset läikät muutama vuosi sitten ohimoille, enkä myöskään ensin tajunnut, mistä on kyse. Olen kyllä viime vuosina vältellyt aurinkoa muutenkin, mutta nyt on ollut niin vähäpaisteinen kesä, että läikkiä ei ole ilmestynyt. Tosin mulla on myös ollut käytössä Kivvin seerumi, jonka pitäisi hillitä pigmentaatiota. Pisamia tulee myös, mutta ne ei mua haittaa ja niitä on tullut seerumista huolimatta. Ilmeisesti pisamat ja hyperpigmentaatio tosiaan ovat eri asia.

 8. Lou

  Pyysin joskus näytteen tuosta SK45-voiteesta, mutta se taisi olla liian tumma jos muistan oikein. Suurin syy ostamatta jättämiseen oli kuitenkin se, että EU-versiosta oli jätetty sinkkioksidi pois. Aasian versio olisi ollut PA++++.

 9. Tiia – Littlebigthings

  Oooo! Tämä mulle heti! Kärsin jäätävistä poskien läiskistä ja tammikuussa on Dubain reissu edessä. Luuletko että menisi kuivalle iholle pelkiltään vai tarvitseeko kosteusvoiteen alle?

  • Sanni

   Mä sanoisin että tarvitsee kosteusvoiteen alle, DSD ei tunnu minusta järin kosteuttavalta.

   • Tiia – Littlebigthings

    Kesällä uus yritys tän kanssa tiheämmällä levitysvälillä. Hitto mun naama on karseen näkönen Dubain auringon jäljiltä :(

    • Sanni

     Voi eihh..! ?

     (… muuten, hauska sattuma Dubaihin liittyen, sillä olen mietiskellyt viime viikkoina tosi paljon juuri Dubaita ja että pitäisiköhän siellä vihdoin käydä ihmettelemässä ökyhotelleja ja mielettömiä ostoskeskuksia…)

     • Tiia – Littlebigthings

      Kannattaa, se on ihana paikka <3

      • Sanni

       Pitääkö muuten paikkansa että Dubain keskusta ei ole kovin kävely-ystävällinen…? Jonkin matkanjärjestäjän Dubai-infosta luin tällaisen. Liikennejärjestelyt kuulema ovat sellaiset että kaupungissa ei ole helppo tai miellyttävä liikkua jalkaisin (paljon vilkkaita autoteitä ihan keskustassakin).

       • Tiia – Littlebigthings

        Kyllä se pitää, kävellen ei pääse oikein lähikauppaa pidemmälle hotellilta. Musta jo keskustan määrittäminen on hankalaa kun kaupunki on niin julmetun kokoinen. Mut kaikki oleellinen on keskittyminä, esim ostoskeskukset, rantakadut, Marina jne joihin pääsee kätevästi metrolla/taksilla. Taksilla liikkuminen on tosi halpaa ja helppoa.

        • Sanni

         Okei, hyvä tietää, vaikka tietysti harmi. Minä kun niin tykkään tutustua paikkoihin kävellen. Onko ruoka muuten edullisempaa kuin Suomessa..? Onko helppo löytää kasvisruokaa..? (Jos satuit sellaiseen kiinnittämään huomiota.)

        • Tiia – Littlebigthings

         Vastasin sulle instaan yksärillä :)

        • Sanni

         Mun puhelin kuoli yöllä ja pääsen Instaan vasta kun luuri on käynyt huollossa… :/

        • Tiia – Littlebigthings

         Voi ei :( Kopsaan tänne instasta: Ruoka on aikalailla Suomen hinnoissa ostoskeskusten ym ravintoloissa mut pikkusen jos syrjemmälle lähtee niin voi aterian saada muutamilla euroilla. En kyllä kiinnittänyt huomiota kasvisvaihtoehtoihin mut kyllä luulisin et löytyy hyvin, ravintoloita on niiiiin paljon ?
         Joo ja kävelyä tuolla tulee vaikka ei mihinkään varsinaisesti käveliskään. Esim dubai mallin metroasemalta ostoskeskukseen vievä tuubi on jo päivän urheilusuoritus mulle ?
         Laita viestiä jos tulee vielä jotain mieleen :)

 10. Sonja

  KIITOS!! Tätä täytyykin käydä heti ostamassa ennen häämatkaa. Olen ihmetellyt, kun koskaan aiemmin ei ole ollut ”pisamia”, mutta tänä kesänä niitä on riittänyt.

  • Jonttu

   Olin löytävinäni itseni tekstistä… : ) Ja kyllä, minulla ero on selvä pelkän kosteusvoiteen ja tämän DSD:n levittämisen jälkeen: DSD tasoittaa mukavasti, ja lopputulos on mukavan kuulas. :)

   Mutta minulla on vain viikset voimistuneet. Ehkä tulivat jo tuossa keskikesän aikana, kun käytin vain Nivean kolmekymppistä voidetta, mikä oli inhottavan tahmaista. Mutta kun en oleskellut mitenkään paljoa ulkona, niin vaikea ymmärtää… Ja sellainen ero kuvailemaasi tilanteeseen, että viime vuonna saamani ensimmäiset maksaläiskät toisen posken yläosassa eivät talvellakaan lähde himmenemään.

   Olen syytä läiskittymiseeni pohtinut. Tällä hetkellä päällä on kova stressi. Ehkä se on laittanut sellaisia hormonaalisia juttuja liikkeelle, jotka altistavat minut maksaläiskille jo pienelläkin aurinkoaltistuksella. Toisaalta silloin kun olen ulkona, niin se on ollut lähinnä juoksemisen merkeissä, ja kyllä kaikki aurinkosuojat tahtovat sulaa silloin, kun hiki virtaa. Minkäköhän merkkisiä tuotteita oikeat urheilijat käyttävät, jotka joutuvat treenaamaan ulkona läpi koko kesän? Siis missä olisi hyvä pysyvyys.

   Kyllähän nuo viikset masentavat, kun peilistä niitä katsoo. Itselläni ne ovat toispuoleiset ja kuitenkin onneksi vielä suht. laimeat, vaikka selvästi ruskeat ovatkin. Mietin jo hetken, että voiko karvojen nyppiminen huulen yläpuolelta laukaista jonkin mekanismin, joka altistaa pigmenttimuutoksille, mutta tuskin asia on niin… Nypin kulmakarvatkin päivittäin (pakko!), eikä sillä alueella näy mitään muutoksia.

   Äitini muuten on kesäisin kaiket päivät ulkona eikä käytä mitään suojaa. Vanhempieni peilikaapissa muutenkin aurinkotuote näytti olevan isän suojakertoimeton itseruskettava (hän kun aina haluaisi kovasti ruskettua kesäisin). Isäni valitti minulle, että mikä siinä on, että nyt vanhempana ei rusketu kauniisti vaan tulee sellainen rumanvärinen rusketus. Itselläni tuli mieleen, että suojavoide olisi poikaa. Äitiäni yritin asiasta valistaa, mutta hän sanoi, että eräänäkin päivänä (jolloin hän oli koko päivän ulkona) aurinko ei ollut paistanut kohtisuoraan kuin vain vasta iltapäivästä. Yritin sitten sanoa, että ei se varjo tarkoita sitä, etteikö UV-säteilyä tulisi. Ei mennyt valistus läpi…

   Jos itse toimisin kuten äitini, olisin varmasti yhtä pigmenttiläiskää koko kasvot. Olen kyllä vähän kade, ettei äidilläni näy mitään isompia pigmenttimuutoksia, ja käyttäytyminen on siis itsensäsuojaamisen suhteen mielestäni täysin holtitonta. Itse olen myös paljon vähemmän ulkona kesäisin ja olen kuitenkin aika paljon nuorempi, niin silti on rajummat läiskät kasvoissa. Tällaista tämä on. :)

   • Sanni

    Mutta minulla on vain viikset voimistuneet. Ehkä tulivat jo tuossa keskikesän aikana, kun käytin vain Nivean kolmekymppistä voidetta, mikä oli inhottavan tahmaista. Mutta kun en oleskellut mitenkään paljoa ulkona, niin vaikea ymmärtää…

    Itse olen huomannut, että tuo hyperpigmentaatioalue on herkkyydeltään sellainen, ettei sitä voi yhtään verrata muuhun ihoalueeseen; ihan lyhyt hetki auringossa ilman suojaa riittää siihen että se tummuu. Ja vain korkein SK auttaa (jostain olen lukenut että yli SPF 50 kertoimet ovat käytännössä ihan kukkua eivätkä juurikaan tarjoa korkeampaa suojaa kuin viisikymppinen). Heittäisin arvauksena, että sinun ihollasi on sama tilanne, täytyisi käyttää korkeinta suojaa ja jos aurinkoaltistus on tuntia pidempi, muistaa lisätä max. kahden tunnin välein tai kun tuntuu että voide on mahdollisesti liuennut hien myötä.

    Minun äidilleni ei myöskään ole juurikaan tullut maksaläiskiä, ja hänellä on aika lailla huoleton auringonottohistoria. Perimä varmasti ohjailee tätä osaltaan. Sisarillani ei myöskään ole pigmenttiläiskiä, ja kummatkin yli 30 vee. Eli tosiaan, toisille jaetaan toisenlaiset kortit… Isällesi voisi nätisti kertoa, että iho muuttuu iän myötä eikä myöskään välttämättä rusketu samalla lailla nyt kuin 2-kymppisenä.

    Täytyy myöntää, että tämän logiikkaa en ymmärtänyt:

    Äitiäni yritin asiasta valistaa, mutta hän sanoi, että eräänäkin päivänä (jolloin hän oli koko päivän ulkona) aurinko ei ollut paistanut kohtisuoraan kuin vain vasta iltapäivästä.

    Mitähän äitisi tarkoitti tuolla kohtisuoralla..? Siis että aurinko voi vaurioittaa ihoa vain jos se paistaa kohtisuoraan…?

    • Jonttu

     Äiti tarkoitti, että auringolta on turvassa silloin, kun on varjon puolella. Jos on koko päivän ulkona tietyssä kohdassa, niin aamulla ja iltapäivällä aurinko tulee eri kulmissa. Itselläni ainakin tilanne olisi paha, vaikka olisinkin vain varjossa mutta ilman aurinkosuojaa.

     Isäni ruma rusketus taisi kyllä viitata noihin laikkuihin, sillä hänellä niitä jonkin verran huomasin. En muista, että kuvailiko hän itse rusketuksen olevan nykyään ’tummaharmaa’. No läikkiä on hänelle joka tapauksessa tullut. Kannattaisi ehkä vaihtaa se itseruskettava suojakertoimeen, kun kyllä kuitenkin rusketusta saa, jos on kaiket päivät kesällä ulkona. Itse rasvaan kasvot huolella myös ihan pilvisinäkin päivinä nykyään.

     Kyllähän tämä tosiaan on varmasti geenijuttu. Mutta ajattelisin auringon vähintään sitten tosi vanhana rypistävän noiden ilman suojakerrointa aurinkoa ottaneiden ihoa (tosin en tätä toivo), vaikka läiskiä ei heille tulisikaan.

     Jotenkin omalla kohdallani koen nuo ruskeat poukamat kasvoissa noloiksi vanhuuden merkeiksi. Ovat muuten väriltään myös aika haastavia peitettäviä! Tahtovat jäädä meikkipohjan ja peitevoiteenkin levittämisen jälkeen vain sinnikkäästi näkyville. Mutta eipä tässä auta kuin hyväksyä tilanne ja pyrkiä ennaltaehkäisemään ilmiön laajentuminen. Ja tämä DSD on siinä kyllä ihan huippu. En yhtään edes harmittele, että kun se ei ole luonnonkosmetiikkaa, kun tuotetta on niin ihana käyttää. :)

     Ja kyllä, ei kait se auta kuin pitää mielessä, että tuo alue on superherkkää kärähtämään meillä! : o No, tuli kantapään kautta opittua tuo asia. Olen kyllä käyttänyt suojakerrointa jo alkutalvesta lähtien, ja heti keväällä luulin olevani kovinkin valveutunut, kun jo käytin aurinkosuojaa. Mutta en tajunnut, että tuotteesta pitää löytyä tehoja. Onneksi tuota DSD:tä on paljon ihanampi käyttää kuin mitään halpaa, esim. spf 30:n omaavaa perusaurinkovoidetta! :)

     Saa muuten nähdä, millainen kesto tuolle yhdelle purkille tulee käytössäni, sillä nyt puolihysteerisenä käytän sitä koko kasvoille, kun tuota herkkyyttä noille laikuille selvästi on eivätkä huulet näyttäisi olevan ainut alue, mihin noita saan.

     • Sanni

      Äiti tarkoitti, että auringolta on turvassa silloin, kun on varjon puolella. Jos on koko päivän ulkona tietyssä kohdassa, niin aamulla ja iltapäivällä aurinko tulee eri kulmissa. Itselläni ainakin tilanne olisi paha, vaikka olisinkin vain varjossa mutta ilman aurinkosuojaa.

      Aa, okei. Varjossakin tietysti on UV-säteilyä, mutta etenkin matalamman UV-indeksin alueella kuten Suomessa sen verran mietoa, että vain herkimpien aurinkoihotyyppien kannattaa varjossakin (Suomessa) muistaa aurinkoisella säällä ihon suojaus.

      Mutta ajattelisin auringon vähintään sitten tosi vanhana rypistävän noiden ilman suojakerrointa aurinkoa ottaneiden ihoa (tosin en tätä toivo), vaikka läiskiä ei heille tulisikaan.

      Tätähän osa ihonhoidon ammattilaisista sanoo, kuten Siluetissa minulle muinoin. :) Eikä edes ”tosi vanhana”, vaan sain kuulla, että auringon kumulatiiviset vaikutukset alkavat kiihtyvällä tahdilla näkyä iholla 40 ikävuoden jälkeen. Pian siis on minullakin edessä naaman romahdus ^_^ :D (Laitan tähän hymiöitä koska parempi suhtautua asiaan huumorilla ^_^ Ainakin olen nauttinut elämästä, minulle aurinko on tärkeä osa kesästä nauttimista ja sen tuomat myönteiset psyykkiset vaikutukset kumoavat fysiologiset vaikutukset kuten rypyt ja läiskät :)

      Tummat pigmenttiläiskät ovat varmasti haastettava peitettävä, kun kontrasti ympäröivään ihoon on niin suuri ja täysin tasaiseen peittoon tarvitsisi erittäin voimakaspigmenttisen meikkivoiteen. Ymmärrän että se voi vaivata, mutta kannattaa kuitenkin muistaa (tämä on mun ”lempi”neuvoja jakaa, vaikka voi kuulostaa jonkun korvaan *lvetin klisheiseltä), että ne jutut jotka meitä itseämme ulkonäössämme vaivaavat (olkoon sitten finnit, iso nenä, arvet, läiskät, hörökorvat tai niin pois päin), eivät näyttäydy muille samalla selkeydellä ja ”tikkuna silmässä” kuin meille itsellemme. Muut näkevät meidät enemmänkin kokonaisuutena, myös esteettisesti, kun taas itsellä on taipumus tuijottaa pieniä detaljeja naamassaan tai kehossaan. Koska toiset eivät tarkkaile meitä samalla intensiteetillä kuin mitä itse kohdistamme itseemme, eivät meitä vaivaavat jutut näyttäydy heille välttämättä lainkaan samalla lailla. Tämän olen kokenut elämän aikana monet kerrat, niin itseni kautta kuin vuorovaikutuksessa eri ihmisten kanssa. Vahvasti jäi mieleen mm. eräs lukija, joka halusi mukaan erääseen meikkivoidetestiin jossa kokeiltiin voimakkaasti peittävää meikkivoidetta, ja lukijan huolena olivat kasvoissa olevat arvet. Kun sitten tapasin henkilön, en nähnyt mitään arpia, näin vain valtavan kauniin nuoren naisen. Jos nainen itse ei olisi maininnut arvista, en olisi sellaisia edes huomannut.

      Lähtipä tämä nyt stooreilemaan… ^_^ Joka tapauksessa, sinähän olet tosi luonnollisen tyylin ihminen (näin päättelen kun olen sinua jo vähän tässä vuosien varrella oppinut ”tuntemaan), niin sinulle joku vahva meikkipohja tekisi varmaankin päinvastaisen vaikutuksen, eli ei suinkaan ns. ”kaunistaisi” vaan tekisi sinusta ei-sinun näköisen. Luonnollisemman ja kevyemmän meikkipohjan läpi kuultavat pigmenttiläiskät eivät todennäköisesti tartuta muiden huomiota lainkaan. Toivottavasti pääset joskus tunteesta että läiskät olisivat jotenkin noloja, sillä sitä ne eivät ole. <3 On ymmärrettävää että ne vaivaavat (vaivaavathan minuakin omat "viikseni" ^_^) mutta on hyvä muistaa, että muille ne eivät näy samalla tavalla kuin meille itsellemme, jopa niin että muut eivät edes huomaa niitä ellemme itse tuo asiaa esiin. Tietoisuus siitä saattaa auttaa lieventämään "nolouden" kokemuksia.

      Saa muuten nähdä, millainen kesto tuolle yhdelle purkille tulee käytössäni, sillä nyt puolihysteerisenä käytän sitä koko kasvoille,

      Olisi kiinnostavaa kuulla vastaus tähän ^_^ Käy sitten kertomassa kun purkki loppuu :)

      • Jonttu

       Kiitos vastauksesta. :)

       Ja eivät nuo läiskät kuitenkaan ole ykkös huoleni, mutta peittää hieman vaikeat enkä edes keskity niiden peittämiseen. Isompi (ikuisuus)huoleni silmänaluset. :) Mutta näihinkin on jo totuttu.

       Äidilläni muuten jo aika paljon ikää mutta ei näy mitään selkeitä ryppyjä, joten ei sinunkaan ihosi ole välttämättä romahtamassa!! : ) Ja äitikin ON tosiaan oleskellut auringossa ihan urakalla ja vieläpä aina ilman mitään suojaa. Käyttelee myös bikinejä edelleen. :) Itse satuin saamaan vähän huonommat aurinkogeenit, mutta näillä mennään. :) Yritän kuitenkin pitää ilmiön voimistumisen kurissa sen puitteissa, mitä tuolla estovoiteella on mahdollista.

       Huomaan, että pullosta kulunut jo nyt aika paljon.

       • Sanni

        Mun (auringonpalvoja)äidillä ei ole pigmenttiläiskiä, mutta muuten iho on kyllä aivan ikäisensä näköinen, eli kyllä minäkin perimän perusteella saan odottaa ryppyistä ja velttoa ihoa :) Mutta kuten äitini olemus (ainakin mun mielestä) osoittaa, ihon kunto ei vaikuta siihen vaikuttaako ihminen ”nuorelta” vai ”vanhalta”. Minäkin odotan siis ilolla omaa ryppyistä mutta iätöntä tulevaisuuttani :)

        • Jonttu

         Äitini ei kuitenkaan siinä mielessä ole varsinainen auringonpalvoja, että makailisi auringossa vaan siis aina tekee töitä ulkona.

 11. Elli

  Olisiko mahdollista, että tekisit uusiksi jotain vanhoja postauksiasi? Esimerkiksi silmän rajaamista koskevan postaussarjan kuvat eivät enää näy ja tällaiset meikkauksen perusteita käsittelevät postaukset olisi ainakin minulle hyödyllisiä :)

  • Sanni

   Hei Elli,

   Photobucketin muutettua toimintatapaansa kaikki ensimmäisen bloggausvuoteni kuvat ovat tosiaan viime kuussa lakanneet näkymästä :/ Harmi juttu. Minun pitäisi siirtää kuvat Photobucketista koneelle (alkuperäiset menivät varastetun läppärin mukana viisi vuotta sitten…) ja ladata kuvat uudestaan kaikkiin ekan vuoden postauksiin, ja siinä onkin hommaa… Nuo silmänrajaus-tutorialit ovat sen verran suosittuja että ne saavat prioriteetin, pyrin hoitamaan kuvat niihin mahdollisimman pian tämän kuun aikana.

 12. Copper

  Hei, voisitko kirjoittaa sellasen must have-listan siveltimistä, jotka olet totenut parhaaksi omassa sarjassaan? Jonkun listan löysin jo kasvosiveltimistä, mutta siis sen tyyppinen missä olisi ihan, että mikä merkki. Tai sitten ihan vaan yleislista siveltimistä, joita kannattaa hankkia silmämeikin tekoa varten :D

  • Sanni

   Moi Copper,

   Mä olen siinä mielessä ”tylsä” sivellinkäyttäjä että harvemmin enää jaksan testailla uusia merkkejä (muuten kuin ehkä kabukien kohdalla) vaan käytän tyytyväisenä suosikkisiveltimiäni vuodesta toiseen (etenkin kun ne kestävät niin ei ole senkään puolesta tarvetta uusille ^_^)

   Tässä postauksessa esittelen suuren osan lempparisiveltimistäni, näitä käytän ihan päivittäin:

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/luottosiveltimet-matkalla/

   Tuosta joukosta uupuuvat lemppariposkpuna- ja puuterisiveltimeni, koska juttu käsitteli matkalla mukana kulkevia siveltimiä ja lempparikasvosiveltimeni ovat niin kookkaita että korvaan ne matkalla pienemmillä.

   Lempparikasvosiveltimeni ovat:
   Poskipuna: Dior blush brush
   Poskipuna/aurinkopuuteri: MAC Duo Fibre Brush 187
   Kabuki: Idun Minerals ja Uoga Uoga (kummallakin käsittääkseni vain yksi, Idunin on ihanan pehmeä ja ylellinen, Uogan pienempi ja tiheämpi ja tekee vähän peittävämpää jälkeä)

   Idunin poskopunasivellinkin on kyllä älyttömän hyvä, oikeastaan yhtä hyvä ja ylellisen tuntuinen kuin Diorin. Erona viisto leikkaus.

 13. Pieta

  Ooh, kiitos vinkistä! Viikset on tutut ja otsakin pigmentoituu näköjään tosi helposti. No, rusketus tasoittaa pigmettiläiskiä, hehe! :D

 14. MariaH

  Täällä myös viiksekäs ilmoittautuu! Onko sinulla kokemusta Cliniquen Even better clinical dark spot corrector seerumista? Vähän sitä googlailin ja olisiko tuosta seerumista vaalentamaan jo olemassa olevia viiksiä..? Kovin tyyris vaan on.

  • Sanni

   Moi MariaH! olen kokeillut Even Better -seerumia muinoin 2-3 viikon kuurin silmien ympärillä oleviin pigmenttiläiskiin, kun sain siitä silloin näytteen. Ehkä tuotetta olisi pitänyt (todennäköisesti) käyttää yhtäjaksoisesti paljon pidempään, sillä ainakaan tuo kolmen viikon kuuri ei vaikuttanut millään tavalla läiskiin. Tosin mun silmänympäryspigmenttilaikut ovat pysyvää laatua, eli eri juttu kuin UV-säteilyn aktivoima hyperpigmentaatio huulten ympärillä. Silmänympäryslaikut ovat olleet paikoillaan jo vuosia, huultenympärysläiskät tulevat ja menevät UV-altistuksen mukaan ja vaalenevat aina pois talvella. Nuo pysyvämmät läiskät varmaankin vaatisivat Cliniqueta järeämmät aseet josta niitä mielisi vaalentaa. Onko sinulla siis pysyvät ”pigmenttiviikset” vai kausiluonteiset UV-altistukseen liittyvät..? Voihan olla, että Cliniquen seerumi auttaisi kesällä käytettynä vaalentamaan ”kesäviiksiä”, kun sen sorttinen pigmentaatio on eri laatuista kuin pysyvästi ”juurtuneet” läiskät.

 15. Memmuli

  Jeee! Vihdoinkin tämä tuotearvostelu. Ostin juuri tuon tuotteen, kun aiemmin olet siitä maininnut. Mulla ei läiskiä ole, mutta etsin tuotetta jolla saisi aurinkosuojan koko kasvoille. Palan herkästi ja olen pitkästä aikaa taas alkanut käyttää hedelmähappoja. Kädelle kokeilin tuotetta ja koostumus vaikutti mielettömän hyvältä. Mulla on ollut aiemmin ongelma, että saan aurinkovoiteista (vaikka olisi kasvoille suunnattu) jonkin allergisen reaktion. Sormet ristiin, että tää ei sitä aiheuta, kun on kerta fysikaalinen suoja.

  Nyt painin sen kanssa, että pitääkö mun muokata kasvojenpesurutiinia. Jos olet käyttänyt aurinkovoidetta koko kasvoilla niin millaisen kasvojen pesun teet illalla? Käytätkö vielä Foreota?

  Luen edelleen miellelläni sun juttuja ja edelleen blogisi on mun suosikki! En ole vain kommentoinut piiiiiitkään aikaan, kun luen postauksia niin pahasti jäljessä tai pomppien etten muistaisi vilkasta uudestaan kommenttiboksia. Ihana kuitenkin, että jatkat edelleen kirjottamista, olet löytänyt ponitukan (ja jopa leikkasit sitä hurjasti!), olet tehnyt ensimmäiset lukijamatkat, siirtynyt älypuhelinaikaan ja löytänyt Instagramin! Täällä kuikuillaan edelleen ja vanhojakin postauksia luetaan uudestaan ja uudestaan kun ne tulee ajankohtaisiksi (esim nyt olen innostunut savinaamioista ja etikkahuuhteesta). Pitihän mun varmasti kehua kaikkea muutakin, mutta nyt lyö taas tyhjää :D

  • Sanni

   Mulla on ollut aiemmin ongelma, että saan aurinkovoiteista (vaikka olisi kasvoille suunnattu) jonkin allergisen reaktion. Sormet ristiin, että tää ei sitä aiheuta, kun on kerta fysikaalinen suoja.

   Minäkin laitan sormet ristiin ^_^ Ainakin Clinique on tunnettu allergiaystävällisyydestään, sarjan tuotteet allergiatestataan lukuisia kertoja ennen myyntiin pääsyä ja formuloinnissa on minimoitu kaikki herkistävinä tunnetut tai allergisoivat ainesosat.

   Nyt painin sen kanssa, että pitääkö mun muokata kasvojenpesurutiinia. Jos olet käyttänyt aurinkovoidetta koko kasvoilla niin millaisen kasvojen pesun teet illalla? Käytätkö vielä Foreota?

   Käytän DSD’tä koko kasvoilla niin valtavan harvoin (ehkä 1-2 kertaa vuodessa, nyt Sveitsin reissussa kerran, kun oli ihan tajuttoman paahteinen päivä) että en ole joutunut mitenkään miettimään täytyisikö kasvot pestä illalla eri tavalla kuin jonkun muun voiteen jälkeen. Nyt tälläkään kertaa en huomannut etteikö DSD olisi huuhtoutunut iholta normiputsarilla (matkassa mukana Lidlin geelimäinen kasvopesu) ja iho jäänyt yhtä puhtaan tuntuiseksi kuin tavallisestikin.

   Nyt kun olen kesän aikana testaillut useampia SK30- ja SK50-aurinkovoiteita niin joskus on tuntunut, että vaatii tuplapesun että iho jää täysin puhtaan tuntuiseksi, mutta ne ovat olleet koostumukseltaan paksumpia kuin DSD. Toisaalta, voi hyvin olla että olen vain levittänyt niitä iholle paksummin kuin DSD’ta.

   Foreosta – en käytä sitä kuin hyvin epäsäännöllisesti. Siitä ei jäänyt minulle mitään must-tuotetta. Olen pesurutiineissani niin ”wash-and-go”-ihminen (haluan suoriutua hiusten- ja kasvojenpesusta mahdollisimman nopeasti ^_^), että en vain koe mielekkääksi jäädä suristelemaan Foreolla vaikka iho kuinka jää sen jäljiltä ihanan tuntuiseksi. Olen vähän hassu tyyppi näissä asioissa :) Olen huomannut, että skippaan hyvin herkästi kaikki toimenpiteet jotka pidentävät pesurutiinia ja joista en koe saavani mitään selkeää, näkyvää tai tuntuvaa hyötyä. Esim. vaikka Foreo jättääkin ihon kivan tuntuiseksi, se ei kuitenkaan mitenkään paranna ihoni kuntoa tai tee siitä paremman näköistä. Joten hyöty jää sensoriselle ”kiva suristella” -tasolle :)

   Kiva kuulla että tykkäät edelleen blogistani ja olet pysynyt pitkään mukana <3 <3

   • Memmuli

    Hyvä tietää, että sulla paksutkin aurinkovoiteet on lähteny viimeistään toisella vaahdotuksella. Taitaa ongelma siis olla enemmänkin mun nykyisessä putsarissa. Pitääpä etsiä ensin uusi putsari ja vasta viimeisenä miettiä Foreota. Sen käyttö ei jotenkin yhtään innosta. Samaistun tohon sun wash and go -filosofiaan :D.

    • Sanni

     Luonnonkosmetiikan miedoimmilla putsareilla ei tosiaan korkeat suojakertoimet (ja etenkin vettähylkivät) lähde välttämättä ihan perusteellisesti, mutta normiputsarilla viimeistään kahdella vaahdotuksella on (ainakin mun) iho tuntunut aina täysin puhtaalta :)

 16. Ylva

  Haa! Kiitos tästä postauksesta, muistan lukeneeni sen silloin kun julkaisit, mutta asia ei silloin ollut mulle vielä ajankohtainen. Vaan nytpä on; luulin että kevätaurinko (hehe, niinä parina päivänä kun se nyt on edes paistanut) on tuonut mulle pisamia, mutta luulen että nuo huulessa ja huulenympärysiholla olevat muutamat täplät ovatkin hyperpigmentaatiojuttuja eivätkä pelkkiä pisamia. Täytyy siis heti hommata tuo Cliniquen tuote, kiitos vielä! :)

  • Sanni

   Ole hyvä vain :) Kivaa että tästä oli apua :) (…tai siis toivon tietysti että tästä oli apua, sehän selviää vasta kun otat DSD:n käyttöön… ^_^)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.