Karkkipäivä
Karkkipäivä

Ceridal, apua kuivaan ihoon

Olen mukana Indiedaysin ja Ceridalin yhteistyökampanjassa, johon innostuin lähtemään mukaan etsiessäni vaihtoehtoisia hoitoratkaisuja syksyn aikana poikkeuksellisen kuivaan kuntoon päätyneisiin käsiini. Etenkin sormien päät ja sivut olivat jo marraskuussa sen näköiset mitä yleensä vasta kovimmilla pakkasilla eli iho halkeili ja oli jatkuvasti kuivuudesta valkoinen. Kun rasvasin kädet, ne olivat parin tunnin päästä taas yhtä kuivat ja epämukavan tuntuiset.

Olin jo miettimässä jonkun naamiokuurin kokeilemista käsiini, kun huomasin Ceridal-kampanjan. Apua kuivalle iholle… No sitä tässä nyt tarvitaan. Koska tavallisesti käyttämäni kasviöljypohjaiset käsivoiteet eivät tällä kertaa auttaneet, olin valmis kokeilemaan toisenlaista voidepohjaa.

Ceridal_IMG_0092_

Myös huuleni ovat olleet syksystä saakka tavallista kuivemmassa kunnossa, ja sen pohjalta olin kaavailemassa juttua kuiville huulille soveltuvista huulimeikkituotteista. Ihan yllärinä Ceridal-tuotteista löytyi loistotuote huulillekin! Todellakin yllätyin – tiedätte miten nirsot huulet minulla on ja olen käyttänyt puolet elämästä niiden hoitoon vain kahta merkkiä kun mikään muu ei tunnu toimivan.

Ceridal-voiteet ovat apteekeissa myytäviä mineraaliöljyihin pohjautuvia perusvoiteita. Siis aivan eri tyyppisiä voiteita kuin luonnonkosmetiikka, jota olen käyttänyt viimeiset kuusi vuotta. Toisin kuin luonnonkosmetiikan monien öljyjen, uutteiden ja kasvimehujen muodostamat koostumukset, Ceridal-voiteet perustuvat yksinkertaiseen, hajusteettomaan muutaman raaka-aineen reseptiikkaan. Tuotteiden kosteuttava vaikutus perustuu mineraaliöljyjen kykyyn estää kosteuden haihtumista iholta. Tuotteet on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Hyvin siedettyjen ainesosiensa ja hajusteettomuutensa vuoksi ne sopivat myös herkälle iholle.

Ceridal_IMG_0093_2

Ceridal-tuotteet:

Voide 10€ / 150 ml – hoitaa ja kosteuttaa

Uusin tulokas Ceridal-linjassa. Koko perheen vartalovoide päivittäiseen käyttöön, kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Voi käyttää myös kasvoilla ja sopii kuivalle ja herkälle iholle myös meikin poistoon. Levittyy helposti ja rauhoittaa kuivaa ja kutisevaa ihoa. Rasvapitoisuus 28%.

Lipolotion 6,60€ / 100 ml – suojaa ja hoitaa

Ceridalin kaksi muuta tuotetta ovat vedettömiä ja sopivat erittäin kuivalle iholle hoitamaan ja suojaamaan. Nestemäinen Lipolotion-öljy suihkutetaan iholle. Se sopii käytettäväksi erityisesti pesun jälkeen pyyhekuivalle iholle, jolloin ihossa on vielä kosteutta jonka haihtumista Lipolotion ehkäisee. Lipolotion koostuu parafiiniöljystä, syklopentasiloksaanista ja jojobaöljystä. Jojobaöljy imeytyy ihoon raviten, parafiiniöljy lukitsee kosteuden ihoon ja haihtuva silikoniyhdiste syklopentasiloksaani tekee tuotteen levittämisestä miellyttävää.

Lipogeeli 7,80€ / 50 ml – suojaa ja hoitaa

Suomenkielinen nimi on hieman harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole geeli vaan hyvin rasvainen, vedetön, paksu voide. Voide muodostuu pelkästään mineraaliöljyistä ja -vahasta (vaseliini, mikrokristallina-vaha ja parafiini) sekä syklopentasiloksaanista, joka on mukana auttamassa voiteen levittymistä. Lipogeeli sopii erityisen hyvin täsmähoidoksi pienille, kuiville ihoalueille kuten kyynärpäihin, huulille, ihottumiin, kynsinauhoihin ja yleisesti rohtuneelle, halkeilevalle iholle.

Takana on nyt kolmen viikon testijakso. Miten käytin tuotteita ja miten ne toimivat?

Ceridal_IMG_0100_2

Ceridal-voide osoittautui erinomaiseksi käsi- ja jalkavoiteeksi.

Käytin voidetta yöllä ja levitin sitä kunnon kerroksen muhimaan unien ajaksi. Pidin voiteen liukkaasti levittyvästä koostumuksesta joka mahdollisti myös kynsinauhojen tehokkaan hieronnan. Voide tuntuu paljon rasvaisemmalta kuin normaalisti käyttämäni voiteet, ja mielenkiinnolla seurasin, miten mineraaliöljykoostumus onnistuisi ahavoituneen ihoni hoidossa.

Kasi_tammikuu2016_

Testiviikkojen tulos: Ceridal-voide auttoi, vaikka olen käyttänyt sitä vain öisin.

Valkoiset kuivat ja sierettyneet alueet ovat kadonneet, eikä minun tarvitse rasvata käsiäni pitkin päivää. Itse asiassa, nyt kun mietin; en ole rasvannut käsiäni ollenkaan päiväsaikaan sen jälkeen kun aloitin Ceridal-kuurin. Kuvassa on käteni jota ei ole rasvattu koko päivänä. Suurennetussa detaljissa näkyy yksi pahimmassa kunnossa olleista kohdista, joka ennen joulua oli kuivuudesta valkoinen ja halkeileva. Nyt näkyvissä on enää aavistus vaaleaa ihohilettä.

Ceridal_IMG_0104_2

Lipolotionia olen käyttänyt sekoittamalla sitä Ceridal-voiteeseen. Näin olen saanut vielä rasvapitoisemman voidecocktailin rutikuiville jalkapohjilleni.

Öljyn koostumus oli myönteinen yllätys, se on Ceridal-tuotteista ainoa jossa on myös kasviöljyä (jojoba). Lipolotion ei ole koostumukseltaan lainkaan raskas ja paksu ja yllätyin sen keveydestä ja miellyttävästä ihotunnusta. Jotenkin sitä kuvittelee että parafiiniöljy tekisi tuotteesta paksumman, mutta tässä tapauksessa niin ei ole. Ihan kuivaöljyä tämä ei ole, mutta nopeammin imeytyvää ja kevyempää kuin monet muut kokeilemani vartaloöljyt. Olen kokeillut Lipolotionia ohjeen mukaan pyyhekuivalle iholle suihkun jälkeen ja tämän levitys käy nopeammin kuin voiteen. Iho jää miellyttävän tuntuiseksi ja pysyy kosteutettuna iltaan saakka.

Ceridal_IMG_0097_2

Lipogeeli on tuotteista suosikkini!

Siinä on juuri sopiva rasvakoostumus huulilleni, jotka ovat aina pitäneet enemmän mineraaliöljypohjaisista rasvoista kuin kasviöljypohjaisista. Jostain syystä kasviöljyihin perustuvat huulirasvat kuten sheavoihin ja kookosrasvaan pohjautuvat eivät ole koskaan toimineet minulla. Mineraaliöljyt tekevät paksumman ja kestävämmän kalvon, ja olen päätellyt, että juuri sitä huuleni tarvitsevat pysyäkseen parhaiten kosteutettuina. Huulet ovat kuivin osa kehossani ja ilman rasvaa ne rohtuvat saman tien.

Kun laitan Lipogeeliä huulille, huulet pysyvät miellyttävän tuntuisina monta tuntia eikä suojaava pinta katoa tai haihdu, niinkuin niin monilla huulirasvoilla. Lipogeeli on toiminut loistavasti myös siskollani, joka on hoitanut sillä halkeilevia suupieliään.

Ceridalin tuotteita voi ostaa ainoastaan apteekeista, ja tuotevalikoimaan voi tutustua täällä.

Vaikka luonnonkosmetiikkaa itse käytänkin, on myönnettävä, että mineraaliöljypohjaisilla koostumuksilla on omat etunsa. Ne toimivat vähän eri tavalla kuin kasviöljyt ja jäävät ihon tai huulten pintaan suojaamaan ja lukitsemaan kosteutta, kasviöljyjen taas (öljystä riippuen) imeytyessä syvemmälle. Käsieni tapauksessa mineraaliöljyn kosteuden haihtumista estävä vaikutus oli tällä kertaa ratkaiseva – ja huulillani se on aina ollut ainoa toimiva öljykoostumus.

Kommentit (99)

 1. vierailija

  Nämä Ceridalin tuotteet ovat olleet pelastus aina kuiville käsilleni. Etsin vuosia toimivaa käsivoidetta, mutta en löytänyt. Ceridalin lipogeeliä kun laitan illalla, aamulla ja joskus päivälläkin, kädet pysyvät kunnossa. Myös tuo uusi voide on ollut hyvä, jos ei halua niin rasvaista tuntumaa käsille.

 2. saara

  Tää postaus oli jotenkin ei-sannimainen, koska se vaikutti niin kritiikittömältä. Tuli mieleen perus mainospostaukset, joita kaikki blogit pursuilevat. Jäi sellainen olo, että eikö näissä tuotteissa todella ollut mitään huonoa? Pelkkää kehuttavaa? Herättää aina epäluuloni, ja tulkitsen tällaisen ilmaisun automaattisesti maksetuksi mainokseksi.

  Kiitos kuitenkin vinkeistä, ehkä kokeilen jotain näistä tuotteista kuiviin käsiini. Taidan laittaa alle kookosöljyä, tuo se ainakin hyvää tuoksua jos ei muuta.

  • Sanni

   Tää postaus oli jotenkin ei-sannimainen, koska se vaikutti niin kritiikittömältä. Tuli mieleen perus mainospostaukset, joita kaikki blogit pursuilevat. Jäi sellainen olo, että eikö näissä tuotteissa todella ollut mitään huonoa?

   Hahah, tää oli hassu :D Pitääkö tuotteissa aina olla jotain huonoa? :) Jep, annan kritiikkiä kun koen sen tarpeelliseksi, mutta Ceridalissa ei ollut mitään mitä olisin halunnut kritisoida. Joo, okei, ne eivät tuoksu miltään, pakkaukset on tylsiä – mutta mitä voisi odottaa? Ne ovat apteekin perusvoiteita, niiden kuuluu olla elämyksellisesti ”tylsiä” :D Perusvoiteina nämä tuotteet täyttävät täysin tarkoituksensa; pitävät ihon kosteutettuna. Ilman kommervenkkejä. Ilman stooreja kasveista ja kukista tai ihoa kiristävistä peptidiyhdisteistä. :) Kritisoin ärhäkästi lupauksia jotka eivät täyty tai harhaanjohtavaa markkinointia. Ceridal tekee sen minkä lupaa, eikä yritäkään olla muuta kuin kuivan ihon oireita lievittävä kosteusvoide.

   • saara

    Kiitos vastauksesta, ymmärrän pointtisi. Olen vain tottunut lukemaan nuo mainitsemasi asiat itse postauksesta. Eli jos tuote on tylsän näköinen ja ei anna mitään erityisiä elämyksiä käytettäessä, niin olet yleensä maininnut nämä. En siis tarkoittanut sitä, että pitäisi alkaa keksimällä keksiä huonoa mistään tuotteesta. Juttujasi vuosia lukeneena olen vaan tottunut lukemaan myös kommentteja pakkausten ulkonäöstä ja toimivuudesta, tuoksuista, elämyksistä jne… Myös apteekkituotteiden kohdalla. Kun näitä asioita ei mainita ollenkaan vaan tuodaan esiin pelkästään hyvät puolet, tulee juuri se mainospostausfiilis. Mutta tämä oli vain minun kokemukseni tekstistä, ja olen hyvin kyynistynyt blogien lukija. Ei tarvitse ottaa itseensä, halusin vain kommentoida kun tuollainen olo jäi. Vastauksesi selvensi asiaa!

    • Sanni

     Moi saara! En ottanut itseeni, ei huolta :) Kyllä mä itse asiassa mietin tuota pakkausten tylsyyden ja elämyksellisyydsen puutteen esiintuomista postauksessa, mutta sitten se tuntui tosi turhalta ja tarpeettomalta pointilta, kun kyseessä on tuotetyyppi jonka ei ole tarkoituskaan näyttää herkulliselta ja houkuttavalta. Ajattelin, että tuollaisen ”kritiikin” esiintuominen perusvoiteiden kohdalla tuntuisi nimenomaan ”väkisin” lisätyltä huomiolta, jonka kirjoitan vain koska jengi on tottunut lukemaan mun arvosteluista myös niitä huonoja puolia. Kaikissa tuotteissa ei kuitenkaan ole huonoja puolia, ja olisi höperöä lähteä tekemään esimerkiksi perusvoiteen kohdalla tuoksuttomuudesta tai tylsästä pakkausdesignista ”huonoa puolta” vain jotta postaus ei olisi pelkkää positiivista sanomaa.

     Mutta joo, ymmärrämme varmasti lopulta hyvinkin toisiamme tässä asiassa :) Kyllä mä sen käsitän että pelkkiä hyviä puolia esiinnostava postaus varmasti tuntuu mainosmaisemmalta kuin kritiikkiä sisältävä. Mutta kritiikki ei voi muodostua joksikin itseisarvoksi jota on sisällytettävä uskottavuuden nimissä joka arvosteluun, jos tuote ei spontaanisti sellaista herätä.

     • Jonttu

      Miten nuo Ceridalit ovat minusta kauniin näköisiä? :) Ei mitään sairaalailjetyksiä vaan tyylikkään valkoisia pienellä shiftillä vaaleanvihreää ja vaaleanpunaista, siis erittäin tyttömäistä ja tyylikästä. :)

      • Sanni

       Makuasioita totta kai :) Yksi pitää puhtaan valkoisista linjoista, toinen värikkäistä ja koristeellisista pakkauksista jne.

 3. Jasmin

  Ceridalin öljy on kyllä täyttä kultaa! Alunperin ostin sen vartalon iholle kosteutukseen, atooppikkona kun ihoni kuivuu ”suomuille” sääristä talvisin. Pian huomasin öljyn monipuolisuuden: Ceridal käy hierontaöljyksi, ja usein suihkautan muutaman kerran öljyä käsiin ”käsivoiteeksi” tai yövoiteen joukkoon antamaan lisää ravitsevuutta.

  • Sanni

   Hei Jasmin! Kiitos kivasta kommentistasi. Jouduin kuitenkin GSK:n eli Ceridalin valmistajan pyynnöstä poistamaan kommentista kohdan, joka koski tuotteen ns. off-label-käyttöä. Valmistaja suosittelee tuotteen käyttöä ainoastaan ulkoisesti. Kommentissasi ei siis ollut mitään vikaa, mutta koska valmistaja on lääkealan yritys, he ovat näissä käyttöjutuissa erityisen tarkkoja.

 4. Anna

  Vielä PHMB:sta. Kemikaalikimara-blogissa on 20.1.2016 postattu juttu aiheesta, jossa turvallisuusasia kuvataan niin selkeästi kuin se nyt on mahdollista – se nimittäin on näköjään Tukesin kieltämä, kuten täällä jo aiemmin mainittiinkin, mutta sallittu EU:n lainsäädännössä yhä.

  Suosittelen muutenkin kaikille asiallista Kemikaalikimara-blogia, jonka kirjoittaja on kemiantekniikan DI, siis alan ammattilainen, jolla on lisäksi ällityttävä kyky avata hankaliakin asioita selkeästi ja ymmärrettävästi. Nostan hattua näille ihmisille, jotka näkevät vaivaa tuodakseen muutoin hankalasti hahmotettavia asioita kaikkien luettavaksi, siis laadukasta tieteen popularisointia.

  Kemikaalicocktail- ja kemikaalitutka-blogistit sen sijaan toimivat mutu-pohjalta, ja esittävät muualta kuulemiaan ja netistä löytämiään asioita usein skandaalinkäryisesti, kritiikittömästi ja tietämättömyyden syvällä rintaäänellä, ja niiden juttuihin on syytä suhtautua varauksella. Kummallakaan heistä ei ole kemian alan koulutusta, tai mitään läheltäkään liippaavaa.

  • Sanni

   En mä näköjään ehdikään keskittymään tähän PHMB-keskusteluun :/

   Kemikaalikimara-blogi on tuttu, luen säännöllisesti ja toissa kesänä selviteltiin Anjan kanssa yhdessä luonnonkosmetiikan aurinkosuojafilttereihin liittyviä kiemuroita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.