Ceridal, apua kuivaan ihoon

Olen mukana Indiedaysin ja Ceridalin yhteistyökampanjassa, johon innostuin lähtemään mukaan etsiessäni vaihtoehtoisia hoitoratkaisuja syksyn aikana poikkeuksellisen kuivaan kuntoon päätyneisiin käsiini. Etenkin sormien päät ja sivut olivat jo marraskuussa sen näköiset mitä yleensä vasta kovimmilla pakkasilla eli iho halkeili ja oli jatkuvasti kuivuudesta valkoinen. Kun rasvasin kädet, ne olivat parin tunnin päästä taas yhtä kuivat ja epämukavan tuntuiset.

Olin jo miettimässä jonkun naamiokuurin kokeilemista käsiini, kun huomasin Ceridal-kampanjan. Apua kuivalle iholle… No sitä tässä nyt tarvitaan. Koska tavallisesti käyttämäni kasviöljypohjaiset käsivoiteet eivät tällä kertaa auttaneet, olin valmis kokeilemaan toisenlaista voidepohjaa.

Ceridal_IMG_0092_

Myös huuleni ovat olleet syksystä saakka tavallista kuivemmassa kunnossa, ja sen pohjalta olin kaavailemassa juttua kuiville huulille soveltuvista huulimeikkituotteista. Ihan yllärinä Ceridal-tuotteista löytyi loistotuote huulillekin! Todellakin yllätyin – tiedätte miten nirsot huulet minulla on ja olen käyttänyt puolet elämästä niiden hoitoon vain kahta merkkiä kun mikään muu ei tunnu toimivan.

Ceridal-voiteet ovat apteekeissa myytäviä mineraaliöljyihin pohjautuvia perusvoiteita. Siis aivan eri tyyppisiä voiteita kuin luonnonkosmetiikka, jota olen käyttänyt viimeiset kuusi vuotta. Toisin kuin luonnonkosmetiikan monien öljyjen, uutteiden ja kasvimehujen muodostamat koostumukset, Ceridal-voiteet perustuvat yksinkertaiseen, hajusteettomaan muutaman raaka-aineen reseptiikkaan. Tuotteiden kosteuttava vaikutus perustuu mineraaliöljyjen kykyyn estää kosteuden haihtumista iholta. Tuotteet on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Hyvin siedettyjen ainesosiensa ja hajusteettomuutensa vuoksi ne sopivat myös herkälle iholle.

Ceridal_IMG_0093_2

Ceridal-tuotteet:

Voide 10€ / 150 ml – hoitaa ja kosteuttaa

Uusin tulokas Ceridal-linjassa. Koko perheen vartalovoide päivittäiseen käyttöön, kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Voi käyttää myös kasvoilla ja sopii kuivalle ja herkälle iholle myös meikin poistoon. Levittyy helposti ja rauhoittaa kuivaa ja kutisevaa ihoa. Rasvapitoisuus 28%.

Lipolotion 6,60€ / 100 ml – suojaa ja hoitaa

Ceridalin kaksi muuta tuotetta ovat vedettömiä ja sopivat erittäin kuivalle iholle hoitamaan ja suojaamaan. Nestemäinen Lipolotion-öljy suihkutetaan iholle. Se sopii käytettäväksi erityisesti pesun jälkeen pyyhekuivalle iholle, jolloin ihossa on vielä kosteutta jonka haihtumista Lipolotion ehkäisee. Lipolotion koostuu parafiiniöljystä, syklopentasiloksaanista ja jojobaöljystä. Jojobaöljy imeytyy ihoon raviten, parafiiniöljy lukitsee kosteuden ihoon ja haihtuva silikoniyhdiste syklopentasiloksaani tekee tuotteen levittämisestä miellyttävää.

Lipogeeli 7,80€ / 50 ml – suojaa ja hoitaa

Suomenkielinen nimi on hieman harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ole geeli vaan hyvin rasvainen, vedetön, paksu voide. Voide muodostuu pelkästään mineraaliöljyistä ja -vahasta (vaseliini, mikrokristallina-vaha ja parafiini) sekä syklopentasiloksaanista, joka on mukana auttamassa voiteen levittymistä. Lipogeeli sopii erityisen hyvin täsmähoidoksi pienille, kuiville ihoalueille kuten kyynärpäihin, huulille, ihottumiin, kynsinauhoihin ja yleisesti rohtuneelle, halkeilevalle iholle.

Takana on nyt kolmen viikon testijakso. Miten käytin tuotteita ja miten ne toimivat?

Ceridal_IMG_0100_2

Ceridal-voide osoittautui erinomaiseksi käsi- ja jalkavoiteeksi.

Käytin voidetta yöllä ja levitin sitä kunnon kerroksen muhimaan unien ajaksi. Pidin voiteen liukkaasti levittyvästä koostumuksesta joka mahdollisti myös kynsinauhojen tehokkaan hieronnan. Voide tuntuu paljon rasvaisemmalta kuin normaalisti käyttämäni voiteet, ja mielenkiinnolla seurasin, miten mineraaliöljykoostumus onnistuisi ahavoituneen ihoni hoidossa.

Kasi_tammikuu2016_

Testiviikkojen tulos: Ceridal-voide auttoi, vaikka olen käyttänyt sitä vain öisin.

Valkoiset kuivat ja sierettyneet alueet ovat kadonneet, eikä minun tarvitse rasvata käsiäni pitkin päivää. Itse asiassa, nyt kun mietin; en ole rasvannut käsiäni ollenkaan päiväsaikaan sen jälkeen kun aloitin Ceridal-kuurin. Kuvassa on käteni jota ei ole rasvattu koko päivänä. Suurennetussa detaljissa näkyy yksi pahimmassa kunnossa olleista kohdista, joka ennen joulua oli kuivuudesta valkoinen ja halkeileva. Nyt näkyvissä on enää aavistus vaaleaa ihohilettä.

Ceridal_IMG_0104_2

Lipolotionia olen käyttänyt sekoittamalla sitä Ceridal-voiteeseen. Näin olen saanut vielä rasvapitoisemman voidecocktailin rutikuiville jalkapohjilleni.

Öljyn koostumus oli myönteinen yllätys, se on Ceridal-tuotteista ainoa jossa on myös kasviöljyä (jojoba). Lipolotion ei ole koostumukseltaan lainkaan raskas ja paksu ja yllätyin sen keveydestä ja miellyttävästä ihotunnusta. Jotenkin sitä kuvittelee että parafiiniöljy tekisi tuotteesta paksumman, mutta tässä tapauksessa niin ei ole. Ihan kuivaöljyä tämä ei ole, mutta nopeammin imeytyvää ja kevyempää kuin monet muut kokeilemani vartaloöljyt. Olen kokeillut Lipolotionia ohjeen mukaan pyyhekuivalle iholle suihkun jälkeen ja tämän levitys käy nopeammin kuin voiteen. Iho jää miellyttävän tuntuiseksi ja pysyy kosteutettuna iltaan saakka.

Ceridal_IMG_0097_2

Lipogeeli on tuotteista suosikkini!

Siinä on juuri sopiva rasvakoostumus huulilleni, jotka ovat aina pitäneet enemmän mineraaliöljypohjaisista rasvoista kuin kasviöljypohjaisista. Jostain syystä kasviöljyihin perustuvat huulirasvat kuten sheavoihin ja kookosrasvaan pohjautuvat eivät ole koskaan toimineet minulla. Mineraaliöljyt tekevät paksumman ja kestävämmän kalvon, ja olen päätellyt, että juuri sitä huuleni tarvitsevat pysyäkseen parhaiten kosteutettuina. Huulet ovat kuivin osa kehossani ja ilman rasvaa ne rohtuvat saman tien.

Kun laitan Lipogeeliä huulille, huulet pysyvät miellyttävän tuntuisina monta tuntia eikä suojaava pinta katoa tai haihdu, niinkuin niin monilla huulirasvoilla. Lipogeeli on toiminut loistavasti myös siskollani, joka on hoitanut sillä halkeilevia suupieliään.

Ceridalin tuotteita voi ostaa ainoastaan apteekeista, ja tuotevalikoimaan voi tutustua täällä.

Vaikka luonnonkosmetiikkaa itse käytänkin, on myönnettävä, että mineraaliöljypohjaisilla koostumuksilla on omat etunsa. Ne toimivat vähän eri tavalla kuin kasviöljyt ja jäävät ihon tai huulten pintaan suojaamaan ja lukitsemaan kosteutta, kasviöljyjen taas (öljystä riippuen) imeytyessä syvemmälle. Käsieni tapauksessa mineraaliöljyn kosteuden haihtumista estävä vaikutus oli tällä kertaa ratkaiseva – ja huulillani se on aina ollut ainoa toimiva öljykoostumus.

Kommentit (99)
 1. Vautsi, pitäisiköhän kokeilla tuota Lipolotionia. Oon niin laiska rasvailemaan suihkun jälkeen ihoa voiteilla, niin tulisikohan tätä käytettyä enemmän. Laiskuuden kyllä nimittäin tuntee ihan ihon kireytenä, silloin on pakko :D Mutta eihän tuo varmasti tekisi pahaa iholle, jos sitä hoitaisi silloinkin kun se ei kiristä ja kutise kuivuudesta.

  1. Lipolotion on kyllä helppo ja nopea käyttää, suosittelen kokeilemaan :) Mä luulen että tuo apuaine syklopentasiloksaani tekee sen, että öljyssä on niin hyvin levittyvät koostumus. Ja tätähän ei muuten edes tarvitse paljon, määrällisesti Lipolotionia kuluu iholle paljon vähemmän kuin voidetta.

   Mun mielestä tosi hyvä tuote: kasviöljyn ja mineraaliöljyn edut iholle samassa paketissa ja vielä helposti suihkutettavassa muodossa! :)

 2. Atoopikkona olen vuosia käyttänyt tuota lipolotionia. Nyt talvella käytän acon kuivan ihon kasvovoidetta ja päälle tuon öljyn sipaisen, jolloin ihoni tuntuu ja pysyy hyvänä päivän. Muualle ihooni ei tämä riitä vaan käytän ceridal voidetta, jonka päälle laitan tuon öljyn.

  Olen erittäin arka kokeilemaan mitään uusia tuotteita, mutta tämän myötä ostan kyllä tuota lipogeeliäkin, koska käteni, huuleni ja kyljet ovat jo verestävät eikä tuo komponenttini toimi riittävästi vaan joudun rasvaamaan ihoani 3-5krt aamulla, jotta iho tuntuu hyvältä.

  Silti vaikka kasvoihin tulee rasva lataus kuivuu se niin hyvin, että voin huoleta mineraalipuuterin laittaa kasvoille eikä se kiristä OLL nkaan ja pysyy työpäivän ajan ;) työni on välillä todella hikistä hommaa, joten todella tyytyväinen olen ollut. Ja juuri tämän kautta nuo mineraalimeikit ovat tulleet tutuksi.

  1. Tuota Lipogeeliä saa muuten myös isommassa 150 millin pakkauksessa. Sinulle varmaan suurkuluttajana tuo 50-millinen olisi turhan pieni, isommassa tietysti edullisempi litrahinta. :)

   Ahh, minusta on niin kiehtovaa (tiedän miten oudolta tämä kuulostaa :D) kuulla miten paljon kuiva iho tosiaan imee itseensä voidetta. Normaali-ihoinen ei varmasti pysty sitä oikein tajuamaan.

   Hyvä vinkki tuo että Lipolotionia voi lisätä viimeiseksi kasvovoiteen päälle ”lukoksi” :)

   1. Ei kuulosta oudolta ollenkaan ;) olen niin monta kertaa selittänyt, jopa lääkäreille useaan otteeseen, että tuntuu normaalilta kuulla hämmästystä.

    Kesällä taas riittää vähempiki rasvaus ja ei aina tarvitse tuota rasvasta voidetta. Tuossa juurikin huomasin kirjotusvirheen: ceridal= ceralan. Käytän siis ceralania pohjalla ja lipolotionia päälle.

    Tänään mies toi tuota lipogeeliä ja ihoni RAKASTAA sitä ❤ piti laittaa sitä silmäluomillekin, kun niin pahoin kuivuvat ja aaah…vitsit miten hyvältä tuntuu!

    1. Tänään mies toi tuota lipogeeliä ja ihoni RAKASTAA sitä ❤ piti laittaa sitä silmäluomillekin, kun niin pahoin kuivuvat ja aaah…vitsit miten hyvältä tuntuu!

     Kiva kuulla :)

  2. Näin pintakuivaihoisena kiinnostaa, minkä merkin mineraalimeikki sinulla toimii.

   1. Lily lolo:http://www.biodelly.fi/lily-lolo-mineraalimeikit/402-lily-lolo-mineral-foundation-spf-15.html

    Talvella ihon paksuuntuu poskista ja luomilta karstaiseksi. Tämä on ainoa tuote, joka ei tee kiristävää tunnetta, enkä edes tunne sitä ihollani mitenkään :) Vaikka olen muidenkin puuterien tms alla käyttäny paksuja rasvoja ja ohuvia niin aina ovat tehneet kiristävän tunteen tai naamiomaisen fiiliksen iholla. En pidä siitä, että ihollani tuntuu mikään, jos ymmärrät. Koska yleensä ihoni tuntuu: kiristää, kutiaa, kirvelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *