Tylsä mutta rakastettu kulttibrändi viimein Suomessa – CeraVe

Monelle etenkin amerikkalaisia kauneus- ja ihonhoitokanavia seuraaville tuttu jenkkibrändi CeraVe on viimein tänä syksynä saapunut Suomeen.

Kun katsotte purkkeja, ymmärrätte otsikon. Ei hyvänen aika miten tylsän ja mitäänsanomattoman näköisiä! Mutta ah, niin fanitettuja!

Etenkin Hydrating Cleanser on saanut kulttistatuksen, se kuuluu monen hellävaraiseen (ja matalan pH:n ;)) ihonpuhdistukseen panostavan kauneusintoilijan suosikkituotteisiin.

Sain testiin kulttiputsarin, vartalovoiteen ja vartaloemulsion. Vartalovoidetta en ole avannut ja testannut sillä sen laitoin mukaan joulukalenterin arvontaan.

Nimi CeraVe juontuu sanasta ceramides ja lyhenteestä MVE – MultiVesicular Emulsion Technology. MVE on CeraVen kehittäjätiimin luoma oma kosteutta hitaasti vapauttava teknologia. (Miten se sitten toimii, sitä ei lehdistötiedote eikä CeraVen kotisivu enää kerro, arvatenkin informaatiota joka ei enää kiinnosta tavallista kuluttajaa.) Keramidit kuitenkin tuntee jo moni ihonhoito-”taviskin”, ne ovat ihossa luonnostaan olevia rasvamaisia aineita jotka yhdessä rasvahappojen ja kolesterolin kanssa vastaavat ihon barriäärifunktiosta.

CeraVe kehitettiin vuonna 2006 ja alkuperäisessä reseptissä käytettiin kolmea keramidia; ceramide 1, ceramide 3 ja ceramide 6-II.

En tiedä onko tällä mitään käytännön merkitystä, mutta mielenkiintoisesti, huomasin että Suomeen myyntiin tulleisa CeraVen tuotteissa on erilaiset ainesosaluettelot kuin amerikkalaisissa. Suomessa myytävissä CeraVen tuotteissa on käytetty eri keramideja ja incit ovat muiltakin osin vähän erilaiset.

Amerikan CeraVessa käytetään edelleen alkuperäisen reseptin keramidi-trioa mutta joissain Euroopan maissa myydään eri lailla formuloituja CeraVeita. Minkähän takia…? Ero ei koske koko Eurooppaa sillä esimerkiksi Britti-CeraVen sivulla putsarin inci on sama kuin USAssa.

Vaikuttaisi myös siltä, että Suomeen päätyneessä versiossa keramidien ja hyaluronihapon pitoisuus on pienempi kuin Jenkki-versiossa. Nelosena olevaa säilöntäainetta, fenoksietanolia, saa käyttää maksimissan 1% pitoisuutena ja kaikkia sen alla olevia ainesosia on siis alle 1%. USAn versiossa ei fenoksietanolia ole lainkaan.

EDIT. Inci-asiaa selviteltiin CeraVen PR:n taholta, ja Ameriikasta saatiin seuraavanlainen vastaus (tiivistettynä):

CeraVe-tuotteissa on maailmanlaajuisesti sama pitoisuus keramideja. Keramidien nimien erilaisuus USAn ja Europpan incilistojen välillä johtuu meneillään olevasta nimimuutoksesta, vanhat numeroidut keramidit ovat vaihtumassa AP/NP/EOP jne -nimiin. Esimerkiksi Ceramide 1 on yhtä kuin Ceramide EOP.

Osassa EU:n alueella myytävistä CeraVen tuotteista on USAsta poikkeava reseptiikka mm. säilöntäaineiden, salisyylihapon ja tiettyjen tensidien osalta, liittyen EU:n kosmetiikkalainsäädäntöön. Keramidien pitoisuus on CeraVen mukaan kuitenkin sama. Kysymykseen, ”Miksi keramidit sitten ovat niin alhaalla Euroopan incissä”, CeraVelta vastattiin, ”Ainesosien järjestys on erilainen koska reseptin muiden ainesosien, kuten glyserolin ja säilöntäaineiden, pitoisuus USAssa ja Euroopassa on erilainen, ja koska EU:ssa on erilaiset vaatimukset ainesosalistojen koostamisen suhteen”.

CERAVE HYDRATING CLEANSER 9 € / 236 ml

Mitä tykkäsin suositusta putsarista?

Tykkäsinhän minä – mutta en kasvoilla vaan käsisaippuana :) <3

Vaahtoamaton geelimaitokoostumus ei ole minun makuuni kasvojen puhdistuksessa, mutta olen ”korppukätisenä” siirtynyt käyttämään käsisaippuana saippuattomia, erittäin hellävaraisia koostumuksia, ja siihen hommaan CeraVen Hydrating Cleanser sopii kuin nenä päähän. Tottahan se puhdistaa ”peruslikaiset” kädet siinä missä kasvotkin, eikä jätä iholle rasvaista tai lähmäistä tunnetta.

Käsiputsarina tämä on siis loistava! Ja varmasti kasvoillakin, jos tykkää tämän tyyppisestä emulsiokoostumuksesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että keramidit menevät hukkaan iholta poishuuhdeltavassa tuotteessa. Hydrating Cleanser on hellävarainen, ilman muuta, ja vähemmän kuivattava kuin vaahtoavat putsarit, mutta varsinaisesti kosteuttavana en sitä pidä. Jotta putsaria voi kutsua kosteuttavaksi, sen tulee jättää iholle kosteutta sitovia aineita tai kosteutta pidättävä kalvo, mutta CeraVe ei tuntuisi tekevän tällaista, iho on hyvin ”aineettoman” tuntuinen huuhtelun jälkeen.

Jos ihoa haluaa hoitaa keramideilla, ne kannattaa antaa iholle jätettävässä tuotteessa kuten kosteusvoiteessa.

CERAVE MOISTURISING LOTION 12€ / 236 ml

Kosteusemulsio näyttää koostumukseltaan melkein samalta kuin putsari – kevyen geelimäistä maitoa. Tuntuma on tosiaan kevyt ja erittäin nopeasti imeytyvä, tämä on oikein sellainen kiireessä rasvailijan tuote :)

Jännä, että voiteen ihotyyppisuositus on kuivasta erittäin kuivaan. Ainesosaluettelon ja ihotuntuman perusteella en pidä tätä erittäin kuivan ihon voiteena. Keramidit ja hyaluronihappo ovat jälleen incin loppupäässä, eikä incin alkupäässä ole kuivalle iholle parhaita okklusiiveja eli mineraaliöljyjä. Dimetikoni kyllä tekee kalvoa, mutta ei ole lähellekään niin tehokas kosteuden pidättäjä kuin parafiiniöljy ja vaseliini. Luonnollisia öljyjä ei näistä tarvitse etsiä, CeraVe on hyvin synteettis-painotteinen brändi. Kenties jopa täysin synteettinen, luonnollisuus/synteettis-tekijää ei aina näe inci-nimestä.

Sanni sanoo: joo, voisin käyttää tätä silloin kun on tosi kiire ja suihkun jälkeen täytyy päästä pukemaan todella nopeasti = vartalovoiteen on imeydyttävä sekunneissa. Mutta en pidä tätä kovin hoitavana enkä pitkässä juoksussa ihon kuivuutta taltuttavana, tämä on siis ”quick fix” -tyyppinen ratkaisu ja siihen kunnolliseen hoitoon käyttäisin muita, hoitavamman ainesosaprofiilin omaavia tuotteita.

Itse asiassa joulukalenteriarvontaan laittamani, CeraVen paksumpi Cream-versio näyttää heti paremmalta ja kosteuttavammalta, sieltä sentään löytyy vaseliinia joka on oikeasti hyvä ainesosa kuivalle iholle – sellaiselle kuluttajalle, joka ei erityisesti suosi kasviöljyjä ja luonnonkosmetiikkaa. Mineraaliöljyt sopivat toisille paljon paremmin kuin kasviöljyt ja -vahat.

Tällaisia ajatuksia kumpusi CeraVen testituotteista. Merkkiä myydään apteekeissa.
Mitäs ajatuksia teillä? CeraVe, hot or not?

kauneus
Kommentit (29)
  1. En ole ikinä kuullutkaan tästä merkistä, mutta nuo pakkaukset on kyllä symppiksiä! :D
    Osallistun arvontaan, yhteystietojani saa käyttää arvontaan liittyen

    1. Tämä ei ole arvonta :)

  2. Vannon hyvien perustuotteiden nimeen, mutta nämä näyttävät kamalilta :) Kiitos kuitenkin esittelystä. Ehkä vielä joskus annan näille mahdollisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *