Karkkipäivä
Karkkipäivä

CC-voide x 3

Tänään luupin alla kolme erilaista CC-voidetta; kaksi korkeasuojakertoimellista ”normikosmetiikan” edustajaa ja yksi matalasuojakertoimellinen luonnonkosmetiikan edustaja.

CC_voiteet_MAC_Lavera_Lancome

Saanko esitellä; MAC Prep + Prime CC Colour Correcting -voide SK 30, Lavera Colour Correction -voide  SK 6 ja Lancôme City Miracle CC Cream SK 50.

Olen saanut voiteet blogin kautta.

Mitäs tämä CC nyt sitten meinasikaan? Colour Correct = värin korjaus, mikä tarkoittaa sitä, että CC-voiteen olennaisin ero BB-voiteeseen verrattuna on väripigmenteissä. CC-voiteeseen on valittu erityisesti ihon eri värivirheitä taittavia pigmenttejä.

Näkyykö tämä sitten oikeasti käytännössä? Se on jo toinen asia. ;) Tai sanotaanko näin, että en ole testannut CC-voiteita henkilöillä, joiden iholla on selkeitä värivirheitä (punoitusta, kellertävyyttä, sinertävyyttä, harmautta), joten en voi ottaa asiaan kunnolla kantaa. Mutta omalla, suhteellisen värivirheettömällä ihollani, en ole havainnut CC-voiteen peitto/neutralointikyvyssä eroa BB-voiteeseen.

Kuulisinkin mielelläni kokemuksianne, jos joku on huomannut CC-voiteissa olennaisen eron BB-voiteeseen verrattuna. Onko esimerkiksi joku punoittavan ihon omistaja saanut ihonsa tasaisemmaksi CC:llä kuin BB:lllä?

CC_voiteet_swatches1

Testivoiteeni eroavat paitsi sävynsä, myös koostumuksensa ja ominaisuuksiensa puolesta.

MACin Prep + Prime -linjan voide on tarkoitettu primerin tavoin kosteusvoiteen päällä ja meikkivoiteen alla käytettäväksi (tai yksinään jos iho on rasvoittuva ja hakee vain kevyttä peittoa), Laveran tarjokas korvaa sekä kosteusvoiteen että meikkivoiteen ja Lancômen City Miracle ”tekee kaiken”; tasoittaa, peittää, suojaa UV-säteilyltä ja kosteuttaa.

CC_voide_MAC

MAC Prep + Prime CC Colour Correcting SPF 30. 30,50€ / 30 ml.

MACin CC-voiteita on neljässä sävyssä, minä sain sävyn Adjust joka on neutraali ihon sävy. Kolme muuta sävyä ovat vahvemmin neutraloivia (Illuminate on laventelinen, Recharge oranssi ja Neutralize keltainen). Käytännössä Adjust on viileä, roosaan taittava ja aika vaalea sävy (ainakin minun jo päivetystä saaneilla kasvoilla).

Voide tuntuu juuri siltä mitä se onkin – ohuelta primerilta. Koostumus ei kuitenkaan ole silikonisen liukas vaan meikkivoidemainen. MACiltä saamieni tietojen mukaan se hillitsee hyvin ihon kiiltelyä ja sopii rasvoittuvalle iholle yksinään käytettäväksi. Normaalille iholle alle kannattaa laittaa alle kosteusvoide, kuivaihoiselle suositellaan mieluummin MACin Prep + Prime BB-voidetta joka on kosteuttavampi.

Pigmenttiä Adjust-sävyssä on aika hillitysti eikä MACin CC minun silmiini mitenkään huomattavasti tasoita ihon sävyä.

Kenelle? Suojakertoimellista primeria hakevalle, kevyttä, suojakertoimellista kesämeikkipohjaa etsivälle.

CC_voide_Lavera

LAVERA Colour Correction 8-in-1 Cream. 22,95€ / 30 ml.

En kuulu näiden ”niin-ja-niin-monta-in-1” -mainoslauseiden ystäviin, sillä se on mielestäni turhaa usein itsestäänselvien ominaisuuksien omiksi eduikseen listaamista. Kaikkien kosteusvoiteiden voi esimerkiksi sanoa kosteuttavan, häivyttävän juonteita, kirkastavan ja suojaavan ihoa, ne ovat siis jo voiteen perusfunktioita. :) (Pahoitteluni taas tästä pedanttisuudesta, mä nyt olen tällainen… :p)

Laveran CC haluaa kertoa meille että se tekee kahdeksaa asiaa:

1 Kosteuttaa 24 tuntia

2 Kirkastaa ihoa

3 Peittää ihon virheitä

4 Vähentää pigmenttiäiskien vaikutelmaa (huomatkaa sanavalinta; kosmetiikkamerkit käyttävät huolella ilmaisua ’appearance of’, jolloin he eivät väitä vähentävänsä itse konkreettista ihovirhettä vaan vain sen vaikutelmaa)

5 Silottaa pieniä juonteita ja ryppyjä

6 Kiinteyttää ja täyteläistää ihoa

7 Suojaa vapailta radikaaleilta

8 Suojaa UV-säteiltä (suojakerroin 6)

Alun jälkeen odottaisitte minun ehkä jatkavan vähemmän mairittelevaan sävyyn, mutta Laveran CC on testikolmikosta suosikkini. Markkinointitekstit ovat minun kannaltani turhia pränttejä, minut vakuuttaa koostumuksella ja ihofiiliksellä. :)

Sävy on erinomainen, neutraali/lämmin beige. Sopii minulle täydellisesti. Ihanan tuoksuinen. Todella miellyttävä, notkea, kermainen ja hyvin levittyvä koostumus. Tuntuu mielestäni paremmalta kuin Laveran BB, myös sävy on BB:tä parempi. (Laveralla BB/CC-sävyjä on vain yksi.) Te joille Laveran BB on liian tumma, kokeilkaas CC:tä joka on vaaleampi. Jälki läpikuultavaa, tasoittaa ihon sävyä mutta ei peitä. Ei kuivu täysin mattaiseksi mutta ei jää kiiltäväksikään. Todella positiivinen yllätys!

Kenelle? Luonnonkosmetiikan käyttäjälle joka etsii hyvää sävyttävää kosteusvoidetta.

CC_voide_Lancome

LANCÔME City Miracle CC Cream SPF 50. 39€ / 30 ml.

Lancômen CC-voide lupaa paljon, ja lunastaakin lupauksensa. Tuotteesta kerrotaan, että se ”tasoittaa ihon sävyä kuin meikkivoide, kaunistaa kuin valovoide, kosteuttaa kuin kosteusvoide, suojaa UV-säteilyltä kuin aurinkovoide, vähentää kiiltelyä kuin puuteri”. Se myös lupaa suojata ihoa erityisen tehokkaasti saasteilta.

City Miracle onkin testikolmikosta eniten meikkivoiteen kaltainen, eli peittää selvästi enemmän. Harmillisesti saamani testisävy 02 ei sovi minulle yhtään (se on oranssihtava ja liian tumma), joten en voinut testata tuotetta parhaalla mahdollisella tavalla. Oikealla sävyllä tulos olisi ollut vielä paremmin arvioitavissa, mutta koin koostumuksen kuitenkin peittävän kahta muuta testi-CC:tä tehokkaammin. Sävyjä on saatavilla kolme, kahta muuta en ole nähnyt joten en osaa sanoa niiden tummuuasteesta tai taittosävystä.

Voide on (epäilemättä korkean suojakertoimensa ansiosta) nahkean tuntuinen ja nappaa heti ihoon kiinni. Tasoittaa ihon pintaa tehokkaasti ja blurraa huokosia. Iho jää himmeäksi mutta silti kauniin kuultavaksi. Pinta tuntuu kuivemmalta kuin Lavera, mutta jää ”joustavaksi” ja kostean näköiseksi koko päiväksi. Laatu tuntuu ja näkyy koostumuksessa. Raikkaan, miellyttävän tuoksuinen.

Kenelle? Korkean suojakertoimen sävyttävää päivävoidetta / kevyttä meikkipohjaa hakevalle ”cityihmiselle”, joka haluaa selvitä yhdellä tuotteella.

LancomeCC_paljasiho

Tein ihan sattumalta mielenkiintoisen havainnon swatchatessani CC-voiteita iholle. En pyyhkinyt swatcheja heti pois kun jäin säätämään jotain koneelle, ja kohta huomasin, kuinka Laveran ja MACin voiteet alkoivat kuivua ja halkeilla Lancômen pysyessä tasaisena ja kostean näköisenä.

CC_swatches_vertailu

Annoin swatchien olla ihollani tunnin ja Lancômen CC:n pinta oli edelleen muuttumaton. Toistin testin vielä seuraavana päivänä varmistuakseni asiasta, ja levitin voiteita tällä kertaa laajemmalle alueelle. Sama tulos.

Kasvoille levitettynä pinta on tietysti huomattavasti ohuempi, eivätkä MAC ja Lavera osoita samanlaisia halkeilun merkkejä normaalikäytössä kasvoilla. Oli kuitenkin mielenkiintoista tehdä havainto paksumman pinnan käytöksestä, ja kertoohan se jotain Lancômen voiteen teknologiasta. Jotain siinä on selvästi ”rakennettu” eri tavalla, tietyt komponentit eivät haihdu samalla lailla kuin MACin ja Laveran voiteissa.

     CC_voiteet_MAC_Lavera_Lancome2

Onko joukossanne CC-voiteiden faneja?

CC vai BB? Kumpi parempi? Vai ihan samanlaisia? ;)

Kommentit (44)

 1. Ann

  Aiemmin koitin joitain BB-voiteita, mutta ne ei rasvoittuvalle iholleni tuntuneet sopivan lainkaan. Niistä jäi poikkeuksetta sellainen ihmeellinen tahmainen pinta iholle, eivätkä tuntuneet imeytyvän tai edes kuivahtavan päivän aikaan. Toisekseen peittokaan ei tuntunut olevan sitä mitä toivoin. Punaiset nenänpielet ja finnit kuulsi alta läpi niin ronskisti, että tuntui ihan huijaukselta koko homma. Lumenen CC-voide taas on ollut ihan pelastus! Se on kevyempää kuin muut itselleni sopineet meikkeivoiteet ja jättää siis iholle ihan meikittömän fiiliksen. Peitto ei ole ehkä ihan täydellistä, mutta toisinaan saatan kyllä ihan suosiolla lisätä punertaviin kohtiin toisen kerroksen, mikä auttaa. Suurin plussa kuitenkin tulee tuotteen soveltuvuudesta rasvaiselle iholleni! Normaalisti meikkivoiteet ovat tupanneet paakkuuntumaan ja valumaan ihojuonteisiin päivän mittaan. CC-voide taas pysyy juuri sellaisena kuin aamulla laitettaessa, jopa niinä päivinä kun unohdan lisätä puuteria (niinä päivinä tosin kiilto onkin sitten ihan omaa luokkaansa…). Hintalaatu-suhteeltaan ihan priimaa :) Vielä kun löytäisi Lumenen tuotteen kaltaisen riittävän peittävän sävyttävän päivävoiteen, jota voisi levittää kasvoille vähän huolettomammin vapaapäivinä – Lumenen kanssa ainakin minä joudun olemaan aika tarkkana, että varmasti levittyy kunnolla.

 2. Liinaletti

  Käytin ennen Estee Lauderin BB-voidetta, joka oli oikeastaan hyvä sävyttävä päivävoide. Nyt vaihdoin Biothermin CC:en, josta tykkään enemmän. Perustan mielipiteeni ihan tuntemuksiin iholla. Tuo Biothermin CC on kevyt ja antaa väriä iholla sulavien rakeiden kautta. CC-voide on vähemmän peittävä mutta selkeästi enemmän kosteuttava, ja siitä kyllä huomaa päivän päätteeksi että iho on freesimpi, kuin Lauderin BB-voiteen kanssa. Molempien päällä olen käyttänyt minreaalipuuteria, ja CC:n kanssa tuntuu kuin alla olisi melkein joku heleyttäjä. Pidempiaikaista muutosta en ole vielä huomannut. Seuraavaksi aion metsästää Lontoosta vielä jonkun toisen merkin CC:n, mieluiten jonkin luonnonkosmetiikan. Garniereja ym olen kaupoissa vähän tutkaillut ja minusta ne kaikki vaikuttavat vain kevyiltä meikkivoiteilta…

 3. LAA

  Täälläkin liputetaan Lumenen cc:n puolesta! Se on meikkivoiteeksi ihanan kevyt mutta samalla hyvin peittävä. Yhdestäkään bb- tai cc-voiteesta ei ole ollut apua omalle naamalle. Ihosta tulee vain kamalan läikikäs ja kirjava kun punoittavat alueet kuultavat selkeästi. Yleensä myös noiden voiteiden sävyt ovat ihan liian tummia tai muuten väärän sävyisiä jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin kaunis ja heleä.

 4. raspberry

  Hei

  Kiva postaus ja sain vihdoinkin vastauksia mitä nämä cc- ja bb-voiteet oikein ovat. Ajattelin kysäistä, jos vaikka joku osaisi vastata…kun mulla on sellainen ongelma ollut viime aikoina, että käytän hyvin harvakseltaan meikkiä (meikkivoidetta lähinnä), ripsiväriä saatan käyttää useinkin. Luotan luonnollisuuteen ja siksi nyt onkin iho alkanut oireilemaan meikkivoiteista, eli aina kun laitan kosteusvoiteen ja sen päälle meikkivoiteen, alkaa iho kutista ja nousee ihottumaa joka pakottaa mut pesemään meilit pois ja seuraavat kaksipäivää mennään kortisonikuurilla (voidettaja pilleriä)… Ihotautilääkärin mukaan kyseessä on toksinen ekseema, eli kosketusärsytysihottuma. Tosi ikävä vaiva, ja oon nyt ollutkin huolissani voinko enää ikinä käyttää meikkiä…iholla siis. Vaivasta on tosi vaikeapäästä eroon… Ainoa vaihtoehto tuntuu olevan juurikin kosteusvoide, joka on sävyttävä. Käsitin että sitä on juurikin bb-voide. Ehkä myös cc-voide? Onko ne sitten oikeasti kosteuttavia? Mulla tuntuu se ongelma olevan se, ettei iho saa hengittää. Alkaa vähän nyppiä kun haluaisi edes juhlissa näyttää ”ihmiseltä” ja saada tasainen ihonsävy. Onko olemassajotain kotiin otettavia testereitä, ettei tarvitsisi rahoja heittää hukkaan jos tuote ei sovikaan? Kiitos jos viitsit vastailla :)

  • Sanni

   Ainoa vaihtoehto tuntuu olevan juurikin kosteusvoide, joka on sävyttävä. Käsitin että sitä on juurikin bb-voide. Ehkä myös cc-voide? Onko ne sitten oikeasti kosteuttavia?

   Kyllä, useimmat BB/CC-voiteet ovat myös kosteuttavia, mutta poikkeuksiakin löytyy, esimerkkinä vaikkapa Lumeen CC-voide ja L’Orealin Nude Magique BB-voide. Kannattaa lukea huolella pakkaustekstit ja kokeilla aineen koostumus kämmenelle. L’Orealinkin BB:n pakkaustekstissä mainitaan kosteuttavuus, mutta se myydään meikkihyllystä (mikä on heti merkki siitä että kyseessä on enemmän meikki- kuin ihonhoitotuote), ja viimeistään siinä vaiheessa kun voidetta kokeilee iholle niin tajuaa ettei se ole mikään kosteusvoide.

   Onko olemassajotain kotiin otettavia testereitä, ettei tarvitsisi rahoja heittää hukkaan jos tuote ei sovikaan?

   Voit aina pyytää apteekissa, tavaratalon kemppariosastoll tai erikoisliikkeessä myyjää laittamaan tuotetta pieneen näytepurkkiin. Se kuuluu palveluun.

   Toivottavasti löydät sinulle sopivan BB/CC:n! :) Helposti oireilevalle iholle sopivat tod.näköisesti parhaiten apteekkisarjat, niistä ainakin Vichyllä ja Favoralla on BB-voiteet.

   • raspberry

    Kiitos, hyviä vinkkejä tuli. Täytyy kokeilla apteekista kysyä ensin ja joo..nyt tietää ainakin että katsoo kosteusvoideosastoa tarkemmin. :) Kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.