Cattierin uudet savinaamiot

Kreikasta välillä kosmetiikka-aiheisiin..! ☺️

Cattier on niitä luonnonkosmetiikan sarjoja, jotka noudattavat itsellenikin tällä hetkellä niin ajankohtaista hitaan flow’n periaatetta; sarjan uusiutumistempo on äärimmäisen rauhallinen ja samat tuotteet pysyvät valikoimassa vuodesta toiseen, tehden sarjasta luotettavan ja jollain tapaa miellyttävän turvallisen. Cattier ei ”hermostuta”, jos saatte kiinni siitä mitä tarkoitan :) Jo sarjan vaalea värimaailma rauhoittaa.

Disclaimer: olen töissä Cattierin maahantuojalla.

Koska Cattierin valikoimassa tapahtuu päivityksiä niin harvoin, pääsen myöskin kirjoittamaan sarjasta aika harvoin. Nyt siihen on kuitenkin jälleen mukava tilaisuus, kun Cattier on uudistanut legendaarisen savinaamio-sarjansa ja lanseerannut sarjaan kaksi uutta naamiota.

Syksymmällä on luvassa muutakin uutta, siitä lisää sitten kun on sen aika :)

Uudet savinaamiopakkaukset näyttävät tältä! Ihanan raikkaita ja voisiko sanoa nuorekkaampia ja modernimpia kuin aiemmat. :)

Savi on Cattierille se juttu, savesta on koko sarja saanut alkunsa yli 50 vuotta sitten. Sarjan perustaja Pierre Cattier on pioneerihahmoja kosmeettisen saven kaupallistamisessa; hän aloitti 1960-luvulla savikosmetiikkatuotteiden myynnin suoraan kuluttajille, kun aiemmin savea käytettiin lähinnä kylpylöissä ja hoitoloissa.

Eri savilaatuihin pohjautuvat hoitotuotteet ovat tänäkin päivänä Cattierin sydän, ja savea käytetään naamioiden lisäksi myös sarjan kasvovoiteissa, -seerumeissa ja hiustenhoitotuotteissa. Vasta Cattierin myötä olen minäkin perehtynyt saven kosmeettisiin ominaisuuksiin syvemmin; ennen Cattieria savi oli minulle vain syväpuhdistava, iholta likaa ja talia imevä aine, kun Cattierin myötä opin, että savessa on myös valtavasti muita hyödyllisiä vaikutuksia liittyen ihon kosteuttamiseen, rauhoittamiseen, uudistamiseen ja kirkastamiseen.

Mutimasking – sekä iho (että some… 😝)-ystävällinen hoitorutiini. :)

Valikoima on myös täydentynyt kahdella ihkauudella naamiolla: virkistävällä ja heleyttävällä Purple Clay Maskilla ja mikropuhdistavalla, detox-vaikutteisella Black Clay Maskilla.

PURPLE CLAY MASK

Violettia savea ja maitohappoa sisältävä Purple Clay Mask tuo ensimmäistä kertaa hedelmähapot osaksi Cattierin savinaamioperhettä. Saven violetti väri tulee mineraaleista; inci-nimi on valkoisena savena paremmin tunnettu ’kaolin’, mutta kaoliinia on myös monen muun värisenä kuin valkoisena. Erilaiset yhdistelmät mineraaleja tuovat saveen uniikkeja vaikutuksia ja persoonallisen värin :)

Väsyneelle ja samealle iholle kehitetyssä Purple Clay -naamiossa on ihoa kevyesti kuorivaa ja kirkastavaa maitohappoa, ravitsevaa auringonkukansiemenöljyä, kosteuttavaa aloe veraa sekä persikan, omenan ja vadelman vitamiinipitoisia uutteita. ⁠Violetti savi  imee ihosta epäpuhtauksia ja remineralisoi ihoa.⁠

BLACK CLAY MASK

Ihoa mikropuhdistava Black Clay Mask sisältää puolestaan mustaa kaoliinia. Mustan kaoliinin runsas rikkipitoisuus tekee siitä erityisen hyvän savilaadun epäpuhtaalle iholle. Tämä savityyppi on myös detox-vaikutteinen eli kykenee imemään ihosta erittäin hienojakoista mikrotason likaa kuten ilmansaasteita, mikä tekee siitä erinomaisen hoitonaamion myös kaupunki-ilmastolle altistuvalle iholle.

Black Clay -naamio sisältää lisäksi meriperäistä lähdevettä, jonka rikas mineraalipitoisuus auttaa tasapainottamaan ihoa.

Valikoiman vanhat tutut Green Clay Mask, ikoninen Pink Clay Mask sekä White Clay Scrub -savikuorinta pysyvät pääosin ennallaan, mutta koostumuksiin on tehty pieniä hienosäätöjä. Esimerkiksi piparminttuöljy on jätetty pois herkän ihon Pink Clay -naamiosta sekä savikuorinnasta. Myös laventeli on saanut jättää White Clay Scrub -koostumuksen.

Kuivan ihon Yellow Clay Mask jää pois valikoimasta.

Tuoksuista (tajusin, kiitos kommenteissa esitetyn kysymyksen, että unohdin mainita tuoksut); kaikki Cattierin savinaamiot sekä kuorinta ovat hajustettuja. Tuoksut ovat minusta todella miellyttäviä ja vaihtelevat elegantin pehmeästä kukkaisuudesta (Purple Clay Mask) rosmariinin ja mintun raikkaan aromaattiseen tuoksuun (Green Clay Mask).

CATTIERIN SAVINAAMIOT PÄHKINÄNKUORESSA

Mikä naamio millaiselle iholle?

📍Kuiva ja herkkä iho (myös kaikki ihotyypit) – PINK CLAY MASK. Cattierin suosituin naamio sisältää ärtynyttä ihoa rauhoittavan yhdistelmän vaaleanpunaista savea, pellavansiemenuutetta ja aloe veraa.

📍Rasvoittuva ja epäpuhdas iho – GREEN CLAY MASK. Illiittiä ja montmorilloniittia sisältävä vihreä savinaamio syväpuhdistaa rasvoittuvaa ja epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa. Illiitti on kaikkein tehokkaimmin rasvaa imevä savilaatu. (Ei sovellu kuivalle iholle!)

📍Samea, väsynyt ja ikääntynyt iho – PURPLE CLAY MASK. Violettia savea ja AHA-happoja sisältävä naamio on anti-age-vaikutteinen; se uudistaa, virkistää ja kirkastaa ihoa. Koostumus sopii kuitenkin myös parikymppisellekin iholle, ei siis tarvitse olla ikääntynyt voidakseen käyttää tätä. :)

📍Tukkoinen, epäpuhdas ja kaupunki-ilmastolle altistuva iho – BLACK CLAY MASK. Tämä naamio ei sisällä illiittiä, eli se on vähemmän kuivattava kuin Green Clay Mask.

Uudet naamiot ovat nyt kaupoissa :)

Cattierin naamioilla voi sanoa olevan jäätävän hyvä hinta-laatu-suhde; tuubissa on tavaraa 100 ml ja hintaa vain 9,50€. Juuri nyt Cattierin tuotteet ovat myös -30% tarjouksessa Natural Goods Companyn Hyvät Päivät -kampanjassa, eli naamiolle jää hintaa 6,65€. NGC heittää kahden Cattier-tuotteen ostajalle vielä kaupan päälliseksi Yellow Clay -naamion.

Voisin varauksetta suositella vähintään Pink Clay -naamiota ja White Clay Scrub -kasvokuorintaa kaikille 😍 Pink Clay Mask kuuluu niihin tuotteisiin, joista olen urani aikana kuullut eniten spontaaneja hehkutuksia niin asiakkailta kuin ammattilaisilta – mm. eräs Ruohonjuuren miespuolinen myyjä puhkesi kerran ylistämään naamiota minulle ollessani Ruohiksessa työkeikalla ihan toisen brändin nimissä..! 😄

Oletko sinä kokeillut Cattierin savinaamioita? 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (18)
  1. Kuinka usein suosittelet naamiota käytettäväksi ja vaikuttaako ihotyyppi tähän asiaan?

    1. Kerran viikossa on minusta hyvä käyttötiheys, rasvoittuvalla iholla parikin kertaa viikossa 🙂

  2. Mielenkiintoinen postaus, jälleen, kiitos siitä :)
    Onko näistä naamioista mikään hajustamaton?

    1. Kaikissa on tuoksu (valitettavasti – sinun kannaltasi…. mun mielestä näiden tuoksumaailma on aivan ihana…!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *