Tänään: rehellistä huulirasvafiilistelyä!

Kaupallinen yhteistyö: Carmex

Supermolekyyleistä ihanan arkiseen kosmetiikkaan: huulirasva! ❤️ Pääsen pitkästä aikaa fiilistelemään mun lempihuulirasvaa, ja sehän on ikoninen Carmex.

Huulirasva on minulle se kosmetiikkatuote, jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle. Huulirasva kulkee mukanani kaikkialle, ja niitä on sijoiteltuna strategisesti eri paikkoihin kuten takkien taskuihin, lompakkoon ja kotona yö- sekä eteisen pöydälle. (Lanseerasin tämän käytännön hermostuttuani niihin hetkiin, kun en välittömästi löytänyt huulirasvaa sitä tarvitessani…)

Kuten olen Karkkipäivässä monesti kertonut, huuleni ovat äärimmäisen nirsot ja vaativat, ja niille kelpaa vain muutama harva huulirasvamerkki. Carmex on yksi niistä, ja sarjan legendaarinen kelta-punainen purkki on viihtynyt taskussani siitä saakka, kun brändi viimein 2010-luvun puolessa välissä saapui Suomeen.

Carmex-huulirasvan tunnusomaisella värillä on muuten myös selvä hyötyfunktio (ainakin minulle!); kirkkaan värinen purkki erottuu helposti asunnon eri pinnoilta kaikenlaisen pikkusälän seasta…! Ja se ”sälä” on usein tietysti muita kosmetiikkapurkkeja….

Aina välillä mietin huvittuneena, että Carmex -purkki edustaa kuvissani (niin somessa kuin henkilökohtaisissa albumeissani) orgaanista ja täysin tahatonta tuotesijoittelua. Keltapunaisen purkin voi bongata kuvissani milloin minkäkin kahvilan tai ravintolan pöydältä, veneen kannelta, meikkipöydältä – varmaan tiskipöydältäkin – tai melkein mistä tilanteesta tahansa, jossa olen pysähtynyt tekemään jotain pidemmäksi aikaa. Näissä tilanteissa näkyy aidosti, kuinka huulirasva on mukana kaikkialla mun elämässä.

Paljastanpa tässä samalla toisenkin syyn, miksi purkki on niin usein esillä. Carmex-purkki toimii minulla lempeänä stressileluna. Puristelen pientä purkkia kämmenessäni, ja se rauhoittaa. Purkki sopii juuri kämmenkoloon, ja kun purkin kantta painaa kämmeneen, sillä saa aikaan loksahtavan äänen. Huomaan hakevani purkin käteeni positiivisenkin stressin aikana. Minulla on ollut tämä tapa jo vuosia, ja lähipiirinikin tuntee sen. Joskus he huomauttavat hyväntahtoisesti, että taas Sanni loksauttelee huulirasvapurkkiaan…. ☺️

Tätä Carmex-postausta varten halusin kuvata huulirasvoja jossain muualla kuin pöytien pinnoilla, ja vein purkit luontoon kirpeänraikkaaseen syyssäähän. Yksi tämän syksyn harvoja kuulaita päiviä kun aurinkokin pilkisteli näkyviin.

Pitkäkestoisesti suojaava Carmex-huulirasva onkin omimmillaan ulkoiluympäristössä. Carmexia käyttävät mm. monet hiihtäjät ja muut talviurheilun harrastajat. Myös auringon paahteessa huulirasvalle on tavallista enemmän käyttöä. Olen muuten laskenut, että minulla kuluu Kreikan matkoilla tuplasti enemmän huulirasvaa, kuin normaalioloissa..!

Auringosta puheen ollen, olen tietoinen siitä, että en aina käytä auringossa suojakertoimellista huulirasvaa, vaikka pitäisi. Nyt kun tätä juttua varten tulin vihdoin testanneeksi myös Carmexin puikkohuulirasvan, löysin toimivan ja huulteni hyväksymän huulirasvan suojakertoimella – Carmexin puikossa on SPF 15.

Olen niin ihastunut alkuperäiseen purkki-koostumukseen, että minusta on suorastaan vaikea antaa muille koostumuksille mahdollisuutta. Nyt kun koronapandemian myötä olen alkanut käyttää silkasta hygieniasyystä puikkohuulirasvaa, oli aika kypsä myös Carmex-puikon testaamiselle. Ja sehän on tosi hyvän tuntuinen…! 😍 Ei yhtä notkeaa kuin purkki-versio, mutta erittäin miellyttävän tuntuista joka tapauksessa; huulille jää pitkäkestoinen miellyttävä ja pehmeä tunne vailla kalvomaista tunnetta, ja se on tärkeintä.

Hienoa myös, että puikossa on aurinkosuojakerroin. Tämä huulirasva tulee varmasti jatkossa erityisesti kesä- ja Kreikan matkakäyttöön.

Carmex-huulirasvaa on saatavilla kolmessa muodossa, ja testasin myös tuubi-koostumuksen.

Tästä on tullut syksyn aikana mun suosikki..! Muistelen, että joku lukijoistakin tätä minulle suositteli aiemmissa huulirasvapostauksissa, mutta kuten todettua… olen ollut niin uskollinen purkille, että aina on tullut tartuttua siihen. Ennen pandemiaa, siis. Korona todellakin nosti ”sormettomasti” käytettävät huulirasvat uuteen asemaan.

Carmex-tuubivoiteessa on samat ainesosat kuin purkki-koostumuksessa, mutta hieman eri pitoisuuksilla niin, että tuubi-koostumus on juoksevampaa. Huulille jää yhtä miellyttävä, kihelmöivä ja ihanasti kosteuttava ja pehmentävä tunne kuin purkki-voiteesta.

MIKÄ TEKEE CARMEXIN KOOSTUMUKSESTA NIIN HYVÄN?

Vaikka muuten olen luonnonkosmetiikkaihmisiä, huulirasvoissa pelkät luonnon öljyt ja vahat eivät valitettavasti minulla toimi. Jos jossain tuotteessa, niin juuri huulirasvassa mineraaliöljyn ylivertainen suojaavuus ja okklusiivisuus (= kyky muodostaa kosteuden haihtumista ehkäisevä kalvo) ovat se, mitä tarvitsen. Huulirasvan tulee suojata ja kosteuttaa todella pitkään ja jättää huulet luonnollisen pehmeiksi. Tämä on yllättäen vaikeampi tehtävä saavuttaa kuin luulisikaan, vaikka kosmetiikka-seppien käytössä on loputtoman laaja kirjo niin synteettisiä kuin luonnollisiakin öljyjä, vahoja ja rasvoja.

Tietyt vaha- ja rasvayhdistelmät pehmentävät ja kosteuttavat kyllä, mutta haihtuvat ja kuluvat huulilta nopeasti. Valitettavasti pelkkiin kasvipohjaisiin rasvoihin perustuvat huulirasvat käyttäytyvät minun huulillani näin, ja vaikutus on hyvin lyhytkestoinen. Toiset taas saattavat kestää pidempään, mutta jättävät huulille epämukavan ja keinotekoisen kalvon tunteen, joka jää kuin ”istumaan” huulten pinnalle imeytymättä ja kosteuttamatta oikeastaan lainkaan.

Minulla toimivat selvästi parhaiten mineraaliöljyt ja lanoliini yhdistettynä johonkin tehokkaaseen kasvirasvaan sekä mentoliin ja kamforiin. Viimeiset kaksi tuovat huulille sen kihelmöivän tunteen, johon niin monet koukuttuvat. Carmex-koostumuksessa nämä ainesosat ovat täydellisessä tasapainossa ja huulille jää miellyttävä tunne, joka kestää tunteja.

Carmex-huulirasvan vaikuttavat aineet ovat vaseliini, lanoliini, kaakaovoi, mehiläisvaha sekä tuo kihelmöivä kaksikko, kamfori ja mentoli.

Tiesittekö muuten, että Carmex-huulirasva on kehitetty jo 1930-luvulla..? Purkilla on jo aika monta vuosikymmentä takanaan. Hauska ajatella, että jo 30- ja 40-luvuilla ihmiset ovat koukuttuneet tähän samaan koostumukseen.

Aika ajoin Carmex lanseeraa hauskoja limited edition -pakkauksia, ja tänä vuonna limited edition -kuosissa komeilee koivupuita raikkaan turkoosilla väriefektillä. Itse tuote on sama, vain kuosi eri näköinen.

Vuoden 2021 limited edition -pakkaus on saatavilla purkin ja puikon muodossa.

Extravinkki, jonka moni varmaan tietääkin: Carmex toimii todella hyvin myös kynsinauhavoiteena. Minulla on tapana pyyhkäistä purkki-koostumusta käyttäessä ylimääräiset rasvat kynsinauhoille. :) 👍

Onko joukossamme muita Carmex-faneja? Mikä on teidän lemppari-Carmex-koostumuksenne?

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (25)
 1. Mulla on tuubissa oleva Carmexin cherry. Aikoinaan reissusta ostin ja kun käytän sitä, niin muistelen matkaani . Huulirasvapuikkoja on melkein joka takin taskussa ja laukuissa.Tässä koneen äärelläkin on pari huulirasvaa, joista juuri toinen on tuo Cherry. Blistexin medilip balm -puikko on ollut vuosikausi mulle se rakkain. Siltä merkiltä löytyy kyllä moni muita itselleni sopivia.

  1. 😍👍

 2. Minäkin ostin inspiroimanasi Carmexia (puikkona) ja ihastuin kyllä heti! Nyt kolmas puikko menossa. Hoitaa tehokkaasti ja pysyy huulen pinnalla pitkään, vaikka söisi ja joisi – ei siis tarvitse koko ajan olla lisäilemässä. Huipputuote!

  1. Just näin – kestää todella pitkään..! 🙂👍

   1. Pitäisi varmaan kokeilla, olen käyttänyt Hurrawia tähän saakka. Moon balm on erityisen hyvä.

    1. Mä olen kokeillut Moon Balmiakin kun moni on sitä kehunut. Ihana tuoksu ja tosi hyvännäköiset ainesosat, mutta vaikutus kestää mun huulilla vain hetken, kuten kaikissa pelkkiä kasvirasvoja sisältävissä huulivoiteissa. Ei voi mitään. :/

     1. Samaa mieltä kestosta, Moon balmia täytyy lisäillä usein. Mutta luonnonkosmetiikan huulirasvoista se on ollut paras, jota olen kokeillut. En ole vuosiin käyttänyt muita kuin luonnonkosmetiikan huulirasvoja niin en osaa verrata muihin. Pitäisi tosiaan testata vaikka tätä Carmexia, jos se pelittäisi pidempään. En tiedä, miksei nuo luonnonkosmetiikan huulirasvat ole pitkäkestoisia. Muuten kyllä tykkään niista.

      1. En tiedä, miksei nuo luonnonkosmetiikan huulirasvat ole pitkäkestoisia. Muuten kyllä tykkään niista.

       Tähän on varmaan jokin kemiallinen, erilaisten rasvojen käytökseen liittyvä selitys, jota me tavikset emme vain ymmärrä… 🤔 Jokin kasvirasvojen kemiassa tekee sen, että ne liukenevat huulilta nopeammin kuin synteettiset.

       Puhdas lampaanvillarasvakin (lanoliini) on muuten oikein hyvää huulirasvaa, ja kosteuttaa huulia tsiljoona kertaa paremmin kuin esim. sheavoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *