A, B, C – ihovitamiinien aakkoset

Kaupallinen yhteistyö: BTB13

Ihoa voi ja kannattaa hoitaa aakkosilla..! :)

”Hei mahtavaa!”, huudahdin, kun sain kesällä kuulla, että BTB13-sarjaan lanseerataan syksyllä neljä vitamiinivoidetta. Haluaisinko mahdollisesti kokeilla niitä ja kertoa uutuuksista? Tarvitseeko edes kysyä..! Käytän itse A- ja C-vitamiinituotteita päivittäin, ja BTB13:n uudet vitamiinituotteet edustavat aktiiviaineiltaan anti-age-ainesosien ehdotonta kärkikastia.

Lopulta asia on just näin yksinkertainen: jos et jaksa seikkailla uusien, eksoottisten anti-age-ainesosien markkinoilla, valitse ne tutkituimmat, joiden vaikutuksista on vuosikymmenten näyttö. Ehkä retinoli ei ole se ”seksikkäin” ryppyjenhoitoaine 2020-luvulla (”bakuchiol” anyone?), mutta se, ja koko retinoidien perhe, on vanhin ja yhä tehokkain kosmeettinen ainesosa ikääntymisen merkkien hoitoon. Vanhassa vara parempi, ja niin pois päin. :)

BTB13 on kotimainen korkean luonnollisuusasteen ammattilaisihonhoitosarja. Tuotteissa ei käytetä mm. silikoni- tai akryyliyhdisteitä eikä mineraaliöljyä. Uusien vitamiinituotteiden vaikutus tulee puhtaasti vitamiiniaktiiveista, ja muista sarjan tuotteista poiketen vitamiinituotteissa ei ole sarjan nimikkoainesosaa, solujen uusiutumista aktivoivaa BTB13-yhdistettä.

Vitamiinituotteita on neljä; B3-vitamiini, C-vitamiini sekä A-vitamiini kahdella vahvuudella.

VITAMIN B3 – 10% pitoisuus

42€ / 30 ml

Aloitetaan ”universal”-tuotteesta: vanha kunnon B3-vitamiini eli niasiiniamidi sopii kaikille! Se on myöskin vitamiinituotteista hellävaraisin – en ole kuullut kenenkään ihon reagoivan ikävästi niasiiniamidiin. (Mikä ei tarkoita ettei niin voisi tapahtua, mutta niasiiniamidi ei ole tunnetusti herkistävä tai ärsyttävä kuten jotkin muut anti-age-ainesosat, mm. retinoli, askorbiinihappo ja glykolihappo).

Kun itse kuulin niasiiniamidista aikoinaan, taisi olla jokin koulutus edellisessä työpaikassani, ainesosa esiteltiin ilmaisulla; ”parantaa yleisesti ihon pinnan rakennetta ja ulkonäköä”. Ja se on aika hyvin tiivistetty. B3 ”tekee kaikkea”; kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä, napakoittaa laajentuneita huokosia, häivyttää juonteita, vaalentaa pigmenttiläiskiä, vahvistaa ihon suojamekanismia, tasapainottaa talineritystä ja ehkäisee ihon valovaurioita (”photo-aging”).

Niasiiniamidia näkee usein suositeltavan erityisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle (aikuiselle) iholle, koska se vaikuttaa talineritykseen ja tiivistää huokosia, mutta siitä hyötyvät ihan kaikki ihotyypit.

BTB13 Vitamin B3-voiteen koostumus on ohutta, nopeasti imeytyvää ja raikasta emulsiota joka jättää ihon miellyttävän sileän tuntuiseksi. Voiteessa on Naviter-tuotteiden tunnusomainen, kukkais-makea tuoksu. Voidetta voi käyttää aamuin illoin.

Avainsanat: kirkastaa, kosteuttaa, tasapainottaa talineritystä.

VITAMIN C TRIPLE ACTIVE

42€ / 30 ml

Sarjan ”tripla”-C-vitamiinivoiteessa on kolmea eri C-vitamiinia: askorbyyliglukosidia, MAPpia (magnesium-askorbyyli-fosfaattia) sekä puhdasta askorbiinihappoa.

Koska tuote on voidetta eli sisältää vettä, kysyin, miten askorbiinihapon stabiilius on varmistettu. (Askorbiinihappo hapettuu helposti vettä sisältävässä tuotteessa). Minulle kerrottiin, että ”Tripla” on formuloitu stabiiliksi mm. antioksidanttien, kelatoivien aineiden ja pH:n avulla. Lisäksi askorbiinihappoa on vähiten ja kahta muuta c-vitamiinia enemmän.

Kaikki kolme c-vitamiinia ovat tunnetusti tehokkaita, joten voiteella on ilman muuta tehokasta hoitopotentiaalia jo ilman askorbiinihappoa.

Kirjoitin kuvaan ”ikääntymisen merkkien ensiapu”, sillä C-vitamiini on erinomainen ns. kolmikymppisten anti-age-aine. C-vitamiini sopii loistavasti ihonhoitoarsenaaliin, kun iholla alkaa näkyä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä kuten hienoisia juonteita ja pigmenttimuutoksia. C-vitamiini tunnetaan ennen kaikkea ihon sävyn kirkastajana ja pigmenttiläiskien vaalentajana, mutta se on myös tehokas juonteiden silottelija sekä valovaurioiden ehkäisijä.

Vitamin C Triple Active -voiteen koostumus on B3-voiteen tavoin kevyt, miellyttävän tuntuinen ja nopeasti imeytyvä emulsio. Voidetta voi käyttää aamuin illoin. Voiteen muita hoitavia ainesosia ovat mm. skvalaani, ruusunmarjaöljy ja -uute sekä mustaherukkauute.

Avainsanat: kirkastaa, tasoittaa ihon sävyä, häivyttää juonteita.

VITAMIN A 0,5% ja 1% pitoisuus

32€ / 15 ml

Tässä ovat sitten anti-age-työkalupakin järeimmät aseet: retinoli kahdella eri vahvuudella. A-vitamiini on yhä kosmetiikassa se kaikkein tehokkaimmin ihoa uudistava aine, eikä sille ole löytynyt haastajaa.

Tehokkuudella on hintansakin; a-vitamiinin tehokkaimmat johdannaiset, kuten retinoli, ärsyttävät ihoa, minkä vuoksi iho on hyvä totuttaa retinoliin hitaasti. Ärsytysreaktio voi ilmetä punoituksena, kutinana tai ihon kuivumisena ja hilseilynä. Reaktiot vähenevät ja häviävät ihon tottuessa retinoliin. Kaikille reaktioita ei toki tule lainkaan; oma iho ihoni esimerkiksi ei ole ”inahtanutkaan” retinolille, mutta totutinkin ihoni siihen huolellisesti.

On suositeltavaa aloittaa alhaisemmalla pitoisuudella ja käyttää retinolia alussa 2-3 kertaa viikossa. Jos ihoärsytystä ei ilmene, voi parin viikon kuluttua siirtyä käyttämään tuotetta päivittäin. Retinolia käytetään aina iltaisin.

Retinolivoidetta voi käyttää paikallisesti myös aknen hoitoon.

BTB13 Vitamin A -voiteiden muihin hoitaviin ainesosiin lukeutuu pätevä kolmikko skvalaani, ruusunmarjaöljy ja tyrnimarjaöljy = hoitavia, ravitsevia ja antioksidanttisia öljyjä. Plussaa yksinkertaisen hoitavista koostumuksista, jossa ei ole kikkailtu kilometripitkällä listalla kaiken maailman erikoisuutteita ja teknisiä ainesosia. 👍

Kummatkin A-vitamiinivoiteet, 0,5% ja 1% vahvuus, ovat koostumukseltaan ohuita ja nopeasti imeytyviä emulsioita. (Sama koostumustyyppi kautta koko linjan :) Tuoksu se tuttu Naviter-kukkainen, mutta näissä miedompana kuin C- ja B3-voiteissa.

BTB13 suosittelee retinolin käyttöä kuuriluontoisesti, eli esimerkiksi vuodenajan vaihtuessa tai pari kertaa vuodessa.

(Ehm, itsehän käytän retinolia vuoden ympäri, vähennän ainoastaan kesäksi… pitäisiköhän muuten vähän pitää taukoa…. :D Olen innoissani vähän niinkuin unohtanut, että se on niin vahvasti uudistava aine ettei ehkä pitäisi tauotta käyttää….)

Sannin loppukaneetti:

Hienoa, että laadukkaita retinoli-, niasiiniamidi ja C-vitamiinivoiteita on nyt saatavilla myös kotimaiselta merkiltä. Olen vilpittömän vaikuttunut Naviterin valmistamien tuotteiden laadusta kautta linjan, ja harvoin tulee pettymyksiä. Koostumukset ovat aina miellyttäviä ja ainesosat tarkoin perustein valittuja vailla kikkailuja. Sanni loves!

Onko BTB13 vieras merkki? Lue aiempi juttuni sarjasta täältä.

BTB13-tuotteita myydään hoitoloissa, jälleenmyyjälistauksen löydät täältä.

kauneus ihonhoitotuotteet ihonhoito
Kommentit (12)
 1. BTB13 multikosteuttaja on ainakin hyvä tuote!

  1. Niin on! 🙌

 2. Mistä näitä voi ostaa? Mielelläni ostaisin kotimaista, tuo B3 voide sopisi varmasti omalle iholleni :)

  1. Sarjaa myydään hoitoloissa, jälleenmyyjälistauksen löydät täältä:

   https://naviter.fi/etusivu/jalleenmyyjat/

   (Voisin muuten lisätä tämän linkin tekstiinkin :))

   Verkossa BTB13:a myyvät mm. Kauneuskauppa Hilla sekä Ihokeskus:

   https://www.hillankauppa.fi
   https://kauppa.ihokeskus.fi/Tuotemerkit/BTB13

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *