Karkkipäivä
Karkkipäivä

Blogi-identiteetti

Minun piti tänään kirjoittaa blogilleni uusi kuvaus. Indiedays uudistuu ja meitä pyydettiin päivittämään blogin esittelyteksti – jos se päivitystä tuntuu kaipaavan.

Ja kai se on myönnettävä, ettei sivupalkkini esittelyteksti ollut enää pitkään vastannut blogin sisältöä. ”Karkkipäivä on kosmetiikkablogi….” se teksti alkoi. Joo, käsitteleehän tämä kosmetiikkaa. Ja edelleen paljonkin – ainakin silloin kun olen ”normaaliarjessa”. Mutta kosmetiikkablogi? Onko Karkkipäivä enää kosmetiikkablogi? Joku lukijakin on joskus kommentoinut että vaihda toi teksti, ei tämä enää ole mikään kosmetiikkablogi.

Vastustin pitkään Karkkipäivän mieltämistä lifestyle-blogiksi. Minusta lifestyle-blogeissa pääroolissa on kirjoittaja itse. Niissä kerrotaan kirjoittajan elämästä; kodista, perheestä, sisustuksesta, vaatteista. Päiväkirjamaiseen tyyliin.  Ei Karkkipäivä ole sellainen. En minä ole täällä mikään päähenkilö. Ei täällä seurata elämääni.  Mutta totta on, että blogissa on jo pidempään ollut lifestyle-genren aineksia. Mitäpä muutakaan nuukailu, hiilihydraattitietoisuus ja kengännauhabudjetilla reissailu ovat kuin elämäntyyliä. ;) Tänne ne vain ovat pikkuhiljaa soluttautuneet, osaksi alunperin täysin kosmetiikkaan keskittynyttä blogia.

Mitä Karkkipäivästä sitten tänä päivänä pitäisi sanoa? Moni muukin bloggaaja on viime aikoina miettinyt paljon tätä genre-asiaa ja brändäystä. ”Aloitin ruokabloggaajana mutta haluan nyt kirjoittaa myös liikunnasta – voinko tehdä niin? Mihin kategoriaan blogini sitten kuuluu?” Totta kai voit..! Minusta leimoihin ei ole hyvä kangistua. Itsekin koin pitkään huonoa omaatuntoa siitä että kirjoitin kosmetiikkablogiini ruoasta, mutta sitten oivalsin (kiitos myös lukuisten lukijakommenttien), että blogi saa kasvaa ja elää kirjoittajansa mukana. Sen kuuluukin tehdä niin. Sehän juuri on asia, joka kaiken kaupallistumisenkin keskellä vielä erottaa blogimedian aikakauslehtimediasta. Muotilehti on muotilehti eikä se voi yhtäkkiä muuttua kolmeksi kuukaudeksi Condé Nast Travelleriksi. Blogi voi.

Alkuperäisen teeman muuttaminen ja hylkääminen totaalisesti on blogimaailmassa kirjoittamaton ”älä-tee-näin”. Sen ymmärrän. Lukijat ovat alkaneet lukemaan blogiasi koska kirjoitat aiheesta X. Kelkan suuntaa vaihtamalla voivat lukijat helposti jäädä kyydistä. Ehkä heitä ei tippaakaan kiinnosta uusi aiheesi Y. Tietysti minäkin mielelläni pidän alkuperäiset kosmetiikkalukijani kelkassa. Onneksi aihe ei ole blogista mihinkään katoamassakaan – siitähän sitä kirjoittaa mikä innostaa ;) Jos Karkkipäivälle tarjottaisiin duunia vaikkapa jonkun matkalehden bloggarina, niin joutuisin toteamaan, ”Pahoittelut, en valitettavasti voi mitenkään olla intoilematta myös uusista Diorin luomiväreistä tai edullisesta kynsilakkalöydöstä.”

Mutta kyllä nyt on niin, että minun on aika luopua yksipuolisesta ’kosmetiikkablogi’ -nimityksestä. Rohkenin pitkän harkinnan jälkeen kirjoittaa uuteen esittelytekstiini sanat; ”Karkkipäivä on kauneus- ja lifestyle-blogi”. Sillä sitähän se taitaa olla. Kosmetiikkapainotteinen, ruokaa ja matkailua sisältävä blogi. Jossa köyhäillään. :D Olisiko siinä tämän päivän Karkkipäivä? :)

Sanni_x_2

P.S. Herranjestas tuota mun Indiedaysin profiilikuvaa… Niin sitä ihminen muuttuu. Mun mielestä tuo kuva oli aivan mahtava silloin kun se otettiin (3 tai 4 vuotta sitten). Nyt en näe siinä minua ollenkaan. Kuka on tuo muovinen, jähmettynyt nainen rusetti päässä? Halusin kuvaan violettia ja karkkimaisen kaulakorun. Koska minähän rakastan violettia. Ja karkkikoru = Karkkipäivä. Tuossa kuvassa ei kuitenkaan ole minua pätkääkään. Oikea Sanni on enemmänkin tuo tuulihiuksinen, vähän auringossa patinoitunut, hammashymyä ikeniin saakka hymyilevä homssutäti. Onhan siellä se sininen rajaus kuitenkin muistuttamassa, että meikkiä pitää olla ;)

Aika ottaa uusi profiilikuva portaaliin?

Kommentit (53)

 1. miiira

  Täällä ainakin luetaan blogiasi juurikin matkailupostauksien takia! Varsinkin tuo tyyli matkustaa kiinnostaa paljon ( mahdollisimman edullinen ja itsekseen tutkaillen)
  Blogisi on muutenkin sellainen iloinen ja omanlainen, keep this way;)

 2. Mousse

  Juuri blogin aloittaneena olen itsekin pohtinut, että mitäs jos haluan kirjoittaa muustakin kuin kosmetiikasta. Päädyin siihen tulokseen, että minun blogi, minun säännöt :). Blogi muuttuu kiinnostusten mukana eikä blogin aihealueen laajennukset haittaa.

 3. anonyymi

  Blogisi on yksi Suomen parhaita, minusta jopa paras. Aikoinaan luin blogiasi kosmetiikka- ja meikkauskiinnostuksen vuoksi, mutta tässä Karkkipäivän temaattisen laajenemisen myötä omatkin mielenkiintoni ovat muuttuneet ja näemmä seurailevat blogiasi. :) Ulkonäkö ja kulutus ei enää niin kiinnosta, siksi on mukavaa lukea maltillisesta elämäntyylistä. Ruoasta, liikunnasta ja varsinkin matkailusta sekä kaikenlaisesta pohdinnasta on mukava lukea. Kiitos siis erinomaisesta blogista!

 4. anonymous

  nyt iski identiteettikriisi… olenko mä muka tyyppi, joka lukee päivittäin jotain lifestyle-blogia?* ;) :D jos minä saisin antaa määritelmän Karkkipäivälle niin se vois olla vaikka Sannin sekametelisoppa, niin onnellinen ja riemunkirjava sekoitus hyvää fiilistä ja kaikkee hauskaa tää blogi on n_n

  * mulle lifestyle assosioituu sliipattuihin juttuihin, epäaitouteen ja joittenkin laukkujen perässä juoksemiseen. mutta en tiedä kun en lue, assosiaationi voi olla täysin vääräkin :)

 5. tepsu

  Musta se, mikä nostaa Karkkipäivän muiden kosmetiikkablogien yläpuolelle on ehdottomasti kulutuskriittisyys ja avoimesti kosmetiikkamainontaa ruotiva tyyli!! Lisää tätä! Aihepiiri on kuitenkin usein niin ”hömpäntäyteinen”, että on ihanaa lukea ”asiallista” ja ”tieteellistä” juttua siitä.
  Samoin vege-VHH -jutut on mun makuun, tosin omaan ruokavalioon liikaa maitotuotteita ja kalaa, mutta tykkään silti lukea safka- (ja treeni-) juttuja.

  Kengännauhabudjetilla matkailu on kanssa lähinnä sydäntä, ja kun lukee sun juttuja, niin se myös motivoi pihistelemään!

  Oot mun idoli! Kiitokset hyvästä blogista <33

 6. Minttu

  Mä aloin lukea sun blogiasin monen muun kynsi- ja kosmetiikkablogin kanssa 2009, kun olin turvaamassa rauhaa ja tarvitsin kaiken sen äijäilyn keskelle vähän ”tyttöjen juttuja”. Nyt kiinnostukseni kosmetiikkaa kohtaan on päässyt vähän laantumaan, ja sinun blogisi on enää ainoa sen ajan suosikeistani, jota jaksan lukea. Luulen, että syynä on se, että sinä ja blogisi olette muuttuneet minun kanssani samaan tahtiin.

  Eli minä ainakin vain hurraan sun lifestyle-blogiudellesi. Jee jee! :)

 7. Anna

  Hmm..en yleensä juuri kommentoi, kunhan luen vaan. Mutta ehkä nyt uuden kuvauksenkin kunniaksi voisin sanoa: Sä olet mun idoli! Mun puolesta voit kirjoittaa ihan mitä vaan, mistä vaan ja milloin vaan. Mä olen aina kertakaikkiaan rakastanut tätä blogia <3

 8. Sanni

  Lämpimät ja iloiset kiitokset vielä yhteisesti kaikille lopuillekin kommentin jättäneille, pahoittelen etten ehdi vastaamaan jokaiseen erikseen, mutta tiedätte että olen kaikki lukenut suurella arvostuksella! :) <3 Kiitos teille!

  P.S. "Sannin sekametelisoppa" kuulostaa kyllä oikein hyvältä määritelmältä Karkkipäivälle :D

 9. Tyty

  Kommentoidaan nyt vaikka tähän juttuun, johon asiani voisi jotenkin sanoa liittyvän. :-P Itse olen kyllä edelleen enemmän kiinnostunut meikeistä ja myös tuotteista, en tosin erityisesti luonnonkosmetiikasta, mutta osaan kyllä hypätä ei-niin-minua-kiinnostavat jutut yli. Ja taas pitänee vähän pyytää anteeksi pitkää kommenttia. :D

  Mutta jotain kertonee blogiaddiktiosta se, että nyt kun olen nähnyt taas uusia Lumenen Natural Code -luomiväritrioja kaupoissa, odotan innolla, josko sinulta tulisi vastaavanlaisia postauksia kuin kaksien aikaisempien kohdalla. En tiedä, onko sinulle niitä edes tarjottu (luulisi Lumenen tajuavan) tai haluatko/ehtisitkö sellaista edes tehdä, kunhan nyt palaat joskus Suomeen, mutta ajattelin kertoa, että ainakin yksi innokas lukija löytyisi.

  Jos et ole vielä niitä nähnyt (tai joku muu ei ole), niin voin kertoa, että niistä löytyy vähän enemmän mielikuvitusta kuin edellisistä, mutta vähemmän kuin ensimmäisistä(?). Pari-kolme olisi sellaista, jotka mielelläni haluaisin nähdä jonkun luomilla. Sen verran jäi harmittamaan se Goddess-missaus aikoinaan, että olen sen jälkeen katsellut noitakin paletteja vähän tarkemmin, että löytyykö niistä samantapaista sävyä tai muuten ”jännää” yhdistelmää. (Testerit puuttuivat vielä kaupasta, joten en päässyt swatchailemaan.) Jos pigmenttiä on tarpeeksi, joudun ehkä harkitsemaan parin trion hankkimista jossain vaiheessa. Perus-Beauty näytti jotenkin erityisen nätiltä ja pari muuta tarpeeksi ”erilaisilta”, hintaansa nähden ainakin. Ja ovathan ne käteviä ja pieniä säilöäkin.

  Ne vanhat triot ovat minulle jotenkin ”fiilismeikkejä”: helppoja ja halpoja mutta sävyissä on mielikuvitusta tavallista enemmän. Olisi ollut hauskaa käyttää niitä nuorena ja edelleenkin haluaisin suositella varsinkin noita uusia aloitteleville meikkaajille. Ehkä myös se houkuttelee, että kun valitsee yhden trion (jonka voi heittää huoletta meikkipussiinkin), niin sillä saa nopeasti tietynlaisen meikin, eikä värejä tarvitse enää miettiä. Vaikka muuten tykkään Isadoran viisikoista ja kvarteteista, niin ne vaativat jo heti hieman pohtimista, 88-paletista puhumattakaan. Luomivärien runsaudessa on huonotkin puolensa. :-)

  • Sanni

   Kiitos vain pitkästä kommentista :) Älä ihmeessä pyydä anteeksi :D

   Minulle ei ole tarjottu uusia Natural Coden meikkejä (onko ne triot taas uusiutuneet..? Onko ne siis uudempia kuin nämä?), mutta olen Lumenen automaattisella postituslistalla joten ne ovat saattaneet saapua kotiin tällä välin kun olen Kreikassa. 2,5 viikon kuluttua selviää :)

   • Tytti

    Kyllä, täältä näkee uuden tyylin: http://www.lumene.com/fi/eye-dramatizer-trio-luomivari-0

    Tietysti näemme vain yhden trion kai kymmenestä, nettisivuihin saisi Lumene panostaa enemmän. Mutta tosiaan olen nähnyt niitä nyt vasta vain yhdessä kaupassa, eli todella uudesta jutusta on kyse, tulivat ehkä viime viikolla? Ehkä sielläkin todettiin, että valikoima voisi olla monipuolisempi. Mutta elättelen siis edelleen toivoa… :-)

 10. Tiia

  Mun mielestä tuo lettipäinen indiedays profiilikuva ei ole ikinä ollut sinun näköisesi. Ehdotan sitä hiustenvärjäys mökkikuvaa vuosien takaa, mitä joku lukijakin kommentoi elämänmakuiseksi. Sillä sitähän Karkkipäivä juuri on. Sinun elämääsi. Kuka sen sitten minkäkinlaisten linssien läpi näkeekään…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.