Blogi-identiteetti

Minun piti tänään kirjoittaa blogilleni uusi kuvaus. Indiedays uudistuu ja meitä pyydettiin päivittämään blogin esittelyteksti – jos se päivitystä tuntuu kaipaavan.

Ja kai se on myönnettävä, ettei sivupalkkini esittelyteksti ollut enää pitkään vastannut blogin sisältöä. ”Karkkipäivä on kosmetiikkablogi….” se teksti alkoi. Joo, käsitteleehän tämä kosmetiikkaa. Ja edelleen paljonkin – ainakin silloin kun olen ”normaaliarjessa”. Mutta kosmetiikkablogi? Onko Karkkipäivä enää kosmetiikkablogi? Joku lukijakin on joskus kommentoinut että vaihda toi teksti, ei tämä enää ole mikään kosmetiikkablogi.

Vastustin pitkään Karkkipäivän mieltämistä lifestyle-blogiksi. Minusta lifestyle-blogeissa pääroolissa on kirjoittaja itse. Niissä kerrotaan kirjoittajan elämästä; kodista, perheestä, sisustuksesta, vaatteista. Päiväkirjamaiseen tyyliin.  Ei Karkkipäivä ole sellainen. En minä ole täällä mikään päähenkilö. Ei täällä seurata elämääni.  Mutta totta on, että blogissa on jo pidempään ollut lifestyle-genren aineksia. Mitäpä muutakaan nuukailu, hiilihydraattitietoisuus ja kengännauhabudjetilla reissailu ovat kuin elämäntyyliä. ;) Tänne ne vain ovat pikkuhiljaa soluttautuneet, osaksi alunperin täysin kosmetiikkaan keskittynyttä blogia.

Mitä Karkkipäivästä sitten tänä päivänä pitäisi sanoa? Moni muukin bloggaaja on viime aikoina miettinyt paljon tätä genre-asiaa ja brändäystä. ”Aloitin ruokabloggaajana mutta haluan nyt kirjoittaa myös liikunnasta – voinko tehdä niin? Mihin kategoriaan blogini sitten kuuluu?” Totta kai voit..! Minusta leimoihin ei ole hyvä kangistua. Itsekin koin pitkään huonoa omaatuntoa siitä että kirjoitin kosmetiikkablogiini ruoasta, mutta sitten oivalsin (kiitos myös lukuisten lukijakommenttien), että blogi saa kasvaa ja elää kirjoittajansa mukana. Sen kuuluukin tehdä niin. Sehän juuri on asia, joka kaiken kaupallistumisenkin keskellä vielä erottaa blogimedian aikakauslehtimediasta. Muotilehti on muotilehti eikä se voi yhtäkkiä muuttua kolmeksi kuukaudeksi Condé Nast Travelleriksi. Blogi voi.

Alkuperäisen teeman muuttaminen ja hylkääminen totaalisesti on blogimaailmassa kirjoittamaton ”älä-tee-näin”. Sen ymmärrän. Lukijat ovat alkaneet lukemaan blogiasi koska kirjoitat aiheesta X. Kelkan suuntaa vaihtamalla voivat lukijat helposti jäädä kyydistä. Ehkä heitä ei tippaakaan kiinnosta uusi aiheesi Y. Tietysti minäkin mielelläni pidän alkuperäiset kosmetiikkalukijani kelkassa. Onneksi aihe ei ole blogista mihinkään katoamassakaan – siitähän sitä kirjoittaa mikä innostaa ;) Jos Karkkipäivälle tarjottaisiin duunia vaikkapa jonkun matkalehden bloggarina, niin joutuisin toteamaan, ”Pahoittelut, en valitettavasti voi mitenkään olla intoilematta myös uusista Diorin luomiväreistä tai edullisesta kynsilakkalöydöstä.”

Mutta kyllä nyt on niin, että minun on aika luopua yksipuolisesta ’kosmetiikkablogi’ -nimityksestä. Rohkenin pitkän harkinnan jälkeen kirjoittaa uuteen esittelytekstiini sanat; ”Karkkipäivä on kauneus- ja lifestyle-blogi”. Sillä sitähän se taitaa olla. Kosmetiikkapainotteinen, ruokaa ja matkailua sisältävä blogi. Jossa köyhäillään. :D Olisiko siinä tämän päivän Karkkipäivä? :)

Sanni_x_2

P.S. Herranjestas tuota mun Indiedaysin profiilikuvaa… Niin sitä ihminen muuttuu. Mun mielestä tuo kuva oli aivan mahtava silloin kun se otettiin (3 tai 4 vuotta sitten). Nyt en näe siinä minua ollenkaan. Kuka on tuo muovinen, jähmettynyt nainen rusetti päässä? Halusin kuvaan violettia ja karkkimaisen kaulakorun. Koska minähän rakastan violettia. Ja karkkikoru = Karkkipäivä. Tuossa kuvassa ei kuitenkaan ole minua pätkääkään. Oikea Sanni on enemmänkin tuo tuulihiuksinen, vähän auringossa patinoitunut, hammashymyä ikeniin saakka hymyilevä homssutäti. Onhan siellä se sininen rajaus kuitenkin muistuttamassa, että meikkiä pitää olla ;)

Aika ottaa uusi profiilikuva portaaliin?

Kommentit (53)
 1. Hei just siks tätä luetaan, että tää on niinkuin kliseisesti sanotaan, total package :) Ja etenkin tuo laihialaisnäkökulma on tervetullut poikkeus blogien kulutuskeskeisessä maailmassa.

  1. Laihialaisuus kunniaan :)

 2. Go Sanni! (Varsinkin näistä viimeisimmistä) Reissupäivityksistä huokuu semmoinen elämänilo, riemu siitä, että saa tehdä just sitä mistä nauttii :)

  Tykkään tässä blogissa tosi paljon siitä, että tää on kosmetiikkajuttujen ohella ollut aina myös kurkistusaukko sun elämään. Blogista tekee aina kiinnostavamman se, että siellä on takana joku ”oikea ihminen”, eikä tutoriaali- ja tuote-esittelyautomaatti.

  Apua, en keksi mitään nokkelaa loppulausetta. Mut halusin jakaa kommentin silti näköjään kolmeen osaan? :D

  1. Kiitos Laura :) Olen niin iloinen että tykkäätte mun matkapäivityksistä…! Tiedättekö, minusta blogia on jotenkin helpompaa ja ”stressittömämpää” päivittää reissussa, siis mieleen tulee niin paljon aiheita mistä voisi kirjoittaa että välillä saa ihan hillitä itseään ettei postaa kolmesti päivässä :D Tuntuu että on niin paljon mitä haluaisi jakaa…!

   1. Hei hei hei, et kyllä yhtään rajota mitään postausmääriä!
    Oon niin onnellinen, että Karkkipäivään tulee niin usein postauksia, oli aihe sitten mikä tahansa (vaikka kyllähän niitä kosmetiikkapostauksia eniten odottaa!) ;)

    Mua ei ainakaan haittaa yhtään jos päivässä tulee vaikka viis postausta. Pistääkö joku useampaa postausta per päivä pahakseen? Musta ne on ainakin vain iloisia yllätyksiä kaikki! :)

    1. :)

     …mutta kyllä mä kuitenkin yritän hillitä ja pitäytyä max. kahdessa postauksessa per päivä. Vaikka kuinka tekeekin mieli jakaa kaikkea mikä on ”mielen päällä” niin lopulta kuitenkin on järkevintä viettää se aika ulkona kuin sisällä koneen äärellä päivityksiä tekemässä…! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *