Karkkipäivä
Karkkipäivä

Bloggaaja vs. lukijat

Tiesittekö, lukijat, että teistä tulee meille bloggaajille kuin jokapäiväisiä tuttuja? :)

Kymmenistä vakiokommentoijista on tullut minulle niin tuttuja, että jos joku heistä yhtäkkiä hiljenee, huomaan sen välittömästi.

85362945

Näin tapahtui esimerkiksi joulukuussa, kun yksi aktiivisimmista lukijoistani, Mohn, katosi kuin, no juuri se, Saharaan. En ole koskaan tavannut Mohnia, en tiedä missä hän asuu tai mikä hänen oikea nimensä on, mutta tiedättekö mitä? Minä huolestuin.

Kävin muissakin blogeissa kyselemässä, onko kukaan ”nähnyt” Mohnia. Kukaan ei ollut kuullut hänestä. Mohn lakkasi myöskin päivittämästä blogiaan eikä enää julkaissut kommentteja. Ehkä olen hieman erikoinen kun tällä tavoin aloin ”stalkkaamaan” kadonnutta lukijaa, mutta minulle tuli jotenkin oikeasti huoli Mohnin katoamisesta. Olinhan ”jutellut” hänen kanssaan kommenttilaatikoissani varmaan joka päivä koko syksyn, ja yhtäkkiä häntä vain ei enää ollut.

Jäin miettimään Mohnin kohtaloa, ja toivoin ettei hän olisi kuollut jossain onnettomuudessa.

Kunnes eilen hän vihdoin palasi! Tietystikin nettihiljaisuuksille on muitakin selityksiä kuin auton alle jääminen, ja nettitauon pitäminen on vain tervettä. Mutta olinpa kyllä huojentunut! :)

En oikein tiedä miksi halusin kirjoittaa tästä, mutta ehkäpä valottaakseni hieman sitä, miten me bloggarit -tai ainakin tämä bloggari- näemme lukijamme. Tietysti äänettöminä lukevat lukijat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin kommentoivatkin, mutta vakionimimerkeistä tulee tavallaan kuin tuttuja. Heistä alkaa muistaa asioita. Heihin kiintyy. Ja heidän ”katoamisensa” todella huomataan.

blog-cartoon

Mitä muut bloggaajat sanotte? Onko teilläkin samoja fiiliksiä lukijoistanne?

Tietysti joillain bloggaajilla on myös niitä ikävämpiä vakiolukijoita, jotka käyvät jatkuvasti haukkumassa blogin pitäjää ja saavat kicksejä toisten loukkaamisesta. Tämä on surullinen ilmiö, muttei toisaalta mikään uusi. ”Liekinheittäjiä” on ollut nettimaailmassa jo sosiaalisten verkkoyhteisöjen alkuajoista saakka, eikä heistä varmaan koskaan päästä. En tiedä, miten suosituimmat bloggarit jaksavat ilkeilijöitään.

Mutta palatakseni omiin lukijoihini – hei, mullahan on teitä Suomen jokaisessa maakunnassa! Wuu-huu! :) Enpä olisi uskonut että jopa Ahvenanmaalla on neljä ihmistä, jotka seuraavat Karkkipäivää. Tai no, entisen pomoni tiedän lukevan blogia ainakin silloin tällöin, mutta että kolme muutakin. Hihii!

Ja muuten – yksi toinenkin vakkarinaama on pitänyt todella pitkää hiljaiseloa… Mirri, still there? :)

Signature

Kommentit (58)

 1. Johanna

  Mahtava postaus, tämän takia blogiasi on aivan mahtavaa lukea! Ei jokainen bloggaaja arvosta ja pidä lukijoistaan noin paljoa että julkaisee näille ihan omia postauksia, joiden aihe on positiivinen!
  Jätte bra!

 2. Inka

  ihana postaus Sanni:) tosi kiva et jaksat huolehtia;)

 3. Pumpulipupu

  Tosi kiva ja kiinnostava aihe!

  Mä oon kyllä kanssa tosi kiintynyt mun blogin vakiokommentoijiin, ja olen todella kiitollinen jokaikisestä kommentista. Vaikka kirjoitankin blogiani niin kuin joku tuolla osuvasti aiemmin sanoi: ”Soopaa suolletaan lähinnä omaksi iloksi, ja jos jotakuta muuta kiinnostaa niin se on vaan plussaa.”. :)

  Tykkään muuten sun blogista aivan hirveästi, ja olen seuraillut sitä aivan alusta asti, mutta valitettavan harvoin tulee silti kommentoitua. Mutta aito välittämisesi lukijoista välittyy minusta kyllä kaikille, se on tosi ihailtavaa! :)

 4. Ruby Rose

  Miun mielestä on vaan huomaavaista kun ite älyää että wait a sec, se ja se ei oo kommentoinu vähään aikaan, onko sille sattunu jotakin. Luultavasti,jos olisi blogi, ja vakkarikommentoijia, huolestuisin ja kuolisin kauhusta, jos joku ei enää kommentoisi vähään aikaan

 5. Hannukkaz

  Kyllä tän joskus huomaa kun se tuttu ja turvallinen jokaiseen postaukseen kommentoiva henkilö yht äkkiä lakkaakin kommentoimasta! Siinä tulee mieleen sama, mitäköhän sille on käyny :/ + Jos hän tietenkin sattuu olemaan melkein ainoa joka jaksaa vaivautua kommentoimaan :DD

  – Hannavee
  http://likoorikahvi.blogspot.com

 6. Henna

  Ensin täytyy kiittää ihanasta blogista! Harvemmin tulee vaan kommentoitua :( Omaa blogia ei ole (ainakaan vielä), mutta haaveissa, joskus.. :) Välillä murehdin jo ”etukäteen” kommentoisiko siihen ikinä kukaan :D
  Vakkarikommentoin muutamaan blogiin, ehkä bloginpitäjä mut muistaakin :D

 7. Myy

  On ihan totta, että jotkut kommentoijat jäävät mieleen. :) Ennen omaa blogia tuli höpötettyä vähän turhankin pitkiä tekstejä muiden kommenttibokseihin, jolloin sitä pikkuhiljaa tajusi suoltaa ajatukset suoraan omaan blogiin..

 8. nanna

  hihh, minulla on tasan 2 lukijaa jotka löydän onneksi omista blogeistaan :). kommenttilaatikossani sensijaan ei juurikaan ole yleensä ruuhkaa :D

  • Sanni

   Älkää unohtako, että Google Reader -palkissa näkyvät lukijat muodostavat vain murto-osan lukijoista. :) Suurin osa lukee edelleen ilman mitään listatoimintoja. Näin teen minäkin. Joten lukijamääräsi on varmasti suurempi kuin kaksi. :)

 9. Ani, kokovartalofiilis

  Kiva postaus :) Huomasin omassa blogissani, ja omia suosikkiblogejani kolutessani sellaisen homman, että vuoden vaihto teki temput. Olin kirjanmerkinnyt blogeja jotenkin huolimattomasti niin, etteivät ne enää vieneet sille uusimmalle sivulle vuosiluvun muuttumisen jälkeen. Esim tämä ihana Karkkipäivä edelleen ensin heittää mut johonkin vuoden 2010 postiin. Omaa laiskuutta, kun en heti tajunnut muuttaa, mutta selittää osan omistakin kadonneista vakkarikommentoijista ja senkin, että itse olen ollut hiljaa monissa suosikeissani :)

  • Sanni

   Tervetuloa vaan takaisin Anillekin! :) Ei ole tosiaan sinuakaan ”näkynyt” tammikuun jälkeen. Kiva kun annoit kuulua itsestäsi! Jännä että kirjanmerkit on jääneet jumittamaan, mitäköhän vuodenvaihteessa on oikein tapahtunut..?

   • Ani, kokovartalofiilis

    Niinpä! Kyllä tässä nyt selvät maailmanlopun merkit on…ai niin, sehän ei tullutkaan. vielä. Naureskeilin tässä mielessäni, että on sekin vähän hönö jotenkin, että vie multa viisi kuukautta havahtua asian äärelle. on tainnut olla vähän työrintamalla sutinaa XD

 10. Mirri

  Hep, herranjumala hep!! Yht’äkkiä suureksi ryöpsähtäneet työkuviot (ja vähän perhekuviotkin) veivät mukanaan ja kaiken lisäksi piti ottaa Karkkis pois selaimen avaussivulta (pui nyrkkiä). Jonkinlainen lomantapainen alkoi eilen ja tänään päätin tulla tänne kääriytymään mukavasti kaikkiin ihaniin kosmetiikkapostauksiin, joita en ole päässyt lukemaan piiitkään aikaan. Huh, näiden kanssa tosiaan vierähtää hetki jos toinen :)

  Kommentoimiseenkin saa muuten menemään yllättävän paljon aikaa varsinkin jos alkaa etsimään esim. tuotetietoja pitkin nettiä – pelkkä ajatuskin blogin ylläpitämisestä suorastaan hengästyttää :D

  T: Mirri, jolla on vielä useampi henki plakkarissa

  • Sanni

   Jee, kiva että sinäkin olet vielä siellä! :) *rutistus*

   Ja kyllä, kommentointiin saa tosiaan kulumaan paljon aikaa. Älä vaan koe nyt mitään ”paineita” alkaa tänne taas kommailemaan jos et ehdi, oli vain mukava kuulla että olet vielä siellä taustalla olemassa! :)

 11. Mirri

  *rutistus* takaisin! :)

  Hmm…mielenkiinnolla odotan onko ”ehkä maailman kestävin eyeliner” sama jonka olen itse todennut täysin idioottivarmaksi…

 12. Dashanti

  Heippa,

  Pitkästä aikaa minäkin kirjoittelen :D Huomaan itse että olen pitänyt taukoa kommentoimisesta koska on ollut niin kiire. Olen tehnyt omat postaukset myös pienellä kiireellä ja vain silmäillyt lukemani blogit läpi.

  Aiheeseen kommentoiden, bloggarina piristyn todella paljon kun joku kommentoi blogiini. Silloin tiedän että joku siellä on vieraillut. Etenkin kun olen alkanut saamaan vähän enemmän kommenttia samoilta lukijoilta. Ja se tosiaankin tuntuu vähän siltä että ”oppii tuntemaan” toista :D Hassua mutta ihanaa :)!!

  http://dashantilife.blogspot.com/

 13. ella

  Hauska kuulla, että näin isoissakin blogeissa bloggarit huolehtivat ”omistaan” :) Omassa pikkublogissani on vakiokommentoijat, joiden katoamisen kyllä huomaisin, sillä luen vastavuoroisesti myös heidän blogejaan. Olen huomannut, että toiset tuntevat jopa kanta-anonyyminsä hyvin tarkkaan.

  Ilman kommentoijia en jaksaisi varmasti kirjoittaa blogia, sillä tuntuisi, ettei kukaan lue tai ainakaan pidä lukemastaan.

 14. Vierailija

  Yritän oikeastaan olla kommentoimatta, koska sivuutat aina kommenttini ja siitä tulee ikävä tunne, kuin olisin joku häirikkö. Mutta välillä tulee sorruttua.

  • Sanni

   Sepä ikävää jos koet noin. :/ Kaikkiin kommentteihin en valitettavasti mitenkään ehdi vastata, enkä toisaalta koekaan että kaikkiin ”täytyy” vastata.

   Ilmeisesti viittasit tällä nyt siihen, että en vastannut sinun seuraavaan kommenttiisi:

   Käsittääkseni päivävoiteilta ei vaadita minkäänlaista UVA-suojaa, kun taas aurinkovoiteille on nykyisin joku asetus (oliko se 1/3 tai jotain, en jaksa tarkistaa).

   mutta sitten taas vastasin nimimerkki katin esittämään, osittain samansisältöiseen kommenttiin. Olen todellakin pahoillani, että vastaamattomuuteni on loukannut sinua, mutta en vain aina vastaa/reagoi jokaiseen kommenttiin. :/ Tiedän, että on bloggareita, jotka vastaavat joka ikiseen kommenttiin, jopa niihin joissa lukee vain ”Moi! Kiva asu!” Ja se on varmasti mukavaa ja huomioonottavaa tällaisen blogin lukijoiden mielestä. Se ei vain kuulu minun tyyliini, eikä se tarkoita että arvostaisin lukijoitani tai saamiani kommentteja yhtään sen vähempää.

   Olen joka tapauksessa pahoillani, että pahoitit asiasta mielesi. Toivotan sinulle mukavaa kesän jatkoa, vaikka et varmaan minusta vastaamattomuuteni perusteella pidäkään.

   • Vierailija

    Niin kaipa se oli kimmoke, koska kommenttini oli ennen sitä toista, johon vastasit (toisaalta kirjoitin vain noin lyhyesti). Olen kuitenkin vähän paranoidi ja aloin jo aiemmin kuvitella, ettet pidä minusta, koska et ole vastannut kysymyksiinkään.

    MUTTA ymmärrän kyllä sen, ettet vastaa kaikkeen jos se ei tunnu luontevalta, ja pidän jatkossa tarkemmin mielessä, ettei se tarkoita mitään. Hyvää kesänjatkoa myös sinulle.

    • Sanni

     Kiva kuulla ettei sinulla (ilmeisesti?) jäänyt mitään hampaankoloon. :) Oli kai vähän tahditonta minulta ”skipata” sinun kommenttisi, jossa kuitenkin ensimmäisenä toit esiin tuon asian johon kaipasin selvennystä. Eli pyydän vielä anteeksi ajattelemattomuuttani.

     Toivottavasti uskallat vielä joskus vastaisuudessa kommentoida blogiini. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.