Karkkipäivä
Karkkipäivä

Black Violet + (anti)-aging issues

Tänään huulilla Cliniquen Long Last Soft Shine Lipstick sävy 11, Black Violet.

BlackViolet1

Sävy ei ole mielestäni millään lailla ’violet’, vaan enemmänkin tumma punaruskea.

BlackViolet_lips

Pahoittelen erittäin epäseksikästä kuvaa, kai tääkin yritti olla jotenkin hauska.

Kasvot_BlackViolet

Näin tummien huulien pariksi sopi jälleen pelkkä musta eyeliner. Vaaleaa luomiväriä sävytin hieman viileänruskealla varjostuksella.

Kasvoilla mineraalimeikkipohjan lisäksi vain varjostus Dr. Hauschkan aurinkopuuterilla sekä poskipäällä valoa tuomassa L’orealin Golden Beige -luomiväriä.

BlackViolet

Tässä taas hieman vertailukuvaa meikittömän ja meikatun olemukseni välillä. Jopa huuleni ovat täysin värittömät. Kulmakarvatkin olisivat vielä vaaleammat, mutta niissä on hieman jäljellä kuukauden takaista kestovärjäystä.

Nuutuneen naturel-kuvani tarkastelu toi mieleeni ”ikääntymiskriisini”. En olekaan tästä aiheesta vielä blogissa kirjoittanut.

Olen sikäli onnellisessa asemassa, että 31 ikävuottani eivät vielä aivan täysin näy kasvoillani, ja useimmat ihmiset luulevat minua nuoremmaksi. Minulla ei ole juurikaan juonteita rypyistä puhumattakaan, ja ihoni on vielä suhteellisen kuulas ja kiinteä. Tai niin olen luullut.

Vaikka kuinka haluaisin uskotella itselleni jotain muuta, niin tämänkin ikinuoren ”namutädin” iho alkaa väistämättä menettää kimmoisuuttaan. Yksi selkeä osoitus siitä on ihon palautuminen. Eräänä aamuna aloin melkein kirkua peilin edessä, sillä vastaan tuijotti nainen, jonka silmäkulmasta lähti poskipään yli syvät ”harakanvarpaat”. Mistä ne olivat siihen ilmestyneet? Hieroin ihoa kauhuissani kosteusvoiteella, ja yritin keksiä äkillisen vanhenemiseni syytä. Päivän aikana juonteet katosivat.

Kun parin päivän kuluttua sama ilmiö toistui, osasin jo yhdistää mistä rypistyminen johtui. Olin käynyt parvekkeella kuvaamassa jotain auringonpaisteessa, ja siristellyt silmiäni. Iho rypistyi silkasta mekaanisesta rasituksesta. Nuoren ihmisen iho palautuu siristelyn aiheuttamasta ”ruttutilasta” sekunneissa, mutta kun iho ikääntyessä menettää elastisuuttaan, eivät rutut katoakaan hetkessä. Ihon palautuminen vie aikaa. Ilmiö korostuu ihon ollessa erityisen aliravittu tai rasittunut, esimerkiksi juuri aamuisin ennen päivävoiteen levitystä ja kesäisin voimakkaassa auringossa (-> rannalla ilmestyvät ”harakanvarpaat”).

On minulla muutamia muitakin merkkejä ikääntymisestä.

Kasvot_detail1

Nämä pienet pigmenttiläiskät silmänympärysiholla voivat näyttää jonkun mielestä naurettavan vähäiseltä syyltä huolestua, mutta itse olen alkanut taisteluun niitä vastaan. En nyt väitä että menettäisin niiden vuoksi yöuneni, mutta minua on alkanut harmittaa, että en ole aina suojannut silmänympärysihoani auringossa. Silmänympärysaurinkovoiteen keksin vasta viime kesänä, ja sitä ennen käyttämissäni aurinkolaseissakaan ei ole aina tainnut olla UV-suojaa.

Jos pigmenttitäplissä on jotain hyvää, niin ainakin se, että nyt minulla on syy testata markkinoiden maksaläiskä- & pigmenttimuutosvoiteita. Olen käyttänyt kahta eri voidetta paikallisesti täplien päällä kesästä lähtien, ja voin kertoa etten ole ainakaan vielä havainnut minkäänlaista vaikutusta. Kokeilu jatkuu, ja siitä raportoidaan myöhemmin. Oletan, että pigmenttiä vaalentavia tai hajottavia voiteita tulee käyttää kuukausia ennen havaittavia tuloksia.

Kasvot_detail2

Toinen anti-aging -hoitoa vaativa kohta kasvoissani on huultenympärysiho. Ja nimenomaan ylähuulen.

Minulla oli 14-vuotiaana huultenympärysihossa joku outo, sitkeä ihottuma, jota jatkui useita kuukausia. Iho halkeili, hilseili ja välillä pahimmillaan märki. Käytin siihen hydrokortisonivoidetta, eikä kukaan terveydenhuollossa kertonut silloin kortisonivoiteen haittavaikutuksista. Pitkittynyt käyttö ohentaa ihoa, ja voi aiheuttaa pigmenttihäiriöitä. Ja minähän käytin voidetta monta kuukautta putkeen. :/

Ihottuma parani lopulta, enkä silloin ajatellut että ihoni olisi mitenkään vaurioitunut kortisonin käytöstä. Ihohan näytti ihan hyvältä. Voiteen vaikutukset alkavatkin näkyä kunnolla vasta ihon ikääntyessä.

Muutama vuosi sitten huomasin, että ylähuulen iho on todellakin ohentunut, ja sen pinta näyttää ihan erilaiselta ympäröivään ihoon verrattuna. Viime kesinä olen myös pannut merkille auringon vaikutuksen; ylähuulen iholle muodostuu auringossa muuta ihoa tummempi laikku. Iho näyttää ikäänkuin likaiselta, ja tumma läikkä tekisi mieli pestä tai pyyhkiä pois, mutta sehän ei tietenkään onnistu. Tänä kesänä huomasin kauhukseni myös, että  ylähuulen iho on jo sen verran ohut, että siihen alkaa selvästi pian muodostua juonteita. Nyt on tehtävä jotain!

Onneksi töissä on laaja kirjo kaikenmaailman ryppy- ja huulivoiteita kokeiltavana, ja olenkin hoitanut ylähuulen ihoa jo useallakin eri tuotteella. En osaa vielä sanoa vaikutuksista muuta, kuin että iho ei ole ainakaan enää mennyt huonompaan suuntaan, ja syksyn tullen tummat laikutkin hälvenivät. Yksi asia on kuitenkin varmaa: ylähuuleni kuuluu jo ehdottomasti anti-aging-tuotteiden alueelle. Ihan hirveää ajatella, että minulla voisi jo muutaman vuoden kuluttua olla kreppipaperia muistuttavat huulenympärykset, ja sitä en aio sallia! Olen tietysti surullinen kortisonivoiteen tuomasta vauriosta, mutta ainakin pääsen nyt testaamaan, onko anti-aging-voiteista mihinkään.

Onko kellään lukijoilla jo kokemusta anti-aging-tuotteista? Miten ylipäänsä suhtaudutte näihin tuotteisiin?

Kommentit (89)

 1. Camppu

  Moikka! Taas kerran katoin noita kuvia sun meikeistä ihastuneena ja miettien että voi että miksen ite osaa meikata noin! Aaaaaah olisin onneni kukkuloilla jos osaisin tehä noi kaikki silmämeikit TAI edes korostaa poskipäitäni noin ihanasti ja hyvin yms :o Ja oivoi, oot niin ihana kirjottaja ja meikkaaja ja rakastan lukea sun blogia =)) Kerroinpa vaan sen!

  • Sanni

   Kiitos ihan mielettömästi Camppu! Tulin kyllä iloiseksi! <3

 2. katukka

  Mun 4v poika pyysi yksi päivä äitiä ”tekemään niitä raitoja naamaan.” Oli tämä äiti hetken hieman kummissaan, että mitä ihmeen raitoja. No poika tarkoitti otsaryppyjä… Olihan se vähän lohduttavaa, että ne on lapselle kivoja ”raitoja”. Iski siinä kyllä pieni kriisi ja ikää ”vasta” 33 vuotta.

  • Sanni

   Päivän paras….! ^_^ Kiitos kun jaoit tämän, katukka! :)

 3. Mohn

  Kaunis meikki. Taas!! :) Huulipunan sävy on henkilökohtaiseen makuuni vähän turhan rusehtava mutta sinulla se näyttää kyllä hyvältä. Onpas kiva tällainen huulipunaviikko, innolla odotan seuraavaa postausta!

  Itse lähestyn neljääkymmentä uhkaavasti. En ole juurikaan jaksanut/viitsinyt pohdiskella varsinaisia anti ageing tuotteita ja harvemmin sellaisia tulee hankittua. Toki joitakin rasvaputeleita on tullut hankittua kun se 30 ja 35 ylittyi ja purkin kyljessä lukee jotakin 30+ tms. Silmänympärysvoiteissa olen kyllä yrittänyt viime aikoina keskittyä rypyttömyyteen. ;-) Ainoa mikä oikeasti harmittaa ja ottaa päähän vähän enemmän on huultenympärysihon vanheneminen. Ei se vielä mitään mahdotonta kreppipaperia ole mutta omaan silmääni se ikävästi jo pompsahtaa. ;-( Otin jo hyvän aikaa sitten tavaksi sipaista huulten ympärille pikkuisen silmänympärysvoidetta mutta vainoharhaisena olen alkanut kuvitella, että sen jälkeen iho vasta alkoikin selkeästi ylähuulen päällä vanheta…

  Ihoni on ohut ja läpikuultava ja yleensä kuivakka. Geenit taitavat kuitenkin pitää aika hyvin huolta siitä, että ikä ei ihan heti näy siitä huolimatta. Sain lapset nuorina ja olin pitkään kotiäitinä. Sitten aloin opiskella ja esim. iltaelämä ulkona tyttöjen kanssa alkoi uudestaan. Nuorena harvemmin kysyttiin papereita mutta kun sitten noin 32-vuotiaana aloin uudestaan luuhata baareissa en päässytkään yllättäen sisälle. En tokikaan ollut osannut ajatella, että minulla pitäisi olla paperit mukana enää siinä iässä. No, enää ei kysellä henkkarien perään mutta pääsääntöisesti minua kuvitellaan melkein 10 vuotta ikääni nuoremmaksi. Tosin viime aikoina on ilmejuonteet lisääntyneet ja myös silmänympärösiholla on selkeästi nähtävissä pieniä juonteita. Graah!!

  No, ikääntymiselle ei voi mitään, aika kulkee eteenpäin vääjäämättä. Niinpä olenkin yrittänyt psyykata itseni siihen, että haluan näyttää mahdollisimman upealta ”vanhemmalta” naiselta, ryppyjen kera tahi ilman, ihan sama. Jos naururyppyni jotakuta häiritsevät niin voi harmi, sille siis jota ne häiritsevät, ei ole minun ongelmani! ;-D Yritän ajatella noita lisääntyviä pysyviä juonteita ja rypynalkuja kauniina, elämästä kertovina lisäkoristuksina kasvoillani. Jonkun mielestä se voipi kuulostaa itsepetokselta mutta mieluummin minä huijaan itseäni kuin itken kaiket illat joutavien ryppyjen takia. Ja mitäs huijausta tai petosta se edes on jos oikeasti uskon siihen mitä itselleni uskottelen. ;-D

  • Sanni

   otin jo hyvän aikaa sitten tavaksi sipaista huulten ympärille pikkuisen silmänympärysvoidetta mutta vainoharhaisena olen alkanut kuvitella, että sen jälkeen iho vasta alkoikin selkeästi ylähuulen päällä vanheta…

   No johan on vainoharha..! ^_^ Tosin tavallaan voin tuon ymmärtää, sillä itsekin ajattelin ennen, että jos alan käyttää ”vanhan ihon” tuotteita liian aikaisin, ihoni lakkaa toimimasta itsekseen ja tulee riippuvaiseksi voiteesta ja alkaa oikeastikin vanheta ilman ko. voidetta. Äiti tai joku oli minua tuollaisella pelotellut joskus nuorempana.

   olenkin yrittänyt psyykata itseni siihen, että haluan näyttää mahdollisimman upealta “vanhemmalta” naiselta, ryppyjen kera tahi ilman, ihan sama.

   Tämä on mullakin tavoitteena…! ^_^ Mä kyllä uskon, että oma persoonakin vaikuttaa siihen, miten ”nuorelta tai vanhalta” näyttää, sillä toiset ovat nuorekkaita hamaan mummokerhoon saakka. Esimerkiksi lauantaina 4-kymppisiään juhlinut Diana näyttää kyllä lähikuvissa ikäiseltään, mutta jos hänet tapaa livenä, ei tule ensimmäisenä mieleen että kyseessä on neljän lapsen 40-vuotias äiti. Hänen tyylinsä, olemuksensa ja persoonallisuutensa on kaikkea muuta kuin ”vakavan” aikuisen, eikä siinä parit rypyt vaikutelmaa muuta. :) Toivon olevani itsekin yhtä nuorekas 9 vuoden kuluttua!

 4. Rilla

  Kirjoituksesi osui mainioon saumaan, ostin nimittäin viikonloppuna elämäni toisen (ensimmäinen unohtui parin käyttökerran jälkeen kaappiin)silmänympärysvoiteen. Ongelma on vain se, että en oikeasti tiedä miten sitä pitäisi oikealla tavalla laittaa? Jostain blogista löysin ohjeen, että nuppineulan pään kokoinen määrä jaetaan molemmille poskiluiden (tms?) päälle ja taputellaan siitä silmänurkkaan. Vaikka olen nyt toiminut kuten ohjeessa, on aamulla ollut silmäpussit. Pullistaa ainakin rypyt pois :D No, joku menee nyt pieleen, vaikka en ole laittanut voidetta silmän lähelle. Miten sitä voidetta nyt sitten pitäisi laittaa?

  Kiitos mielenkiintoisista luonnonkosmetiikan testeistä. Sinun juttujen perusteella uskalsin ostaa Laveran ripsarin ja olen todella tyyttyväinen. Minulle se on paras ripsiväri ikinä. Olen kuitenkin käyttänyt ripsareita Lancomesta Kanebon ja monen muun kautta Lumeneen, ja mikään ei ole ollut niin toimiva kuin Lavera. Ainakin sopii mulle, ja se on pääasia. Kun olin etsimässä luonnonkosmetiikka ripsaria, luin mm. uuden mustan testin, ja sen perusteella olin jo luovuttamassa koko homman. Onneksi guuglailin asiaa lisää, ja löysin sinun kirjoittaman jutun asiasta.

  Menee nyt kiittelyksi, mutta en ole aikaisemmin kommentoinut, joten kaikki tulee tässä kerralla. Kiitos nimittäin myös meikkijutuista, kiva nähdä ihan oikeasti miten meikkaus voi muuttaa. Lehtien meikkikuvat on niin photoshopattu, että niitä ei todellakaan voi katsoa vinkkien lähteenä. Sinun blogissasi on sen sijaan oikeasti hyödyllistä tietoa ja mielenkiintoista nähdä miten meikki tehdään ja miten värit muuttavat.

  • Sanni

   Kiitos kommentistasi, Rilla, ja kiva että blogista on ollut sinulle hyötyä..! :) Olen samaa mieltä lehtien meikkikuvista. Itsekin tykkään mieluummin katsoa blogien ”oikeiden ihmisten” näköisiä kuvia.

   Jos sy-voide aiheuttaa sinulle turvotusta, voisit kokeilla vaihtoa geeliin tai seerumiin. Nykyään on olemassa lähes nestemäisiäkin sy-voiteita.

   Sy-voidetta laitetaan tosiaan erittäin vähän, mutta kyllä se saa olla lähellä silmää. Ulkonurkat ovat ehkä tärkein alue ryppyjen ehkäisemiseksi. Voidetta ei ole hyvä levittää liikkuvan luomen alueelle, ellei purkissa toisin mainita, mutta muuten voide saa olla silmän lähi-iholla.

 5. Mirri

  Ihan yleisesti tuli vaan mieleen, kun monet ovat maininneet henkkareiden näyttämisestä:
  monissa paikoissa työntekijöitä ohjeistetaan, että jos henkilö näyttää esim. noin 25 vuotiaalta (tai nuoremmalta), niin paperit pitää kysyä. Eli se ei tarkoita sitä, että jotain kolmekymppistä luultaisiin 16-vuotiaaksi ;)

  Ja minulla ainakin olisi kauheita vaikeuksia päättää silmänräpäyksessä onko joku vieras ihminen 25v. vai 30v., nolaisin varmaan itseni kysymällä paperit melkein kaikilta alle nelikymppisiltä. Pitäisi oikein tuijottaa että näkisi näkyykö ilmehtiessä ikäjuonteita tai ei-enää-niin-pinkeää ihoa…

  • Sanni

   Ja minulla ainakin olisi kauheita vaikeuksia päättää silmänräpäyksessä onko joku vieras ihminen 25v. vai 30v.,

   Ihan totta. Mulle ainakin menee tosi vaikeaksi iän arviointi 20 ikävuoden jälkeen. Mulla on kollegoina mm. 19-vuotias, 24-vuotias ja 27-vuotias, ja voin kertoa että 19- ja 24-vuotiaat näyttävät vanhimmilta. 24-vuotiasta pidän minuakin vanhemman näköisenä, koska hän on pitkä ja liikkuu jotenkin arvokkaasti. ^_^ Itse olen sellainen säheltäjä.

   Joitain kuukausia sitten menin baariin seurueessa, johon kuului 26-vuotias ystäväni ja hänen juuri 18-vuotta täyttänyt sisarensa. Ovimies ei kysynyt papereita ystävältäni, mutta kylläkin minulta ja sisarelta. :)

 6. Nekku

  Voi ahdistus. Itselläni nimittäin juurikin 14-vuotiaana oli jokin paleltumis-ihottuma-jokin-ongelma nenänvarressa, ja nyt lähes joka vuosi sen jälkeen se sama kohta hilseilee pirusti muutaman kerran vuodessa. Yleensä niin, että iho menee siitä kohtaa jopa rikki, eikä siihen hilseilyynkään minkään maan voiteet ole vielä auttaneet kunnolla (Soft laser-hoito auttoi hetkeksi :/). Ja silloin 14-vuotiaana jonkun verran tuli hydrokortisonia aseteltua nenälle, joskin pidättäydyin viikon, kahden kuureissa.

  Rumassa kyömynenässäni on tätä nykyä pieni arpikin, jonka kyllä läheltä katsottaessa huomaa. Ja iho on ohut siitä kohtaa. Nyt siis on mahdollisesti ehkä syytä epäillä, että olen 40-50-vuotiaana kaikkien lasten pelkäämä ryppynenäinen noita :S

 7. Peppi

  Kaunis meikki jälleen kerran. Tykkään tuollaisesta klassisesta tumma rajaus + tumma huulipuna -yhdistelmästä (vaikken itsellä osaa tummaa huulipunaa käyttää). Ihmettelin juuri pari päivää sitten yllättävän tiheää harakanvarvasmuodostelmaa silmäkulmissani, apua. Muistaapahan silmänympärysvoidetta käyttää.. Olen laittanut aamuisinkin kevyesti sy-voidetta UDPP:n alle, ei kai siinä ole ongelmaa?

  En muuten usko että 15 vuoden takainen muutaman kuukauden hydrokortisonivoidekäyttö olisi vahingoittanut ihoasi pysyvästi. Käyttö on kuitenkin ollut lyhytaikaista ja paikallista ja hydrokortisoni on mieto kortisoni. Kyllä kortisoni ohentaa ihoa, mutta enemmänkin niillä, jotka joutuvat käyttämään sisäisesti pitkiä aikoja/jatkuvia kuureja (reuma(astma). Joka tapauksessa kannattaisi hankalissa ihottumissa käydä ihotautilääkärillä, jottei tuloksetta tartteisi hoidella sillä ja tällä.. Minun pigmenttiongelmani alkoivat noin parikymppisenä ja ainoa kunnon apu on ollut väh. 50-kertoiminen aurinkovoide kevään ekoista päivistä alkaen meikin alle, reilusti ainakin viiksialueelle. Pigmenttiä vaalentavat voiteet eivät ole auttaneet ja vaikea uskoa miten kosmeettisilla voiteilla voisi niistä eroon päästä. Laserhoidoilla päästään ymmärtääkseni hyviin tuloksiin hankalammissa tapauksissa.

  • Sanni

   Hei, nyt mä vähän huojennuin…! Tosin käytin kyllä hydrokortisonia oikeasti lähemmäs puoli vuotta, se oli tosi pitkä periodi ja luulin etten koskaan pääse ihottumasta eroon. Muistan vain kun joskus ”kuurin” keskivaiheilla juttelin asiasta jonkun asioista paremmin perillä olevan kanssa (liekö joku lääkärituttu tai sairaanhoitaja), ja tämä henkilö oli ihan järkyttynyt että miten voin käyttää kortisonivoidetta monta kuukautta putkeen. Hän sitten kertoi että ihoni on varmasti ohentunut voiteen vaikuuksesta.

 8. Hannak

  Voi herran jestas, että sua luullaan 22v – mä en ole varmaan niiden mielestä edes syntynyt! Saan aina kuulla ihmettelyjä iästäni ”että sä olet nuoren näköinen”.
  Viime keväänä bussissa istui mies viereeni ja kysyi ”mikä sinusta tulee isona ja ajattelitko hakea yliopistoon?”
  nim. Hymyilevä 30-vuotias
  jk. hymyillen vielä leveämmin kun täytän 50v ja mua onnitellaan 30v päivistä :)

  • Sanni

   Joo, ei voi kuin hymyillä! ^_^

 9. Anna

  Kerro minulle oi ihanainen Sanni, olenko kaamea kerettiläinen kun en jaksa käyttää silmänympärysvoidetta kaikkialle vaan länttään vaan koko naamalle samaa rasvaa, silmänympärykset mukaan lukien. Voiko tästä olla jotain haittaa?

  En nää voiteiden tehossa mitään eroa ja Ostolakko-Virve taisikin paljastaa, että samaa kamaa niissä on kuin muutenkin, pienemmässä purkissa vain.

  • Sanni

   Itse asiassa mä kirjoitin kasvovoiteen ja sy-voiteen eroista jo kauan ennen Virveä. ^_^ Tässä linkki postaukseen:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/12/05/inci-vertailussa-silmanymparysvoide-vs-kasvovoide/

   Mikäli silmänympärykset eivät reagoi, voi niille erittäin hyvin käyttää samaa voidetta kuin koko kasvoille, kunhan muistaa laittaa hyvin ohuelti. Sy-voiteissa on ihan samoja ainesosia kuin kasvovoiteissa, erona vain kevyempi koostumus.

   • Anna

    Jee, kiitos kun muistutit tästä postauksesta. Minä lahopää tietty luen kaikki mutta olin unohtanut jo :D

 10. Mohn

  Pakko vielä kommentoida. Tänä aamuna kun vilkaisin peiliin niin väkisinkin tuli tämä postaus mieleen. Taas kerran kulki ohimolta poskelle ehana juova. Mulla on sellainen ”avaruustyyny” ja siihen ei oikein normi tyynyliina istu. Niinpä se aina joskus menee ruttuun yön aikana ja sehän tarkoittaa, että ne rutut siirtyy naamaan. Harmi vaan, että nykyään kun ei toi ihon kimmoisuus todellakaan ole entisensä niin ne rutut sitten kanssa pysyy siinä naamassa puoli päivää. ;-( Mukava selitellä keskellä päivää, että juu, ei kun ne on uniryppyjä vaan!

 11. Meflen

  En ole oikein koskaan oppinut ymmärtämään ryppyjen kauheutta. Miksi niitä vastaan pitää taistella? Nehän vain kertovat eletystä elämästä. Enkä muista ketään, jota pitäisin ryppyjen takia epäviehättävänä… mutta tiedän yhden, jonka silmäryppyihin ihastuin! Ja olen niistä rypyistä kateellinen.

  • vampyr

   Mutta jos ei ole oikein elänyt?

 12. -Lotta-

  En tiedä kiinnittikö joku muu tähän jo huomiota mutta eikös violet tarkoita myöskin orvokkia. Ja orvokkejahan on olemassa ”mustiakin”… eli käytännössä siis niitä hyvin tummia punaruskeita. Jospa nimi tuleekin siitä. ;)

  • Sanni

   Niin joo tarkoittaakin, en tullut ajatelleeksikaan tuota…! Nimi tarkoittaa sitten varmastikin kukkaa, sillä violettia tuosta ei oikein saa tekemälläkään.

 13. Katariina

  Tää on ihan tosi hyvän näkönen meikkityyli!

 14. Minna

  Mun mielestä kaikki nää anti age -jutut sun muut on suurinta kusetusta ikinä. Ja miks ylipäätään pitäis näyttää joltain muulta kuin siltä mitä on? Kaikki me vanhetaan, sellasta tää elämä nyt vaan on.

  • Sanni

   Aamen :)

 15. prefecta

  Rypyistä en tiedä, mutta musta tuntuu, että BM-geeli ois pienentänyt mun ihohuokosiani poskissa.
  (Toisaalta, ne kyllä on aina näyttäneet eri aikaan kuusta erilaisilta, vähän niinkun kaikki muukin naamassa ja kropassa…)

 16. Krista

  Siis ainoa voide jolla oikeasti on tieteellisesti todettu mitään ryppyjä oikeasti ”parantavia” vaikutuksia on puhdas retinolivoide, eli a-vitamiinivoide. Kaupoissa ei kunnollisen retinoli-pitoisuuden sisältäviä voiteita saa myydä, johtuen siitä, että se mielletään lääkkeeksi (koska se oikeasti tehoaa, daa). Iholääkäriltä saa reseptin, suht edullinen tuubi (suhteessa mittaamattoman kalliisiin merkkisarjojen purkkeihin) kestää ymmärtääkseni hyvin.

  Kaikki muut kaupasta ostettavat tuotteet on vain hetkellisen silottavan vaikutuksen tuottavia silikonirasvoja. Ilman reseptiä tuotehan ei saakaan imeytyä/vaikuttaa ihon pinnan alle.

  Ryppyjen estämiseen ennen niiden ilmestymistä vaikuttaa geenit, elämäntyyli ja kunnollisen aurinkorasvan käyttö.

  • Sanni

   Kaikki muut kaupasta ostettavat tuotteet on vain hetkellisen silottavan vaikutuksen tuottavia silikonirasvoja.

   Siinä olet oikeassa, että kaupan voiteet vaikuttavat vain niin kauan kuin niitä käyttää, eli väliaikaisesti. Silikonia ei kaikissa anti-ageing-tuotteissa kuitenkaan ole, vaan silottavat, kohottavat ja ryppyjä ”madaltavat” ainesosat voivat olla ihan muitakin. Ja ovatkin.

 17. kuutar

  Todella upea blogi sinulla! Vaikka itse olen pian 17 , minulla on selvät ilmerypyt suun ympärillä. Itse olen huomannut että tummille silmänalusille toimii parhaiten reilut yöunet! Todellakin toimi, kun 7-8 tuntia vaihtui 9 tuntiin. Tämä on kaikille varmaankin itsestäänselvyys, mutta omasta kokemuksestani huomasin että pienikin muutos saa ihmeitä aikaan. :) Milaista silmänympärysvoidetta suosittelisit sekaiholle? Tarkoituksena olisi löytää hyvä silmänympärysvoide, osa ihosta talvella todella kuivaa ja osa rasvoittuu.. :s

  • Sanni

   Silmänympärysiho ei käytännössä voi rasvoittua, sillä sy-alueella ei ole talirauhasia. 17-vuotiaalle sopii kevyt geelimäinen tai geelivoidemainen tuote. Mikäli silmänympärysihosi tuntuu kuivalta, valitse rasvaisempi tuote. Cliniquen All About Eyes on loistava geelivoidemainen silmänympärysvoide, ja All About Eyes Rich täyteläisempi versio kuivalle iholle. Edullisemmasta hintaluokasta suosittelen vaikkapa Lumenen Arctic Aqua -silmänympärysgeeliä tai Sensitive Touch -silmänympärysvoidetta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.