Black Friday vai No Friday?

Black Friday. Singles Day. Tammiale. Syysale. Ystävämyynti. Varaston tyhjennyspäivä. Everything Must Go Päivä!

En usko olevani ainoa, jota jatkuvat alennuskampanjat väsyttävät ja rehellisesti: välillä suorastaan ärsyttävät. Aihe on hankala ja kaksipiippuinen, sillä olen kampanjoiden kanssa tekemisissä myös työssäni. Samalla laihialaisluonteeni myös ilahtuu edullisista hinnoista ja mahdollisuudesta tehdä hankintoja edullisemmin – kuten myös mahdollisuudesta vinkkailla alennuksista muille. Olen ollut sellainen koko elämäni. Damn, ”tarjoushintahan” on suunnilleen mun toinen nimi..!

Silti – viime vuosina kaikenlaisten shoppailuun kannustavien aletempausten määrä on kasvanut niin järkyttävästi, että tuntuu, että nykyään viikko ilman alekampanjaa on harvinaisuus. Lisäksi alejipot ovat muuttuneet entistä aggressiivisemmiksi ja joka-puolelta-päällekäyviksi niin, ettei niitä pääse missään karkuun ja tuntuu, että ne ahdistelevat kuin feissarit kadulla.

Marraskuussa olemme juuri selvinneet ”maailman suurimmasta shoppailupäivästä” Singles Day’sta, ja nyt pitäisi jo olla ostoslistat valmiina ja kukkaro auki Black Friday’lle. Ja sittenhän tuleekin Cyber-freakin’ Monday. Siis APUA. Ihan oikeasti. Mehän aleshoppaamme itsemme hengiltä!

Ironian huippu on se, että mitä säästöä tässä enää syntyy, kun tarjouksiin menee rahaa harva se viikko? Ostammeko kyberpäiviltä oikeasti jotain sellaista, mitä muutenkin olimme suunnitelleet hankkivamme? Osittain varmasti joo – mutta kun kampanjoita on koko ajan, kenelle ehtii syntyä tarve uusille hankinnoille pari päivää edellisen ”maailman mahtavimman shopping-tapahtuman” jälkeen?

Eikö ihmisiä ala jo hengästyttää jatkuvat upeat mahdollisuudet ”ostaa halvalla”..?

Mitä mieltä te olette?

Ja siihen kaksipiippuisuuteen…. Aiemmin tänään sain kuulla, että muutamia meidän tuotteista, joista olen kirjoittamassa tällä viikolla blogiin, on parhaillaan tai on tulossa aleen meidän verkkokauppoihin.

Mun ajatus? Samalla: hei, tämäpä kiva, nyt joku niistä kiinnostuva saa ne halutessaan halvemmalla..! Ja kuitenkin myös: ”Ei hemmetti. Sittenhän mun pitää mainita Black Friday.” (Ja olin jo päättänyt aiemmin, että en tue Black Friday’ta millään tavoin.)

Ei ole helppoa. Aihe herättää minussa oikeasti todella suuria ristiriitoja.

Mites te? Black Friday vai No Friday? Joko tarjouskampanjoita on ihan liikaa?

kauneus elamantapa
Kommentit (19)
  1. 26.11. vietetään myös vuosittaista ”Älä osta mitään” – päivää. Tämä onkin viime vuosina mukavasti unohtunut shoppailumeiningin alle. Maailman ylikulutuspäivä oli jo 29.7. Eli mun vastaus on No Friday!

    Itse oon suhteellisen tietoisesti välttänyt alennusmyyntejä pitkään, sillä niissä lähtee lapasesta ja tulee ostettua turhia asioita tai hamstrattua varastoon liikaa. Eli skippailen mainokset pääsääntöisesti. Jos tiedän, että jotain tarvitsen ja se on alessa niin toki ostan. Mutta en mielelläni selaile mainoksia tai pyöri kaupoilla etsimässä mitä keksisin haluta, koska todellakin haluan sitten kaiken.
    Ymmärrän, että joillekin alet ovat ainoa vaihtoehto ostaa tuotteita. Mutta ei kai silti tarvita alea joka ikinen viikko?

  2. Luonnonkosmetiikkafriikki
    24.11.2021, 18:33

    Mulla on ollut tänä vuonna ihan samanlaisia ajatuksia Black Fridaysta! Yleensä tykkään tarjouskampanjoista ja ostankin lähes kaiken kosmetiikan jostain alesta, mutta nyt on alkanut väsyttää kun kampanjoita tuntuu olevan koko ajan… kun vielä lisäksi kaupat palkisevat vakioasiakkaita henkilökohtaisilla alekoodeilla, on joku alennus käytettävissä melkein aina. En tiedä ostanko tänä vuonna Black Fridaysta mitään. 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *