Karkkipäivä
Karkkipäivä

Tuhkimotuotteita rypyille

Olen usein kuullut anti-age-tuotteiden kohdalla kysymyksen, ”Mutta kosteuttaako se myös..?”, ja vastannut useimmiten että ”Totta kai, ainahan niissä on myös kosteuttava ominaisuus”.

Mutta se ei itse asiassa pidä ihan paikkaansa, olen ”oikonut polkuja” vastauksissani. On myös olemassa anti-age-voiteita jotka eivät mainitusti kosteuta ihoa ja joiden pääfunktio on vain optisesti kaunistaa ihoa. Tänään esittelyssä kaksi sellaista.

BioRich_Visionnaire_IMG_9061

Bio Rich Anti-Aging Anti-Wrinkle -seerumi ja Lancôme Visionnaire Yeux Eye On Correction – silmänympärysvoide.

Nämä ovat ryppyjä targetoivia täsmätuotteita jotka toimivat blur-teknologialla, toisen blurraava ja silottava efekti on jopa häkellyttävän voimakas.

Olen saanut kummatkin tuotteet blogin kautta.

BioRich_Antiwrinkle_IMG_9064

BIO RICH Anti-Wrinkle Serum

Sain tämän testiin noin vuosi sitten, ja sain juuri kuulla, että tällä välillä tuotteen myynti on harmillisesti lopetettu (kirjoitan ’harmillisesti’ koska joku teistä saattaisi kenties ihastua tähän epeliin kovastikin..).

Valmistaja Lh-Beauty ilmoitti, että he toivon mukaan saavat vastaavanlaisen tuotteen myyntiin taas loppuvuodesta. Tästä minun esittelemästäni oli kuulema tullut sen verran huonoa asiakaspalautetta pumppumekanismin epätoimivuudesta, että tuote vedettiin siksi pois. Esittelen sen nyt kuitenkin koska tuote on niin poikkeuksellisen tehokas kaikkien tuntemieni blur-tuotteiden joukossa. Ja ilmoittelen sitten jos tuote palaa myyntiin.

Rypyt_BioRich_IMG_9792

Bio Richin seerumi lupaa silottaa ja häivyttää ryppyjä jopa alle minuutissa. Sen se tekeekin, ja samalla ”vaivalla” saavat tietysti myös huokoset kyytiä.

Sain kuulla valmistajalta, että seerumin koostumus toimii kuin pienet peilit jotka ”huijaavat” huokoset ja juonteet optisesti näkymättömiin.

Vaikutus on todellakin hämmentävän tehokas, iho silottuu ja himmentyy sekunneissa seerumin levityksestä ja jää erittäin mattaiseksi. Efekti on voimakkain tähän mennessä kosmetiikassa näkemäni.

Parhaiten sain seerumin vaikutuksen demonstroitua kuivuudesta ryppyisellä kämmenselälläni, katsokaas tätä:

Bio Rich serum vaikutus

Siis tsekatkaa mikä ero kämmenselän ja rystysistä sormiin päin menevien alueiden välillä! Kämmenselkään on levitetty Bio Rich -seerumia. Ihon rypyt todellakin katoavat ja pinta silottuu ja himmenee taianomaisesti seerumin muodostaman ohuen kalvon vaikutuksesta.

Kuten voitte kuvitella, seerumi toimii myös vallan erinomaisena primerina.

Katsellaan sitten vielä vaikutuksia kasvojen juonteilla. Minulla ei ole (vielä) iän mukanaan tuomia juonteita muualla kuin silmien ympärillä, joten otin tarkastelun kohteeksi tämän alueen.

Silmanalunen_ennen_jalkeen_BioRich_1

Kasvot rennossa tilassa ”peruslukemilla”. Tällöin juonteet eivät käytännössä näy, eikä seeruminkaan vaikutusta huomaa muualla kuin huokosten kohdalla (seerumin reuna-alue erottuu taas hyvin ’jälkeen’-kuvassa.

Mutta kun hymyilen…

Bio Rich Anti-Wrinkle Serum before after

….juonteet heräävät eloon. Tässä ennen/jälkeen -kuvat hymyversiona. Etenkin silmäkulman harakanvarpaissa näkyy aika selkeä ero.

Bio Rich -seerumi lupaa myös pitkäkestoisempaa vaikutusta (=  nuorekkaampaa ulkonäköä) jos tuotetta käyttää säännöllisesti. Tästä lupauksesta vastaavat mm. Metroxyl-peptidiyhdiste, retinyylipalmitaatti, vihreän teen uute ja oliiviuute.

.

Sitten vähän ainesosa-diipadaapaa, jonka osa teistä varmaan mielellään skippaa, hypätkää suoraan alemmas Visionnaire Yeuxiin ^_^ Tämä ”diipadaapa” ei nimittäin paljasta mitään ihmeitä, on vain näitä meidän inci-hörhöjen kuriositeettijuttuja :) (Tavallista kuluttajaa tuskin kiinnostaa mikä siansaksalta kuulostava ainesosarimpsu vastaa tuotteen vaikutuksista :) Olettaisin.)

Kiinnostuneena Bio Rich -seerumin tehokkaasta efektistä googlasin incinimen adipic acid/neopentyl glycol crosspolymer jonka arvelin liittyvän tuotteen avainteknologiaan. Useat kosmetiikkatuotteiden vaikutukset perustuvat usean ainesosan yhdisteelle, eikä yhden yksittäisen ainesosan funktio täten avaa asiaa, mutta tällä kertaa adipic acid/neopentyl glycol crosspolymer johti heti oikeille jäljille. Tuhkimoefektistä vastaa ainesosayhdistelmä Adipic Acid/Neopentyl Glycol Crosspolymer, Water, Amodimethicone, Dimethicone, Hydroxypropyl Methylcellulose ja VP/VA Copolymer joka tunnetaan kauppanimellä AuraSphere. Yhdistettä myy yhdysvaltalainen kosmetiikan raaka-aineiden toimittaja Centerchem.

Bio Rich Anti-Wrinkle Serum inci

Minusta on aina niin kiehtovaa miettiä näitä normaalisti tavalliselle kuluttajalle piilossa – ja varmasti myös jopa kiinnostuksen ulkopuolella – olevia juttuja, jotka liittyvät eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kuluttaja saattaa tuotteen ostaessaan ajatella, että ”wow, tässäpä jännä tuote, onpa hienoa että valmistaja x on kehittänyt tällaisen”, vaikka tosiasiassa tuotteen avainteknologia saattaa olla monen muunkin valmistajan tuotteissa sillä ainesosat ja niiden yhdistelmistä luodut innovaatiot ovat käytännössä kaikkien valmistajien saatavilla (joitain ei-lisensoituja poikkeuksia lukuunottamatta).

Tietysti kukin brändi muokkaa tuotteista omansa näköisen ja lisäilee formulaan (eli tuotereseptiin) omia aktiiviainesosiaan, mutta monesti se jonkun tuotteen ”the thing” ei välttämättä ole merkin itsensä keksimä juttu vaan he vain ovat ostaneet toimivan ainesosayhdistelmän sitä markkinoivalta taholta. Yksi arkinen esimerkki tästä ovat ripsariharjat – hyvin erityyyppiset brändit markettikosmetiikasta luksukseen saattavat käyttää ripsareissaan samoja harjoja koska ne on ostettu samalta valmistajalta.

Visionnaire_Yeux_IMG_9068

LANCôME VISIONNAIRE YEUX

Eye On Correction Advanced Multi-Correcting Eye Balm

Lancômen voide lupaa vaikuttaa kolmeen ongelmaan silmänympärysalueella: juonteisiin (tai niiden ulkonäköön, kuten nykyään kuuluu korrektisti ilmaista), tummiin silmänalusiin ja silmäpusseihin. Teknologia on nimetty ”Hydra-Bluriksi” ja pakkaustekstit lupaavat myös kosteuttavaa vaikutusta, mutta oman kokemukseni pohjalta en allekirjoittaisi sitä. Silikoniin pohjautuva koostumus (vesi vasta kakkosena dimetikonin jälkeen) tuntuu ainakin minun ihollani kaikkea muuta kuin kosteuttavalta, se on kuin pehmeää vaahtoa joka tuntuu heti (pakkausselosteitakin tuntematta) enemmänkin primer-tyyppiseltä ihoa tasoittavalta tuotteelta kuin hoitavalta kosteusvoiteelta.

Lupaukset:

Välittömästi: soft-focus blurring-vaikutus – jep, havaittavissa

Koko päivän: kosteuttaa – ei havaittavissa

Neljän viikon kuluttua: silmäkulmarypyt ja hienot juonteet ovat madaltuneet – ei testattu

Silmanymparysiho_oikeasilma

Tässä jälleen silmäni kasvojen ollesa rennossa tilassa, juonteet näkyvät vain hienoisena verkkona ihon pinnalla. Kun tähän levittää Visionnaire Yeuxia, ei näe eroa.

Ennen_jalkeen_VisionnaireYeux

Hymyilevissä eli rypyllisissä ennen/jälkeen-kuvissa jälkimmäisen valkotasapaino heitti valitettavasti kellertävään suuntaan… Mutta kuvista näkee Visionnaire Yeuxin olemattoman vaikutuksen. ”Soft-focus blur” on kevyesti havaittavissa mutta kameraan se ei välity.

Myönnän, että en jaksaisi käyttää tällaista tuotetta neljää viikkoa putkeen (mieluummin laitan oikeasti kosteuttavan voiteen ja päälle peiteaineen) joten pitkäaikaisvaikutukset jäävät selvittämättä. En ylipäänsä oikein pitänyt tästä tuotteesta. Sen silikoniteknologia häivyttää kyllä juonteita jonkun verran ja tuote tuntuu ilman muuta siinä tehtävässä miellyttävämmältä kuin vaikkapa paksun silikonipohjaisen primerin taputtelu silmänympärysjuonteille, mutta en koe hyötyväni tällaisesta tuotteesta.

Lancome Visionnaire Yeux mikroshimmer
Visionnaire Yeuxin kultainen mikroshimmer

En myöskään pidä Visionnaire Yeuxin sisältämästä näkyvästä mikroshimmeristä, jonka funktio on häivyttää silmänalustummuutta. Se ei onnistu mielestäni siinä tehtävässä lainkaan niin hyvin kuin hienovaraisemmat, kuultavat helmiäiskoostumukset joissa ei erotu yksittäisiä shimmer-partikkeleita.

Esimerkki minun makuuni täydellisen onnistuneesta valoa heijastavasta silmänympärysvoidekoostumuksesta on Lumenen edesmennyt 360 Bright Now Eye Treatment. Toinen aika hyvä on Laveran Illuminating Eye Cream, mutta sekään ei hakkaa tuota Lumenea joka kirkasti sy-ihon aivan maagisen kauniisti huutamatta samalla HEI, olen levittänyt silmien ympärille helmiäistä – tai heaven forbid, jotain glittereitä.

Tehoa silmäpusseihin en ymmärrä ollenkaan, en keksi miten tämä tuote voisi vähentää niiden erottuvuutta..? Ei jatkoon.

*

Käyttäisittekö te tämän typpisiä tuotteita ihon kaunistukseen? Onko juonteiden häivytys kosmetiikan keinoin ylipäänsä teille tärkeää?

Kommentit (10)

 1. LillyLollo

  Yritin ostaa tätä ja laitoin asiakaspalveluunkin kyselyä.. Olisin halunnut kokeilla. Ja antaa äidillekin kokeiltavaksi.
  Jos tässä olisi aurinkosuoja, tämä olisi hyvin samankaltainen kuin Muradin Invisiblur Perfecting Shield. Todennäköisesti vain parempi ja halvempi. Yllätys, yllätys – tykkäisin :D

  • Sanni

   Jos tässä olisi aurinkosuoja, tämä olisi hyvin samankaltainen kuin Muradin Invisiblur Perfecting Shield.

   Liekö siinäkin tuo AuraSphere..? :)

   • LillyLollo

    Elevenin sivuilta katsoin, että Muradissa on Soft-focus Complex -yhdiste. Puuteria hyaluronihapossa?

    Avobenzone (2.0%) Barleyl(Hordeum Vulgare) Extract,lSunflower Annuus)Seed Cakeiand Cucumber (CucumisiSativus) Lipidic BenzyllBenzoate Caprylic/Capric TriglycerideiCaprylyl Methicone Emollient,iCitral Diethylhexyl 2,i6-Naphthalate Extract BlacklCurrant (Ribes Nigrum)lSeed Extract, OctyldodecanollOctyldodecyl Oleate, OctyldodecyllStearoyl Stearate, Alcohol,lPAEONIA SUFFRUTICOSA ROOTlEXTRACT, Rosemary (Rosmarinusl(Solidago Virgaurea) ExtractiHydroxyisohexyl 3- cyclohexeneicarboxaldehyde Hexyl CinnamallHomosalate (4.0%) LimoneneiLinalool MuraSol? VitaminiA (Retinyl Palmitate)lVitamin C (Asc,lC15-23 Alkane Isododecane,iDimethicone/ Bis-Isobutyl PPG-20lCrosspolymer Specialized siliconeiOctyldodecanol Antioxidant PEG-8iDimethicone Delivery systemlSilica Delivery systemlSodium Propoxyhydroxypropyl ThiosulfateiDelivery , ShiitakeiMushroom (Lentinus Edodes)lExtract, mucor mieheiiextract, Butylene Glycol.

    • Sanni

     Puuteria hyaluronihapossa?

     Mun silmään ei osu tuossa incissä niin puuteria kuin hyaluronihappoakaan… :)

 2. Ohis

  Ajatustenlukua taas, sillä seisoin aiemmin päivällä Sokkarin kosmetiikkahyllyllä ja pohdin pitäisikö ostaa ensisijaisesti kosteuttava vai blurraava tuote. :D Samanlaista pientä ruttua tulee tässä iässä minullekin juuri hymyillessä ja uusin työni on jumittanut minut kuivaan toimistoon näyttöpäätteen ääreen, joten naaman kuivuus näkyy entistä enemmän. En stressaa naamaastani, mutta joskus olisi kiva kokeilla miten kosmetiikkan keinoin voi kikkailla. Tänään mukaan lähti se kosteuttava tuote ja jätin blurraavan pohdintaan. Voi olla, että pohdinnan päättyessä tuo Biorichin tuote on tullut takaisin markkinoille ja ostan sen.

  Tuon Lancomen kuvailu taas vastasi taannoiseen ihmettelyyni siitä miksi työn merkeissä tapaamallani ns. keski-iän kypsemmällä puolella kulkevalla rouvalla oli hurjat glitterit silmien alla, miltei poskipäitä myöten, vaikkei silmämeikissä ollut kimalletta lainkaan. Efekti oli juuri tuon kuvassa näkyvän mikroshimmerin kimmellyksen kaltainen. En ostaisi itse.

 3. Niina

  Omassa lajissaan tehokkaat tuotteet kiinnostaa aina. Ja sattumoisin nimenomaan juonteita häivyttävälle tuotteelle olisi kysyntää. Jos teho on niin silminnähtävä kuin tuolla Biorichin tuotteella, ehdottomasti haluaisin kokeilla, toivottavasti tuovat sen takaisin.

  Tähän liittyen: ikävä tunnustaa, mutta mulle on tullut huuliryppyjä.. Huoh. Jotain neuvoa tai tuotetta niiden piilottamiseen tiedossa? Mulla ei ole käytössä varsinaista huulipunan pohjustajaakaan ollut vielä.

  • Sanni

   Huulirypyille on omia fillereitä, tosin ei kovin yleisesti, niitä löytää lähinnä joiltain selektiivisiltä merkeiltä (ja voisin olettaa että myös hoitolamerkeiltä). Estee Lauderilla oli silloin muinoin kun itse vielä olin myyjänä mutta sitä ei näy enää Lauderin valikoimassa. Markettibrändeistä muistelisin että L’Oreal Parisilla oli myös joskus sellainen. Tuotteiden teknologia on siis tätä tuttua silikonipohjaista, juonteet täytetään ja niiden vaikutelmaa häivytetään optisesti.

 4. Jusu

  Mun ihossa ongelma on ärsyttävän isot ja näkyvät huokoset. Harmi kun tuota Bio Richia ei enää ole saatavilla, tuota kyllä kiinnostaisi kokeilla. Ihan huikea efekti tuossa käsikuvassa :)

 5. Bemu

  Minä voisin joinakin päivinä käyttää tuota Biorichin tuotetta. Muuten ehdottomasti kosteuttava tuote.

 6. Heli

  Ihonhoitotuotteilta haen hoitavuutta (kosteutusta) ja primerit, peite- ja meikkivoiteet ovat sitten ihon kaunistusta varten. Anti-agevoiteet usein rullaavat kasvoillani, ainakin sellaiset joissa fillereitä. Onneksi sain näytekoon hehkutetusta Visionnaire-seerumista, ei tehnyt iholleni sitten mitään, ehkä ennemminkin iho jäi kuivan tuntuiseksi. Genifique sen sijaan tuntui hoitavalta ja miellyttävältä, jos Lancomen tuotteista puhutaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.