Benecos-meikit

Jälleen testissä ekomeikkejä!

Alkuvuodesta Suomeen rantautuivat saksalaisen Benecosin BDIH-sertifioidut meikit. Benecos ilahduttaa välittömästi ainakin hinnoillaan; kalleinkin tuote (meikkivoide) maksaa alle kympin! Rajauskynä irtoaa runsaalla neljällä eurolla ja ripsiväri kahdeksalla.

Benecosmeikit

Sain kokeiltavaksi tummansinisen rajauskynän, kaksi baked-luomiväriä, ripsivärin, kynsilakan, huulikiillon ja meikkivoiteen sävyssä Nude.

Benecosin baked-luomivärit toimivat parhaiten kosteana levitettyinä, mitä itse en ensin tajunnut vaan ihmettelin miten niistä rapisi niin paljon hilettä kasvoille. Kosteana luomivärit käyttäytyivät aivan eri lailla, ja tulos oli peittävä ja metallinen.

Benecos_baked_Melange

Sävy Melange on harmaanvioletti. Kuvissa häivyttämätön + viimeistelty jälki.

Benecos_Mokka

Sävy Mokka on vaalea, kaunis kupari. Erityisen hyvä korostamaan sinisiä silmiä!

Barefaced_sivellin

Levitin sävyt Barefaced Beautyn synteettisellä, mineraaleille tarkoitetulla siveltimellä. Tällainen napakka, synteettinen sivellin on erinomainen kosteana levitettäville luomiväreille.

Benecos_luomivarit

Benecos_baked_dry2

Tässä ”kuiva versio”. Kokeilin yhdistää Mokan ja Melangen + sinisen rajauskynän, niin outo yhdistelmä kuin ne ovatkin.

Benecos_baked_dry

Kuvissa näette myös Benecosin ripsarin in action.

Benecos_Naturalmascara

Benecosin Natural Mascara kuuluu kirjoissani sarjaan ”ihan ok perusripsari”. Harjan muoto ei oikein ole mieleeni, sillä pidän itse enemmän tiheämmistä maskaraharjoista. Massa on aika kosteaa, ja toiminee parhaiten hiukan hapetuttuaan. Volyymiä en tällä saa, niinkuin en millään luonnonkosmetiikan ripsarilla. Mutta näyttävämpää jälkeä tämä tekee kuin esimerkiksi Laveran ripsarit.

Sitten pääsemme arvostelussa kohtaan meikkivoide, josta riittää useampikin rivi sanottavaa. :)

Testautin meikkivoiteen myös kosmetiikkapaneelin Annalla ja Tanjalla, ja olimme kaikki yksimielisiä arviossamme; emme oikein pitäneet tästä meikkivoiteesta.

Benecos_meikkivoide2

Kuvassa näette Benecos-meikkivoiteen jättämän pinnan pahimmillaan. Parhaimmillaan se oli kyllä ihan hyvä, mutta palataan siihen kohta.

Benecosin meikkivoide eroaa useimmista muista luonnonkosmetiikan meikkivoiteista sillä, että se todellakin on peittävä. Tällä et saa ohutta, luonnollisen näköistä meikkipohjaa ellet sekoita siihen runsaasti kosteusvoidetta. Meikkivoide on koostumukseltaan paksun kermaista, ja jymähtää ihoon todella nopeasti. Levityksen kanssa saa siis olla oikeasti nopea. Itse sain pakkeloidun näköisen tuloksen niin sormilla, sienellä kuin siveltimelläkin. Etenkin nenän alue jäi aika ikävän näköiseksi (katso kuva).

Benecos_AqualanL

Sekoitin meikkivoiteeseen lopulta 50/50 Aqualan L:ää, ja tulos parani huomattavasti. Jälki oli ohuempaa ja sitä ehti työstää hetken ennenkuin voide kuivui. Parhaimman tuloksen sain käyttämällä sivellintä ja levittämällä meikkivoiteen nopein, lyhyin ja kevyin vedoin. Koin myös parhaaksi tavaksi laittaa meikkivoidetta vain paikoitellen kirjavimpia ihoalueita tasoittamaan, sillä vielä kosteusvoiteeseenkin sekoitettuna se näytti koko kasvoilla liian meikkimäiseltä.

Kommentteja muilta testaajilta:

Anna: ”Aloitin meikkivoiteen laiton normaaliin tapaan taputtelemalla kasvoille pienet läntit meikkivoidetta. Kun sitten aloin levittää ainetta sormilla, se ei meinannutkaan enää liikkua mihinkään. Lopulta sain kuitenkin koko kasvot käsiteltyä, ja kun meikkivoide oli paikoillaan, se myös pysyi. Tulos oli peittävä ja kestävä, mutta miinusta jähmeästä ja vaikeasti työstettävästä koostumuksesta.”

Tanja: ”Kokeilin meikkivoidetta ensin ihan pelkästään ja tosi paksua tavaraahan se oli. Jännän nahkea koostumus. Piti nopeasti levittää, että sai tasaisesti laitettua. Kiinnitin irtopuuterilla ja meikkivoide pysyi kyllä kiitettävästi koko päivän. Seuraavana päivänä kokeilin sitä kosteusvoiteeseen sekoitettuna, levittyi paljon paremmin. Kokeilin sekä sivellintä että sormia, päädyin sormiin, koska siten sen sai nopeasti ja tasaisemmin iholle. Kostea sienikin voisi toimia.”

Benecos_face

Tässä meikkipohjana Benecos-meikkivoide + Aqualan L -sekoitus. Silmämeikissä Mokka-luomiväri ja huulilla Benecos-huulikiilto Rosé. (Huulikiilto muuten on miellyttävän voidemaisen tuntuinen, ei liian öljyinen niinkuin jotkut luonnonkosmetiikan kiillot.)

Benecos_meikkipohja

Tässä meikkipohjana pelkkä Benecos-meikkivoide + kevyt puuterointi. Pohja näyttää mielestäni aika raskaalta ja huokoset ovat korostuneet. Tietysti valaistuskin vaikuttaa asiaan.

Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet samaa mieltä Benecosin meikkivoiteesta, vaan esimerkiksi Charming Nails tykkäsi siitä kovastikin. Mikä ei toimi yhden iholla voi olla unelma toisella. :) Kannattaa siis kokeilla ja katsoa, mitä sinun ihosi tuumaa. Tämä on meikkivoide sinulle, joka etsit peittävää ja kestävää luonnonkosmetiikan meikkivoidetta seka-rasvoittuvalle iholle.

Kynsilakasta minulla ei ole lakkauskuvaa (koska sen päällä on tälläkin hetkellä Graffiti-päällyslakkaus, ja sitä te ette enää halua nähdä..! ^_^), mutta voin kertoa sen verran että lakka on täyspeittävä jo yhdellä kerroksella ja kuivuu hitaahkosti (meni n. 30 minuuttia ennenkuin pystyin laittamaan särölakan päälle).

Kaikenkaikkiaan pidän Benecosin meikkien hinta-laatusuhdetta oikein hyvänä, ja tulevaisuudessa sävyvalikoimakin tulee kasvamaan mikä on hyvä juttu. Tällä hetkellä esimerkiksi luomivärejä on vain neljä duoa ja kaksi soloa.

Onko kellään muulla Benecos-kokemuksia? Benecosia myydään mm. Ruohonjuurissa, Ecodealissa, Hyvinvoinnin Tavaratalossa ja Biodellyssä. Muistattehan muuten, että Ecodealissa saatte edelleen 10% alennuksen koodilla ’karkkipaiva’. ^_^

P.S. Uusi kysely sivupalkissa! Tahtoo tietää, mistä päin te lukijat olette! :)

Kommentit (42)
  1. Moikka,

    Olen tilaamassa hiusjuttuja Feeluniquesta ja ajattelin kysyä että oliko niille jotain tullirajoituksia? Firmahan sijaitsee Englanissa joten muistelisin ettei näin ollut.. Ajatteln vielä tarkistaa.. :)

    1. FeelUnique sijaitsee Kanaalisaarilla eli EU:n tullialueen ulkopuolella, eli se n. 43€:n raja kannattaa muistaa.

  2. Mä tilailin joku aika takaperin Benecosin juttuja, ja pidän varsinkin ripsarista! Mulla on niin hentoiset mutta suht kaartuvat ripset, ja niille se sopii kuin nenä päähän. En tosin levitä sillä omalla harjalla, mäkään en pidä siitä, vaan jollain vanhalla sellasella ”kumisella” missä on tosi lyhyet harjakset, sopii paremmin.
    Ohan toi aikamoista, edellinen lemppari on ollut Diorshow ja siitä nyt sitte alle kympin ripsariin… :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *