Karkkipäivä
Karkkipäivä

BareMinerals Healthy Glow Look

A.k.a näin meikkaisin aina, jos olisin fiksu. En tarkoita, että meikkaisin aina bareMineralsilla, mutta tähän tyyliin. Eli lämmintä hohdetta kasvoille ja aina niin korrektia beigeä luomille. Tämä meikki on sukua aiemmin esittelemälleni persikkaiselle Estee Lauder -lookille, joka oli ehkä vieläkin onnistuneempi ns. arkisena kauneusmeikkinä. Ja kauneusmeikillä tarkoitetaan tässä siis meikkiä, joka tuo kantajansa parhaat piirteet esiin ja sopii täydellisesti henkilön väreihin. Mikään ei pomppaa silmiin ja meikki on harmoninen ja saa kantajansa hehkumaan.

BareMineralslookk Meikkaamattomasta meikkiin.

Iho näyttää muuten valotuksen takia liian tummalta keskimmäisessä kuvassa.

Kuvat eivät tuo sitä niin hyvin esiin (vaikka siihen tähtäsin), mutta haluan jälleen kerran painottaa, miten tärkeä merkitys poskipunalla on. Se todellakin saa kasvot hehkumaan – ja vain muutama kevyt sipaisu riittää. En kertakaikkiaan osaa enää olla ilman poskipunaa, se tuo terveet omenaposket meille olmeillekin. Kunhan vain opettelee oikean annostelun – siis EI NÄIN.

BareMineralslook1

Kasvomeikkiin käytetty:

 • bareMinerals Foundation, sävy Light. Light sopii kesäiholleni, mutta on hieman kellertävämpi kuin Lily Lolon In The Buff joka uppoaa ihooni vieläkin paremmin.
 • Concealer Summer Bisque (silmänalusilla)
 • Well-Rested For Eyes (silmänalusilla ja silmän sisänurkassa)
 • Dusk-poskipuna (aivan ihana sävy, lemppareitani!)
 • Pure Radiance -hohtopuuteri (levitin poskipäille reilusti poskipunan alle – normaalisti laitettaisiin päälle mutta tavoittelin lookkia jossa hehku kumpuaisi ikäänkuin ihosta itsestään)
 • Lipstick Parfait
 • Lipgloss Sugar Cookie

BareMineralsEye2

Silmämeikkiin käytetty:

 • Prime Time Eyelid Primer
 • Glimmer Eyeshadow Nude Beach (koko luomella)
 • Eyeshadow Java (ulkonurkassa)
 • Glimmer Eyeshadow Queen Tiffany (luomivaossa)
 • Eyeshadow Vanilla Sugar (luomivaon sisäkaaressa)
 • Eyeshasow Blush (kulmaluulla)
 • Liner Shadow Bark (yläluomen rajaus)

BareMineralsEye

BareMineralslook2

Ihon pintakuivuus on tullut taas esiin, näkyy hiema posken alaosassa. Tuohon olisi kannattanut käyttää kosteussuihke-kikkaa!

En kuitenkaan ole fiksu, joten harvemmin tulee meikattua näin. (Paitsi nyt kesän beigeaallossa…)

P.S. Jälleen kerran pahoittelut englanninkielisestä otsikosta. Tiedän, että se ärsyttää joitain lukijoita. Jotkut otsikot vain toimii paremmin lontooksi.

Kommentit (27)

 1. Ulpu

  Kaunis meikki. Ja totta, poskipuna viimeistelee lookin. Mä yritän opetella käyttämään, tuntuu vaan, että kirjavalla iholla se on vähän yhtä tyhjän kanssa. :( No, kyl se jotain sentään tekee.

 2. jemnie

  Olen vasta kuluneen vuoden aikana opetellut käyttämään poskipunaa ja se todellakin antaa kalpealle ilmeelle nopean kasvojenkohotuksen. Vielä, kun oppisin annostelemaan täydellisesti siveltimeen tulevaa värin määrää. Joskus väriä riittää yksi sipaisu ja joskus se on liian vähän mutta toisella tulee liikaa. Kannattaisiko jokaisella ihmisellä olla kaksi poskipunaa kylmä ja lämmin sävyinen vai pärjääkö yhdellä? Oma poskipunani on pohjasävyltään kylmä (ainakin uskoisin niin) ja joskus kaipaisin lämpimämpää sävyä mutta en ole raaskinut ostaa. Kauanko poskipunat säilyvät hyvinä ja miten löytää itselleen se täydellinen sävy?

  • Sanni

   Poskipunat säilyvät ikuisuuksia, koska ovat puuterimaisia (=kuivia) tuotteita, eivätkä bakteerit lisäänny kuivassa.

   Itselläni on sekä viileän että lämpimän sävyisiä poskipunia. Olen väritykseltäni ”lämmin neutraali”, eli vaikka olen selvästi lämmin, niin minulle sopivat myös viileät sävyt. Kaikille lämmin-sävyisille eivät viileät välttämättä sovi, tai toisinpäin; viileille lämpimät. Lämpimät sävyt voivat saada jonkun todella kylmän ihmisen ihon näyttämään likaiselta ja tunkkaiselta. Kokeilemalla selviää. :)

   Mä en pärjäisi pelkästään lämpimillä poskipunilla, koska teen myös viileäsävyisiä silmämeikkejä. Poskipunan sävy kannattaa mielellään sitoa silmämeikin sävyyn lämmin/kylmä, muuten kokonaisuus voi näyttää vähän hassulta.

 3. ninni

  Mikä tuo kosteussuihke-kikka on?
  Näin uudelle lukijalle se on ihan tuntematon juttu. Mullakin on pintakuiva iho, joten olen aina kiinnostunut siihen auttavista kikoista. :)

 4. Tunari

  Voisitko tehdä poskipuna tutoriaalin, koska en ole koskaan oppinut kunnolla niiden käyttöä?

 5. Tiia

  Mites couperosa-poskien poskipunat? :D Itelläni on couperosaa, vaikka oonkin muuten todella kalpea. Ennen en koskaan uskaltanut laittaa poskipunaa, koska pelkäsin että se pahentaa mun poskien väriä ja näytän joltain pelleltä. Jossain kohtaa kuitenkin päätin kokeilla ja en osaa päättää kannattaako vai eikö käyttää. :DD Toisina päivinä se näyttää musta silti hyvältä ja tuo just sellasta ihanaa hehkua kasvoille, mutta toisina päivinä tuntuu että näytän joltain punaselta pallolta…

  • Sanni

   Couperosa-iho kannattaa peittää hyvin jos haluaa käyttää poskipunaa, kokeile vaikka vihertävää primeria jos et käytä vahvaa meikkipohjaa.

 6. Peppi

  Ai että on kaunis! Tällaista tavoittelen päivittäin, vaikkakaan en arkeen uskalla laittaa noin tummaa luomiväriä, ehkä pitäis.. Et siis käyttänyt aurinkopuuteria tai varjostusta? Käytän kyllä päivittäin poskipunaa, mutta en tiedä miksi se usein näyttää jotenkin oudolta, onko väri huono vai pitäiskö sittenkin laittaa meikkipohjaa reippaammin, jolloin poskipuna tulisi selkeämmin esiin. Oma iho kun aika punertava, niin jotenkin se ehkä ”riitelee” poskipunan kanssa..

  • Sanni

   En käytä arkena varjostusta, tai ihan aniharvoin. Aurinkopuuteria käytän vain varjostukseen. Jos oma iho punertaa, niin sitä kannattaa yrittää taittaa vaikka vihreällä primerilla. On totta, että poskipuna voi näyttää vähän oudolta jos posket punoittavat jo valmiiksi. Toisaalta tilanteen voi ajatella niinkin, että kun poskilla on jo väriä, niin poskipunaa ei välttämättä edes tarvitse. Minä olen niin kalpea ettei kasvoillani ole talvella värin häivähdystäkään ilman kosmetiikan apua. :/

 7. Sandra

  Ihana meikki<3 Itse en osaa kuvitellakkaan käyttäväni poskipunaa, poskeni nimittäin hehkuvat jo ihan itsestään :D Aurinkopuuteria olen joskus yrittänyt laittaa, mutta olen erittäin huono siinä. Kasvoni näyttävät jotenkin oudon mallisilta, en osaa sutia väriä oikeaan kohtaan.

  Mutta oli mulla kysymyskin: olen huomannut, että julkkisten silmänvalkuaiset näyttävät aina ihmeen valkoisilta. Verisuonia on vain pari siellä täällä ja silmät loistavat kirkkaina. Tiedätkö, käyttävätköhän he joitakin "kirkastustippoja"? Eli silmätippoja jotka mahdollisesti pienentävät verisuonia? Itselläni on jo vuosia ollut ongelmana verestävät silmät (varsinkin aamuisin) jotka meikattuinakin näyttävät aina jotenkin väsyneiltä ja rasittuneilta. Eli olisiko tähän jotakin apukeinoa? Nukun joka yö riittävästi ja aamuisin olen aina pirteä, eli unen puutteesta ei varmasti voi johtua. Ja silmät eivät ole myöskään kuivat.

  Hyvää viikonloppua! :)

  • Sanni

   Vastaus julkkisten valkoisiin silmänvalkuaisiin: Photoshop. ;) Silmätipat eivät auta silmien valkoisuuteen. Tosin, jos verisuonet katkeilevat silmien kuivuuden takia, niin ehkä silloin. Kyllä mäkin välillä yritän poistaa kuvistani verisuonia jos silmät näyttää aivan erityisen räjähtäneiltä. En usko että kukaan haluaa katsella suuria lähikuvia verisuonista. ^_^

 8. milipili

  Ihanan aikuinen ;-)

  Mää en kyllä jätä poskipunaa käyttämättä vaikka olen punainen 24/7. Ainakin omalla iholla se oikea punakkuus ja poskipunat ovat niin erilaista matskua etteivät häiritse toisiaan.

  • Sanni

   Mä en ole huomannut että olisit mitenkään punakka..? Ei sulla mitään couperosaa ainakaan ole? Tai sitten mä olen liian tottunut sun pälliin enkä enää ”näe metsää puilta”…. ^_^

   • milipili

    =) Mullahan posket paistaa naurusta, viinasta, väsymyksestä ja vitutuksesta ja sitten vaan huvikseen. Mulla on couperosaa poskissa, talvella enemmän haittaa.

 9. sss

  Heippa=)
  Innostuisitko yhtään koulukuvaus neuvonnasta?:) koulukuvaukset lähestyy ja ajattelin jos sulla ois hyviä vinkkejä ja jaksaisit sellaisen neuvonta-opastus-meikki- jutun tehä:))

  t. lukion abi

  • Sanni

   Tuossahan voisi olla jotain jutun tynkää…. laitan mietintämyssyn alle..! :)

 10. Heini

  Kysyisin vähän neuvoa liittyen mineraalimeikkipohjaan. Onko Bare mineralsin pohja peittävämpi kuin Lily Lolon? ja bm:stä lienee mattaversiokin? Itselläni tuota peitettävää olisi sen verran, että LL:a joutuu laittaa tuhottoman monta kerrosta eikä silti oikein peitä. Mietin, että voisi ehkä kokeilla toista merkkiä, kun nuo voidemaiset tuotteet tukkivat nassun niin tehokkaasti:/

  Suurkiitos vinkeistä!

 11. Rosalie

  Heippa!

  Tänään ahdistelen sinua oikein kunnolla :) Minulla jolla siis on vain ruskeaa ja violettia luomiväriä niin kaipaisin nyt viikonlopun juhliin ruskeaa silmämeikkiä.( tämä oli ihan kiva, mutta kun kaaviota ei ollut ) Tiedän ettet välttämättä tee pyynnöstä opastusta/kaaviota tai ehdi tekemään, mutta ajattelin kuitenkin kysyä.

  Voin kertoa millasia sävyjä minulla olisi ruskeaan. En siis tiedä mihin tulisi sitä vaaleaa, mihin tummaa ja niin edespäin.

  Näillä viikonloppuna ehostettaisiin:

  Lumenen Kesäyön taikaa 5 ( siitä tietysti se ruskea)
  Malu Wilz sävyt 91 ja 93

  Miten nämä pitäisi sutia luomelle? Poskipuna postauksesi ansiosta ostin itselleni ensimmäistä kertaa poskipunaa!

  Kiitos muuten kovasti violeteista meikkikuvista! Kun se on lempivärinikin.. =)

  • Sanni

   Hei Rosalie!

   En valitettavasti tunne Malu Wilzin meikkejä, enkä myöskään muista ulkoa Lumenen luomivärisävyjä. Kertoisitko millaiset sävyt ovat kyseessä?

   Perusmeikin ohjeet ovat tällaiset:
   1) Vaaleaa koko luomelle aina kulmakarvoihin saakka
   2) keskitummaa sävyä luomivakoon banaanin muotoon (katso Varjostustutorial)
   3) Tummaa sävyä ulkonurkkaan (katso Varjostustutorial)
   4) Rajaus – joko pelkkä yläluomi tai sitten yläluomi + alaluomen uloin kolmannes. Häivytä alaluomen rajaus ettei se lopu luomen keskelle töksähtäen.

 12. Rosalie

  Hei ja kiitos perusohjeista :)

  Lumene on hyvin tumma helmiäsluomiväri. Sellainen perus ruskea jossa helmiäinen vivahtaa kupariin.

  Malulta sävy 44.277 vastaa lähinnä lumenen sävyä

  sävy 93 on vaalea kerma ehkäpä? 440.93
  sävy 91 on todella vaikea kuvailla 440.91

  http://www.maluwilz.de/index.php?id=eyeshadow

  Kiitos mielenkiinnostasi!

  Kysyisin vielä olisiko kiva lisä piristämään jos laittaisi turkoosin rajauksen yläluomeen vai onko musta parempi?

  Kiitos

  • Sanni

   Siinähän on hyvä perustrio! :) 93 siis koko luomelle, 91 luomivakoon ja Lumene ulkonurkkaan. Tosin Malu Wilzin # 91 näyttää ainakin nettisivulla aika viileältä sävyltä, ja mikäli Lumene vivahtaa kupariin, ne saattavat näyttää oudolta yhdessä. Jos ulkonurkan sävy olisi neutraali tai viileä ruskea, niin turkoosi rajaus voisi toimia kivana piristeenä, mutta mikäli se on punertava ruskea niin musta rajaus on parempi.

 13. Rosalie

  Heips!

  Lukuisista yrityksistä huolimatta en osannut laittaa keskisävyä luomivakoon ( että se olisi näkynyt jotenkin tai sotkematta liikkuvan luomen vaaleaa )

  Tulos : turpaanvedetyn näköinen :/

  Ehkä koitan vielä uudestaan ja uudestaan ;)

  ps. vielä en ole kyllä vakuuttunut Malu Wilzin luomiväreistä…

  • Sanni

   No voi että. :/ Rusehtavat sävyt ovat kyllä usein sellaisia, etteivät ne juuri erotu luomivaosta. Ne kun muistuttavat kasvojen omia, luonnollisia varjoja. Tietysti silmäsi muotokin vaikuttaa sävyjen erottuvuuteen.

 14. Rosalie

  Joo ehkä on liian pliisut värit mulle. :/ Harmi

  Taidan laittaa Malun tuota vaaleinta ja sitten vanhaa kunnon lumenea suljetulla banaanivarjostuksella? Eli laitan vain kahta sävyä.

  Poskipunani on nyt kylläkin viileä ja lumene lämmin :D

  Tai sitten vaihdan luotettavaan violettiin joka on taatusti kylmä

  huoh :D

  Onneksi harjoittelin :P

 15. Tuhkimo76

  Upea meikki!
  Mikä Baremineralsin sävy vastaa Lilylolon blondieta, eli mikä sävy sulle sopii talvisin?
  Auttaisiko primeri ehkäisemään mineraalipohjan paakkuuntumisen silmänalusjuonteisiin?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.