Karkkipäivä
Karkkipäivä

Bare Minerals -yömineraalipuuteri

Mineraalimeikkipohjistaan tunnettu Bare Minerals toi Suomen markkinoille muutama viikko sitten myös ihonhoitotuotteet. Käsittääkseni näitä myydään toistaiseksi vain Kicks-ketjun liikkeissä.

Ihonhoitosarjaan kuuluu tuttuja tuotteita kuten puhdistusaineet ja kosteusvoiteet, mutta erikoisuutena myös yöpuuteri. Kyllä, luit oikein. Puuteri laitetaan kasvoille ihonhoitorutiinin viimeisenä osana, yövoiteen päälle. Tai jos et käytä yövoidetta, sen voi laittaa suoraan puhdistetulle iholle.

Yöpuuteri on hienolta nimeltään Pure Transformation Night Treatment. Sävyvaihtoehtoja on neljä; väritön, vaalea, medium ja tumma. Koostumus on ohuempi kuin päivämineraalipohjassa, eikä yöversiossa esimerkiksi ole yhtä paljon UV-suojaa tuovaa titaanidioksidia. Inci on pidempi kuin päivämineraalin, ja siitä löytyy mm. micaa (eli kiillettä), maissitärkkelystä, illiittiä (mineraali), bariumsulfaattia (mineraali, peittävyyttä tuova aine), askorbiinihappoa (c-vitamiini), retinyylipalmitaattia (a-vitamiini), sinkkistearaattia (parantaa tuotteen levittyvyyttä ja ihoon kiinnittymistä), silikaa (imee kosteutta, estää paakkuuntumista) ja ”maamineraaleja”. Näiden lisäksi puuteri sisältää erilaisia kasvi- ja hedelmäuutteita.

Nuo maamineraalit (= ”soil minerals”) ovatkin mielenkiintoinen ainesosa. Bare Minerals on patentoinut Active Soil Complex -nimisen mineraalicocktailin, joka sisältää 82 erilaista makro- ja mikromineraalia, mutta he eivät paljasta tarkalleen mitä mineraaleja. Ainoastaan kalsium, magnesium, kalium, rauta ja sinkki mainitaan. BM:n maahantuojan mukaan raaka-ainecocktail halutaan pitää salassa kilpailusyistä. Ihmettelimme työkaverin kanssa miten on mahdollista että inciluettelossa voi lukea vain ”soil minerals”, kun incin tarkoitushan on nimenomaan eritellä kaikki tuotteeseen käytetyt raaka-aineet, mutta ilmeisesti tuollainenkin menettely on ihan laillista.

BM:n lupausten mukaisesti Active Soil Complex ”antaa korkean antioksidanttisuojan ympäristön stressivaikutuksia vastaan, kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa, vähentää juonteita ja ryppyjä, kirkastaa, pienentää ihohuokosia ja toimii kuljettimena muille vaikuttaville aineille”. Eli lupauksia on kerrakseen! :)

Mutta miksi tällainen yöpuuteri on oikeasti kehitetty? Minä luulen, että kyse on amerikkalaisten turhamaisuudesta. (Ja kyllä, minä nyt tässä vähän yleistän, älkää pahastuko. ;)) Tiedättehän, kuinka elokuvissa ja TV-sarjoissa amerikkalaiset menevät aina nukkumaan ja heräävät täydessä meikissä. Sitähän monet haluaisivat. Että iho voisi aina näyttää hyvältä. Ettei tarvitsisi vaikka uuden poikaystävän luona yökyläillessä näyttää kaikkia finnejään ja ihon epätasaisuuksia. Vastaus: hoitava, huomaamaton meikkipohja, joka ei rasita ihoa yölläkään! Ja voilá, amerikkalaiset ovat riemuissaan.

En väitä, etteikö yöpuuteri varmasti myös jollain lailla hoida. Ovathan mineraalit oikeastikin hyviä iholle. Itse olisin taipuvainen uskomaan, että päivämineraalit hoitavat ihoa jo riittävästi, mutta varmasti löytyy kohdeyleisöä tälle yötuotteellekin. Jos on aina ollut ahdistunut epätasaisesta ihostaan, niin mikäs sen mukavampaa kuin pystyä peittämään se illallakin. (Tästä päästäänkin takaisin meikkaus ja itsetunto -aiheeseen, mutta yritetään nyt olla palaamatta sinne….) Ja mikäänhän ei muuten estä käyttämästä Night Treatmentia myös päivällä, jos kokee että yötuote oikeasti parantaa ihon kuntoa tehokkaammin. Käytännön erona on se, että yöpuuteri peittää kevyemmin eikä sisällä UV-suojaa. Ja okei – maksaa ihan pirun paljon enemmän. ;)

Otin kokeiluun pienen annoksen väritöntä Night Treatmentia. Tämä väritönhän ei tietenkään peitä ollenkaan, mutta tasoittaa kyllä jonkun verran. Minulla ei ole puuteriin kuuluvaa purkkia, joten en myöskään päässyt kokeilemaan siihen kuuluvaa kabukia. Maahantuoja sanoi, että mineraaleista saa kyllä saman hyödyn, vaikka hieronkin jauheen ihoon sormilla enkä kabukilla.

Olen nyt käyttänyt yöpuuteria noin kaksi viikkoa. Täytyy sanoa, että ensimmäisinä iltoina tuntui todella oudolta – jopa vastenmieliseltä – laittaa iholle jauhetta puhdistuksen ja yövoiteen jälkeen. Tuli niin voimakkaasti sellainen tunne, että laitan nyt iholle meikkiä. Minulle on tärkeää, että iho on mahdollisimman puhdas ja vapaa hengittämään kun menen nukkumaan.

Pian sitten kuitenkin totuin jauheeseen. Etenkin kun huomasin aamuisin, ettei jauhe todellakaan ole tukkinut ihoa. Päinvastoin, joudun myöntämään että etenkin nenän ihohuokoset ovat oikeasti olleet aamuisin pienemmät ja huomaamattomammat. Ihoni on muuten aika hyvässä kunnossa jo valmiiksi, joten mitään mullistavia muutoksia en odottanutkaan näkeväni – eikä kaksi viikkoa tietysti olekaan tarpeeksi pitkä aika jotta kunnollisia vaikutuksia vielä näkyisi. Mutta sen voin sanoa, että iho ei missään tapauksessa ainakaan mennyt huonompaan suuntaan. Ja pidän siitä, mitä näen huokosissani. :) Samoin muutama pieni näppy kuivui pois kun hieroin päälle yöpuuteria.

Summa summarum: Bare Minerals Pure Transformation Night Treatment voi olla ihan kokeilemisen arvoinen, ja varmasti hyvä tuote etenkin heille jotka syystä tai toisesta haluavat mennä nukkumaan iho tasoitettuna. BM lupaa, ettei puuteri tartu tyynyliinaan. (Itse en tätä voi vahvistaa, kun oma sävyni on väritön.) 80€:n hinta 4g:n purkista vetää kuitenkin hiljaiseksi. Jenkeissä purkki kustantaa $60, ja FeelUniquen nettikaupassa £38,25. Suomesta yöpuuterin voi saada halvimmillaan jos kuuluu Kicks Clubiin ja ostaa sen 20% alennuskupongilla, joita jäsenet saavat postitse n. parin kuukauden välein. (Ihan vaan vinkkinä teille, jotka mieluummin ostatte tuotteenne Suomesta.)

Onko joku kiinnostunut Night Treatmentista? Vai kuulitteko yöpuuterista nyt ensimmäistä kertaa? Mitä mieltä ylipäänsä olette yömeikistä?

Minun oli tarkoitus kirjoittaa muistakin BM Skicare -linjan tuotteista, mutta eiköhän jätetä ne omaan postaukseensa. :)

Kommentit (46)

 1. mammeli72

  Tohtiiko sitä kommentoida näitä vanhempia tekstejä..??Mä aina välillä lueskelen postauksiasi ihan random-meiningillä, käynyt varmaan osan useaan kertaan läpi. Täältä löytää hyviä vinkkejä =)
  Tästä tuotteesta haluaisin kysäistä, että oletko kuullut miten mahtaa olla löytänyt käyttäjäkuntaa?
  Tuote aika erikoinen, harvemmin sitä ajattelisi yöksi tupsuttelevansa mitään jauhemaista kasvoille. En ole itse kokeillut, voi hyvin toimiakkin. Ainakin oma pläsi kovin ihastunut mineraaleihin muuten.

  • Sanni

   Tuote on itse asiassa lyönyt aika hyvin läpi Suomessa, meilläkin sitä menee tasaiseen tahtiin ja on kampanja-aikoina lopussakin. En olisi uskonut kun hinta on mitä on, mitä ilmeisesti sana on kiertänyt ja tuote on koettu toimivaksi!

 2. Minni

  Hei kaikille kommentaattoreille. Itse olen aivan onnessani kun vasta kuulin yöpuuterista! Mä kuulunkin siihen vähemmistöön suominaisista jotka haluavat näyttää hyvältä aina myös nukkuessaan ja varsinkin kun naamataulu on todella pahassa kunnossa. En todellakaan halua näyttäytyä tulipunaisten mätää valuvien paiseiden kanssa miehelleni vaikka olemme olleet ja nukkuneet yhdessä jo 5v! Ja mulla on ikää 37 ja kyllä olen syönyt Roa kuureja, vaihtanu ruokavalioita ja kokeillu kaiken. Joudun siis iltapuhdistuksen jälkeen pistää uuden freesin kerroksen tai pari meikkivoidetta ja puuteria ja aamulla taas putsaus ja uudet jne. Tämä yöputsku voisi todella pelastaa tältä ihon tukkimisen kierteeltä ja vaikka hinta kirpaisee niin taidanpa silti vinguttaa luottoa…

  • Sanni

   Huh, meikkivoidetta yöllä…? Joo, nyt äkkiä yömineraalipuuteri käyttöön! Ei tokikaan peitä niinkuin meikkivoide mutta tulet todellakin huomaamaan eron ihon kunnossa! Meikkivoide yöllä vain pahentaa tilannetta.

 3. J

  Hei! Näitä näkyy olevan Ebayssä noin kymmenellä punnalla. Onkohan syytä olettaa, että ne ovat sitten jotain feikkejä tuolla hinnalla? Mistä sen voi tietää?

  • Sanni

   Moi J! En osaa sanoa. Hyviä feikkejä on todella vaikea erottaa. Kuulostaa erikoiselta että noita myydään näinkin halvalla, tosin tsekkaisin ehkä USA-hinnan ja vertaisin siihen. USAssa ovat huomattavasti halvempia kuin täällä. Jos joku on vaikka tilannut suuren erän Britteihin (esim. saanut jonkun vanhan erän extrahalvalla), niin sittenhän on ihan mahdollista myydä tuohon hintaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.