Bare Minerals Ready – ei tullut meistäkään kavereita

Voisin kirjoitella kokemuksia Bare Mineralsin Ready-meikkipohjasta käytettyäni sitä nyt parisen viikkoa.

Kyseessä on siis muutama vuosi sitten lanseerattu kiinteä versio Bare Mineralsin suositusta mineraalimeikkipohjasta.

BM_IMG_0806

Ready ei ole 100-prosenttinen mineraalituote, niinkuin mikään kiinteäksi pressattu ei voi olla. Kiinteäksi puristettu muoto vaatii aina muitakin ainesosia.

Moni on kommentoinut Readyn olevan peittävämpi kuin alkuperäinen, jauhemainen BM-pohja. Olen osittain samaa mieltä. Readylla saa peittävyyttä nopeammin, jo yksi kevyt sipaisu jättää iholle runsaahkosti puuteria. Itse asiassa tuotetta piti oikein opetella käyttämään kevyemmin kuin miten olen tottunut kiinteitä puutereita annostelemaan, Readyn pintaa kannattaa todellakin vain koskettaa siveltimellä, ei painaa ja pyyhkäistä.

Mitenkäs meillä on mennyt?

Kovista odotuksistani ja innostani huolimatta on todettava, että Ready ei ole mun juttu. Ensinnäkin pinta jää makuuni liian hohtavaksi ja meikatun näköiseksi (ei siis tee niin luonnollista ”bare skin” -pintaa kuin jauhemainen, puhdas mineraalipohja), mutta suurin ongelma on pysyvyys. Ready sulaa iholla päivän aikana ja muuttuu ”mössöiseksi”; puuteripartikkelit kasautuvat huokosiin ja juonteisiin ja muodostavat iholle yhteenkasautuneita länttejä. Readylla ei tosiaan voi korjailla tilannetta päivän mittaan, se muuttuu vain pahemmaksi ja iho vain jauhoisemman ja meikatumman näköiseksi.

Harmi. Aluksi olin tuotteesta tosi vakuuttunut, ja ensimmäisten päivien aikana ajattelin, että pinnan liejuuntuminen johtui vain Berliinin kuumasta säätilasta ja hikisestä pyöräilystäni. ;) Täällä kotioloissa tuote kuitenkin osoitti, että se käyttäytyy ihollani aina näin.

BM_Ready_beforeafter

Ennen/jälkeen -kuvaparista näkee hyvin Readyn peittävyyden ja miltä meikkipohja näyttää aamulla.

Sävy R170 (vastaa Fairly Lightia) ei muuten tee ihoani noin vaaleaksi miltä kuvassa näyttää, vaan vaaleus johtuu meikin valoaheijastavuudesta. Mineraalimeikki ja valoaheijastavia partikkeleita sisältävät meikkipohjat ylipäänsä saavat ihon näyttämään kuvissa todellista kalpeammalta. Todellisuudessa R170 on hieman kellertävä, iholleni erinomaisesti sulautuva sävy.

Illalla samainen meikkipohja näyttää tältä:

BM_Ready_illalla

Aivan hirveän näköinen pinta, ei juuri muistuta aamun tilannetta.

Arvaan, että joku siellä varmaan kommentoi, niinkuin Zuii-meikkipuuterijutunkin yhteydessä, että ”Mulla tilanne on päivän lopussa aina tuo, eihän tuossa mitään erityistä..!” Mutta minulla tällainen on poikkeuksellista. Meikkipohja, etenkin puhdas mineraalipohja, kestää ihollani moitteettomasti aamusta iltaan ja Readyn kaltainen sulaminen ja kasautuminen ihohuokosiin on hyvin epätavallista.

BMReady_IMG_1503

Joo. Ei tule ostettua toiste.

Mutta tulipa kokeiltua.

BM_ready_IMG_1390

Katsotaan vielä, mitä tällainen puristettu mineraalipohja on syönyt:

Vaikuttavat ainesosat (Jenkeissä inceihin merkitään aina vaikuttavat ja ei-vaikuttavat aineet):

Titanium Dioxide 11% – titaanidioksidi (mineraali). Tuo peittävyyttä ja aurinkosuojaa.
Zinc Oxide 18% – sinkkoksidi (mineraali). Tuo peittävyyttä ja aurinkosuojaa.
Ei-vaikuttavat ainesosat:
Boron nitride – synteettinen, epäorgaaninen jauhe. Käytetetään kosmetiikassa absorbenttina kuten talkkia.
Octyldodecyl Stearoyl Stearate – steariinihaposta valmistettu pehmentäjä ja viskositeetin säätäjä. Hidastaa veden haihtumista iholta.
Caprylic/Capric Triglyceride – kookoksesta ja glyserolista saatava esteri. Pehmentävä aine, helpottaa tuotteen levittymistä.
Kiinnostavaa caprylic/capric-triglyseridistä (Truth In Aging’in mukaan): ihonhoidollisten ja tuotteen toimivuuteen vaikuttavien ominaisuuksien lisäksi valmistajat arvostavat ainesosaa erityisesti sen hajuttomuuden, värittömyyden sekä erinomaisen säilyvyyden kannalta. Caprylic/capric trigylseridi on niin vastustuskykyinen hapettumiselle, että sen ”hyllyikä” on lähes ikuinen. Ilmankos ainesosaa käytetäänkin todella paljon!
Glycerin – kosteutta sitova ainesosa
Magnesium Silicate – magnesiumsuola. Paakkuuntumisenestoaine, absorboiva aine, opalisoiva (=peittoa tuova) aine.
Silica – piimaa. Samat käyttötarkoitukset kuin magnesiumsilikaatilla. Lisäksi silicaa käytetään paljon kuorivana ainesosana.
Nylon-12 – polymeeri. Ominaistiheyttävä säätelevä ainesosa (=vaikuttaa tuotteen koostumuksen rakenteeseen, ”täyttää” tuotetta), absorboiva aine, opalisoiva aine.
Humic Acids – orgaanisen aineen kuten kasvien maatumisen kautta syntyvä aine. Hoitaa ihoa. (En ole aiemmin kuullutkaan tästä ainesosasta.)
Rosa Canina Fruit Oil – ruusuöljy. Pehmentävä aine.
Jojoba Esters – jojobaöljyn esterit. Pehmentävä aine.
Corallina Officinalis Extract – leväuute. Hoitaa ihoa.
Lecithin – lesitiini. Pehmentävä aine, emulgaattori.
Betaine – betaiini. Kosteuttava aine.
Algae Extract – leväuute. Pehmentävä ja kosteuttava aine.
BM_IMG_0803
Lisäksi: (merkataan inciin ”may contain”, osassa tuotteista siis on näitä, osassa ei)
Mica – kiillemineraali (tätä Readyssa aivan ehdottomasti on!)
Bismuth Oxychloride – synteettinen ”mineraali”, tuo hohtoa ja tekee koostumukseen pehmeää, voidemaista tuntua. Veikkaan, että tätäkin on Readyssa runsaasti, sen verran kiiltävää jälkeä tekee.
Titanium Dioxide (hassua että tämä on täällä kun se jo mainittiin vaikuttavana)
Iron Oxides – rautaoksidit, väripigmenttejä.
.
Ihan mielenkiintoista, että tällainen huiman litanian erilaisia koostumusta ja kestoa ”parantavia” ainesosia sisältävä meikkipohja pysyy niin huonosti ja sulaa iholla mössöksi, samalla kun viiden ainesosan puhdas mineraalipohja näyttää hyvältä ja pysyy ilman mitään ongelmia… ;)
.
Kommentit (18)
  1. Hei tätä lukiessa tuli mieleen, että osaatko sanoa kauan normaali mineraalipohja säilyy? Minulla on tuo Lily Lolon perus mineraalipohja (miksi näitä edes kutsutaan oikeasti?:D) ja se on minusta aina haissut vähän inhottavalle. Edellinen tuotteenikin haisi. Olen säilyttänyt niitä ihan normaalisti kuivassa ja käyttänyt aika vähän, joten mietin, että onkohan tuo haju vaan normaali mineraalien tuoksu, kun mitään hajusteita ei ole käytetty? Olen ostanut sen 2014 vuoden alussa, eli noin 1,5 v vanha jo.

    1. 100-prosenttisen, öljyttömän mineraalipohjan pitäisi säilyä hyvänä käytännössä vuosikaudet, sillä bakteerithan eivät elä kuivassa ympäristössä.
      Vaikea siis sanoa mistä tuo haju johtuu :/ Minun Loloissani ei ole koskaan ollut mitään hajua.

    2. Ei mullakaan kyllä nuo Lily Lolot ole koskaan haisseet milleenkään… vanhimmillaan tosin ovat mulla olleet ehkä 6kk vanhoja, puuteri vanhempikin. Olen kuitenkin käynyt läpi jo useita purkkeja, joten outo juttu!

  2. Samanlainen kokemus myös mulla. Tosin en saanut tätä yrityksistä huolimatta edes levitysvaiheessa kauniiksi ja tasaiseksi iholle, ja päivän mittaan tilanne paheni. Sinänsä hassua, koska mun iholla yleensä lähes kaikki meikkipohjat pysyvät todella hyvin. Mutta, annoin tämän blogikollegalle joka taas pitää Readysta todella paljon, ja jonka iholla toimii loistavasti. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *