Erikoinen kosmetiikkamuisto menneisyydestä: yöpuuteri!

Tämän tuotteen olin ihan unohtanut..! Vaikka olin jopa tosi ihastunut siihen yhteen aikaan..!

Kuka muistaa tämän erikoisuuden: Bare Mineralsin hoitava yöpuuteri…!

Löysin pakkauksen jälleen yhdestä loputtomista kätköistäni, en ole muistanut sen olemassaoloa moneen vuoteen. Alun perin esittelin tuotteen lokakuussa 2011, kun se oli juuri lanseerattu.

Tämä erikoinen tuote on siis mineraalipuuteri, jota käytetään iltaisin ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena. Se lupaa ”dramaattisesti” häivyttää huokosia, heleyttää ja kirkastaa ihoa ja vauhdittaa solujen uudistumista.

Kun aikoinaan käytin tuotetta, koin sen oikeasti supistavan huokosia ja tekevän ihosta jotenkin paremman näköisen. Olen kirjoittanut vuoden 2012 ihonhoitorutiinissani tuotteesta näin: ”levitän yöpuuteria nenään, leukaan ja poskille niihin kohtiin joissa on näkyvimmät ihohuokoset. Samoin taputtelen yöpuuteria mahdollisten näppyjen päälle. Yöpuuteri supistaa ihohuokosia ja kuivattaa epäpuhtauksia. Jos jonain iltana unohdan laittaa tätä, on ero aamulla yleensä selvä kun ihohuokoset ammottavat avonaisina.”

Nykyään huokoseni ”ammottavat” aniharvoin enkä kokisi tarvetta tällaiselle tuotteelle ainakaan huokosten puolesta. Ihoni muututtua kuivemmaksi myös huokoset pysyvät pienempinä.

Tuotteen ”tiede” on kyllä mielenkiintoinen – ettäkö ihon pintaan levitetyillä jauhetuilla mineraalipartikkeleilla voisi stimuloida ihosolujen uudistumista..! (Lupaus ihon ”heleydestä” taitaa tulla pelkästään jauheen sisältämien hohdeainesosien, mican ja bismuth oxychloriden, kautta.)

Itse asiassa jauheessa on myös a-vitamiinia (retinyylipalmitaattia), mutta a-vitamiinin teholla ei yöpuuteria koskaan markkinoitu eikä minulla ole aavistustakaan, voiko retinyylipalmitaatti ylipäänsä vaikuttaa ihoon myös jauhemuodossa.

Olin ihan varma että tämä hassu tuote olisi jäänyt vain lyhytaikaiseksi kuriositeetiksi ja poistunut  valikoimasta aikapäiviä sitten, mutta eipä olekaan. Se on yhä myynnissä..! Hinta on noussut kahdeksassa vuodessa viisi euroa, ja nyt ”ikoniseksi” nimetystä puuterista saa maksaa 85€. Aikamoinen hinta..!

Ilmeisesti puuteri on siis niittänyt menestystä. Jos näin erikoinen tuote jää pysyvästi valikoimaan, kai se tosiaan joillekin tuo tuloksia..?

(Itsehän veikkasin alun perin, että tuote on kehitetty lähinnä turhamaisuussyistä ja targetoitu esimerkiksi heille, jotka syystä tai toisesta kokevat olonsa varmemmaksi kun saavat tasoittaa ihonsa meikin kaltaisella tuotteella yöaikaankin – vaikka yökylässä uuden poika- tai tyttöystäväkandidaatin luona… ;))

Ainesosaluettelo on muuttunut vuosien aikana jonkin verran. Kun puuteri lanseerattiin, sen ”salaisuus” oli 82 makro- ja mikromineraalista koostuva Active Soil Complex. Bare Minerals ei paljastanut (!) mitä nuo 82 mineraalia olivat, vaan cocktail esitettiin incissä yhteisnimellä ’Soil minerals’. Silloisen maahantuojan mukaan raaka-ainecocktail haluttiin pitää salassa kilpailusyistä. (Vähän epäilen että jokainen 82:a eri mineraalista tekivät iholle mitään – etenkään siinä gramman kymmenesosan määrässä jota iholle laitetaan….)

Tämänhetkisessä yöpuuterissa Soil mineralsia ei enää näy, ja markkinointikieli puhuu Essential Mineral Complexista sekä antioksidanttirikkaasta amla-hedelmänuuttesta ja ihoa uudistavasta ektoiinista. A-vitamiini on jäänyt pois ja tilalla on mm. humiinihappoa. Incistä kiinnostuneet voivat kurkata sen vaikka Sephoran sivulta.

”Now you can go to sleep with and wake up with a BareMinerals natural glow” – sanoo mainosteksti.

Onhan siellä siis vähän sitä ”yömeikki”-aspektiakin… :) Mutta mikäs siinä, en näe tällaista tuotetta mitenkään huononakaan vaihtoehtona jos yöllinen ihon sävyn ja pinnan tasoittelu sopii elämäntilanteeseen. :) Ainakaan oma ihoni ei tästä mennyt aikoinaan yhtään tukkoon, päin vastoin.

Onko Bare Mineralsin yöpuuteri teille tuttu tuote? Putoaako idea yöaikaan käytettävästä hoitopuuterista ylipäänsä?

Onko joku jopa käyttänyt tätä? Tuloksia?

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (4)
 1. Ei voi ymmärtää tätä tuotetta. :D Puuterihan on siinä tyynyliinassa ja sotkee siis kaiken, mihin itsensä yöllä nuhjaa.
  Kyllä itse mieluummin pidän kasvot puhdistettuina ja kosteutettuina öisin.
  Jotkuthan pitää yölläkin ihan normimeikkiä, en ymmärrä sitäkään…

  1. ”Puuterihan on siinä tyynyliinassa ja sotkee siis kaiken, mihin itsensä yöllä nuhjaa.”

   Näin voisi odottaa, mutta ainakaan minulla tyynyliina ei ole ollut sotkussa yöpuuteria käyttäessä. Puuterin sävy on ”Clear” eli siinä on hyvin vähän väripigmenttiä. Sotkevuus riippuu varmasti siitä, kuinka paljon (peittävästi) puuteria iholle laittaa.

   ”Jotkuthan pitää yölläkin ihan normimeikkiä, en ymmärrä sitäkään…”

   Tätä en ollut kuullutkaan, siis ihan tavallista meikkivoidetta ym..? Miksi..?

   1. Tänään Ilta-Sanomissa oli tällainen tieto:D

    ”[Dolly] Parton kertoo menevänsä nukkumaan täydessä meikissä, ihan varmuuden vuoksi. Laulajan mukaan koskaan ei voi olla varma, milloin hän joutuu kameran eteen.
    – Ikinä ei voi tietää jos bussi menee rikki, tai hotellissa syttyy tulipalo. Niinpä jätän meikit kasvoilleni yöksi ja pesen naamani aamulla, Parton järkeilee.”

    https://www.is.fi/viihde/art-2000006135022.html

    1. Nojoo… 😁😀 Tämän luokan diivat ymmärrän… 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *