Avril-putsareissa koostumuksia joka makuun

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly. * Sis. mainoslinkkejä

Avrilista on pikkuhiljaa tulossa edullisen luonnonkosmetiikan suosikkimerkkini.

Merkin valikoimasta on löytynyt poikkeuksellisen hyviä helmituotteita jotka ylittävät monen kalliimman merkin vastaavat tuotteet, eikä suoranaisia pettymyksiä ole vielä osunut kohdalle lainkaan. Tällä kertaa pääsin tutustumaan Biodelly-yhteistyön kautta Avrilin puhdistustuotteisiin.

(…ja näistä yhteistöistähän kirjoitin avauksen eilen :) Koko teksti oli alunperin tulossa tähän väliin :D)

Avril_puhdistus_IMG_5517

Avrilin laaja putsarivalikoima kattaa kaikki koostumukset ja putsarityypit: on misellivettä ja puhdistusliinoja nopeaa, vedetöntä puhdistusta suosiville, geeliä ja pumppuvaahtoa vaahdon ystäville ja öljyä ja emulsiota hellävaraisemman rasvapuhdistuksen käyttäjille.

Sain kokeiltavaksi puhdistusöljyn ja -emulsion, puhdistusgeelin, -vaahdon sekä silmämeikinpoistoaineen.

Avril_puhdistus_IMG_5826

Puhdistusöljy

8,90€ / 100 ml

Tästä tuotteesta olin saanut kuulla paljon positiivista, Avril-öljystä on hihkuttu blogini kommenteissa siitä saakka kun kerroin hurahtaneeni kaksoispuhdistukseen ja puhdistusöljyihin. Valveutuneet lukijani ovat tienneet kertoa, että Avrilin öljy on litrahinnaltaan halvin Suomessa myytävä puhdistusöljy, ja perehdyttyäni tilanteeseen perin pohjin päädyin samaan tulokseen. (Edullisten puhdistusöljyjen ja niiden vaihtoehtojen postaus on edelleen luonnoksissa :))

Avrilin öljy on täyteläistä ja iholla runsaan tuntuista. Aistin tuoksussa jotain jännän raikasta porkkanamaisuutta…! Auringonkukka-, seesam- ja manteliöljyjä sisältävä cocktail poistaa kasvoilta paksuimmankin meikin tehokkaasti ja hellävaraisesti. Ja mikä parasta: se emulgoituu veden kanssa ohueksi maidoksi ja huuhtoutuu iholta jättämättä lainkaan rasvaista pintaa. Juuri tällainen on ihan paras puhdistusöljyn koostumus! Yhtä hienostunut (lue: ohut ja iholla silkkisesti liukuva) tämän öljyn koostumus ei ole kuin esimerkiksi Whamisan öljyssä, mutta hintakin on paljon halvempi.

Pieni miinus Avril-öljyn pakkauksesta, öljy olisi helpompi annostella pumppupullosta. Mutta edullinen hinta selittänee korkkivalinnan. Hintaansa nähden tämä on fantastisen hyvä tuote. (Ja tyhjiä pumppupullojakin huushollista kyllä löytyy joten öljyn voi helposti vaihtaa mieleisempään pakkaukseen :)

Ainiin – ja tämä poistaa myös silmämeikin. (Pidän kuitenkin itse Avrilin varsinaista silmämeikinpoistoainetta siinä hommassa parempana.)

Puhdistusöljyn löydät täältä *.

Avril_puhdistus_IMG_5522

Puhdistusmaito

8,90€ / 250 ml

Avril-puhdistusmaidossa on hyvin tyypillinen, ohuehko puhdistusemulsiokoostumus, se ei ole ihan maitoa mutta ei paksun voidemaistakaan. Huuhtoutuu iholta hyvin eikä jätä valtavan rasvaista pintaa iholle, niinkuin jotkut emulsiot saattavat tehdä. Tuoksu on lempeä ja pehmeän hedelmäinen.

Puhdistusteho on mieto, tämä maito ei irrota voimakasta meikkiä. Sopii kuivalle iholle.

Puhdistusmaidon löydät täältä *.

 

Avril_puhdistus_IMG_5531

Puhdistusgeeli

5,90 € / 100 ml

Tuoksusta tulee ihan mieleen JELL-O, amerikkalainen hyytelöjälkiruoka..! Sain niitä aina lapsena joululahjaksi Amerikan tädeiltä. Siis aivan Jell-O! Ihana ”comfort-tuoksu”.

Myös koostumus on aavistuksen hyytelömäinen. Geeli on paksua ja muodostaa iholla mukavan pehmeän, maltillisen vaahdon jossa on hyvin pienet kuplat. Se huuhtoutuu iholta helposti eikä jää pyörimään niljaisesti – ominaisuus, johon kiinnitän aina huomiota geeliputsareissa koska se on minua eniten geeleissä ”jurppiva” asia.

Yleensä geeli-tyyppiset putsarit formuloidaan vahvemmin peseviksi kuin pumppuvaahdot, ja monia geelejä markkinoidaankin suoraan seka- tai rasvoittuvalle iholle sopivina (sen, mielestäni jo vanhentuneen näkemyksen pohjalta, että rasvoittuvaa ihoa tulisi pestä voimakkaammilla aineilla. Nykyään aletaan jo olla yleisesti sillä kannalla että rasvoittuvaa ihoa tulisi ennemminkin puhdistaa mahdollisimman hellävaraisilla aineilla jotka eivät kuivata ihoa). Avrilin geelin ja vaahdon kohdalla sanoisin päinvastoin, geeli on hellävaraisemmin pesevä, ainakin sen pesuteho tuntuu minun ihollani miedommalta kuin vaahdon. Pesevänä ainesosana on cocamidopropyl betaine. Biodellyn sivulla geeliä suositellaan ensimmäiseksi puhdistustuotteeksi nuorelle iholle, ja voisin yhtyä tähän.

Löydät puhdistusgeelin täältä *.

Avril_puhdistus_IMG_5525

Puhdistusvaahto

9,50€ / 150 ml

Avril-pumppuvaahto liittyy silkkisen liukkaan ja pehmeän koostumuksensa puolesta YA Naturaen ja Ekopharman vaahtojen rinnalle. Erittäin miellyttävä, ”Sanniystävällinen” koostumus!

Ihotuntuma on yllättävän pesevä, iho nimittäin tuntuu tämän jäljiltä kuivemmalta kuin geelin. Pesevinä ainesosina vaahdossa on cocamidopropyl betaine ja decyl glucoside, kummatkin hellävaraisia mutta vaahdon jättämä tuntuma iholla kertoo, että tämä vie iholta sen omaa rasvaa enemmän kuin Avrilin muut testaamani putsarit. Sanoisin siis, että vaahto sopii parhaiten normaalille ja sekaiholle. Itse tykkään juuri tällaisesta pesutehosta etenkin päivinä, jolloin kasvoilla on meikkiä (noh, eli melkein joka päivä). Käytän tätä kaksoispuhdistuksessa Avril-öljyn jälkeen.

Tuoksussa on jotain jälkkärimäisen makeaa, olen jo pari viikkoa yrittänyt saada päähäni mikä jälkkäri tästä tulee mieleen mutta en vain tavoita sitä..!

Löydät puhdistusvaahdon täältä *.

Avril_puhdistus_IMG_5536

Silmämeikinpuhdistusaine

9,90€ / 150 ml

Kaksifaasinen silmämeikinpoistoaine lupaa irrottaa myös vedenkestävän meikin. Koska Avrilin oma wp-ripsari irtoaa minulla tavallisellakin silmämeikinpoistoaineella enkä muutoin käytä/omista wp-ripsareita, en päässyt toteamaan miten se toimii muiden vedenkestävien ripsivärien kanssa.

Mutta, yleisesti silmämeikinpoistoaineena tämä on tosi hyvä! Minun mittareillani melkeinpä loistava, sillä silmäni ovat tunnetusti kinkkiset. Tämä ei kirvele eikä edes muodosta silmään himmeää kalvoa, mikä hämmästyttää, kun kyseessä on öljyfaasin omaava putsari. Verrattuna moneen muuhun kaksifaasiseen putsariin, Avril-putsari tuntuu hyvinkin vesivoittoiselta ja raikkaalta.

Parasta tässä kuitenkin on erinomaisen puhdistuskyvyn ohella kirvelemättömyys, kirvely kun on minulle suurin ongelma silmämeikinpoistoaineissa. Tykkään tosi paljon!

Kaksifaasisen silmämeikinpoistoaineen löydät täältä *.

 

Kommentit (49)
 1. Mulla jo joku viides puteli tuota puhdistusmaitoa käytössä! Todella riittoisa ja vaikka itsekin epäilin sen tehoa ohuuden vuoksi, niin kyllä se vaan pesee multa mineraalimeikin, kulmavärin ja ei-luonnonkosmetiikka ripsarin. Tuota öljyä voisi ostaa kyllä ehkä kaveriksi, jos joskus joutuisi pestä rajauksia ja luomivärejä pois (mitä tapahtuu n. 4 kertaa vuodessa). Avrililla on myös aivan paras appelsiininkukkakasvovesi!

 2. Minulla Avrilin puhdistusöljy ei emulgoidu veteen ja jättää todella rasvaisen ihon pinnan, jota mieto geeliputsarini ei puhdista kunnolla. Jouduin vaihtamaan takaisin Elizabeth Ardeniin. Tosin minun sekaiho on tällä hetkellä todella rasvainen paikoittain. Muuten öljy oli tosi miellyttävä, plussana raikas mieto tuoksu.

  Avrilin savinaamio on hyvä. Kun sen antaa vaikuttaa tarpeeksi kauan niin ihan näkee mistä kohdista se on imenyt huokoset tyhjiksi ;-)

  1. Minulla Avrilin puhdistusöljy ei emulgoidu veteen ja jättää todella rasvaisen ihon pinnan.

   Ohoh..! :-O Onko sinun öljyssäsi kuitenkin ainesosaluettelossa mukana emulgaattori, polyglyceryl-4 oleate? Tuntuu kyllä toisaalta epätodennäköiseltä että öljystä olisi myös toinen, emulgoitumaton versio.

   1. On varmasti sama koostumus. En tiedä onko syynä ihoni rasvaisuus vai käyttämäni meikkivoide (Estee Lauder Double Wear Light). Tehokkaamman 2. vaiheen putsarin kanssa toimisi varmasti, mutta en halua sellaista nyt talvella hankkia.

    1. Tosi jännä kyllä. Olen saanut Avrilin öljystä aiemmin useamman myönteisen kommentin jossa kehuttiin sen helppoa poishuuhtoutuvuutta, joten tästä päättelen että ainakaan minulle ei sattunut päinvastoin ”erilaista” koostumusta. Harmi ettei öljy toiminut sinulla :/

  2. Mulla sama juttu, ihotyyppinä taas kuiva iho. Ei emulgoidu ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *